středa 13. listopadu 2013

Dokonalé čištění pleti sezamovým olejem

Pamatujete si na mou zmínku o tom, že mi přírodní mýdlo spolu se Sezamovým olejem pomohlo od akné? Tak přesně tento můj čistící rituál, který mi pomohl, Vám chci dneska představit. :)

Na sezamový olej i přírodní mýdla jsem přišla díky spolupráci s www.auroville.cz. Do té doby by mě ani nenapadlo čistit pleť "obyčejným" mýdlem a už vůbec ne olejem, protože mám pleť někdy tak mastnou, že se mi přes den "naolejuje" sama. :D Ale když jsem viděla některé pozitivní ohlasy, rozhodla jsem se, že tento olej prostě vyzkouším a při nejhorším půjde do kuchyně. :)

Každopádně když mi přišel balíček z Auroville, začala jsem testovat přírodní rostlinné mýdlo Jasmín a protože se mi jeho složení líbilo, zkusila jsem ho na čištění pleti. A překvapivě mě naprosto nadchlo! Pleť mi při umytí úplně "vrzala" čistotou a myslím že na ten pocit nemá žádný čistící gel jaký jsem kdy používala. Problém byl, když jsem jej začala používat 2x denně bez hydratace pleti (běžně spíše nic hydratačního kvůli vlastní mastnotě nesnesu). Druhý den už jsem měla pleť úplně vysušenou a začala štípat.

Tak přišel na řadu BIO Sezamový olej lisovaný za studena, který má mít čistící a detoxikační účinky a dokonce by měl být skvělým pomocníkem při léčbě akné. Tak jsem si řekla, že ho tedy na pleť zkusím..
Nakonec vypadá mé čištění tak, že použiju jasmínové mýdlo (1-2x denně) a poté 1x denně (nebo podle potřeby) nanesu na ještě vlhkou pleť trošku sezamového oleje (např. na namočeném vatovém tampónku). Obličej už potom neoplachuju.


Díky tomuhle oleji překvapivě nemám pleť mastnou, ale spíše jen příjemně hydratovanou. Navíc ji mám po přírodním mýdle skvěle vyčištěnou a akné se mi tak opravdu začalo vyhýbat. :)

Sezamový olej ale POUŽÍVÁM také dalšími způsoby, například na masáže. Zkoušela jsem ho i jako zábal na vlasy, ale tam zůstanu spíše u zábalů z kokosového oleje a u bezoplachové péče na konečky.

A co je ještě zajímavé je VŮNĚ a CHUŤ sezamového oleje - chutná úplně jako sezamová semínka nebo arašídy a voní stejně.. Jen pořád přemýšlím nad tím, k čemu by se hodil do jídla. :D

A co Vaše zkušenosti se sezamovým olejem nebo jinými oleji k čištění pleti?

35 komentářů:

  1. Já bych ho fukla do salátu a špenátové omáčky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo nad salátem přemýšlím, ale má hodně oříškovou chuť (takže olivák asi vítězí).. Ale stejně to budu muset zkusit :D

      Vymazat
    2. Tak fakt do špenátu (jestli ho jíš) :-D já když mixuju špenátovou omáčku, tak do ní sypu sezam a je to úžasné, takže ten olej si tam dovedu živě představit :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. So try it :) It´s just virgin sesame oil, which is really good in cleaning skin. It is also great against acne.

      Vymazat
  3. to je snad všechno v 1 - plet, masáže i k jídlu :D
    pěkná recenze, Auroville mám docela ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No tak už to u panenských olejů bývá.. Kokosák mám taky skoro na vše. Ale tenhle teda upřednostňuju na pleť, dokonce už s ním ani na masáže nechci plýtvat :D

      Vymazat

  4. thanks for your comment!!

    Followed you back!

    http://fetish-tokyo.blogspot.jp/

    OdpovědětVymazat
  5. Tak oleje na obličej jsem žádné ještě nezkoušela, ale asi bych stejně měla strach jestli bych nebyla úplně mastná:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho jsem se taky bála, protože i když nic nepoužiju, tak v polovině dne bych ze sebe mastnou vrstvu mohla stírat :/ Takže se běžně úplně lesknu a trpím na akné. Ale překvapivě na tohle si pleť nějak zvykla a olej má čistící účinky, takže se překvapivě dobře vsákne a pleť pak nemá potřebu se sama mastit. Teda aspoň tak mi to přijde, protože jsem ve výsledku méně umaštěná a ani akné už skoro vůbec nemám.

      Vymazat
  6. Hi...nice blog...
    would you like to follow each other on both gfc and bloglovin?
    Let me know..

    http://deepti01.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. I totally love your blog header...simply gorgeous!!
    new follower..!!
    xoxo

    OdpovědětVymazat
  8. hey dear!
    Follow you now via GFC! Now it´s your turn!
    xx
    Sarah

    OdpovědětVymazat
  9. O sezamovém oleji jsem ve spojení s kosmetickým využitím neslyšela, ale za zkoušku to stojí, při nejhorším půjde do kuchyně :-)
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to samé jsem si taky říkala :D Ikdyž já mám ještě jako další možnost používat jej na masáže pro přítele, protože to mám celkem spotřebu a moje oblíbené olejíčky Saloos jsou několikrát dražší :P

      Vymazat
  10. Thanks for sharing.

    minsbeautyequipment.com

    OdpovědětVymazat
  11. Odpovědi
    1. Thank you :) It´s a product from Auroville - experimental town in India, which is really interesting (http://en.wikipedia.org/wiki/Auroville)

      Vymazat
  12. Followed back via GFC and LIked you FB page :)

    NEW POST...

    http://www.gagcloud.com/2013/11/tbilisi-fashion-week-was-canceled.html

    OdpovědětVymazat
  13. You have such a cute blog! your newest follower -G
    www.fashionphases.com

    OdpovědětVymazat
  14. Máme stejný typ pleti, takže tyhle články mám ráda, už jsem něco i začala používat a je to super :) Neměla bys ale nějakou radu, jak zatočit s jizvičkami po akné? Samotné akné už se mi moc nedělá (pravidelně čistím a je mi 22), ale na jedné tváři mám pár těch jizviček, poměrně čerstvých a už nevím, co s nima, dermatoložka zatím zkouší různé věci a ráda bych se vyhnula chemickému peelingu. Mám doma třeba ricinový olej, myslíš, že by stálo za to zkusit? Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak jak vidím, opravdu jsme na tom stejně (navíc mi je 23 a stále mám problémy jako v pubertě) :) Jediné s čím nemám problémy jsou právě jizvičky po akné. Ale u nich je těžko radit takhle na dálku - většinou když už se vytvoří dost znatelně, pak už s nimi nic moc nehne. Mám zkušenosti akorát s léčbou jizviček u známých, ale většinou šlo o speciální mast na jizvy od kožní lékařky. Kromě toho jsem ale nedávno narazila na krém s hlemýždím slizem, který slibuje právě vyhnutí se chemickému peelingu - hlemýždí sliz je prokazatelně hojivý i na akné a jizvičky po něm. Ale co se týče ricinového oleje, měl by mít taky hojivé účinky (i na jizvičky). Takže záleží jen na tom, jak u Tebe jizvičky vypadají a jak bude Tvá pleť olej snášet. Určitě to stojí za to vyzkoušet. :)

      Vymazat
    2. Já s akné bojuju už dlouho, když jsem brala antikoncepci, tak jsem měla pleť krásnou, ale po vysazení jsem se zase vrátila do boje :D O krému s hlemýždím slizem jsem nikdy neslyšela, zní mi to vážně zajímavě, tak ho proberu s dermatoložkou :) A ricinový olej vyzkouším, třeba zabere právě on. Díky moc za rady :))

      Vymazat
    3. Není vůbec zač, hlavně držím palce ať něco zabere (nejlépe hned ten ricinový olej). :)
      A u vysazení antikoncepce jsem slyšela hodně podobných případů, dokonce i spojené s obrovským vypadáváním vlasů. To aby se člověk potom bál vysadit..

      Vymazat
    4. Já měla teda pleť i před antikoncepcí děsnou, při ní to byla nádhera a teď se ji zase snažím dát do pořádku. Ricinový olej trochu zabírá, budu ho používat dál a dá ti vědět ;) Myslíš, že tenhle olej zabírá i na ty jizvičky? Dumám, jestli si ho přát k Vánocům nebo to zkusit na Ježíška s o něco dražším hlemýždím krémem :D :)

      Vymazat
    5. No on je zrovna na jizvičky vhodnější ricinový olej. Ten sezamový je spíše čistící a léčivý na různé pupínky, zabraňuje samotné tvorbě akné. Takže pokud ricinový olej zabírá, tak používej určitě ten. Jinak částečně by měly zabírat všechny oleje (dokonce třeba i kokosový), na jizvičky je hlavně dobré trošku pleť při nanášení masírovat. A taky to chce hlavně čas. Ty hlemýždí krémy nebo gely by měly mít akorát rychlejší účinek.
      Určitě dej vědět jak to bude dál probíhat :)

      Vymazat
  15. Nice Inspiration!!!

    FOLLOW ME:
    http://rimanerenellamemoria.blogspot.de
    https://www.facebook.com/Rimanerenellamemoria
    http://instagram.com/rimanerenellamemoria

    OdpovědětVymazat
  16. Ten olej využiješ u velkého množství japonských a korejských jídel, já ho používám skoro pořád. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě taky napadlo kvůli sypání na rýži s podobnou oříškovou chutí :D Ale ještě jsem to stejně do ničeho nepoužila. Do čeho ho třeba dáváš prosím? :)

      Vymazat