pátek 1. srpna 2014

Yves Rocher laky na nehty IT Colors

Taak jak jsem slíbila, toto léto tady uvidíte hoodně lakování. :) Tentokrát jde o 2 laky IT Colors, které mi nedávno přišly od Yves Rocher a za které jim moc děkuji (pokud se nepletu, tak jde o limitované odstíny, které právě v prodeji nejsou).. Kromě těchto odstínů se ale prodávají i další, které najdete třeba TADY nebo v prodejnách YR.

Jde o letní barvičky a miniaturní 3ml balení, které mi vystačí tak akorát, abych po chvíli nemusela vyhazovat zaschlé a zatvrdlé laky. Vlastně když nad tím tak přemýšlím, ještě nikdy se mi nestalo, že bych lak dopotřebovala - každý mi zaschnul když ho tam byla ještě tak polovina, musel letět do koše a já si běžela pro náhradu.. Takže čím menší balení, tím pro mě (a pro chudáčky laky) lépe.


CENA těchto laků je navíc jenom 59Kč, takže se nemusíte bát ani vyždímání své peněženky. Spíše bych jejich koupi nazvala děláním si radosti maličkostmi. :)


Prvním z mých YR laků je krásná mint barvička č. 66 - Vert d´eau.

Tenhle lak se skvěle NANÁŠÍ, klasicky rychle SCHNE a běžně používám bez problému 2 VRSTVY, aby hezky kryl.
Co je ale u něj horší, je VÝDRŽ. Samotný (bez podlaku nebo topcoatu) mi nevydrží pořádně ani přes noc, takže opravdu hodně podprůměrná. S dobrým podlakem či nadlakem (nebo obojím) se to ale dá cca na 2-3 dny zvládnout.


Co je ale nejzvláštnější je to, že jeho vlastnosti jsou snad přesný opak mého druhého laku (z naprosto stejné edice). :D


Tenhle božsky červený lak č. 32 - Rouge Impression jsem si opravdu zamilovala. Nejdříve jsem se bála, že bude příliš oranžový, ale nakonec se mi jeho barvička opravdu zalíbila. Hlavně u opálené pleti totiž vytváří krásně svítivý dojem. :)


NANÁŠENÍ mi narozdíl od prvního laku dělalo celkem problémy - lak je hodně hustý a na štěteček se tak musí nanášet hodně barvy, aby šla vůbec rozetřít a nezůstávaly vám na nehtech hrudky.
VRSTVA překvapivě stačí jen 1 a lak je naprosto neprůhledný. Akorát vzhledem k nutnosti nanesení opravdu hrubé vrstvy strašně dlouho SCHNE! Ani po 5ti minutách se nehtů nemůžete dotknout, a tak doporučuju si při lakování pustit nějaký film nebo seriál a zabavit se po dobu schnutí. :D

Jakmile ale tenhle dosud zlobivý lak zaschne, bude už vám dělat jen a jen radost - jeho VÝDRŽ mi přijde spíše nadprůměrná (minimálně 3-5 dní vydrží, a to jej používám jen s obyčejným podlakem) a hlavně pořád zůstane takhle nádherně lesklý. :)


Když to shrnu, laky mají nádherné barvičky, ale jejich vlastnosti mě občas dost pozlobily (a je opravdu divné, že každý lak z téhle dvojice se chová úplně jinak). Takže nečekejte, že tyhle laky budou nějak extra kvalitní jen proto, že jde o značku Yves Rocher.. Možná jen ten červený díky své výdrži. Ale musím uznat, že za tu cenu (59Kč) stojí, protože kvalita se jednoduše rovná lakům ve stejné cenové kategorii.

Co vy a laky Yves Rocher, máte s nimi zkušenosti? 

17 komentářů:

  1. ty jsou krásné :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá TerKo, děkuji za návštěvu i milý komentář a úplně souhlasím. :) Barvičky se jim opravdu povedly. :3

      Vymazat
  2. ten červený vypadá úžasně a hlavně teď na léto :) ale asi by mě zabila ta doba schnutí, na to mám přísná měřítka :DD a od Yves Rocher jsem zatím žádný láček nezkoušela, tak snad se mi brzy poštěstí :))
    Krásný víkend :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alice ta doba schnutí mě taky pěkně štvala, hlavně když jsem to nečekala a pak jsem se děsně nudila.. Teď když už to čekám, tak si příště rovnou pustím nějaký ten seriál a schnutí mě zajímat nebude :D

      Vymazat
    2. já u lakování jedině seriál nebo youtube :) už to mám jako tradici :D zkouknu něco, co chci vidět a lak krásně zaschne :))

      Vymazat
  3. Žádný lak od YR jsem ještě neměla, ale ten mint se mi líbí. :-) A máš to moc pěkně nalakováno. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné barvičky. Jen nevím, jestli je lepší to dobré nanášení a krátká výdrž nebo naopak :D
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kathleen taky nevím, úplně ono není ani jedno :D Ale u mě rozhodně vede ten červený - nanášet to nějak zvládnu a když si delší dobu počkám na zaschnutí, pak drží bezvadně, což je asi zásadní. :)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Thess to je fakt, mátová je jedna z mých nejoblíbenějších barviček. :)

      Vymazat
  6. Oba vypadají skvěle! Mám doma laky téměř v identických odstínech, ale jsou od Rimmelu - 60 seconds a na těch jsem teda nenašla ani jednu chybičku, mám pocit že i dost dlouho vydrží:)

    Christine G ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Christine právě u 60 seconds mám stejný problém jako u toho červeného YR - už jsem chytla tak hustý, že se nedá roztírat a dlouho zasychá.. ale pak taky slušně drží, to je fakt. Takže myslím že to vyjde úplně nastejno :)

      Vymazat
  7. Ten červený se krásně leskne :). Ta rozdílnost mě ale udivuje :D. Co se týče malého balení, tak s tebou souhlasím..mně obvykle laky taky vyschnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdi mě to taky dost překvapilo.. :) Ale možná je ten červený prostě jen mírně "vyschlejší", a tak se tak liší kvůli hustotě, jinak by to bylo opravdu divné..

      Vymazat
  8. Přesně stejnou zkušenost s dlouhým schnutím a rychlým omlácením se mám i se sadou mini laků od YR, co mi dala kamarádka k Vánocům :( Naštěstí se taky rychle spotřebovávají, tak jsem s některými z nich netrpěla dlouho... Teď v Koreji valím oči, jak kvalitní jsou laky, co stojí v přepočtu 20 - 50 Kč - ten nejlevnější drží skvěle, ale je vůči nehtům trohcu agresivnější, ale ty ostatní jsou šetrné, rychle schnou a drží i víc než týden.

    OdpovědětVymazat