středa 20. února 2013

nákup v Japa shopu

Konečně!!! :)
Minulou sobotu jsme jely s kamarádkama do Prahy na pole dance workshop k mé oblíbené Stacey.. A já jsem konečně měla možnost si po super cvičení zajít do Japa shopu.

Byla to má úplně první návštěva a měla jsem chuť vykoupit celý obchod. :)

Při vstupu mi asijský prodavač s pozdravem otevíral dveře a ochotně se ptal, jestli nechci s něčím pomoct.
Hned u vstupních dveří stála polička s rozkošnými mističkami (všechny za 58Kč), ze kterých jsem si prostě musela jednu vybrat. :) V dalších poličkách bylo ještě daleko více mističek se vzory sakury (japonská třešeň) a dalšími japonskými motivy. Málem jsem odešla s plnou taškou misek a hrníčků, ale nakonec jsem se ovládla. :D


V další poličce jsem narazila na manga knížky, ale neměla jsem tolik času abych si nějaké vybrala.. snad příště. Při vstupu do vedlejší místnosti jsem se ocitla naprosto v jiném světě, obklopená japonskou módou v čele s lolita šaty a doplňky. Při pohledu na ceny jsem ale zase rychle utekla.
Cestou jsem ještě narazila na roztomilé deníčky a tak jsem si ten úplně nejroztomilejší hned vzala.

Nakonec jsem se kolem vějířů dostala až k potravinám.. Hned na začátku mě čekaly japonské sladkosti, na které jsem se těšila ze všeho nejvíce. :) Nejdříve jsem přemýšlela nad oblíbenými tyčinkami Pocky máčenými v mléčné čokoládě, ale nakonec jsem si vybrala druh Panda a k tomu jedny jahodové. Další (často i hodně zlevněné) bonbónky na mě byly přece jen příliš drahé. Dát přes stovku za balíček se mi zdá opravdu hodně i na japonské cukrovinky.



 Když jsem se dostala k lednicím, koukala jsem na všechny ty druhy rýžových koláčků Daifuku a přemýšlela jsem které si vybrat. Rady prodavače zněly asi takto: "Tyto jsou sezamové semínka, tyhle černé, tyhle bílé" :D Nakonec mi ještě ukázal nějaké odlišnosti ve složení a vysvětloval mi, že uvnitř je náplň z červené fazole.. Chvíli jsem si myslela že si fazole s něčím plete, ale byl naprosto přesný. :) Daifuku jsou totiž plněné fazolovou pastou.

Náhodně jsem si tedy vybrala 2 co nejvíce odlišné druhy a šla jsem se podívat dál.

Narazila jsem ještě na plno surovin k přípravě sushi, cukrovinky, čaje, rýžové i švestkové vína, další knížky a nakonec jsem si ještě u pokladny přibrala sushi lízátko, omotané kouskem řasy nori.

Tak a tady je můj konečný nákup (po odložení asi poloviny věcí co jsem měla v plánu si koupit):



Daifuku a sushi lízátko



Ta nejroztomilejší mistička.. a ještě k tomu ta barvička :3


 PS: Sushi lízátko bylo.. no.. zvláštní :P Základ bylo obyčejné cukrové lízátko, ale řasa nori tomu dodávala chuť sushi. Chvíli mi to přišlo jako super nápad, nakonec jsem ale řasu odkousla a zbytek lízátka dojedla bez ní. :D

Fotky na začátku článku jsou z facebookové stránky Japa shopu: japa-shop Praha.




15 komentářů:

  1. Tedy to lízátko s tou řasou jsem asi ještě neměla, všechny moje byly normálně sladké O.o
    Ale co se týče daifuku... !!! <3 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. kup si nějaké obyčejné a já Ti odřežu kousek řasy k tomu, vyjde to na stejno :D
      A daifuku, hlavně to se sezamovými semínky bylo dokonalé :P
      Přemýšlím že si někdy zkusím udělat ichigo daifuku, tzn. s jahodou uprostřed. Akorát jsem zvědavá jestli se mi podaří sehnat fazolovou pastu :D

      Vymazat
    2. Raději ne :'D
      To nevím jak bude chutnat pasta s jahodou O.o Já jsem si posledně v Japa koupila sáček malinkých daifuku, klasických bílých, ale byly tak skvělé...úúú :D

      Vymazat
    3. Když je v Japonsku oblíbené i s jahodou, tak to prostě musím zkusit :D Maximálně si to příště rozmyslím :D

      Vymazat
  2. Ta mistička a ten notýsek jsou perfektní! Já mám z Japa krásný hrneček, jídlo tam moc nekupuji, protože je to strašně drahé - což tedy chápu, když musí platit clo a dopravu. A navíc nemají moje nejoblíbenější sladkosti (kdysi jsem dostala plný kufr od expřítele a dodnes bych se utloukla po ramune a čokoládě s příchutí zeleného čaje XD), takže spíš nakupuju v korejských potravinách, kde mají taky dobré věci a výrazně levnější nebo ve smíšených asijských obchodech v Německu, kde to vychází mnohem levněji (na úrovni normálních evropských potravin).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak čokoládu s čajem matcha bych chtěla vyzkoušet snad ze všeho nejvíc :) A na žádné asijské potraviny jsem v Ostravě ještě nenarazila, škoda..

      Vymazat
  3. Roztomilý nákup~
    Máš pravdu, potraviny jsou (kromě jiného) v Japa shopu skutečně drahé. Nejhorší je, že já prostě ještě pamatuju normální ceny před několika lety. Jedny bonbóny, co jsem kupovala za 18Kč kdysi jsou teď za více než trojnásobek a mě to prostě přijde směšné, rýžovat na lidech jen proto, že se to nakonec někomu vždycky prodá. Já proto raději přes eBay. Koupila jsem nedávno naprosto skvostný balík úžasných rozkošných sladkostí, který bych, když jsem to tak počítala, u Okamury pořídila nejméně za pětinásobek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přes Ebay se taky vždycky snažím něco nakoupit, ale moc se mi nedaří, těch sladkostí je tam strašně málo :(
      Plánuju si spíš začít daifuku dělat sama a už teď zkouším všechno možné s obřadním čajem matcha, například něco na způsob rafaella nebo simplů :)

      Vymazat
    2. Daifuku bych chtěla si zkusit také vyrobit, ale protože jsem měla jen kousek kdysi, tak ani nevím, jestli bych ho vyrobila stejně. I když zkouška Dango knedlíčků se mi povedla :D

      Vymazat
  4. Krásné, musím se tam zajít podívat až budu v Pze :)

    OdpovědětVymazat
  5. nádobí v japashopu je krásné, vždycky mám chuť ho vykoupit ^^ a stydím se, daifuku jsem nikdy neměla T_T :D

    Stella's Ice Age

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příště určitě vyzkoušej, hlavně to se sezamovými semínky je neskutečná dobrota :)

      Vymazat
  6. Ten deníček je okouzlující stejně jako ta roztomilá mistička. Skvělá koupě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, taky jsem nadšená a jediné čeho lituji, že jsem si k tomu nekoupila ještě bento box :D

      Vymazat