pondělí 25. listopadu 2013

Hlemýždí sliz jako kosmetický hit

Dnešní recenzi začnu jedním hlemýždím povídáním, které mě moc zaujalo.. :)
V roce 1980 si jeden chilský biolog založil farmu na chov šneků. Při denní manipulaci s lepivými tvorečky si pracovníci farmy všimli, že jejich ruce jsou jemnější a drobná poranění se hojí neskutečnou rychlostí. Klinické analýzy pak prokázaly, že sekret šneka Helix aspersa Muller obsahuje přírodní látky, které mají prokazatelně hojivé účinky na lidskou kůži. No a kosmetický hit byl skoro na světě!


Šnečí sliz má kromě hojivých a hydratačních účinků taky další vlastnost, za kterou ho zbožňuju - a to schopnost léčby akné. :) Dokáže prý hojit i jizvy po těžkém akné, omezuje výskyt vrásek i skvrn.

Třeba v Japonských kosmetických salónech patří lezení těchto "slimáků" po obličeji mezi běžné procedury.. Nevím jak Vy, ale přece jen na tohle bych si zrovna s radostí nezašla. :D
A tak jsem ráda, že se účinky tohoto slizu dají využít i v nějaké příjemné a voňavé kosmetice. :)




Už asi měsíc testuju Gel s hlemýždím extraktem od značky Diet Esthetic (FB Diet Esthetic) a nemůžu si ho vynachválit. :3
Gel jsem si vybrala, protože akné je můj úplně největší pleťový problém.. Pokud máte naopak pleť suchou nebo chcete zamezit vráskám, tahle značka má i na tohle zajímavé produkty (např. s včelím a hadím jedem, diamanty, perlami, zlatem, arganovým olejem, kaviárem nebo kustovnicí čínskou).



  • BALENÍ je v luxusní skleněné nádobce se skleněnou "lžičkou" na nabírání gelu. Tahle věc je moc praktická, protože do nádobky nemusíte strkat ruce.
  • VŮNĚ je něco co mě opravdu překvapilo - čekala jsem něco slimácky nevábného a místo toho je krém krásně voňavý. Dokonce i přítel mi vůni na obličeji chválí a to je co říct. :D
  • STRUKTURA je klasicky gelová a hodně hustá. Roztírá se ale skvěle a stačí jen malinké množství na celý obličej.
  • SLOŽENÍ je 100% přírodní, přikládám i fotografii s přesným složením.
  • VHODNÝ JE PRO mastnou a aknózní pleť.
  • POCIT NA PLETI mi připomíná intenzivní hydratační sérum Darphin, které je 7x dražší.. U ničeho levnějšího jsem se s tímhle zatím nesetkala - pleť je po použití vypnutá a nemastná (jako po použití masky proti akné), zároveň máte ale pocit výživy.
  • ÚČINKY jsou u mě dobře rozpoznatelné zmatnění pleti, ale zároveň výživa (výživu i hydrataci poznám i v chladnějším počasí na tvářích, zmatnění zase v T-zóně). Kromě toho se mi akné po použití gelu zklidňuje, mizí začervenání a vyschlé pupínky rychleji mizí. Taky mi přijde že gel na tváři nějakým způsobem pracuje tak, že vypadám zdravěji - vždy je po něm pleť prokrvená a rozjasněná.

Nakonec musím hlemýždí gel zhodnotit jako věc, kterou bych s čistým svědomím doporučila každému s mastnou pletí a akné místo denního (i nočního) krému. Sama jsem si jej moc oblíbila protože nemastí a hlavně díky němu nemusím každodenně používat korektor nebo make-up na začervenalé pupínky - ty po něm prostě zmizí. A na to jaké má luxusní vlastnosti je i dost levný. :)


A jak se slizová péče líbí Vám? Máte s ní nebo s nějakou podobnou zvláštností zkušenosti? :)

35 komentářů:

  1. Hmmm, že bych přehodnotila postoj od "fůůůj, to je hnusný"? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No naštěstí kdybys viděla a očichala ten gel, přehodnotila bys hned.. Přítel si tu vůni pochvaluje asi nejvíce z celé mé kosmetické výbavy :)

      Vymazat
  2. sice hlemýždí sliz zní nechutně, ale ten gel vypadá opravdu úžasně
    a s klidem bych si ho koupila! :) pěkná recenze :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Mě už to nadchlo i pro mou posedlost asijskými podivnostmi, ale i tak na tu proceduru s opravdovými hlemýždi by se mi nechtělo :D

      Vymazat
  3. Čekala jsem, kdy se toho po asijských značkách chopí i někdo odsud. =D

    OdpovědětVymazat
  4. I have heard a lot of the snail power for beauty, so I would like to try these products.

    www.minsbeautyequipment.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. It´s amazing for problematical skin with acne or scars.. I also heard a lot about snail extract and I´m happy I could try this product - I use it instead of day cream. :)

      Vymazat
  5. ,,něco slimácky nevábného" :D:D Ty jo, tohle mě zaujalo. Právě jsem si teď koupila jiný krém, ale třeba jednou...! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No fakt, čekala jsem že to zrovna příjemné nebude :D Ale byla jsem ochotná to risknout za cenu léčby akné.. No a ono je to strašně hezky voňavé, příjemné a ještě to splňuje i mé očekávání v léčbě akné i hydrataci.

      Vymazat
  6. Ja mam momentalne krem po holeni so slimacim extraktom od Eliciny, ktory som dala priatelovi a celkom spokojnost. Kebyze nevonia typicky pansky, sama by som ho pouzivala. Vyhrala som ho spolu s Elicina slimacim kremom na tvar, zevraj tiez vhodny proti akne, tak som zvedava na jeho ucinky.
    Pozyvam na GA vlasovej starostlivosti Schwarzkopf:)
    http://lifeparade-by-bashi.blogspot.se/2013/11/schwarzkopf-vlasova-starostlivost-pre.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsi to tak napsala, tak mi došlo že vůně tohodle hlemýždího gelu je dost "unisex". Taky nevoní typicky pánsky, ale zároveň by se za ni kluk nemusel stydět. :D
      A na GA jdu mrknout :)

      Vymazat
  7. to vypadá vážně zajímavě, super recenze :)
    turquoise bow

    OdpovědětVymazat
  8. Od tohohle gelu jsem měla několik vzorečků a byla jsem s tím hrozně spokojená. :) Už si ho plánuji pořídit i v plném balení. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, já jsem na něm nenašla žádné mínus.. Prostě úžasný :3 Dokonce už jsem zahrabala všechny své ostatní krémy a používám jen tenhle :)

      Vymazat
  9. Tak o takovýchto produktech jsem ještě neslyšela a nestačím se divit :D Každopádně je to moc zajímavé a myslím, že bych to klidně mohla věnovat někomu z rodiny k vánocům :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, to prvotní překvapení když uvidí hlemýždí gel musí být k nezaplacení :D Ale jo, je to originální dárek a navíc dobře využitelný :)

      Vymazat
  10. Název zní nechutně, ale je to super překvapení, kamarádko ho má, tak už jsem ho vyzkoušela a je skvělý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, zní to opravdu odpudivě :D Ikdyž pořád mi to přijde lepší než séra z placenty (dvakrát fůůj) nebo název složky "močovina", to mě naposledy taky v něčem dostalo :D

      Vymazat
  11. ooo, to je super! měla jsem malýho hlemýždě, neštítila jsem se ho, byl to můj malej roztomilouš! ale bohužel mi vůbec nějak nefungují odkazy! můžu se zeptat kde se to dá sehnat a za jakou cenu? děkuju mockrát! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, to musí být fajn, bratranec od přítele měl taky jednoho (takového, co se dorůstá skoro obřích rozměrů) :D Jako mazlíček je moc zajímavý :)
      Jinak na stránkách té značky- www.dietesthetic.cz mají nejspíše zrovna výpadek, dá se teď dostat jen k nim na FB: https://www.facebook.com/dietesthetic.cz Ale snad je to jen nějaká odstávka na aktualizaci a dají to brzy dokupy, doteď to jelo bez problémů :)
      Jinak to jde najít jako Diet Esthetic Vit Vit gel s hlemýždím extraktem a cena se pohybuje kolem 350Kč za 50ml balení, které ubývá dost pomalu - stačí mi méně než běžného krému, protože je hustější. :)

      Vymazat
    2. no, já toho svýho našla po cestě z práce domů ale byl to fakticky slaďouš, jmenoval se Viktor hahahaha a vůbec se mě nebál! ňuňu, ale pustila jsem ho do přírody, přece jen v přírodě se narodil, tak by tam měl zůstat, snad se mu po mě moc nestýskalo hahaha..
      no, pořád mi ta stránka nejde, achjo :// ale ráda bych ten krém vyzkoušela, tak díky za tip!!:))

      Vymazat
    3. :D Jé, Viktor, to je super jméno pro hlemýždě :D A znala jsem i holku, která si po cestě domů chytila užovku do terárka, to hlemýžď je ještě v klidu. :) A ten gel se Ti určitě podaří najít i tak podle názvu :)

      Vymazat
  12. já nechci vědět jak ten sliz z těch malých chudáku dostávají....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slizu nechávají hlemýždi za sebou plno.. Běžně se dělají procedury přímo s hlemýždi, že lozí po obličeji, takže je snad možné nechat je lozit po povrchu, z kterého si pak ten sliz odeberou.. Nemyslím si že by kvůli slizu ty slimáky nějak ždímali :)

      Vymazat
    2. toho jsem se právě bála =D hold jsem milovník zvířat....

      Vymazat
    3. To já taky :P :) Kdybych se dozvěděla že tam ty slimáky melou, to bych na sebe nepatlala :D

      Vymazat
    4. já si spíš představovala, že je ždímají jak mokrej hadr...brrrr....to bych taky nepoužívala už z principu....jen já si umím představit ždímacíjího hlemýždě co? =D

      Vymazat
    5. Fuuuj :D Mě by to bez Tebe vůbec nenapadlo :P

      Vymazat
    6. tak se omlouvám za svoje blbý nápady taková jsem hold já =D

      Vymazat
  13. Já šneky mám a na obličej je aplikuji pravidelně, je to bezva relax pro mě a pro ně je to "výlet" ze stereotypního akvárka, jsou zvědaví a úžasní a tvářičku vám po půlhodince opravdu zanechají jako dětskou prdelku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, Míšo, to jsi první od koho to slyším, ale musí to být super. :) A máš přímo šneky Helix Aspersa Muller nebo jiné? :)

      Vymazat
  14. Doma i na zahradě máme plno šneků..No, tak jsem jednou neváhala, a toho zahradního si dala na obličej. Taková ta uschlá kůžička zmizela, obličej mám jemný, a jsem s nima spokojená :) ale ten krém vypadá lákavě ^^

    OdpovědětVymazat
  15. Gel bohužel hodně lepí, mám pocit "ucpané" pleti. Je to nepříjemné. Vůně dobrá, ale problémy - akne, skvrny, u mě vůbec nevyřešil.

    OdpovědětVymazat