sobota 19. dubna 2014

Apeiron vzorečkování

Možná už jste si všimly, že vzorečkovací články píšu jen o těch nejzajímavějších kosmetických věcičkách.. A že ty dnešní jsou opravdu výjimečné, to se pojďte mrknout se mnou. :)

Přírodní kosmetika APEIRON se totiž stará se vším luxusem i o tu nejcitlivější (nebo i atopickou) pleť - neobsahuje kromě všech známých chemických špatností ani parfemaci a alkohol a vůbec celkově se snaží mít ve složení svých přípravků pořádek.. Složení je tak hlavně jednoduché a účinné - nesnaží se o splácání všeho dohromady, ale naopak se extraktům z mnoha bylin nebo ovocných složek vyhýbá. Důvodem je, že takové splácaniny by mohly pleť dráždit nebo jí časem pomoct k vypěstování si alergické reakce. A dalším důvodem může být způsob získávání těchto extraktů - často právě za použití alkoholu. A tak i když ve složení některých kosmetických produktů alkohol není uvedený, ale vidíte velké množství extraktů, může to znamenat značné množství zbytkového alkoholu.


A pokud byste pořád byli na pochybách, jestli Vaší citlivé pokožce ve vyhlídnutém krému přece jen nebude něco vadit, vždycky si můžete napsat o zaslání vzorečků (na info@organic-beauty.cz), které Vás už určitě o kvalitě přesvědčí. :)

Tak a teď už ke vzorečkovacím minirecenzím.. Přečíst si můžete o:
  • 3 mýdlech z rostlinných olejů (Neem a jíl, Jojoba a sezam, Amla),
  • intenzivním Aloe Vera krému,
  • vitalizujícím krému Panchangee,
  • krému Sensitiv Santalové dřevo,
  • regeneračním nočním krému
  • zpevňujícím denním krému.

!!! POZOR - Zrovna teď jsou na všechny tyhle krémy v eshopu Organic Beauty slevy až 200Kč na každý (tj. jsou skoro na polovině své běžné ceny)!!! Akce bude platit jen do vyprodání skladových zásob, takže pokud se Vám něco zalíbí, máte tu nejlepší šanci na vyzkoušení. :)


Mýdla, ty já můžu.. :3 A ty od Apeiron jsou extra luxusní - 100 % veganské, bez syntetických složek, barviv a konzervačních látek, bez parafinu, emulgátorů, alkoholu a EDTA.. No prostě lahůdka.
Při umytí těmito mýdly je pleť krásně čistá, odmaštěná až "vrzající" pod rukama. :)

Akorát stejně jako u všech ostatních přírodních mýdel necítím nijak výraznou vůni a díky tomu mi přijdou všechny 3 mýdélka celkem stejné. Na přičichnutí je v nich malinký rozdíl, ale při použití už skoro žádný.

Mýdlo z rostlinných olejů Neem a jíl by měl být ideálná pro nečistou pleť s černými tečkami a k odstranění make-upu. Navíc by měl působit podobně jako peeling. Naštěstí narozdíl od peelingu v něm nejsou žádné dráždivé částečky a tak je to spíše jen skvěle čistící mýdlo.
CENA: 250Kč za 100g.

Mýdlo z rostlinných olejů Jojoba a sezam je naopak jemnější, vhodné i pro dětskou pokožku. Čistící efekt je opět super, ale mýdlo je méně vysušující.
CENA: 195Kč za 100g.

Mýdlo z rostlinných olejů Amla opět skvěle čistí a mělo by regenerovat podrážděnou a napjatou pokožku. Vesměs ale v účinku všech 3 mýdel nevidím moc rozdíl.
CENA: 195Kč za 100g.


Aloe Vera intenzivní krém je za mě prostě špička! Hned při prvním vyzkoušení mě překvapila krásně slaďoučká vůně (podobná Kivvi koktejlu a Coca-Cole, ale slabější), ale přitom taky svěží, asi jako mátové pralinky. :3

Nanášení je další slast.. Tyhle hydro krém-gely dávají prvotní pocit vodnatosti, díky kterému se krém opravdu hezky a příjemně roztírá. Chvíli na to ale povrch pleti "zgumovatí" - máte pocit zpevnění a zároveň cítíte jakousi vrstvu, která Vás ochrání proti mastnotě. Jestli jste si na pleť někdy zkoušely mazat samotné Aloe Vera, tak ten pocit je skoro stejný. Rozdíl je akorát v lepším rozmazávání a taky větší jemnosti k pokožce.
Při několikadenním používání se mi vyhýbalo akné, pleť byla hezky matná, ale i vyživená.


SLOŽENÍ: Voda, Aloe Vera extrakt, kokosový olej, bambucké máslo, glycerin, Telegraphenpflanzenextrakt, emolliens,emulgátor, xanthan, parfém (přírodní), natriumbenzoat, kaliumsorbat.
CENA: 398Kč za 50ml, V AKCI ZA 225Kč.



Panchangee vitalizující krém je hodně podobný prvnímu krému - krásně se roztírá a má stejnou nemastnou konzistenci, která udrží pleť matnou, ale přitom je pleť méně "gumová". Kromě toho taky skvěle pleť vyživuje a vyplňuje (o dost více než první krém) a opět se mi při jeho používání vyhýbalo akné.

Vůně je ale úplně jiná než u prvního krému - jako směs orientálního koření (trošku mi připomíná curry, ale s mírně sladkým nádechem). Opět je ale velmi jemná, příjemná a nevtíravá.. a po ránu hezky povzbuzující. :)

SLOŽENÍ: Voda, bambucké máslo, kokosový olej, olivový olej, Telegraphenpflanzenextrakt, glycerin, emolliens, xanthan, extrakt z neemu, kurkuma, vitamin E, slunečnicový olej, provitamin A, emulgátor, parfém (přírodní), natriumbenzoat, kaliumsorbat.
CENA: 482Kč za 50ml, V AKCI ZA 280Kč.


Krém Sensitiv Santalové dřevo je zklidňující péče pro citlivou a podrážděnou pleť. Při roztírání opět zbožňuju ten pocit vodnatosti, který se ale rychle vstřebá a vystřídá ho překvapivě pocit až napudrované pleti. Pleť mi po něm přijde o dost méně hydratovaná a vyplněná než u předchozích 2 krémů, na druhou stranu je příjemně vypnutá a pro mou mastnou pleť je onen pudrový matný efekt taky úžasný.

Vůně je podle mě někde mezi prvními dvěma krémy.. Je mírně kořeněná, trošku do sladka, ale v žádném případě to není taková ta klasická pánská santalová vůně.

SLOŽENÍ: Voda, kokosový olej, bambucké máslo, olej ze santalového dřeva, glycerin, Telegraphenpflanzenextrakt, emolliens, emulgátor, Xanthan, parfém (přírodní), natriumbenzoat, kaliumsorbat.
CENA: 398Kč za 50ml, V AKCI ZA 225Kč.


Zpevňující krém - bohatá denní péče je první z krémů, který nemá tu charakteristickou vodnatou a poté zpevňující zasychající konzistenci.. Naopak je hodně hustý a krémový, jako intenzivní vyživující krém. Ono už ani v názvu není krém-gel, ale pouze krém, takže se to dalo čekat. :P
Po namazání mám pleť skvěle vyživenou a promaštěnou, podobně jako bambuckým máslem. Pro mou mastnou pleť to každodenně není to pravé, ale jednou za čas podobné krémy používám (raději než vyživující masky).

Vůně je opět jemně sladká, ale nic dalšího v ní necítím.

SLOŽENÍ: Voda, mandlový olej, glycerin, jojobový olej, olivový olej, měsíčkový olej, sójový olej, aloe vera, koenzym Q 10, bisabolol účinná látka z květu heřmánku, squalen, vitamin E, voda, emolliens, mastný alkohol, emulgátor, glycerin, xanthan, parfém (přírodní), natriumbenzoat, kaliumsorbat.
CENA: 498Kč za 50ml, V AKCI ZA 285Kč.


Regenerační krém - revitalizační noční péče: Wow, tak to je tedy něco.. Už při rozdělání sáčku mi došlo že tohle bude extra vyživující bomba. Krém je spíše opravdu husté a jakoby jemně našlehané máslo, s příjemnou nasládlou vůní, připomínající mi krémy Kivvi (a hlavně jejich tolik vychvalovaný oční krém).
Tohle husté mazadlo opravdu nádherně vyživuje, ale přitom se rychle a dobře vstřebává a nezanechává mastnou pleť (pouze promazanou podobně jako bambuckým máslem).

SLOŽENÍ: voda, emolliens, olej z broskvových jader, mastný alkohol, glycerin, olej z hroznových jader, rakytníkový olej, pupalkový olej, extrakt z mučenky, vitamin E,  hyauloron, pomerančový olej, sůl z mrtvého moře, perleť, emulgátor, xanthan, kyselina citrónová, parfém (přírodní), natriumbenzoat, kaliumsorbat.
CENA: 498Kč za 50ml, V AKCI ZA 285Kč.


SHRNUTÍ: Kosmetika Apeiron mě naprosto dostala! Nejvíce jsem si zamilovala sladce i svěže voňavý Aloe Vera krém, který je pro mou mastnější pleť se sklonem k akné dokonalost! :3
Naopak suché a zralé pleti, která by ráda luxusní hydrataci, bych naordinovala kořeněný Panchangee krém a hlavně Regenerační noční krém, který je prostě úžasný (a to snad pro všechny typy pleti)!


Tak jak se Vám Apeiron líbí? Chystáte se teď v akci něco vyzkoušet? :)

21 komentářů:

  1. nejvíc mě zaujal ten krém santalové dřevo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nicco úžasné jsou všechny.. a ikdyž nejvíce zbožňuju Aloe Vera krém, těžko některý doporučovat, protože každý si musí najít vzhledem ke své pleti to své. :)

      Vymazat
  2. Jak lákavé :D :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Všechno to zní báječně, stejně jako tebe mě nejvíce nalákal Aloe vera krém. Díky tobě jsem objevila tolik nových značek kosmetiky, které musím vyzkoušet, že nevím s čím dříve začít :D Akci momentálně odolám, ale časem bych určitě něco ráda vyzkoušela.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si určitě někam zapiš, Radu.. :) Aloe Vera krém je opravdu špička

      Vymazat
  4. Bože, proč to všechno vypadá tak lákavě, zdravě a úžasně? Budu si muset něco z toho určitě koupit, asi ten zpevňující krém! Díky za tip, takové super články jsou potřeba! :)
    http://la-tigresse-christine.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, tohle je opravdu velké lákadlo Christine :) Je to moc příjemné (pro mě hlavně ta konzistence krém-gelů), voňavé a hlavně opravdu přírodní a jemné i pro tu nejcitlivější pleť. :3

      Vymazat
  5. Tak ten regenerační krém vypadá dobře :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Charmedko, je luxusní :) Hlavně ta hustá konzistence, vůně a extra vyživující účinek :)

      Vymazat
  6. Jee, asi si o to napíšu a fakt vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Caroline, určitě si napiš, budeš z nich podle mě stoprocentně taky nadšená :)

      Vymazat
    2. Vzorečky už přišly, a tak co nejdřív vyzkouším :) díky za tip!

      Vymazat
    3. To jsem ráda, že se tip hodil. :) Budu ještě o Apeironu psát častěji (už mám plné balení toho aloe vera krému a pár věcí má i mamka), tak budu ráda když pak dáš vědět i svůj názor na všechny ty produkty co vyzkoušíš. :)

      Vymazat
  7. Vůbec jsi mě nenalákala! :-D Kdybych neměla tolik různých věcí, co čekají na vyzkoušení, neváhám ani minutu a jdu do toho. :-) Takhle... si nechám zajít chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Ilko, já jsem na tom stejně.. Pořád mám kupy toho co chci vyzkoušet, ale nemám tak silnou vůli abych něčemu lákavému odolala :D

      Vymazat
  8. Tak jako nevím mi na dočištění stačí, protože to vezme zbytky makeupu :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jenže tonikum neberu že by mělo být na dočištění, ale hlavně na uzavření pórů, ale co je pro mě důležitější, tak na zajištění toho aby se pleť nemastila, aby se zklidnila, aby se hojilo akné atd.. A tohle z Oriflame prostě nedělá s pletí nic, je to podle mě jen ovoněná voda

      Vymazat
  9. purities purlieus purlines purlings purloins purplest purpling purplish.
    When we arrive to the 'equalbutton' we are going to do something different.
    sextuple sextuply sexully sforzato sfumatos shabbier
    shabbily shacking.

    Stop by my homepage; minion rush free tokens

    OdpovědětVymazat