středa 19. března 2014

Kneipp olejová lázeň

Dnešní den byl opravdu náročný. Ráno se mi podařilo ignorovat budík natolik, že jsem se vzbudila o 2 hodiny později než jsem měla v plánu. Takže místo domluveného odvozu do nákupního centra jsem musela hezky sednout na MHD a pak se s plnými taškami nákupu z Ikei tahat přes půlku města zase domů. No a potom hurá na náš domeček do svého nového pokoje nosit a vybalovat krabice, skládat skříně a vztekat se u toho tak, že i budoucí sousedé už si o nás musí myslet svoje. :P
Když jsem se večer vrátila domů, ještě ke všemu se mi skřípnul sval v noze.. A tak bylo jasno - prostě si zasloužím pořádnou horkou koupel s nějakým luxusním voňavým olejíčkem.

A protože zrovna před pár dny mi z eshopu www.krasa.cz přišly koupelové olejíčky Kneipp, musela jsem je hned vyzkoušet.
Značka Kneipp se zavazuje k prvotřídní kvalitě a přírodním surovinám, neobsahuje žádné chemické fujtajbly a navíc je šetrná k životnímu prostředí i zvířátkům.

Tak jsem si do horké vany nalila jejich "afrodiziakální" směs se zázvorem, kardamonem, makadamem a extraktem z medu a natahovala nos ze zvědavosti co za vůni se z toho vyklube. V lahvičce mi totiž olejíček připomínal spíše eukalyptus a tak mě vůně v horké vodě naprosto neočekávaně dostala. Pokud znáte čaj Yogi, tak vůně je stejně úžasná, povzbuzující a vzrušující. A pokud jej neznáte, možná ji můžu přirovnat ke směsi koření, co se dává do vína na svařák.


Do koupele jsem na podobnou vůni narazila úplně poprvé a je to pro mě něco, k čemu se ráda budu vracet pokaždé, když budu potřebovat relax a nakopnutí do dalšího náročného dne. Ale abych nemluvila pořád jen o vůni, přidávám ještě pár dalších důležitých informací.

Základem olejových lázní Kneipp je rostlinný olej lisovaný za studena a silice, které tvoří 38 % z celkového složení. Silice se v teplé lázni uvolňují, pronikají přes kůži a dýchací cesty do organismu, kde blahodárně působí na tělesnou i duševní stránku. Navíc olejíček ve vaně = náádherně naolejovaná pokožka, do které výjimečně po koupeli už nemusíte vtírat žádné další mazadlo.


Co Vy a koupele? Dopřáváte si je běžně, je to pro Vás nutný relax po náročném dni, nebo jen zahřátí v té nejtužší zimě? :)

22 komentářů:

  1. Koupele miluji, ale bohužel je přes týden moc nestíhám, proto se vždy tak těším na víkend:) Olejíček do vany by se mi moc hodil, protože mám pokožku docela suchou, ale na mazání si většinou čas nenajdu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Caroline, tak to jsou pro Tebe koupelové nebo sprchové oleje úplně nejlepší :) Já používám obojí, ale horkou vanu jako relaxaci mám stejně nejraději :)

      Vymazat
  2. Miluju Kneipp, kupuju si od nich sprcháče a je to naprostá bomba. Nejradši mám granátové jablko. :) A koupel po dlouhém dni je přesně to pro mě. A dopřávám si ji i přez týden s nějakou pěknou knížkou je to nejlepší relax. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, jsem ráda že se ozval někdo kdo zná Kneipp :) Pro mě je tohle zatím jejich první produkt, ale je neskutečně úžasný.. Přemýšlím i nad jejich sprchovými balzámy - čokoláda, maracuja a grapefruit.. ty musí být taky super :) A s tím relaxem to máme stejně, koupel je prostě nej :)

      Vymazat
  3. Miluji koupele :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo já takyy :3 Je to prostě nej.. V zimě krásně prohřejí a léto bych zase mohla strávit celé u bazénu :)

      Vymazat
  4. Ty bláho kam na to chodíš? Já takovýhle značky vůbec neznám =D

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prolízám všechny možné internetové eshopy, a hlavně ty s přírodní kosmetikou :)
      Jinak tohle jsem si vybrala z eshopu Krasa.cz k recenzi, takže jsem olejíčky vyzkoušela díky spolupráci s nimi :) Ale jsou to ty malinkaté za 40Kč a asi si je občas budu pořizovat i sama, ta vůně je dokonalá :3

      Vymazat
    2. vidíš to =) já na tohle právě moc čas nemám ;)

      Vymazat
    3. Já teď taky ne, nejvíce to všechno vždycky prolezu o prázdninách a pak mám seznam co chci vyzkoušet na celý rok dopředu :D Ale taky koukám na ostatní blogy, nebo mi semtam někdo napíše dobrý tip do komentářů :)

      Vymazat
    4. Já teda sbírám tipy, jak na blozích tak hlavně na facu...vím aji kde mají jahody v akci a podobný kraviny =DDDDD jinak to stěma prázdninama máme stejně =D

      Vymazat
    5. :D Tak to jsi na ty akce ještě větší blázen než já :D

      Vymazat
  5. Jo, to skládání je fakt děs... ale závidím ti teda tu vanu :D zbožňuju koupele se všemi voňavými věcmi k tomu, ale ted máme na bytě jen sprchový kout :'( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My na bytě taky máme jen sprcháč a vždycky mě to strašně štvalo.. Naštěstí vanu mají u přítele a budeme ji mít i teď v novém domečku.. jupíí :D

      Vymazat
    2. Jo, u přítele mám taky vanu, ale ten je častěji u mě než já u něj :D

      Vymazat
    3. Jé, tak to já k němu chodím do vany od té doby co s ním jsem snad pořád :D Musíš si to taky zařídit, hlavně v zimě je horká vana úplná rozkoš :)

      Vymazat
  6. zatím olejíčky do koupele nepoužívám, ale chtěla bych nějaký vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nicco, tak to o hodně přicházíš :) Všechno olejové do koupele nebo sprchy je naprosto nej :)

      Vymazat
  7. Vypadají nádherně, až doplácám Lush pěny do koupele, tak do nich asi půjdu. Díky za tip:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, jsem ráda že se líbí. :) A jestli máš ráda zajímavé vůně, tak myslím že tahle je úplně nej.. Teda alespoň mě lákala strašně moc a i tak mě navíc moc mile překvapila. :)

      Vymazat
  8. Určitě po nich kouknu:)! vypadají skvěle:) Já s olejíčky do koupele nemám žádnou zkušenost,:) ale určitě to brzo napravím:)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anett to rozhodně doporučuju napravit co nejdříve :) Dokud je takové nepříjemné počasí, tak je olejová koupel úplně nejlepší relax :)

      Vymazat