neděle 17. listopadu 2013

Hypoalergenní suchý šampon Klorane

Určitě už se Vám to taky párkrát stalo.. Nestihnete si umýt vlasy, třeba protože se večer vrátíte pozdě domů, ráno musíte brzy vstávat a tak vymýšlíte co s tím. Sama se snažím si vlasy nefénovat (svědí mě potom hlava a vlasům to taky nedělá dobře) a tak vlasy místo toho tupíruju, stahuju do culíku a vymýšlím jak je zamaskovat.. :D

Dříve jsem zkoušela i suché šampony, ale po neúspěšných pokusech jsem to už skoro vzdala.
Pamatuju si hlavně na suchý šampon v pudru Amica, ze kterého mě neskutečně svědila hlava a padaly mi vlasy. Dokonce když jsem po něm použila normální šampón, bylo to ještě horší (asi mi kůži příliš vysušoval nebo jinak narušil). Po téhle zkušenosti jsem se suchým šamponům začala vyhýbat.

Až nedávno se mi podařilo domluvit spolupráci se značkou Klorane (FB Klorane) a byl mi nabídnut k testování právě suchý šampon. Na to jsem hned namítla že suché šampony špatně snáším a že je možné, že mi ani tento vyhovovat nebude.. Jejich odpověď ale byla že se určitě nemusím bát, protože ty jejich jsou hypoalergenní a velmi šetrné. No a nakonec jsem opravdu ráda, že jsem jej mohla vyzkoušet. :)

A teď už k samotné recenzi.



  • Suchý šampon s ovesným mlékem Klorane má u mě neskutečné plus v tom, že je HYPOALERGENNÍ a nedráždí ani velmi citlivou pokožku. S takhle příjemným suchým šamponem jsem se zatím nesetkala.
  • Nanáší se VE SPREJI, který vypouští něco jako jemný pudr. 
  • POUŽITÍ: Sprej nastříkáte ke kořínkům, necháte 2 minuty působit a potom pořádně vykartáčujete, aby vlasy nevypadaly napudrovaně (bíle). Můžete jej používat jak často potřebujete.
  • ÚČINEK je opravdu skvělý (snažila jsem se jej zvěčnit na fotkách níže) - šampon absorbuje veškerou mastnotu, vlasy po něm vypadají jemně načechraně a taky je vůbec nezatěžuje. Po vykartáčování nejde poznat, že jste kdy měly mastné vlasy. 
  • VÝDRŽ je bez problémů celý den (a klidně i více, ale sama jej používám jen jako krizové řešení a večer už si vlasy umyju).
  • SLOŽENÍ je opět na fotce níže, šampon je založený na přírodních pudrech, bez parabenů a bez barviv.


takto vypadá ve skutečnosti samotný obsah suchého šamponu - jemný práškový pudr :)
a nakonec trošku nevábný, ale asi jediný vypovídající příklad o účinku suchého šamponu :D
Brzy přidám i další recenze o produktech Klorane, ale už teď můžu říct že jejich suchý šampon je nejspíše ta nejužitečnější věcička, co jsem za dlouhou dobu testovala.

A jak se líbí Vám? A máte taky takové problémy se suchými šampóny, nebo si na hlavu můžete nasypat cokoliv? :P :)

Přeji krásný začátek nového týdne,
Nicca

40 komentářů:

  1. wow! tak to je naozaj zmena! takéto niečo by sa mi zišlo,pretože som už vyskúšala tie všeliaké drogérkové produkty, a nič ma neoslovilo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, drogérkové produkty mě od suchých šamponů jen odradily, takže se nedivím :)

      Vymazat
  2. Ach, zase jsi mi ukázala něco, co bych měla a chtěla vyzkoušet. Jako vždy! :D
    Suché šampony nepoužívám, ještě jsem se k nim nedostala, ale tenhle za to podle mě stojí a je pravda, že se mi taky stává, že už se mi třeba večer absolutně nechce umývat vlasy a pak to taky tak dopadá. Kouknu po něm :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda že se líbí. :)
      Já zase nechci chodit spát s mokrou hlavou (zmuchlají se mi vlasy a často při tom i nachladnu) :D

      Vymazat
  3. zmena :3

    http://love-me-cause-im-famous.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ten by se mi dnes opravdu hodil, už se nemůžu dočkat večera, kdy si hřívu umyju :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Impressive dry shampoo!

    http://www.minsbeautyequipment.com/

    OdpovědětVymazat
  6. V poslední době máš opravdu skvělý výběr přípravků, které recenzuješ. Reviews na různé bio věci nebo kosmetiku pro citlivou pleť jsou přesně můj šálek čaje, neb sdílím tvůj problém - extrémně citlivá pokožka, která reaguje na špatné šampony (bohužel nejen na ně) velmi brutálním vypadáváním vlasů. Jsi tak hlavní viník mých (a kamarádčiných, o všem informuju dál) útrat v poslední době - úžasná mýdla Auroville a podobné. Čímž chci říct, že i tento článek mě moc potěšil, takže prosím, jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jsem moc ráda :) Já právě když už si domlouvám nějakou spolupráci, tak všem píšu svůj typ pleti a hlavně přehnanou citlivost pokožky, případně ještě mastnou pleť se sklonem k akné. A na vypadávání vlasů mám zrovna taky věcičky k recenzi a kromě toho se chystám sepsat článek o všech aktivačních sérech pro růst vlasů, které jsem kdy vyzkoušela. Vypadá to, že máme opravdu stejné problémy (..vlasy mi padají mimochodem i po barvení, fénování, koupání v chlorované vodě atd, takže opravdu extrém) :D

      Vymazat
    2. Zajímalo by mě, jaký prostředek na vypadávání si vybereš - když jsem ještě věřívala doktorům, vyzkoušela jsem vše, co bylo tehdy na trhu. Tisíce vyhozené oknem, nic tak nějak nefunguje. Chce to jedině klid, správné jídlo (pokožka reaguje na agresivnější věci, nedejbože má-li člověk nějakou slabou intoleranci, o které neví) a čistící bylinky, velmi jemný obyčejný šampon bez chemikálií a hrozně moc se mi osvědčilo kapat do něj kvalitní tea tree + jednou týdně prostě vymáchám hlavu v jablečném octu. Už roky jsem zdravá, přestože mi předtím všeci diagnostikovali kdejaký hnus. Hahaha, páni doktoři.
      Fénování, chlór... jo, zní to tak. 90% dermatologů by ti řeklo, že máš slabou seboroickou dermatitidu, checht. *hnusný úšklebek osoby, která prošla rukama už nespočtu doktorů, než se na ně definitivně vykašlala a dala se dohromady přírodně*
      Je dobře, že to řešíš šetrnou kosmetikou a ne kortikoidy :)

      Vymazat
    3. :D Hehe, podobně jsem to měla s kožními lékaři a akné (plno těchto šíleností, hormonálních mastiček, vysušujících a štípajících neúčinkujícíh přípravků).. Na akné nakonec zabrala nejlépe přírodní kosmetika (mýdlo, oleje, balzámy Saloos), Bioderma sebium global, zinková mast a poslední dobou si pochvaluju i hlemýždí gel.
      No a na to brutální vypadávání vlasů jsem vyzkoušela hodně, ale zabrala až kombinace vitaminů, šetrných šampónů a aktivátoru z lékárny Boihar (do kterého jsem vrážela dost peněz, ale narozdíl od ostatních vyzkoušených fungoval). Jo a taky konec barvení vlasů atd.. Na vše jsem si přicházela postupně a teď už jen obměňuju a zkouším některé nové věci, ale zároveň si dávám větší pozor na složky v šamponech.

      Vymazat
  7. suchý šampon používám hlavně u pěšinky na hlavě kvůli objemu a i když si myji vlasy obden,
    na tomto místě se mi strašně mastí, takže suchý šampon je u mě nutnost :D
    zatím jsem zkoušela jen od syossu nebo alpy, ale tento vypadá úžasně, tak díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, nutnost to je pro mě někdy taky. Dokonce jsem párkrát ze zoufalosti použila suchý šampon jiné značky (od mamky), ale pak jsem vždycky strašně trpěla.. :( To už pro mě byla šetrnější verze to tupírování a stahování vlasů :D

      Vymazat
  8. Hello! I really love your way of write posts and I've to follow you because I think you're a really amazing IT GIRL!*.*
    I also have a blog and I was thinking about following each other... What do you think?
    Kisses from Spain, hope you follow me at:

    http://www.thelastclosetonearth.blogspot.com

    P.S: My firts post is only in spanish, but don't hesitate, I'll write soon in english(and french) too!

    XOXO♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aww, thank you so much for your lovely comment :3
      It would be nice to follow each other :)
      Kisses,
      Nicca

      Vymazat
  9. wow it's amazing! such a great product!
    I follow you on GFC, hope you would follow back!

    www.blackstarstyle.com

    OdpovědětVymazat
  10. Mně tedy nevydržel, nějak mi nesedl, snad seženu jiný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaktoo? :P Snášenlivý je podle mě úplně dokonale :)

      Vymazat
    2. Nevím, prostě mi nesedl, po důvodu jsem nepátrala :)

      Vymazat
  11. Já jsem tedy vyzkoušela kde co, suché šampony používám pravidelně a dlouhodobě, ale nejlépe se mi osvědčil právě tento a pak z Ladyboxu Lee Stafford, který je má v různých barevných variacích, takže když máš třeba černé vlasy, můžeš si vybrat tmavý odstín, a žádné bílé zbytky ve vlasech nebudou. :)

    Na druhou stranu vzhledem k tomu, že je používám obden nebo každý den, je má spotřeba dost velká, takže nějaké dražší hned vystříkám a nechce se mi za to tolik utrácet. Šikovný je třeba suchý šampon od Lushe, který má ale tu blbou vlastnost, že je v něm přimícháno něco, aby vlasům dodal objem. Čímž je bohužel slepí. Jsou pak takové tuhé a nepoddajné. :(
    Takže většinou skončím u Amicy, která ale jak můžu potvrdit je svědivé svinstvo, takže nedoporučuji nikomu s jemnou pokožkou hlavy, brr. :D
    Asi taky napíšu nějakou recenzi. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Jj, tu Amicu nesnáším :D A ten Lee Stafford vypadal fajn, ale bohužel jsem ho pořádně nevyzkoušela (hlavně na mastné vlasy vůbec ne). Takže recenze by byla fajn :)

      A asi jsem divná, ale mi ta bílá barva šamponu vyhovuje.. Mám potom takové zvláštně vypadající vlasy, ani ne že by v nich byly bílé zbytky, ale takový nějaký světlejší nádech tam je. Naštěstí se mi to líbí, vypadají tak sametově :D Ikdyž ten pudrový efekt by byl asi stejný i u tmavých odstínů, možná bych je fakt mohla vyzkoušet až mi dojde tenhle :) Díky za tip :)

      Vymazat
    2. On byl strašně jemňounký a hlavně ho bylo malinko. Ale pokusím se! :D

      Mně to strašně vadííí :D hlavně se pak vždycky bojím, že jsem třeba nevyčesala všechno a tak. A nebo vím, že na slunci ten prášek jde ve vlasech vidět. Brr ><

      Vymazat
    3. Hihi :D Nj, co vím tak to všem vadí, jen já jsem s tím spokojená :D
      Ale narozdíl od klasicky pudrového šamponu mi přijde že ty ve spreji nedělají tak šílený bělící efekt a není nutné to tak dlouho vyčesávat.. Takže žádné drhnutí ručníkem ani nic podobného - jen to rozčešu štětinovým kartáčem a jdu.

      Vymazat
  12. Thank you so much, it would be great :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to čučím ! Super ! :)) Opravdu funguje :)) Taky si chci už nějaký vyzkoušet :)
    GIVEAWAY CoffeeWithMilkAndTwoSugars

    OdpovědětVymazat
  14. I love Klorane's products! good review!
    i'm following you on GFC! please follow me back :)

    http://jaimelesfeuillesrouges.blogspot.com/

    kisses :**

    OdpovědětVymazat
  15. Ja mam Klorane suche sampony rada, funguju skvele. Vyskusala som ovseny, aj zihlavovy a so zihlavovym vlasy vydrzia svieze este dlhsie, no ovseny mi zasa krajsie vonia:)
    Dobru spolupracu si dohodla:)
    lifeparade-by-bashi.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujii :) Ten druhý bych mohla taky příště vyzkoušet, určitě musí být super :)

      Vymazat
  16. To zní skvěle. Dřív jsem "sucháče" používala pořád, až jsem si na ně vypěstovala citlivost a škrábala mě hlava a padaly mi vlasy. Úplně ze všech (Amica, Batiste, Lee Stafford...). Ale chybí mi to, tak dám ještě šanci tomuhle. A běda, jak bude kousat taky! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Já už ho mám poněkolikáté a nekouše :) A to myslím že jsem hodně citlivka (na fénování, barvení, mytí horkou vodou, špatné šampony..). Tak snad bude tenhle i Tobě sedět :)

      Vymazat