úterý 5. listopadu 2013

Jak na roztřepené konečky

Chcete se zbavit roztřepených konečků? Tak první možností je zapadnout k nejbližší kadeřnici, která Vám bez zaváhání ufikne 10cm z Vaší těžce vypěstované délky vlasů - vím o čem mluvím a proto si raději konečky zastřihávám už jedině sama.
A pokud si chcete nechat vlasy spíše dorůst (a ne je každý měsíc více a více zkracovat), musíte koukat po péči na scelení roztřepených konečků. Pokud navíc své vlasy zatěžujete žehlením, kulmováním nebo dokonce odbarvováním, extra výživa pro Vaše vlasy by měla být samozřejmostí.

I když mé vlasy jsou od přírody jemné, hladké a rovné, na vlasovou péči jsem neskutečně zatížená. Přece jen i já mám své "vlasové problémy". Mezi ně patří např. extrémně citlivá pokožka hlavy, splihlost vlasů a protože se snažím o co největší délku vlasů, tak co chvíli řeším právě roztřepené, vysušené a lámající se konečky. A na ty se mi zatím osvědčilo jen to ustřižení nebo nesmývající se olejíčky. A samozřejmě u mě vítězí druhá možnost. :)

Mým posledním objevem je Hair Repair Therapy - sérum pro scelení roztřepených konečků vlasů od Brazil Keratin (FB Brazil Keratin).


  • POUŽITÍ séra je aplikace několika kapek do vlhkých nebo suchých vlasů bez oplachování. Hlavně díky tomu neoplachování může přípravek působit vlastně pořád a v tom vyniká oproti smývajícím se kůrám a maskám.
  • APLIKUJE SE za pomocí rozprašovače, takže jej můžete na konečky rovnou nastříkat. Sama mám ale lepší zkušenosti s tím, když se olejíčky do vlasů vmasírovávají - takže můj postup je nastříkat olejíček do dlaně a pak do konečků vmasírovat. Taky mám raději aplikaci do vlhkých vlasů, kdy mi přijde příjemnější a účinnější.
  • SLOŽENÍ: Cyclomethicon (silikon, který se nemá aplikovat na kůži, ale na scelení konečků působí skvěle), olej z pšeničných klíčků, vitamin E, vitamin A.
    Podle mě je složení skvělé a hlavně olej z pšeničných klíčků je pro vlasy lahůdka.. Je to silný antioxidant s hydratačním a vyživujícím účinkem, obsahuje vitamín A,D, B a E, tokoferoly, koenzym Q10, vápník, fosfor, železo a další stopové prvky, vlákninu a bílkoviny.
  • MASTNOTA vlasů se po použití přípravku naštěstí nekoná. :) Oleje stačí opravdu malinko a i když to trošku přeženete, přebytek se dá "rozmasírovat" z konečků do zbytku vlasů.
  • VŮNĚ je naprosto nádherná a moc příjemná, připomíná mi šampóny Dove.
  • ÚČINEK je znát už po prvním použití, kdy jsou konečky jakoby obalené hydratační olejíčkovou vrstvou. Po častějším používání přestávají škrábat, jsou krásně hladké, lesklé a vypadají zdravě. :) Dokonce i většina "bílých teček"(roztřepených konečků) je téměř neviditelná. 
Pozn.: Triticum vulgare germ oil = olej z klíčků pšenice, Tocopheryl Acetate = vitamin E, Retinol Palmitate = vitamin A


Za mě dostává sérum jedničku s hvězdičkou, protože ho můžu použít úplně kdykoliv, zabere mi to maximálně minutu, konečky jsou po něm výrazně jemnější a bílé tečky úplně na koncích jsou taky méně viditelné. :)

Tak jak se Vám líbí? A používáte taky nějaké olejíčky na péči o roztřepené a suché konečky vlasů?

24 komentářů:

  1. Vzhledem k tomu, že jsem si nechala vlasy zkrátit asi o 25 cm, tak teď tuto péči nepotřebuju, ale kdybych si nechala zase narůst hřívu, aspoň vím po čem sáhnout, jelikož kadeřnicím taky nevěřím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak vidím že v tom nejsem sama. Mi už tolikrát provedly nechtěné zkrácení nebo jiné oškubání, že jsem se raději naučila samo-stříhání :D Ale i tak se snažím vždycky co nejdéle konečky nechávat a opečovávat je :)

      Vymazat
  2. Tak tenhle ,,zázrak" jsem ještě nezkoušela, vypadá to moc dobře, musím ho zkusit! :-)
    Hedwica♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já musím zkoušet skoro všechno co se týče vlasů, na ty jsem prostě zatížená :) A tohle je moc povedená věcička. Bez tohoto mě většinou škrábou konečky vlasů na ramenech nebo holých zádech a to naprosto nesnáším :D

      Vymazat
  3. Tak ten budu muset vyzkoušet, moje konečky jsou hrozné :/ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty moje normálně taky. A to používám neustále masky i olejové zábaly, ale konečky prostě potřebujou víc..

      Vymazat
  4. Ten neznám, používala jsem od nich zažehlovací keratin /kokos/ a byl super. Kupuješ přes e-shop nebo i v kamenném obchodě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jen přes e-shop. Jinak o té zažehlovací péči jsem taky uvažovala, ale protože mám rovné a zdravé vlasy, tak bych je prý měla akorát ještě více splihlé.. Jediná možnost jak to zrecenzovat by bylo otestovat na mamce. :D

      Vymazat
  5. Zrovna něco takového sháním. :) Děkuju za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně takový zázrak nutně potřebuji!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Ty máš ještě o hoodně delší vlasy než já, takže u jejich pěstování není divu :)

      Vymazat
  7. Já ještě žádný olejíček na vlasy neměla, ale teď jsem měla slevu na nějaký od Gliss Kur, tak jsem na něj zvědavá :-)

    Beauty District

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jsem jich už zkoušela několik (drogérkové značky, Avon atd) - většinou jsem je spotřebovala spolu s mamkou, ale byly oproti tomuto takové mastnější a težší (a taky až tak nádherně nevoněly). Tenhle mi přijde rozdílný v tom, že sice pečuje hezky, ale jakoby se vsáknul a vůbec nejde na konečcích vidět. Hlavně když se použije na vlhké vlasy. :)

      Vymazat
  8. Já těmhle věcem moc nevěřím, ono to vlas sice obalí, ale neuzdraví...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jde o to, že roztřepené konečky se prostě "uzdravit" nedají :D Ale proč by mělo vadit obalení? Konečky jsou pak hebké a hlavně neškrábou! :D To mi jinak strašně vadí.. :P

      Vymazat
    2. Navíc u tohodle nemáš ani ten pocit obalení ani mastnoty, spíše jako by se to vsáklo. :P Ale každopádně s roztřepenými konečky nic lepšího moc nenaděláš.

      Vymazat
  9. Já mám vlasy zatím celkem krátké, ale dřív bych měla roztřepené konečky už teď, ale za poslední dva roky jsem se ani nedotkla fénu a má to blahodárné účinky, navíc jsem začala na noc balit vlasy do jemného šátku :) Tohle sérum vypadá zajímavě, občas kombinuju šampony/kondicionery bez silikonů s podobnou péčí se silikony, takže tohle sérum by dobře zapadalo. :)
    Jen malinká poznámka, kterou by možná stálo za to zapracovat - neber to prosím nijak zle - vitamin E a tokoferoly jsou v podstatě synonyma - vitamin E = jméno pro skupinu obsahující různé tokoferoly. Navíc pokud je v seznamu přísad jen tokoferyl acetát, pak se nedá přímo říct, že přípravek obsahuje tokoferol nebo vitamin E. Acetát je teprve v těle hydrolyzován na acetát a tokoferol. Viz např. tento abstrakt: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7472802

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, děkuji za info :) já se vždycky snažím vyhledávat každou složku podle názvu (většinou v češtině) a u této je všude napsané v závorce jen "vitamin E" plus popis :D Nj, jenže jak to příště jinak napsat.. Tokoferyl acetát asi nikomu nic neřekne a tak mi přijde nejlepší tam vitamin E nějakým způsobem zmínit (tokoferyl acetát jej produkuje? je součástí? Já fakt nevím). :D

      Jinak fén, kulmy a žehličky taky nepoužívám, na to mám své vlasy moc ráda :D A to balení do šátku jsem ještě neslyšela. Jedině pletení na noc do copu aby se vlasy nezacuchaly..

      Vymazat
    2. Když je omotáš kolem hlavy a zabalíš do šátku, budou ráno rovné a nazdvednuté u kořínků, z copů jsou vlnité, jinak zabrnění poničení přes noc bude asi podobné u obou technik. :)

      Jo jo, to chápu - příště stačí napsat jen vitamin E (snáze představitelné než tokoferoly a je to v podstatě synonymní název). Funguje to tak, že potom, co se ten tokof. acetát dostane do kůže, je rozštěpen na acetát (to je v podstatě kyselina octová) a tokoferol. Takže je to něco jako prekurzor toho vitaminu E. Takže v tomhle případě máš pravděpodobně nějaký vitamin E jako takový v oleji z klíčků a další je pak dovyroben z toho acetátu. Otázka je, jestli to tak funguje i na vlasech, protože tohle štěpení probíhá v kůži. Teď jsem mrkla do jedné studie a tam píší, že tokof. acetát, pokud není štěpen, je zcela neaktivní... Takže je taky celkem možné, že je tam dost na nic, protože nevím, co by ho tak na konečcích vlasů (= bílkovina) štěpilo. :/

      Vymazat
    3. :D Tak to mě pobavilo.. Škoda že chemie mi nic neříká, ale tuhle složku má neskutečné množství přípravků na konečky vlasů, vlasové oleje atd.. takže by to asi k něčemu být mělo. A u některých je přímo napsané že díky tomuto "vitaminu E" ochraňuje vlasy před volnými radikály atd..

      Vymazat
  10. Nějak se mi nezdá ten silikon... :/ Takovým věcem prostě nevěřím, nejsou přírodní, ale chemické a chemické věci jsou prostě ****** :( Já používám 100% čistý arganový olej a je to to nejlepší, co jsem na svoje vlasy mohla dát :) Ten čistý sice smrdí a je dost drahý, ale ta vůně se vsákne a není vůbec cítit ;) Navíc se dá používak i na rty, pokožku těla, akné atd. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oleje taky zbožňuju a hlavně ty BIO (na vlasy nejraději používám kokosový olej na zábaly). Ale kromě zábalů je podle mě fajn jen na konečky semtam použít i nějaký ten silikon. I co jsem se dívala na různá diskuzní fóra o kosmetice, bez silikonů na vlasy si hodně lidí ani neumí svou péči představit. Ano, ono je to nepřirozené a vlas se tím silikonem jakoby obalí (což je třeba u kůže dost blbé a celkem nebezpečné), ale u těch konečků které jsou navíc roztřepené, lámavé, tvrdé a nejlíp zralé na ustřihnutí je to už asi jediná možnost a vlastně na tom není nic špatného.
      Pro vlasy jsou daleko horší věci jako odbarvování, foukání, žehlení, které jim znatelně ubližují, tímhle se vlas teoreticky jen obalí když už přírodní péče nepomůže.

      Vymazat