úterý 19. listopadu 2013

Brazil Keratin - řada proti vypadávání vlasů

Jak už možná z předchozích článků víte, můj největší vlasový problém je příliš citlivá pokožka hlavy a díky tomu taky nadměrné vypadávání vlasů. Stačí mi používat špatnou vlasovou kosmetiku (hlavně drogérkovou, ale najdou se i jiné pro mě nesnesitelné), mýt si vlasy příliš horkou vodou, fénovat, barvit, nebo třeba chodit plavat do chlorovaných bazénů a vlasy mi začnou padat tak nesnesitelně, že si je při česání vytahuju skoro po pramenech.

Nemusíte mít ale ani takové problémy jako já, aby Vás tyhle věci taky zajímaly.. Přece jen protože přichází zima, určitě už jste si taky všimly většího padání vlasů, se kterým ale můžete něco dělat.

O doplňcích stravy a vlasových aktivátorech připravím samostatný článek, který se určitě bude hodit pokud máte s padáním vlasů hodně velký problém.. V tomto článku Vás chci ale seznámit s řadou Anti Hair Loss od značky Brazil Keratin (FB Brazil Keratin). Hlavně kvalitní šampón je totiž naprostý základ pokud chcete nadměrné vypadávání vlasů zastavit. Naopak když budete používat nějaký nepovedený drogérkový šampón, tak Vás ani vlasové aktivátory nebo jiná séra nezachrání.


ŠAMPON ANTI HAIR LOSS v balení 300ml koupíte za 249Kč, ale je nutné jej ještě naředit s vodou v poměru 1:1, takže Vám vznikne 600ml. Pro mě je to tedy jeden z těch nejlevnějších šamponů, který mi zajistí menší vypadávání vlasů.
  • VŮNĚ je mi příjemná, ale jde špatně popsat.. Připomíná mi kvalitní šampony používané v kadeřnictvích, bez přídavku nějaké zásadní vůně.
  • ŘEDĚNÍ s vodou je bez problémů, ale šampon v tomto poměru je na mě až příliš vodnatý a tekoucí. Mám ho proto v lahvičce s pumpičkou a nanáším jej přímo na hlavu (nedávám si jej do rukou jako ostatní šampóny, protože by vytekl). Navíc díky ředění s vodou šampon pomaleji ubývá.
  • PĚNIVOST je v naředěném stavu při prvním použití hodně podprůměrná. Ale stačí když vlasy po prvním nanesení šamponu umyjete a nanesete jej podruhé - tentokrát šampon krásně pění a vlasy dokonale vyčistí. 
  • SNÁŠENLIVOST je dobrá, po umytí mě nikdy pokožka nesvědila.
  • ÚČINEK šamponu je dokonalé umytí (až vrzání vlasů)zastavení nadměrného vypadávání vlasů. Nečekejte ale, že Vám vlasy jen po použití šamponu zhoustnou, protože jsem si nevšimla účinku na růst nových vlasů. Ale zmírnění jejich vypadávání (zrovna teď spojeného s příchodem zimy) ano.
    Navíc vlasy nezatěžuje a spíše dodává jemný objem.
  • SLOŽENÍ obsahuje pro mě důležitý panthenol, hydrolyzovaný keratin, zinek, kopřivový extrakt, ricinový olej, babassu olej, biotin, vitamin E.. Kromě toho je v přípravku např. také pěnivá složka Sodium Laureth Sulfate (nepleťte si s horší verzí S. Lauryl S., ale i tato může někomu dělat problémy), nebo silikon, který je ale rozpustný ve vodě. Podrobné složení najdete na fotce níže.

KONDICIONÉR ANTI HAIR LOSS v balení 300ml za 265Kč.
  • VŮNĚ je podobně špatně přirovnatelná jako u šamponu, ale je ještě příjemnější, sladší, jako nějaký pečující vosk nebo balzám.
  • ÚČINEK mi při umývání vlasů přišel špatný (ihned po nanesení nemáte pocit lehkého rozčesání, spíše se do vlasů špatně vpracovává), ale po působení 2 minut a následném umytí už jsou vlasy dobře rozčesatelné a regenerované.
  • SLOŽENÍ obsahuje stejné prospěšné složky jako šampon (panthenol, hydrolyzovaný keratin, zinek, kopřivový extrakt, ricinový olej, babassu olej, biotin, vitamin E) a opět silikon, který je ale rozpustný ve vodě (při péči o vlasy se tyto staré silikony smyjí, narozdíl od běžných kosmetických přípravků v drogériích, kde se silikony velmi špatně vymývají a tak na sebe stále nabalují nové vrstvy, bez odstranění té předchozí). 
složení šamponu
složení kondicionéru
Nakonec musím uznat, že řada opravdu funguje na zmírnění vypadávání vlasů (vyzkoušeno když mi začaly vlasy padat kvůli začínající zimě).
Šampon je tedy účinný, šetrný, dodává mírně objem vlasů a jediné co je horší je při naředění jeho tekutost a pěnivost (pění až při druhé aplikaci). Ale celkově jsem s ním moc spokojená a můžu ho jedině doporučit. :)
Naopak kondicionéry mi vyhovují ještě více regenerační a s lepšími účinky na rozčesávání a tak si tento i přes skvělé složení a příjemnou vůni nevydobyl místo mezi mými oblíbenci.

Máte taky problémy s vypadáváním vlasů s přicházející zimou? A jak se proti němu bráníte?

25 komentářů:

  1. problém s tím mám též, jen jsem se ještě bránit nezačala, tak něco z této řady musím vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doporučuju tento šampón, mi stačí na zastavení padání vlasů samotný a jen když chci aby mi rostlo více vlasů, pak používám další séra (aktivátory růstu). :)

      Vymazat
  2. Je velmi důležité, pokud péči o vlasy, skvělé místo!.

    Nosím to horší v létě, vlhkost v mém městě, curling hodně.

    Mimochodem, vaše vlasy vypadá velmi hezky!

    Coletas-Rebeldes

    OdpovědětVymazat
  3. Great post. Great review! Thx for sharing. Would you like to follow each other on GFC? Just let me know so I can follow back. Thank you.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovědětVymazat
  4. Thankfully, I don't have to worry about hair loss. My hair has always been very thick…

    www.minsbeautyequipment.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aww, I´m soo jealous :P My hair is fine and lank :/ And my skin is super sensitive, so I have a lots of problems with shampoos, drying, colouring my hair..

      Vymazat
  5. Já měla dříve problémy, ale přešlo to:) Ale aspoň vím co zkusit až se tenhle problém u mě objeví zase:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě naštěstí to nejhorší taky přešlo, ale když začíná zima, tak pravidelně nacházím vlasy úplně všude a musím s tím něco dělat. Ale přeju ať Ti to vydrží, problémy s vlasy nejsou nic příjemného :)

      Vymazat
  6. Great blog!! :) Would you like to follow each other? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Thank you so much for your visit. Following back on GFC #495. Let's keep in touch.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovědětVymazat
  8. hi!!! i am following u now, keep in tpouch

    kisses

    OdpovědětVymazat
  9. vyzera to skvele!

    Pozyvam na 2 giveaway, jedna o GUCCI RUSH 75ml a druha o LADYBOX! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat
  10. Nice post :)

    NEW POST...

    http://www.gagcloud.com/2013/11/victorias-secret-fashion-show-2013.html

    OdpovědětVymazat
  11. Thank you for your comment on my blog and for following me sweetie.
    I just started to follow you on GFC and liked your facebook page.
    Kisses, Ana
    xoxocitygirl.blogspot.pt

    OdpovědětVymazat
  12. Ten šampń má skvělý obal.. já už teda svého favorita mám (též s keratinem, ale od Bione cosmetics, řadu s obilím), ale třeba někdy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Bione cosmetics jsem hodně slyšela a plánovala jsem si něco koupit i vzhledem k nízké ceně.. Ale několikrát jsem narazila na nespokojené recenze, tak teď nevím :( Po té poslední jsem si říkala, že si nic z té keratinové řady kupovat nebudu, ale teď mě to zase láká :D
      Máš šampón, nebo nějaký sprej? :)

      Vymazat