čtvrtek 24. dubna 2014

Asijské dobroty u FoodPanda

Konečně Vám po dlouhé době chci napsat taky o něčem jiném než jen o kosmetice. Jak už asi víte, zbožňuju asijské jídlo, pití, nádobí a dekorace, doplňky, anime, mangu, korejské a japonské filmy.. No je toho opravdu hodně a vším tím jsem celkem posedlá. Už jste u mě na blogu mohli vidět návody na sushi, fotky mých oblíbených asijských dobrot a plno dalších podobných článků. A dneska Vám chci ukázat další mé objevy, na které jsem narazila díky stránce FoodPanda.

FoodPanda je stránka, zaměřená hlavně na asijské restaurace (ale i jiné restaurace nebo pizzerie), které rozváží jídlo. Přímo na této stránce si zadáte město kde bydlíte, z nabízeného seznamu restaurací a jejich menu si vyberete na co máte chuť, objednáte a pak už jen čekáte na doručení.

Na rozdíl od stránek jednotlivých restaurací je tahle mnohem přehlednější, u každého jídla je popis a téměř u každého i fotografie. Navíc máte přehled v kolik hodin má která restaurace otevřeno a podle toho můžete taky vybírat. No a hlavně o některých asijských restauracích a o jejich rozvozu bych bez této stránky vůbec nevěděla.



Mínusem je zatím to, že funguje jen pro města Praha, Brno, Ostrava, Olomouc a Plzeň a ani tam ještě nepokryla např. všechny rozvážející pizzerie. Na všem ale pracuje a tak co chvíli přibývají nové restaurace a plánuje se i rozšíření nabízených měst.

To by bylo ke stránce FoodPanda a pokud Vás zajímá asijské jídlo, pojďte mrknout co jsme si doma objednali na náš asijský den. :)



Z ostravské restaurace LOTOS  jsme si vybrali Křupavé smažené krevety, Har Kau, Zha Guo a k tomu mé oblíbené Sake.. Že Vám většina názvů nic neříká? Tak se pojďte podívat, jak to vypadá a chutná.

HAR KAU všem chutnalo ze všeho nejvíce – jde o jakési tenké těstíčko bez chuti, plněné úžasným krevetovým knedlíčkem.. Vnitřek prostě chutná jako krevety, ale je rozemletý a tak je to daleko příjemnější a měkčí. 
Kromě toho se k Har Kau podává sójová omáčka, díky které i vrchní vrstva těsta dostane sladko-slanou chuť. No prostě dokonalost, kterou si ráda budu dávat znovu a znovu.




ZHA GUO - TIE je opět v těstíčku bez nějaké výraznější chuti, ale vnitřek chutná jako knedlíček z mletého masa (např. co se dává do polévky nebo k rajské omáčce). Protože mleté maso zbožňuju, tak tohle se mi taky skvěle trefilo do chuti. 
Knedlíčky byly podávané se salátem a jakousi octovou omáčkou a musím uznat, že se to k mastnějším masovým knedlíčkům skvěle hodilo na odlehčení.




KŘUPAVÉ SMAŽENÉ KREVETY nám taky všem chutnaly a hlavně to bylo poprvé, co jsem jedla takhle velkou krevetu (když nepočítám ten kousek krevety co se pokládá navrch nigiri sushi). Bez těstíčka mi přijde jíst krevetu trošku zvláštní (myslím ten divný pocit když rozkousáváte pevné krevetí maso), ale v těstíčku to bylo dokonalé. Chuť krevet totiž zbožňuju a těsto ji jen příjemně doplňovalo. 
Krevety se podávaly s jakousi octovou omáčkou a bohužel i s něčím, co chutnalo jako pěnové „chipsy“ (takové ty bílé, vzdušné a bublinkové co mají strašně zvláštní a pro mě nesnesitelnou chuť).




SAKE je k takovým pochoutkám prostě nejlepší a jestli jste ho ještě nezkoušeli, doporučuju si ho někdy v asijské restauraci alespoň trošku objednat. Podává se horké a nejvíce mi připomíná chorvatský slaďoučký alkohol z hrozinek „Prošek“.
Naše objednané Sake je z číny, má 14% alkoholu, ale při zahřátí vám přijde daleko silnější. Zahřívám jej buď chvilku v mikrovlnce, nebo výjimečně na sporáku.. Pokud máte někdo lepší tip, sem s ním, protože sama nevím jak se to dělá správně. :D




No a nakonec jsme si ještě dali asijské nudle s kuřecím masem a k tomu jsem si pustila jak jinak než anime. :P

Co Vy a asijská kuchyně? A necháváte si taky jídlo dovážet, když na Vás přijde mlsná a nemáte čas na vyvařování? :)

20 komentářů:

  1. já bych jedla jen ty nudle s kuřecím masem =D vůbec rybám neholduju a jedinou rybu, kterou jím tak je tuňák...

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tess těmi rybami myslíš krevety? :D Já zbožňuju snad všechno - ryby, krevety, sushi a plno dalších podobných věcí. Nemusím akorát mušle :P

      Vymazat
  2. lákají mě ty smažené krevety, určitě to musí být pochoutka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nicco já to pořád vídám v asijských filmech (nebo kresleném anime) a vždycky jsem to chtěla vyzkoušet.. Nakonec je to opravdu super :)

      Vymazat
  3. Smažené krevety vypadají strašně dobře:)! Sice jsem asijskou kuchyni ještě nikdy neochutnala,ale určitě to musím napravit:)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anett to rozhodně doporučuju. :) Jak sushi, sake, tak krevetky a plno dalších dobrot :)

      Vymazat
  4. Krevetový knedlíček musím ochutnať! :D Krevety mám veľmi rada, čínu tiež a jedla by som ju aj každý deň :) Síce si po ňu väčšinou zájdem, ale tuším raz som si aj menu objednala a bolo to veľmi dobré :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych taky asijské jídlo mohla jíst každý den. :) Ale všechny asijské bistra a restaurace mám daleko, takže buď musím přes celou Ostravu, nebo si to prostě a jednoduše objednám :)

      Vymazat
  5. Jééé asijské jídlo zbožňuju! A kdybych zrovna nebyla najezená, tak bych se naštvala, že mi děláš takové chutě! :D Stejně pro mě jedničkou bude vždycky sushi♥ To tvoje jídlo vypadá výborně, ale já si jednou objednávala z Lotosu nudle s kuřecím a bylo to příšerné! A to už jsem té asijské kuchyně zkusila za život hodně... Jinak jsem úplně šílenou náhodou zjistila, že znám tvou ségru :D
    Jo a taky mám blog na nové stránce, tak se nelekni :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, odkud znáš sestru?? :D
      A ano, sushi je největší dokonalost. :3 A s Lotosem mám zatím jen dobré zkušenosti, ikdyž nudle s kuřecím jsem si tam ještě nedala.. Ale naposledy jsem měla smaženou zmrzlinu a to bylo něco úžasného :) Dokonce ji i rozvážejí, ale bála jsem si něco takového objednat, v jakém stavu by to došlo :D

      Vymazat
    2. Z Tigrida ji znám :) Tak jestli je to ostatní jídlo tak dobré, tak bych tomu mohla dát ještě šanci.. uvidím :) A smažená zmrzlina? Co to? :D Zní to šíleně

      Vymazat
    3. Je to zmrzlina obalená v jemném těstíčku (chutí možná připomíná palačinky nebo tak něco) a osmažená.. Podávají to s nějakým horkým ovocem :3 Už jsem to viděla v asijských restauracích několikrát a vždycky jsem na to byla zvědavá :)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Tak tak.. Asi si dneska dám pro jistotu 2 večeře :D

      Vymazat
  7. Jé tak to bych si nedala :-D nemám tohle jídlo ráda, jednou jsem vyzkoušela sushi a nikdy více :-D ..každý má jiné chutě:-))
    Jo jinak jak jsi psala že jsi zvědavá na ten Apeiron tak už jsem dělala recenzi jednou na jeden krém od Apeironu a díky tobě jsem si všimla že nemám Apeiron ve štítcích takže díky :-DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenzi na ten Panchangee krém už jsem si četla hned,jak jsi ji publikovala :) Taky jsem ho zkoušela ve vzorečcích, ale nejvíce mi seděl Aloe Vera krém, protože mám mastnější pleť se sklonem k akné.. Někdy na něj ještě taky přidám pořádnou recenzi. :)

      Vymazat
    2. Ajo :-)) jo já jsem s ním teda dost spokojená a nad tím aloe jsem taky přemýšlela možná ho vyzkouším až dopotřebuji tenhle :-)))
      Jo recenzi udělej určitě na to jsem zvědavá :-))))

      Pěkný den přeji ;)

      Vymazat
    3. Míšo, záleží jakou máš pleť. Aloe je strašně super pro mastnou nebo smíšenou, se sklonem k akné. Na tu je to žůžo. :D Ten Panchangee je oproti němu asi lepší pro sušší pleť. :)
      V jejich popisu to takhle sice není, ale jde to poznat i ze složení, kde je u Aloe Vera krému jako první extrakt z aloe a u Panchangee naopak bambucké máslo..
      Takže pro mě je prostě dokonalost Aloe Vera krém, protože se chová hodně podobně jako samotné aloe, akorát není až tak šíleně intenzivní (je snášenlivější pro pleť).

      Vymazat
  8. O stránce FoodPanda jsem doteď nikdy neslyšela, takže moc děkuju za upozornění :)
    Například jsem díky ní zjistila, že i naše malá lesní koliba očividně nabízí suši... hmmm... ne, nemám na to odvahu xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Nj, přesně jak jsem psala, až koukám kde všude jsem našla asijské jídla. :D Ale v Ostravě jsem spíš jen o všech těch restauracích nevěděla.. A ani o jedné jsem nevěděla že to rozváží. :)
      Jinak být Tebou, určitě bych to zkusila, už ze zvědavosti. :D

      Vymazat