pátek 16. srpna 2013

Můj výherní balíček a asijské mlsání

Těžko jsem tomu mohla uvěřit, ale podařilo se mi vyhrát giveaway na jednom z mých nejoblíbenějších blogů - Shoutengai.blogspot.cz. ^-^ Tenhle "Nákupní deníček" patří Ely - studentce japonské a anglické filologie, která píše hlavně o svých asijských nákupech a taky o zajímavostech z Japonska.. Takže pro blázna do Japonska jako jsem já je to taková povinná četba. :P

V balíčku mi přišly samé asijské roztomilosti: japonská kokeshi panenka (jako přívěsek na mobil), umělé řasy, pouzdro s medvídkem Rilakkumou, roztomilá propiska, plyšáček, 2 pytlíky čajů, furikake (sypání na rýži) a hlavně korejské sladkosti - Pepero (něco jako Pocky tyčinky) a Kancho sušenky plněné čokoládou..


Nejdříve jsem si říkala, že se o sladkosti podělím na nějakém otaku pikniku, ale bohužel jsme je skoro všechny ještě ten den s přítelem snědli. :D


A kromě sladkostí v balíčku jsme si dali ještě i jahodové Pocky tyčinky, které jsem si dřív koupila v pražském japashopu.. A byly úúúplně nejlepší, mňaaam :P Ještě že nebydlím poblíž Prahy, protože bych se tím cpala každý den.
Mimochodem, nevíte někdo kde sehnat v Ostravě něco podobného-jahodového? :D

21 komentářů:

  1. vyzerá to krásne! hlavne to jedlo,ešte som nikdy nič také japonské nejedla :) gratulujem k výhre!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujii :) A minimálně ty jahodové Pocky fakt stojí za to alespoň vyzkoušet! :)

      Vymazat
  2. ty sladkosti vypadají fakt dobře, nikdy jsem nic takového nejedla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem je měla poprvé a byly moc dobré:) Ty sušenky byly jako plněné nutelou, Pocky jsou tyčinky v jahodové polevě.
      Ale už dřív jsem měla pandí Pocky (v polevě z mléčné i bílé čokolády) a ještě mi mooc chutnaly rýžové koláčky Daifuku, plněné pastou z červených fazolí. Časem se chystám ještě na daleko více asijských sladkostí:)

      Vymazat
  3. Ještě jednou musím říct, že mám ohromnou radost z toho, že tě balíček potěšil. Cítím se jako na Vánoce, kdy je člověk daleko více happy z toho, že daroval, než z toho, že něco dostal ^^ Taky děkuju za pěkná slova o mém blogu <3
    A prostě ti musím pochválit tu první fotku - jak to, že se ti daří nafotit věci tak pěkně? Já fotila a fotila a stejně to vypadalo opravdu přiblble... :D

    Ty jahodové Pocky jsem dříve jídávala (když ještě ceny nebyly zdvojnásobeny jen proto, že je o asijské sladkosti zájem...), jsou lahodné~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já ještě jednou děkujii :) K těmhle sladkostem jsem se nikdy předtím nedostala a kokeshi jsem se jednou snažila si vyrobit sama, ale nějak to nebylo ono :D Takže tuhle ze svého telefonu jen tak nesundám <3 :)
      A fotky u Tebe mi přišly super, já jsem to nafotila docela obyčejně :P

      Vymazat
  4. tak toto sú naozaj roztomilé veci :)hlavne ten prívesok :))) gratulujem k výhre :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé :D Mi štěstí nepřálo. :(
    Ale ty sušenky s čokoládou miluju, bů :( :D
    Klasické pocky (jahodové i jiné, já doporučuju kávové nebo s čokoládovými kousky) se dají nejblíže sehnat v Brně v Koishi shopu a prý snad i někde v Olomouci, ale netuším kde. O.o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Olomouci je Japamania: http://www.japamania.cz/kontakty ale našla jsem tam jen Pepero.. Ale jinak je tam toho docela dost, někdy se tam musím taky stavit :)

      Vymazat
    2. V Olmu přesunuli japashop přes celé město, dřív byl na Dolním (tuším) náměstí a teď je zastrčený v ulici Schweitzerova - a tam jsem bloudila opravdu dlouho, protože nejsem z Olomouce. :)

      Vymazat
    3. Jejda, no to jsem zvědavá jestli to tam najdu :P

      Vymazat
  6. gratuluju k výhře a zároveň tě zvu na můj vlastní giveaway, kde místo japonských sladkostí najdeš kromě jiného i korejsou kosmetiku ;)

    ICE AGE GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  7. Gratuluji :-) moc pěkné ceny :-) tyhle sušenky a ty tyčinky se dají sehnat v takzvaném Nha 8 v ostravě. Nevím jestlito znáš,taková ta nepříjemná čtvrť s Vietnamci.. Sama jsem,ale je to tam dost nepříjemné.. Jaoby dům 8 a tam je takový obchod, najdeš v něm vietnamské jídlo,pití a krom toho samé krevetí chipsy, medové tyčinky, ty sušenky co tady máš mají taky, i ty tyčinky cotady máš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem slyšela o asijském obchodě jen někde u zastávky Tylova myslím, je to ono? jinak vůbec netuším kde to je, ale ráda bych tam zašla :)

      Vymazat
  8. mňam na všechny ty dobrůtky jsem dostala chuť :D :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jsi můj člověk!! Kdykoliv mám možnost tak osobně nebo z eshopu vykoupím půlku japashopu v Praze, japamánie v Olomouci a dalších obchodů. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, já jen osobně když jedu jednou za čas do Prahy.. kdyby jen to poštovné neměli tak drahé, tak kupuju přes e-shop pořád :P

      Vymazat
  10. Gratuluji, pak dej vědět, jak chutnalo to sypání na rýži :) Jahodové pocky taky miluju...škoda jen ta cena, za jakou se v ČR a na conech prodávají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Ty pocky bych si kupovala i za tu cenu v Japashopu, jsou úúplně dokonalé :P A sypání jsem zatím nezkoušela, ale pak napíšu :)

      Vymazat