sobota 3. srpna 2013

bioKarité balzám Saloos

Konečně je tady pořádné tropické léto. :) Protože většinu času trávím na sluníčku, stihla už jsem se krásně opálit, naskákaly mi pihy po celém těle (které mám ale mooc ráda :P) a každodenně na sebe patlám všemožné oleje, tělové krémy a jiné mazadla - na vlasy kokosový olej, na připálenou kůži tahitský Monoï a na vysušenou kůži bioKarité balzám od Saloosu.




Tuhle na pohled malou dózičku (50ml) používám už asi půl roku a pořád mi v ní zbývá více než polovina. Narozdíl od oleje totiž balzámu stačí nabrat jen trošku na prst a vetřít do kůže, která se hned pěkně zvláční a promastí.
V ZIMĚ jsem balzám používala jako péči na vysušené tváře a rty, V LÉTĚ snad každodenně na vysušená kolena, nárty, ramena, výstřih.. No a jednou za čas se s ním po sprše namažu od hlavy až k patě. :)
Navíc od té doby, co jsem vyzkoušela máslovou pralinku do koupele, nahrazuju tuhle úžasnou věcičku právě troškou balzámu. :P Ten se v koupeli rozpustí a krásně zvláční kůži na celém těle.. 

SLOŽENÍ:
Základem je bambucké máslo obohacené o rostlinné oleje (jojobový olej), léčivé vosky (např. včelí vosk), bylinné extrakty a přírodní esenciální oleje.

Balzám vanilka navíc obsahuje vanilku Bourbon a voní po jemném citrusovém oleji.. A jak už je u Saloosu zvykem, vůně je to moc příjemná a zajímavá. :)

I když mi ještě balzámu zbývá docela dost, při mém současném mazacím tempu si za chvíli můžu běžet pořídit nový.. Určitě vyzkouším zase nějakou další vůni, protože u Saloosu se mi ještě nestalo, že by mi některá nevoněla - to mě na jejich kosmetice neskutečně baví. :)
A taky si musím dojít pro nový sprchový olej, který se naopak spotřebuje docela rychle. Přemýšlím nad vůněmi granátového jablka, rakytník-orange a erotika. :P Časem určitě vyzkouším všechny! :)

A jak Vy bojujete s vysušenou kůží v létě? Máte raději krémy, oleje, nebo másla a vosky? :)

PS: Pokud se chcete podívat na kompletní nabídku zn. Saloos, jejich oficiální stránky najdete tady: Saloos.cz, seznam e-shopů zde: Spřátelené e-shopy. Produkty Saloos ale koupíte všude možně.. Například v DM drogerii, nebo v obchůdcích s přírodní kosmetikou. :)

8 komentářů:

  1. Pěkný článek, taky miluju Saloos balzámy. A s vysušenou kůží bojuji vždy tím, co mám po ruce, a po ruce mám stále oleje, krémy a másla + včelí vosk, tak spíš tím, na co mám náladu :)
    Hezké léto
    lifeinimperfection.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)
      A musím uznat, že taky to někdy střídám podle nálady.. přece jen by byla nuda udělat si z toho úplně rutinu a používat jen jednu věc, která se časem "očichá" :D

      Vymazat
  2. Tyhle balsámy mám moc ráda,jsou fajn!:))

    OdpovědětVymazat
  3. To zní vážně moc dobře! Skvěle napsáno. :)
    Style Without Limits

    OdpovědětVymazat
  4. tú značku ani nepoznám ale vyzerá to super :) ja používam normálne telové mlieko :) nejak extra suchú pokožku nemám (našťastie) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to můžu jen závidět.. :) Sama mívám v létě úplně bílé vysušené mapy na nohou a to tělové mléko nestačí.. :P

      Vymazat
  5. Saloos má jedny z nejlepších balzámů a kokosový olej na vlasy miluju :)

    OdpovědětVymazat