úterý 4. března 2014

Dermacol Lift & Matt - pohled můj a maminky

Jak už asi víte, hydratační krémy příliš často nepoužívám z jednoho prostého důvodu - má pleť se sama dost mastí a s použitím vyživujícího krému ještě více. A ten pocit jako bych strčila obličej do hrnce s olejem opravdu nesnáším.. Na druhou stranu když nic hydratačního nepoužívám (nebo ještě hůře používám jen odmašťující kosmetiku), tak se mi vysuší a scvrknou líčka a postupně i zbytek obličeje. No a to není taky nic hezkého a ještě ke všemu abych se začala bát, že se mi z toho vysušení udělají vrásky..

Takže jediným rozumným řešením je pro mě kosmetika která vyživuje, ale zároveň pleť zmatňuje. Podobné přípravky prostě zbožňuju a jsem na nich závislá. Pokud totiž nemám žádný po ruce, tak jen dokola střídám vysušující mýdla a hydratační krémy, klidně i několikrát denně. :P

Ale už konec kecání okolo a rovnou Vám představím o čem je dneska řeč. Jde o mé nové pomocníky od Dermacolu (FB Dermacol) - denní a noční krémy Lift & Matt, které zrovna používám já i moje maminka. A protože máme každá úplně jiný typ pleti, mohla by tahle recenze být zajímavá pro více z Vás. :)

mám pleť citlivou a hodně mastnou se sklonem k tvorbě akné. Přes den se mi pleť leskne, přes noc se mi tvoří pupínky. Vysušují se mi pouze líčka.
MAMINKA má pleť zralejší (40+) a spíše suchou, přes den se jí ale také leskne (možná díky tekutému makeupu), v noci musí spíše hydratovat.


Krémy mají být hlavně omlazující a zmatňující, jsou určeny pro normální, smíšenou a mastnou pleť a neobsahují silikony ani parabeny.

Denní krém Lift & Matt 
JÁ: Denní krém mi přijde z obou krémů hustější (stačí ho trošička), je podobný bambuckému máslu, ale s příjemně matným pocitem po nanesení. Pleť je tak celý den vyživená, ale zároveň nemá vůbec potřebu se mastit. Oproti mé ostatní kosmetice je tohle příjemná vyživující změna.
MAMINKA: Denní krém je skvěle vyživující a navíc cítím že je pleť vypnutější a vyhlazenější, což mi žádný z mých dřívějších krémů nezajistil. Používám jej pod make-up a zjistila jsem, že se mi navíc obličej v průběhu dne nezačne mastit jako dříve.



A jak vidím, bambucké máslo krém opravdu obsahuje :)
Noční krém Lift & Matt
JÁ: Noční krém je také dost hydratační, ale mám po něm ještě více zmatňující, skoro až pudrový pocit a tak ani ráno po probuzení není pleť mastná. Přes noc se mi pleť vyživuje a mizí mírně suchá místa na tvářích, ale netvoří se mi akné, jak je tomu zvykem u jiných vyživujících krémů. Když se probudím, mám pocit jako bych si pleť právě umyla. Takže odpadá tvorba akné přes noc, která mi dělá největší problémy..
MAMINKA: Na rozdíl od skvělého denního krému mi tento vůbec nesedí.. Proč by pleť potřebovala v noci matný napudrovaný efekt? Kvůli němu se mi po několika dnech používání začala tvořit vysušená lysinka na čele, takže jsem přešla opět na více vyživující noční péči. Pro suchou pleť tedy tento noční krém určitě není to pravé.




SHRNUTÍ: 
Pro maminčinu suchou a zralou pleť je denní krém Lift&Matt úplný zázrak a u jeho používání už zůstává. Naopak matující noční krém je pro ni moc vysušující a tak se vrací k více vyživujícím nočním krémům.
Pro mě je noční krém naprosto dostačující hydratace a navíc zamezení maštění a tvorby akné v průběhu noci. Denní krém je příjemná vyživující změna oproti jiným krémům pro mastnou pleť, ale mastnotě také zamezuje skvěle.

Tak jak se Vám líbí kombinace omlazení a zmatnění v jednom? A máte s touto řadou už taky zkušenosti?

14 komentářů:

  1. skvělá recenze, líbí se mi, že hodnotíš ty i mamka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Ono by asi bylo těžké hodnotit sama omlazující krém, to opravdu nevím jak bych popisovala :D Navíc máme každá i kromě toho jiný typ pleti (já mastná, mamka suchá), takže tohle by se hodilo ke každému článku :)

      Vymazat
  2. Mám oba, ale noční zatím jen v zásobě. Denní jsem vytáhla protože současný, co používám mi nesedí při delším používání, to se mi dělaj ošklivý pupínky, tak ho střídám. Mám pleť spíše sušší, zatím mi nepřijde, že by nějak skvěle hydratoval, ale uvidim časem no, až se na něj pořádně zaměřim. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tipuju že noční pro Tebe asi ani nebude dostatečně hydratační.. Ale ten denní mi teda přijde hodně hustý a máslový, používám ho jen trošku. Zato mamka se s ním maže normálně a pochvaluje si hydrataci i omlazující efekt vypnutí pokožky. :) Tak jsem zvědavá jak Ti nakonec krémy padnou. :)

      Vymazat
  3. Díky za skvělou recenzi :) To, že krémy vyzkoušela i tvoje mamka mi přijde naprosto skvělé, protože má tvůj review najednou daleko širší záběr, co se věkových kategorií a typů pleti týče. Je to výborný nápad, jen tak dál~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ely :) Mamince dávám často i vyzkoušet svou kosmetiku, ale to není ono a navíc většina mých odmašťováků se jí nehodí.. :P Ale když máme každá svůj krém, to se hned píše jinak :)
      Spíše jsem přemýšlela že občas hodím čistě její recenzi na její oblíbené produkty, aby se tady vyřádily i holky se suchou pletí :D

      Vymazat
  4. Díky za tip! Určitě se po nich podívám!:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ale na mastnou pleť se doporučuje právě hydratace...? Nějaký nemastný hydratační krém nebo ještě lépe gel...
    Hmm, ale nevypadají špatně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že jsou zaměřeny ne na hydrataci, ale na zmatnění.. Ale překvapivě ten denní krém je zmatňující a zároveň hydratační. Naopak mamka má pleť suchou, takže jí třeba vůbec ten noční krém (který je jen zmatňující a moc nehydratuje) vůbec nesedí..
      Jako je to zajímavá kombinace - zmatnění a omlazení. Podle mě bude trochu problém jestli se najde dost lidí s tímto požadavkem. :P

      Vymazat