sobota 6. dubna 2013

"Dieta" Antónie Mačingové


Slyšeli už jste o momentálním knižním bestselleru "Zhubněte jednou provždy" od p. Mačingové? 
Pokud ne, je čas to napravit. :) Jedná se o 4týdenní jídelníček zdravé stravy včetně všech potřebných receptů a dalších stravovacích rad. 

Sama jsem jej vyzkoušela a chci se s Vámi podělit o svůj názor a pro představu i fotografie jídel. :)


Musím uznat že strava je opravdu pročišťující a "vedlejší efekt" hubnutí také funguje. :)
Obsahuje jídla díky kterým přestanete být nafouknutí a nebudete se cítit unaveně ani přecpaně i když sníte dvakrát větší porci.
Jídla jsou především z řepy, mrkve, fazolových lusků, cukety a jiné zeleniny. Navíc je všude hodně skořice a ořechů. Naopak se snaží o vynechání pečiva, omáček, zásmažek a zmenšení přísunu masa.

Zeleninu ale není problém sníst, pokud k ní přidáte dostatek cibule a nastrouhaného sýru. :) Navíc vždy mě zelenina nadýmala a až díky této dietě se to spravilo. Myslím, že odteď už budu zeleninu jíst mnohem častěji.



Co na této dietě miluju, jsou dopolední a odpolední svačinky. Dopoledne můžete jíst sušené švestky s ořechy, odpoledne jogurt se skořicí, ořechy a medem.. Díky tomu si dám pauzu od zeleniny a nabažím se něčeho sladkého. :)



Snídaně bývají taky sladké, začíná se strouhanou mrkví, jablkem, rozinkami, ořechy a medem, ale časem se dojde i k pohankovým vločkám a jáhlům na sladko a opět i k jogurtu.




VÝSLEDEK:
Jelikož jsem stravu nedržela za účelem hubnutí (hubnout opravdu nechci) a trošku jsem hřešila občasnou sladkostí (ke konci už celá čokoláda denně) :D, zhubla jsem asi jen 2 kila, ale cítím se neskutečně dobře.
Ostatní hubnou při dietě i několikanásobně více (první 2kg a více většinou už v prvním týdnu).

Když jsem se po dietě přecpala muffiny a bábovkama, rozhodla jsem se že takhle nafouknutě už se cítit nechci a že přece jen něco z diety budu používat i nadále. Omezila jsem tedy pečivo, omáčky, tavené sýry a snažím se jíst více zeleniny. Musím uznat, že takhle se cítím daleko líp. :)

PS: Ale čokolády se nevzdám..


A co Vy? Máte s dietou zkušenosti, inspirovala jsem Vás, nebo byste do něčeho podobného ani nešli? :)

21 komentářů:

  1. to všechno jídlo, mám chuť!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mi je teď spíš špatně kdykoliv vidím řepu :D

      Vymazat
  2. Vypadá to dobře :))

    http://fashionbynat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Já už se na to chystám delší dobu, nějak jsem pořád nevěděla a nedokázala si to rozvrhnout, dokopu se k tomu hned příští týden, protože tohle se mi opravdu líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla výhodu, že do toho šli i naši, takže jsem s tím sama neměla vůbec práci - všechno mi nakoupili i uvařili :D Sama bych to asi nevydržela až do konce, ale hromadně se všechny diety drží líp :P

      Vymazat
  4. všem moc doporučuju!! mám i druhou knihu:) cítím se mnohem lépe a když jsem to dodržoval zmizela mi i celulitida:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, tak to by se mi taky líbilo.. :3 U mě na celulitidu zatím nic pořádně nezabralo..

      Vymazat
  5. tak to ti gratuluji, že už můžeš jíst normálně :)) když vidím ty okurky tak mi je zle...fuj to bych nedala, ale ty sladké "jednohubky" vypadají dobře :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Ty okurky jsou cukety a byly docela dobré :P
      Jinak jsem si taky vůbec nevěřila (normálně totiž nejím mrkev a tady je každý den), ale teď si naopak nemůžu zvyknout na normální stravu :D

      Vymazat
  6. Ještě jsem o tom neslyšela, já se moc o takové knížky nezajímam, protože vím, že bych podle toho nejedla, možná jen občas bych si něco podle toho ukuchtila.Na netu si občas najdu nějaké ty zdravé recepty a když mám chut, udělám si něco z toho. Snažím se omezovat bílé pečivo a tak a taky se cítím lépe. Zeleninu jím taky víc než dřív a skoro ke všemu, i ovoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to omezení bílého pečiva, omáček a dokonce i brambor, zásmažky atd. je úplný základ, díky kterému se Ti během pár dní udělá lépe.. Takže to je asi směr, kterým se teď i já budu ubírat :)

      Vymazat
  7. Do toho bych nešla! nevydržela bych to a ani by se mi nechtělo ;) raději budu jíst zdravě, ale podle sebe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi zrovna tenhle program přijde jako jeden z úplně nejrozumnějších a nejlépe zvládnutelných zdravých strav :) Ale protože bych do toho sama (bez rodičů) taky nešla, tak Tě úplně chápu :D

      Vymazat
  8. Ahoj, jsem tu na tomto blogu prvně, díky facebooku jsem si všimla recenze na péči o ruce od Mary Kay a díky tomu tuto stránku objevila :) Pracuji a žiji v Arménii, a nejen že tu pracuji pro Mary Kay, ale dokonce tu i držím Mačingovou, tak jsem se chtěla také podělit o zkušenosti. Dnes je to tedy zatím sedmý den. Bohužel první čtyři dny této a to doslova "očisty" jsem proseděla na záchodě s šíleným průjmem s obrovskými bolestmi a nafouklým břichem :( naopak můj přítel, který se do této diety pustil se mnou, se cítí úžasně od prvního dne. Ale jinak jídlo nám oběma moc chutná (mě tedy strašně chybí maso, ale i to se dá vydržet, protože 14 den už konečně nastane má chvíle :). Nyní už je mi konečně také dobře a dnes jsem poprvé byla na toaletě a vše bylo tak jak má být :D. Jelikož jsem komunikovala přímo s paní Mačingovou po mailu, tak jsem i po těch mých prvních čtyřech urputných dní, díky této komunikaci s ní, vydržela a v dietě pokračovala :) Mé tělo příliš reagovalo na očistu (jsem krevní skupina B) a bylo vidět že tato dieta ke mě přišla z hůry a že jsem jí opravdu potřebovala jako sůl. Později mohu napsat další výsledky, jestli bude zájem. :) tak přeji krásný den a posílám do ČR trochu tepla, zde je už 28 stupňů a bude "hůř" :D Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, držím palce ať to vydržíte až do konce. :) Sama jsem tyhle problémy neměla, naopak asi od 3.dne diety jsem přestala být nafouklá, splasklo mi břicho a bylo mi skvěle.
      Ale vím že někdo to ze začátku špatně snáší, například moje maminka se začala cítit lépe snad až v polovině diety, do té doby to pro ni bylo utrpení.. Naštěstí to vydržela a ještě teď si vaříme obědy podle knížky a snažíme se držet rad paní Mačingové.
      Určitě později napište jaký byl konečný efekt, každé další názory a informace mě zajímají. :)

      A za to teplo děkujeme, dnes u nás konečně vysvitlo sluníčko a sníh začíná pomaličku roztávat. :D

      Vymazat
  9. Tuhle dietu neznám, ale hubnutí 2 kg/týden je rozhodně špatné (pokud je to jen během prvního týdne, tak možná, ale dál by to určitě nemělo být víc než kolem 0,5 kg týdně). :( Je otázka, jaké je pak složení jídelníčku z hlediska dostatku bílkovin a hlavně delších nenasycených MK (ryby)... Já jsem si akorát založila účet na STOB, kde jsem zjistila, že oproti tomu, co jsem si intuitivně myslela, jím moc sacharidů oproti proteinům a kupodivu i tuku, má to sice i dost much, ale zatím mi ten program vyhovuje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já měla ty 2kg právě hned během prvního týdne.. Spíš než že bych si zlikvidovala tukové zásoby (což asi tak rychle nejde), tak se člověk začne lépe "pročišťovat" :D Semtam to někdo nese tak špatně, že stráví celý první den na WC, ale u mě to probíhalo vcelku normálně :)

      Jinak u téhle stravy jde právě o to pročištění organismu a jíst by se mělo co nejvíce, takže chybět by Ti snad nic nemělo. :)

      Vymazat
  10. chtěla bych to zkusit za účelem hubnutí,zatím jenom cvičím ale jídelníček mi dělá problém,..nicméně bych měla menší problém s tím, že například řepu a a fazolové lusky nejím,...není to rozmazleností,ale jenom to cítím a dělá se mi špatně od žaludku,..takže bych musela vymýšlet asi nějaké jiné varianty a pozměňovat si recepty,...tak nevím jestli budu dostatečně cílevědomá abych to dodržovala a doopravdy vydržela...
    nicméně jsem ráda že jsem na tenhle Tvůj článek narazila, je to zas něco nového ;) zkusím to možná raději až o prázdninách až budu vědět že WC je mi nablízku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro tu dostatečnou cílevědomost doporučuju jít do toho s někým.. Pak Vám bude každému blbé s tím skončit :D A to nejezení některých věcí chápu - já nesnášela mrkev, ale zvykla jsem si. Naopak k řepě mám odpor až od této diety :D Ale jedna varianta řepy mi nedělala problém - salát s řepou, tuňákem a cibulí, kde řepa vůbec nešla cítit :)

      Vymazat
  11. Asi od zítra do toho jdu znova :-D A úplně se těším!!! Je to skvělý detox :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, tak to držím palce! :) Sama bych na to momentálně neměla sílu, protože se při učení na státnice strašně přecpávám sladkostma. :D Ale nelíbí se mi, že tolik lidí kolem mě při učení hubne, jen já přibírám.. :D Asi bych si měla dát detox až to budu mít za sebou. :)

      Vymazat