čtvrtek 6. března 2014

Rozkvetlé Tahiti s Monoï Ylang Ylang

Milé čtenářky, musím se Vám k něčemu přiznat...
Tenhle olejíček jsem dostala k recenzi od Tahiti-tiare, a to protože jsem na něm tak strašně závislá, že jsem si tu spolupráci prostě vyptala. :D Nj, jsou to čistě sobecké důvody, ale když s Monoï je jednoduše každý den krásnější, provoněnější a smyslnější.


Můj první Monoï, který za tohle může, byl ve variantě Original a myslím že právě na té se tvoří největší závislost.. Vůni samotného Monoï se totiž žádný jiný olejíček nevyrovná a podle mě se mu snad ani nic nám známého nepodobá.
Byla jsem ale zvědavá i na další voňavé varianty a ty se mi konečně podařilo všechny na vlastní nos očichat. A protože nám pomalu začíná jaro, zvítězila u mě tentokrát květinová vůně Monoï Ylang Ylang. 



Monoï je směs čistého kokosového oleje a květů Tiaré, jejíž tajemství jediné pravé receptury se předává z generace na generaci pouze u 16ti výrobců na Tahiti!!! Má dokonce svůj institut a známku pravosti. Pokud uvidíte "Monoï" vyrobené jinde než na Tahiti, už to znamená že nemáte v ruce ten pravý Monoï olej. Takže pokud chcete opravdu vyzkoušet ten pravý "posvátný" olej z Tahiti, dávejte si pozor na to kde kupujete. ;)
Tento můj oblíbenec je přesněji z tahitské Parfumerie Tiki dovážen do Francie a poté teprve odnedávna i k nám do ČR.. Zatím tedy u nás nakoupíte pravý Monoï nejspíše jen od nich.


Na dně každé lahvičky Monoï najdete květ Tiaré.


Monoï Ylang Ylang má ze všech variant Monoï tu nejsilnější, květinovou vůni, která mi neskutečně připomíná vůni šeříku.. Pokud máte šeřík rády, tak si ji zamilujete (a samozřejmě pokud vůni květin nemusíte, raději mrkněte po jiné variantě, voňavé jsou všechny). :)
Ylang Ylang je květina se smyslnou vůni, považovaná za afrodiziakum se "zničujícím" efektem na muže. Tyto květiny tahitské ženy používají do vlasů, do květinových náhrdelníků Umuhei nebo se jimi v oleji mažou místo parfému, když chtějí někoho svést. ;)



Jako všechny ostatní Monoï, i tento květinový má nespočetné možnosti použití.
  • NA TĚLO - pěstící a masážní: Sama se jím nejraději natírám každý večer po koupeli, protože si chci co nejlépe užít jeho vůni a pleť pak navíc nedostane možnost se vysušit.
  • PO SLUNĚNÍ: V létě jsem si natírala hlavně ramena i několikrát denně a překvapivě se mi díky tomu neloupala kůže ani když jsem se spálila.
  • DO KOUPELE: Stačí přidat pár kapek, které vanu hezky provoní. Ve spojení s vodou se navíc olej lépe dostane do pokožky a příjemně ji hydratuje.
  • NA VLASY: Použití je stejné jako u čistého kokosového oleje a účinky taky.. Jediný rozdíl je v tom, že Monoï se mi nechce z vlasů vymývat a nejraději bych si jen celý den očichávala vlasy. :P
    Dá se tedy použít jako výživa na konečky (jen malé množství) nebo jako zábal - vmasírovat do vlasů, zabalit např. do alobalu, sáčku a do ručníku nebo šátku aby byly vlasy v teple, nechat klidně i několik hodin (ale stačí 30min) působit a poté pořádně umýt šamponem.
  • MÍSTO PARFÉMU: Často používám jen deodorant nebo antiperspirant a místo parfému pak Monoï, který voní daleko příjemněji a zajímavěji.. Hlavně v létě se jeho vůně krásně rozvine a i proto je to mé nejoblíbenější letní mazadlo.  

TIP: Co se týče Monoï v zimě, tak stejně jako kokosový olej tuhne (cca při teplotě pod 20°C). Pro používání jej ale stačí rozehřát v rukou (používám nejčastěji, ale trvá to např. 15 minut při tisknutí lahvičky v horkých dlaních), další možnost je položit lahvičku na chvíli na topení (taky používám) nebo ohřát v horké vodě.
Naopak stejně jako u kokosového oleje se mi vůbec nelíbí ohřívání v mikrovlnce, to je podle mě nejhorší nápad.


Pokud se Vám Monoï zalíbil, mrkněte na stránky Tahiti-tiare (FB Tahiti-tiare) a vyberte si ten svůj. :)

VŮNĚ ve zkratce:
- Santal je taková unisex vůně, ale velmi jemná,
- Vanilka i Kokos jsou Originalu nejdál, ale zato výrazné a nádherné vůně (pokud máte vanilku nebo kokos rádi, tak není co řešit.. kokosová vůně je dokonce ještě úžasnější než obyčejný kokosový olej),
- Original je naprosto nepopsatelný a návykový,
- Pitate a Tipanié jsou podobné Originalu, příjemné (Tipanié je výraznější, Pitate naopak jemnější),
- Ylang Ylang je nejvýraznější květinová vůně.

23 komentářů:

  1. No navnadila jsi mě :) Musí to být nádherná vůně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, je úplně božská :) Ikdyž to jsou všechny varianty. Nejvíce mi asi voní právě díky tomu zajímavému základu, který jde nejvíce cítit ve vůni Original.. Ale na druhou stranu je těžké si vybrat tu nej - nejraději bych je měla úplně všechny a střídala je. :D

      Vymazat
  2. Tak to budu muset vyzkoušet, když to tak pěkně vychvaluješ!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já tu vůni úplně zbožňuju, vychválila bych to ještě víc kdybych věděla jak :D Asi to vezmu aspoň kamarádkám očichat, to je stejně nejlepší způsob jak zjistit jak nádherně voní. :3

      Vymazat
  3. Safra, tys mě úplně nalákala. Chtěla jsem si pořídit meruňkový olej, ale asi radši zkusím tento. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Zkus, jen nezaručuju že se na něm nestaneš závislá jako já. :)

      Vymazat
    2. A jsi v tom programu "získejte dárek"? Že bych tě tam kdyžtak při nákupu uvedla. :)

      Vymazat
    3. Jé, to nejsem, ale děkujii :) zkuste se tam třeba se známýma registrovat a napsat to tak na někoho dalšího :) Až to budu doporučovat kamarádkám, je to fajn nápad to na jednu z nich psát a pak mít slevu hned pro tu další k nákupu :3

      Vymazat
  4. nedávno jsem ho dopotřebovala, ale děsně jsem si ho oblíbila! :)
    hlavně tedy jako olejíček na vlasy, krásně je vyživuje a jsou po něm tak jemné :) a také na tělo,
    opravdu skvěle hydratuje a jak píšeš, provoní skoro jako parfém :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vlasy mi přijde stejný jako kokosový olej, ale ráda si někdy špetku vetřu jen do konečků na výživu a provonění. :3 A taky jsem si jej moc oblíbila, hlavně na tělo po koupeli ho zbožňuju :)

      Vymazat
  5. Tak tohle bych si moc ráda pořídila !:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořiď, na léto bude vždycky potřeba pár povedených olejíčků :)

      Vymazat
  6. Tak tento olejiček vypadá opravdu skvěle;)! Určitě si ho v nejbližší době pořídim;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uděláš jedině dobře.. až na to že se pak bez něj už nejspíše neobejdeš - pro mě už má dávno význam jako vůně léta, sluníčka, opalování a bazénů. :3

      Vymazat
  7. Jsi šikovná, když si dokážeš takhle "vyptat" spolupráci :D Přála bych si mít tvůj průbojnostní skill :D
    Děkuju za zajímavou recenzi, jejich výrobky bych určitě chtěla někdy v budoucnu vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, děkujii :D Nj, tohle je spolupráce na které mi opravdu záleží a nad kterou jsem začala přemýšlet hned jak vysvitlo po zimě sluníčko. Už jsem se viděla opalovat u bazénu a mazat se novým Monoi. :) Navíc jsem si předem byla 100% jistá že budu psát o olejíčku samé klady a i mimo blog a jakoukoliv spolupráci mám pořád potřebu jej dávat všem očichat a vyzkoušet jak je úžasný. :3
      Takže i Tobě Ely moc doporučuju. :)

      Vymazat
  8. Ten olej vypadá úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  9. To musí parádne voňať :)
    http://dolcemejsy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně neskutečně, to bys musela přičichnout :)

      Vymazat
  10. :-) Nedávno mi došel na testování Monoi originál- je úžasný. Když jsem ho teda po prvé otevřela tak jsem se té silné vůně lekla a říkala jsme si že teda nevím jestli mi to voní nebo nevoní, ale teď k němu čuchám furt a nemůžu se té vůně nabažit je úžasný. Hlavně večer na plet:-) ..a dostala jsme i vzorek olejíčku s vůní Ylang ylang a příjde mi že voní jako kdyby jemněji ne tak výrazně je to příjemné :) jsem ráda že jsem tento poklad našla :)

    Michaelka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky Míšo, jsem z Originalu úplně nejvíc hotová. :3 Ta vůně je silně návyková a jestli se tím budeš mazat přes léto, tak příští rok už jej nutně budeš potřebovat taky (u mě už léto, opalování a mazání se = Monoi) :)
      A Ylang Ylang mi přijde naopak hodně silný a hlavně hodně květinový. Ale je pravda, že všechny ty vůně jsou takové jemné a příjemné, takže zbožňuju všechny :)

      Vymazat
  11. Taky jsem teď vyzkoušela ještě další vůně a všechny jsou nádherné! Originál a Tipanie jsou asi the best, ale ještě určitě vyzkouším další vůně. Mám i sprcháč, šampon a opalovací olej.
    Recenze tady:
    http://www.podobrazy.cz/kosmetika-monoi-de-tahiti-to-musite-mit/

    OdpovědětVymazat