pondělí 4. listopadu 2013

Výživa nehtové kůžičky v tužce

Díky spolupráci s obchůdkem www.nehtik.cz (FB Nehtík.cz) jsem narazila v jejich sortimentu na tuhle zajímavou věc.. Hledala jsem totiž výživu nehtové kůžičky (upřímně, ta moje vypadá opravdu strašně, až se stydím někdy sem přidávat fotky svých nehtů, když všude kolem je oschlá kůže..) no a našla jsem olejovou tužku k regeneraci nehtové kůžičky s vůněmi Vanilka, Mandle, Kokos a Ananas. Nakonec jsem si vybrala vanilku. :)

Na stránkách toho moc napsaného není a tak jsem na tužku byla dost zvědavá. Zatím jsem měla zkušenost jen s odlakovačem přesahů v tužce/fixu (který jsem si ale opravdu zamilovala).



  • SLOŽENÍ: mineral oil (minerální/parafínový olej), vanilla planifolia (vanilka pravá). Minerální olej na bázi ropy sice není zrovna něco co by dělalo pokožce příliš dobře (neobsahuje žádné výživné látky a na pleti ucpává póry atd), nicméně na péči o okolí nehtů se používá často - ošetřuje nehtovou kůžičku a zabraňuje tvorbě záděrů.
  • NANÁŠENÍ je jednoduché a příjemné - fix vypouští olej přímo na místa kam je potřeba a navíc jde "hrotem" dobře do pokožky vmasírovat.
  • VŮNĚ mi připomíná něco mezi včelím voskem a vanilkou, takže moc příjemná. :)
  • ÚČINEK je okamžitý - kůžička kolem nehtů je naolejovaná, ale nikam jinam se Vám olej nedostane, což je u tužky velká výhoda. :) Nehty hned vypadají lépe, protože zmizí suchá bílá místa na kůžičce.
Nakonec jsem s výživou spokojená a jakmile budu fotit další laky na nehty, tužku předtím určitě použiju. :)

A co Vy, máte s výživou na nehtovou kůžičku zkušenosti?

6 komentářů:

  1. ja mam dobu vyzivu v laku ale toto je praktickejsie :)

    Inak pozyvam na narodeninovu giveaway o GUCCI RUSH 75ml, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá zajímavě a hlavně není ani tak drahá, jak jsem čekala, takže to asi časem taky vyzkouším :-)
    Beauty District

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, drahá mi nepřijde vůbec, je to spíše taková užitečná maličkost :)

      Vymazat
  3. Naštěstí na tohle netrpím, ale zdá se to jako opravdu moc dobrá věc:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No abych byla upřímná, sama jsem to začala řešit až když jsem si začala fotit nehty :D Ale teď už mě štve každý záděr, přetažený lak a bílé suché místa kolem nehtů asi nejvíce :D

      Vymazat