sobota 1. března 2014

Přírodní mýdlo Nablus s mátou

Jak by se Vám líbilo svěží mátové mýdlo pro příjemně osvěžující sprchu? Musím říct, že mě ta myšlenka naprosto nadchla a to jsem o tomto mýdlovém šikulovi ještě nevěděla všechno.. :)

Přírodní olivová mýdla Nablus pochází z firmy palestinské mýdlařské rodiny s více než 400letou mýdlařskou tradicí a patří mezi kvalitní a zajímavou přírodní kosmetiku, kterou byste podle mě měli poznat trošku blíže.
Všechna mýdla Nablus tvoří z 60% kvalitní olivový olej a na dalších místech ve složení najdete různé bylinky, med, mléko, bahno z Mrtvého moře, ovoce a taky další oleje (např. kokosový). Různé verze tohoto mýdla se tak zaměřují na různé problémy (např. akné, svědění) a pro různé typy pleti (suchá/mastná, mladá/zralá).
No a jak už jste asi zvyklé, tak to mé je klasicky jedno z těch pro citlivou a mladou pokožku s akné (ikdyž nebudu lhát, ta mátová vůně při výběru hrála taky velkou roli). :)


Nablus mýdlo Osvěžující máta (100g) podle oficiálního popisu díky mentolu pokožku zklidňuje a osvěžuje, stimuluje krevní oběh, čistí uzavřené póry a díky tomu pomáhá při akné.

SLOŽENÍ mýdla je z 60% kvalitní olivový olej, na druhém místě jsou listy máty, pak kokosový olej, mátový olej, hydroxid sodný a voda. Mýdlo neobsahuje žádné parfémy ani konzervanty, což se běžně nevidí.
VŮNĚ mýdla je díky mátě naprosto úžasná, jako pravý mátový čaj.. Ale jak už to tak u přírodních mýdel bez parfémů bývá, při mytí vůně moc nejde cítit. Spíše mi to jemně připomíná vůni vápna. :D
PĚNIVOST mi přijde podprůměrná, mýdlo mydlí skvěle ale moc nepění.. Naštěstí pro mě mydlinky a bublinky nijaký zvláštní význam nemají. :P
ÚČINKY jsou hodně odmašťující a skvěle čistící. Pro suchou pleť bych ho určitě nedoporučila, ale pro přehnaně mastnou i se sklonem k akné je skvělé, úplně cítíte jak pleť "vrže", je čistá, odmaštěná, ale i zklidněná. :)
POUŽITÍ je klasicky na tělo a obličej, ale může se použít taky na vlasy.. Takže na výlet kde nechcete brát zvlášť šampón by se mohlo hodit. Ale opět ne pro suchou pokožku která potřebuje hydratační péči.
CENA je 149Kč za 100g mýdlo a koupíte jej na eshopu Naturals (FB Naturals).
A taky se dá koupit "dárková" verze s dřevěnou mýdlenkou (tzn. stojánkem na mýdlo) za 350Kč tady. Ta se mi opravdu líbí a přemýšlím že nějaký ten stojánek bych si rozhodně měla pořídit..  Zatím si totiž mýdla odkládám na takové ty škaredé přísavkovité mýdlové podložky.. :P



SLOŽENÍ: olivový olej, listy máty, kokosový olej, mátový olej, hydroxid sodný, voda
Jak se Vám Nablus líbí? A jste taky takoví fanoušci přírodních mýdel? :)

18 komentářů:

  1. vypadá úžasně :) jedno přírodní mýdlo doma mám a chtěla bych zkusit i další :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám momentálně 4 :D Jedno na cesty, jedno u přítele a 2 doma. :)

      Vymazat
  2. Díky za další tip na mýdlo, zrovna už dodělávám poslední :) Tohle vypadá zajímavě, jen asi jinou variantu mátu až na léto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta mátová vůně jde stejně výrazněji cítit jen při očichávání :D Při mytí je vůně ale taky zajímavá - vůbec ne klasicky mýdlová (jako třeba u Auroville), ale spíše voní jako stěny :D Já jsem tu vůni jako malá zbožňovala (asi kvůli nedostatku vápníku) a i teď je mi příjemná. Jen by mě zajímalo jestli by voněly ostatní varianty při mytí jinak

      Vymazat
  3. Vypadá krásně, ráda zkouším přírodní mýdla, děkuji za tip :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom stejně :) Já už je mám úplně všude a hlavně na mytí mastné pleti se mi osvědčily prostě dokonale..

      Vymazat
  4. Mýdlo vypadá báječně. Na tělo mám radši sprcháče, ale obličej myji už jen přírodními mýdly. Asi 3/4 roku už používám Nubian Heritage a je úžasné, v zásobě mám mýdlo od Misshy, takže mi bude nějakou dobu trvat, než se dostanu k otestování dalších mýdel. Ale rozhodně mám v plánu u nich v péči o obličej zůstat.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na tělo jak kdy - sprcháče, sprchové oleje, krémy, želé... Hlavně když je to hezky voňavé :3
      Naopak na obličej taky jen přírodní mýdla nebo jinou přírodní čistící kosmetiku. Ale ty mýdla prostě nejlépe odmašťují :)

      Vymazat
  5. přemýšlím o koupi nějakého přírodního mýdla, protože mám dost citlivou pleť a tohle mýdlo vypadá fakt zajímavě! :) Pěkný článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle je pro citlivou pleť opravdu super.. Mám těch mýdel více, ale tohle oproti ostatním skvěle čistí ale není po něm takový ten pocit pnutí, neštípe po něm pleť a není přesušená, ale jen odmaštěná a čistá..

      Vymazat
  6. Líbí, líbí, líbí... přírodní mýdla mě baví a líbí se mi i to jak po vybalení dokáží vypadat nenápadně a přitom umí divy :)
    S pozdravem Gleys

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to máme stejně :D Mi taky nevadí že vypadají obyčejně, ani že když neobsahují parfémy tak nejsou tak moc voňavé.. Hlavní je jak se dokáží postarat o můj ksichtík :P

      Vymazat
  7. Přírodní mýdla jsem si poslední dobou zamilavala, hlavně pro ty vůně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi teda právě přijde že vůně musím naopak u přírodních mýdel trošku oželet - ony totiž samotné voní (např tohle krásně když jsou v něm listy máty), ale při mytí mají buď jen čistě mýdlovou vůni nebo jako vápno atd.. Prostě taková co neurazí ani nenadchne. Ale pro pleť je to určitě lepší než kdyby v tom byly parfémy. :)

      Vymazat
  8. jé to vypadá moc pěkně
    vždycky jsem chtěla vyzkoušet ale zatím jsem se nedokopala ke koupi nějakého mýdílka:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to já mám mýdel doma až nad hlavu. Používám je dost často, ale jen ty přírodní :) Pokud jsi žádné z nich ještě nezkusila, můžu je jenom doporučit. Jediné mínus u přírodních mýdel je že nejsou parfémované a tak při mytí nejde vůně moc cítit.. Na druhou stranu v tom nejsou žádné chemické sajrajty a tak je ráda používám přímo na obličej. :)

      Vymazat