sobota 20. dubna 2013

První přírodní BB krém - recenze

Moje už tak velká sbírka kosmetiky se zase rozrostla o další kousek. A ne jen tak ledajaký.. Jde totiž o první 100% přírodní BB krém, který je novinkou zn. Lavera. Protože přírodní kosmetiku opravdu miluju, mám z něj neskutečnou radost. :)

V popisu na oficiálních stránkách lavera.cz, nebo na FB stránkách se mimo jiné můžete dočíst, že hlavními složkami krému jsou bio plody acai a přírodní minerální pigmenty.



CO JE TO BB KRÉM?
BB krém o pleť pečuje, sjednocuje ji a přirozeně tónuje. Velkou výhodou je to, že tento krém nezanechává viditelné vrstvy jako make-up a navíc pleť hydratuje.


MÉ ZKUŠENOSTI S PŘÍRODNÍM BB KRÉMEM LAVERA:

Konzistence je velmi hustá, BB krému se musí použít o něco více, než jsem zvyklá u běžných krémů, nebo tekutých make-upů. Na druhou stranu sama BB krém míchám ještě s běžným krémem na obličej, takže jej spotřebuji naopak výrazně méně než make-upu. Myslím že balení mi vydrží opravdu dlouho.

Krycí schopnosti nezředěného krému jsou dobré. Pokud máte stejně jako já jen některá místa na obličeji zarudlá, nebo vám prosvítají žilky nebo kruhy pod očima, pak nepotřebujete ani korektor a tenhle BB krém Vám úplně postačí. Akorát čím více jej naředíte s obyčejným krémem, tím se jeho krycí schopnosti snižují.
Pokud bych jej srovnala například s BB krémem od Nivei, tak krycí schopnosti krému Lavera jsou o něco nižší, ale zato je krém na pleti příjemnější.

Typ pleti pro který je tento BB krém vhodný je pleť mastná, smíšená i suchá. Pokud máte výrazně suchou pleť, doporučuje se nejprve nanést hydratační krém. 

Barva samotného krému je opět dost tmavá, jak je tomu zvykem i u všech ostatních značek. Naštěstí to není vůbec žádný problém ani u takové bledulky jako jsem já - BB krém se totiž lehce smíchá s krémem na obličej a podle množství krému si vytvoříte vhodný odstín. :)
Pozor ale na množství, které přidáváte - krému by nemělo být příliš moc, protože by to výrazně snížilo krycí schopnosti BB krému.

samotný BB krém
BB krém + denní krém

VÝHODY PŘÍRODNÍHO BB KRÉMU LAVERA:
  • Pro mě je největší výhodou to, že je krém určen i pro mastnou a smíšenou pleť. Narozdíl od BB krému Nivea, na který jsem psala recenzi zde tento krém opravdu pleť spíše zmatní a nemusíte se bát, že by se Vám po něm tvořilo akné.. spíše naopak. :)
  • Na pleti je příjemný, lehký, pleť nezatěžuje ani nemastí.
    Sama mám pleť hodně citlivou a když si většinu krémů, make-upů nebo korektorů nanesu k okolí očí, začnu cítit tlak a často mě z toho bolí hlava. Tento krém je ale opravdu kvalitní a díky přírodním složkám jej můžu používat i na kruhy pod očima. :)
  • I když krém pleť sjednotí, tak opravdu žádné vrstvy jako u make-upu vidět nejsou.
  • Namícháním s krémem vznikne světlejší odstín, pokud je původní příliš tmavý.
  • Má certifikaci NATRUE.
NEVÝHODY?
  • Pokud máte výraznější nedostatky pleti, například silné akné, pak pro Vás samotný BB krém není zrovna nejvhodnější. Pleť totiž opravdu spíše tónuje, aby vypadala zdravě a mírně opáleně. Pokud Vám toto nestačí, můžete nejdříve použít korektor na zamaskování akné a až poté nanést BB krém.

Pokud nechcete pleť každý den zatěžovat make-upem a chcete ji jen lehce tónovat, vyživovat a chránit proti volným radikálům, pak je pro Vás tento BB krém nutností.

Tato přírodní varianta BB krému je vhodná i pro tu nejcitlivější pleť a navíc se skvěle hodí i pro pleť mastnou a smíšenou.

A co Vy, láká Vás vyzkoušet první přírodní BB krém, nebo už jste se s ním setkali? :)


Informace o složení výrobku naleznete zde: Přírodní BB krém. Pokud by Vás zajímalo kde produkty Lavera koupit, seznam prodejen a e-shopů najdete tady: Kde nakoupit.

PS: S tímto BB krémem místo make-upu jsem nafotila nějaké nové fotky outfitů, které brzy přidám. :)

14 komentářů:

  1. s nejakým korektorom super dvojka ;)

    OdpovědětVymazat
  2. BB krémy nemusím, ale musím tě pochválit za krásné fotky:) Není to taková ta nuda na stole, ale nádherně naaranžované:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujii, mě totiž focení strašně baví a zrovna nemám prostor k focení outfitů, tak si to vybíjím takhle :D

      Vymazat
  3. Ten vypada dobre:-)

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, konečně BB krém pro mě. Používám převážně přírodní kosmetiku, takže jsem ráda, že už ji vidím i u BB krému, podívám se po něm a hned vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  5. Já asi zůstanu u asijských, tenhle sice vypadá líp než většina dalších západních, ale jsem si 100% jistá, že na mě by byl moc oranžový i kdybych ho smíchala s nevím čím :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak s tím mívám taky problém.. Tenhle naštěstí není moc do oranžova, spíš do hnědé. Takže když se smíchá s krémem, je hezky béžový :)

      Vymazat
  6. Lavera BB krém mám asi týden a jsem sním spokojená. Mínus je asi vysoká cena (325Kč). Toto pondělí přišla přírodní kosmetika Alterra (rossmann)s BB krémem ve dvou odstínech (cena cca 4 eura), navíc má ochranný faktor 10, zatím v Německu. U nás by měl být k dostání koncem května v rossmannovi. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o tom jsem ještě neslyšela, děkujii za info :)

      Vymazat
  7. Mně teda BB krémy vbc nevyhovují:( ale co mě zaujalo, tak ta puntíkovaná kulatá dozička chocolate <3!! Můžu se zeptat, odkud ji máš?:)

    OdpovědětVymazat