pondělí 14. dubna 2014

Antibakteriální tonikum Dermedic NORMACNE

Znáte už lékárenskou dermokosmetiku Dermedic? Já jsem ji poznala teprve nedávno a o své dojmy se s Vámi prostě musím podělit. :)
Vyzkoušela jsem zatím jen antibakteriální a regulační tonikum NORMACNE Preventi, které je určené přesně pro mou mastnou a problematickou pleť se sklonem k akné, ale už teď jsem si tuhle jejich řadu zamilovala.


Nejvíce se mi na řadě Normacne líbí obsah kyseliny salicylové, která má bezkonkurenční antibakteriální a protizánětlivé účinky, extrakt z břízy pro své zklidňující účinky a dále ještě výrobce uvádí složku AC.NET, která má zabraňovat zvýšené tvorbě kožního mazu.
Tonikum je navíc bez obsahu alkoholu, takže opět můžu zkoušet i účinky na rozdrbané pupínky bez obavy z dalšího podráždění.


Lahvička má povedený "uzávěr" - nemusíte se zabývat šroubováním, stačí zmáčknout a po použití zase zaklapnout.

A teď už k tomu, jak tonikum vidím já.. Jako první mě zaujala lehká VŮNĚ, připomínající mi trávu, stromy a první květiny - sedmikrásky, pampelišky, zlatý déšť.. Prostě takové lehoučké jaro.
ÚČINEK mi v mnohém připomíná dříve recenzovaný pleťový koktejl od Kivvi. Stačí nanést po čištění pleti a všechny rozdrbané pupínky se zatáhnou, zklidní a začínají se hojit. Podle popisu tonikum zmírňuje lokální záněty pleti a to vidím tak, že jednoduše zklidňuje a hojí i zánětlivé akné. Podle názvu mi sedí i preventivní účinek, tedy že při pravidelném používání se mi akné ani nezačíná tvořit.
Tonikum na pleti navíc vytváří pocit čistoty a příjemné lehké vrstvy proti mastnotě.


SLOŽENÍ: Jak už jsem psala, největším lákadlem je kyselina salicylová, extrakt z břízy a žádný obsah alkoholu. Naopak některé složky (např. methylisothiazolinone, DMDM) jsou určeny ke zneškodnění nežádoucích bakterií a plísní, ale mohou pokožku v některých případech dráždit.
CENA se v jednotlivých prodejnách (lékárny a různé eshopy) liší, ale přibližně jde o 250Kč za 200ml.


Pokud byste chtěly Dermedic vyzkoušet, najdete ho v lékárnách a taky v některých eshopech (www.krasomil.cz, www.krasa.cz, www.parfemy.cz...).

A co Vy, zkoušely už jste něco od Dermedic? :)

10 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Nj, Kivvi je přírodní a taky toho umí více než tonikum (tím myslím odličování a čištění). :)
      Ale tohle je zase cenově lepší a ty účinky na akné má podle mě stejně super. :)

      Vymazat
  2. Vypadá moc pěkně, jen mě mrzí že není přírodní a ve složení tak jsou i nějaké ty špatné složky.. Budu šetřit na Kivvi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi určitě šetři, stojí to za to. :) Jinak v tomhle toniku naštěstí nejsou takové "ucpávadla" kůže jako silikony, parabeny atd, na druhou stranu jsou tam složky označené jako dráždivé nebo i toxické - sama na jednu stranu vidím že to funguje (přece jen na bakterie a jiné potvůrky je to asi nejlepší zbraň), ale na druhou stranu to asi nebude to nejlepší pro pleť na každodenní používání.

      Vymazat
  3. neznám, ale dost jsi mě na ní nalákala! :)

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá moc dobře :-))
    ještě bych ti chtěla oznámit že můj blog se nově nachází na této adrese http://michaelkam.blogspot.cz/

    Přeji ti pěkný večer Michaelka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkujii Michaelko za info :)
      A taky přeji nádherný večer,
      Nicca

      Vymazat
  5. Taky si dělám zálusk na Kivvi... :-D Ale tohle (až na nepřírodní složení), vypadá super! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, Kivvi koktejl je opravdu špička a netuším co by se mu mohlo vyrovnat, je to prostě dokonalost. :3

      Vymazat