pondělí 29. dubna 2013

Saloos hydrofilní odličovací olej

Tak odteď už žádný obyčejný odličovací olej! Proč? Protože jsem měla možnost vyzkoušet, jak velký je rozdíl oproti tomuto hydrofilnímu odličovacímu oleji Saloos.


A co že je na něm tak úžasného? 
Pokud ho porovnám se svým dřívějším odličovacím olejem Green Line, tak se divím, jak jsem něco takového mohla používat.

Dřívější odličovač celé oční okolí nepříjemně zamastil, až mi z něj slzily oči. Ten olejnatý povlak se neskutečně špatně smýval a celý obličej jsem navíc musela několikrát umýt čistícím gelem. Navíc mi pod očima stále zůstávaly černé stopy po řasence. Stejného (ne-li lepšího) efektu bych dosáhla smícháním olivového oleje s vodou...



Odličovací olej Saloos sice vypadá taky mastně, ale při smíchání s vodou je mléčný. Odličování voděodolného make-upu je rychlé, příjemné a stoprocentně úspěšné. :)
Jeho základem je bio slunečnicový olej, neobsahuje ropné produkty, syntetické parfemace, konzervanty ani barviva.
Navíc nehrozí onen mastný povlak, dokonce bych pleť nemusela už ani čistit gelem. 


Nakonec už stačí použít jen tonikum, třeba květinovou vodu Saloos, o které zase někdy příště. ;)
Hydrofilní odličovací oleje Saloos koupíte např. v DM drogerii, v obchůdcích s přírodní kosmetikou, nebo na internetu v těchto e-shopech: http://www.saloos.cz/e-shopy.

Na výběr máte několik různých vůní - od svěžích citrusových, přes levanduli až po intenzivní květinové a ovocné vůně. Navíc jsou tyto odličovací oleje rozděleny i podle typu pleti a tak si vybere opravdu každý. :)
Moje varianta oleje BERGAMOT je přímo určena pro mastnou pleť, působí antisepticky a zmírňuje projevy akné, což mě těší ze všeho nejvíc. :)


Jaký máte názor na odličovací oleje Vy? Zkoušeli už jste kvalitní hydrofilní odličovací oleje, nebo naopak používáte odličovač Green Line?

17 komentářů:

  1. Měla jsem variantu Levandule a to smíchání vodou mě strašně bavilo a bylo opravdu účinné :) Teď mám dvoufázový odličovač od Yves Rocher a proti tomuto je hrozný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to bude možná podobný tomu Green line, ten je dvousložkový, spodní část je olejnatá a strašně mastí :P
      A levandule musí být příjemná :)

      Vymazat
  2. Ten Green line je strašnej no:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To opravdu je.. a to jsem ho na několika blozích viděla autorky vychvalovat, to teda moc nechápu :D Ikdyž je pravda, že ve většině drogerek je to jeden z těch lepších, sama jsem si donedávna taky myslela že ujde :D

      Vymazat
  3. Pravda, svůj starý Green line už nechci ani vidět:D

    OdpovědětVymazat
  4. Hydrofilní oleje jsou naprosto dokonalá věc, mám taky doma jeden :) Sice od jiné firmy,ale nemůžu si ho vynachválit

    OdpovědětVymazat
  5. Tak Green Line taky vůbec nemusím. Koupila jsem si od něj odličovací pěnu na obličej a hrůza. Vůbec to nečistilo, přípravek na nic. Zlatý Saloos. Na to nedám dopustit.

    OdpovědětVymazat
  6. Já měla dvojfázový od Garnieru (nebo L'Oreal, teď si nejsem jistá) a to byla ta nejodpornější věc na světě - teď mám na oči Baleu a ta mi sedí. :) Ale stejně pak radši ještě doodličuju gelem od La Roche Posay, teprve pak používám klasické čistící přípravky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vždycky musela používat odličovač a pak několikrát čistící gel kvůli smytí mastnoty :D Ale teď už jedině hydrofilní odlič. oleje a pak už třeba jen tonikum na závěr :) Baleu jsem nezkoušela, nevím co mají za odličovače :P

      Vymazat
  7. Já mám odličovací olej od Veld's, ale zkoušela jsem i Saloos, ale bohužel Saloos mi přijde oproti Veld's jak břídil. Hlavně ten vatovej tamponek je po S. hrubej a strašně mi dráždí pleť :/
    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se divím, jediné mínus podle mě může být v tampóncích :D Odličovač se totiž změní v jakési mléko, které je na pleti opravdu příjemné. A to mám velmi citlivou pleť. Každopádně Veld´s jsem nezkoušela :)

      Vymazat
  8. Já třeba nechápu, jak se olejový odličovač může hodit na MASTNOU pleť (jak tam píšou u výrobku). Já se svou mastnou pletí bych ho asi nesnesla:( A celkově si myslím, že nebude moc vhodné používat olejové odličovače, protože ucpávají pory:( Já používám dvoufázový se silikonem.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám mastnou a hodně citlivou pleť, tvoří se mi akné a tenhle Saloos odličovač je pro mě úplně dokonalý. Protože se při smíchání s vodou změní v takovou mléčnou emulzi, tak právě nemastí jako běžné olejové odličovače.. V tom asi bude výhoda hydrofilních odličovacích olejů :)

      Vymazat
  9. já mám zrovna dvoufázovou emulzi od Ryoru a je celkem dobrá, ale občas má problém s větší vrstvou voděodolné řasenky.. Píšeš, že voděodolný makeup to vezme, ale používáš jen nějaké linky, nebo to máš ozkoušené i na silné vrstvě řasenky? :-) Docela mě láká ten s růžovým dřevem.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám odzkoušené na voděodolné řasence (a tu mám pro změnu odzkoušenou na ododlnost v bazénu) :D Ale silnou vrstvu nepoužívám.

      Vymazat