neděle 9. března 2014

Parfémový týden

Jak možná tušíte, nepatřím zrovna k parfémovým nadšencům.. Většina mi přijde protivná, těžká a při delším nošení (hlavně v létě) nesnesitelná. Párkrát jsem zkoušela maminčiny parfémy (tedy spíše parfémové nebo toaletní vody), ale kvůli následným bolestem hlavy jsem to už skoro vzdala. Ještě jsem si občas zašla do parfumerie něco očichat, ale výsledek byl úplně stejný.

No jenže nedávno se mi začalo čím dál tím častěji stávat, že mi nějaký ten parfém opravdu zavoněl.. Naprosto zbožňuju sestřin (ale netuším co to má za značku). :D Pak jsem dostala na vánoce toaletku z Oriflame kterou snesu, poté se mi zalíbil květinový parfém v Yves Rocher a nakonec jsem dostala někde k nákupu 2 vzorečky parfémů, které jsem jen tak ze zvědavosti vyzkoušela..
A stalo se to, že jsem se do jednoho z nich naprosto zamilovala. 

Onen zmiňovaný kouzelný parfém je ROSES DE CHLOÉ a dala bych ho nejraději všem povinně vyzkoušet, abyste o něco tak úžasného nebyli ochuzeni. :)
Je to opravdu jemná květinově mírně sladká vůně (nic těžkého z čeho bych měla bolehlav), ale při každém pohybu se nádherně rozvoní a myslím že není šance že by zůstala bez povšimnutí. Navíc vydrží vonět celý den.
Co mě docela zarazilo je vyzdvihávání vůně růží, kterou já třeba v kosmetice nijak zvlášť ráda nemám.. Takže rozhodně to není klasický parfém s vůní růží, je to něco daleko promyšlenějšího a povedenějšího. 
CENA: 30ml za 912Kč, 50ml za 1198Kč, 90ml za 1501Kč.




Tuhle vůni si teda 100% musím pořídit a navíc jsem se odhodlala posbírat pár dalších vzorečků a udělat si testovací PARFÉMOVÝ TÝDEN.. Aby se mi vůně neslévaly, nechala jsem si 1 parfém na každý den a postupně o nich sepsala recenzi. :)



DEN Č. 1: Calvin Klein - DOWN TOWN
Tak tahle vůně je taky kouzelná - hned po stříknutí cítím svěží citrusové plody, opravdu krásně a příjemně vonící (nic umělého). Po chvíli se ale citrusová vůně ztrácí a zůstává slabější a přitom jemně smyslná květinová vůně s mírným kořeněným nádechem. Není taková slaďoučká jako Roses od Chloé a přijde mi slabější (necítíte ji při každém pohybu nebo rozepnutí kabátu). Vydrží celý den krásně a příjemně vonět, ale takto slabě.
CENA: cca 30ml za 621Kč, 50ml za 892Kč, 90ml za 1042Kč.



DEN Č. 2: DÉSIR de Rochas
Nemůžu si pomoct, ale jako první z vůně cítím jen alkohol. :D Už chvilku po nanesení začínám cítit o něco těžší vůni, která mi osobně ale nic moc neříká. Připomíná mi to každý druhý parfém z Avonu a právě podobné používá maminka. Myslím, že to je vůně dost výrazná a smyslná (a já jsem naopak na ty jemnější a lehčí vůně).
CENA: 50ml kolem 450Kč, ale nikde jsem jej momentálně nenašla.



DEN Č. 3: Cerruti 1881
Jako první cítím jen zlehka citrusy, které ale rychle mizí. Zůstává skoro nepopsatelná a opravdu zajímavá vůně, jakoby směsi exotických květin. Vůně je lehce orientální, lehce květinová a mám z ní takový "čistý" pocit. :D Tu čistotu mi asi připomínají citrusy v pozadí.
Každopádně pokud se Vám líbí představa směsi jemně květinové s lehce orientální (santal, jasmín) a do toho svěží pomeranč, měli byste ji vyzkoušet. I přes popis který zní jako smíchanina je vůně opravdu jemná a slaboučká. Akorát nevím jestli jsem si na ni v průběhu dne tak zvykla, ale přijde mi že se snad úplně ztratila.
CENA: 30ml za 498Kč, 50ml za 522Kč, 100ml za 604Kč.



DEN Č. 4: JOOP! - Miss WILD
Tak s touhle vůní si připadám jako puberťačka. :D Asi to bude proto, že podobné jsme na sebe cákaly z testerů v obchodech když mi bylo asi 13let.. Každopádně už jsem z nich tak nějak vyrostla.
Hned od začátku je vůně neskutečně výrazná, má alkoholovou vůni a i po chvíli zůstává taková "tuctová". Je silná, těžká a mírně nasládlá. Přesně takové vůně se mi po chvíli zprotiví a říkám si "že jsem si ten smrad na sebe vůbec dávala"..
No ale musím si to přiznat, určitě to budou kupovat puberťačky jen kvůli tomu názvu a rockovému obalu. :D
CENA: 30ml za 440Kč, 50ml za 689Kč, 75ml za 907Kč.



DEN Č. 5: Eau de Lacoste 
Hned ze začátku naprosto jasně cítím mandarinky. Tenhle svěží start po ránu hezky nakopne a i dále se citrusová vůně drží. Začíná být sladší (jako sladký pomeranč) a jemnější. Postupně přestávám citrusovou vůni vnímat a vůně přechází do takové více unisexové, s náznakem santalu. Nakonec to není zrovna vůně pro mě, ale na druhou stranu mi není ani nijak protivná.
CENA: 90ml za 1102Kč.



Co Vy a parfémy? Máte nějakého oblíbence u kterého zůstáváte nastálo, nebo si ho stále ještě hledáte? :)


PS: Většinu z těchto vzorečků mám z eshopu www.parfums.cz, kde se dá koupit 1ml odstřik parfému za pár korun, některé jsem dostala k nákupu ani už nevím kde (možná Ebay..).

19 komentářů:

  1. Roses De Chloé voní naprosto nádherně :3 a ta Miss Wild má kouzelný flakon :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsem ráda že Roses znáš.. Podle mě je úplně nejdokonalejší :)

      Vymazat
  2. Z tebou recenzovaných vůní jsem nikdy žádnou nezkoušela, ale musím říct, že takhle z textu to vypadá, že máme podobný vkus. Též mi většina vůní nevoní a přijde mi moc výrazná a těžká.
    Osobně mám ráda lehké citrusové vůně, z nichž používám skoro každý den Essence pure ocean (zavádějící název) od S. T. Dupont a občas Lemon Love od Alverde :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, jsem ani nevěděla že Alverde má nějaké vůně, musím na ni taky mrknout :) Doteď jsem totiž používala jen takové ty voňavé vody (třeba melounovou z Avonu) a hlavně deodoranty atd. Ale lehké a svěží vůně mám taky moc ráda. :)

      Vymazat
    2. Meloun od Avonu je třetí věc ze tří, co mi stojí na poličce - opravdu se shodneme! :D

      Vymazat
    3. Jé, tak to koukám :D Nejenom že máme obě slabost pro asijské věci, čaje atd, ale sedíme si i ve vůních. :) Někdy by bylo zajímavé projít si věci té druhé a zjistit co za poklady tam najdeme :D Myslím že bych našla plno zajímavých věcí, co bych si musela hned taky pořídit..
      Kdybys byla z Ostravy, asi bych kvůli tomu uspořádala nějakou blogerskou sešlost a vzala očichat a ozkoušet své oblíbené kosmetické poklady. :)

      Vymazat
    4. To by bylo určitě hodně zajímavé si navzájem takhle propátrat věci! :)
      Já jsem Orlovák - 20 minut od Ovy, akorát přes školní rok sídlím v Olomouci (bože, proč je to vše na "O"? xD) a doma akorát ležím v učení a takřka nevycházím :D Ale nápad je to rozhodně skvělý, třeba to někdy vyjde :3

      Vymazat
    5. Jé, tak to by bylo fajn uspořádat třeba o letních prázdninách nějaký takový sraz v Ostravě.. Já už se taky stěhuju sice mimo Ostravu, ale budu to mít taky tak 20minut :P Kdyby se to pojalo třeba jako kosmetický den někde v parku nebo třeba Komenského sadech, každá blogerka by vzala své kosmetické aj zbožňované věcičky a všechny bychom zkoušely a oňufávaly :)

      Vymazat
    6. Zní to opravdu skvěle~ :)

      Vymazat
  3. Hodně luxusní! :O ♥
    Kdy bude vyhlášení GA? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Vyhlášení GA bude co nejdříve po půlnoci, kdy hodím čísla do Randomu a hned je zveřejním s komentářem výherce.. Hned v pondělí bych už měla zasílat adresu výherce společnosti Schwarzkopf. :)

      Vymazat
  4. Já se díky mamince v parfémech máchám od mala a z toho výběru co tu máš můžu rozhodně doporučit Chloé a Calvina možná taky, i když já sama jsem si u nich nikdy nevybrala. :D
    Já sama teď používám 5 různých parfémů, a z toho ta pátá je krabička čtyř miniatur. (Vždycky mám ,,rozpoužívané" aspoň tři :D)
    Moje nejoblíbenější je teď určitě Lolita Lempicka - Lolita Lempicka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přesně tyhle 2 se nejvíce líbí i mi! :) Takže pokud máš na parfémy podobný názor, měla bych někdy zajít očichat i tu Lolitu. :D A tak jak to máš se střídáním parfémů já to mám snad s každou kosmetikou.. Pořád bych měnila vůně a třeba mazadla většinou používám minimálně 3 a pořád je střídám (např. Monoi, tropický Saloos kokosák, Kivvi a tělové mléka Dr. Hauschka z miniaturek různých vůní). :P

      Vymazat
  5. Já jsem zase na vůních strašný závislák, mám jich strašně :D Chloé tak miluju, k tomu chanel, gucci ... no a tak dále :D

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak vidím že Chloé je opravdu oblíbená a vůbec se tomu nedivím :) Jinak já jsem na vůních závislák taky, ale na těch pro mě příjemnějších - spíše v pečující kosmetice než v parfémech. V těch mi voní máloco. :P

      Vymazat
  6. Roses de Chloe je nádherná vůně. Nejdřív jsem se jí bránila, protože těmhle masově provařeným záležitostem se vyhýbám, ale nešlo to. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec se nedivím, já jakmile jsem se navoňala, už jsem taky nemohla odolat. :3

      Vymazat
  7. S temi ruzemi te chapu, momentalne pouzivam ruzovy olej z Bulharska a pritel uz mi rekl, ze mu pripominam jeho mamku... Jenze ono je to tezky, protoze je na parfemy alergicky, takze nejspis az vypotrebuji ty, co mam, prestanu parfemy kupovat a vystacim si maximalne s telovymi spreji nebo budu doufat v krasne vonici sampony/sprchove gely. Jinak ta vune of Chloe vypada, ze by taky byla muj favorit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, klasické růžové vůně a parfémy mi taky přijdou spíše pro vyzrálejší ženy.. já jsem naopak na ty svěžejší - ale tím nemyslím zrovna citrusy, ale spíše třeba ovocné nebo jiné příjemné a lehké vůně. :) Teda akorát jasmín zbožňuju, a ten se taky často nazývá babičkovským :D
      A Chloe si zkus někde odzkoušet v parfumerii, je opravdu božská :)

      Vymazat