pondělí 21. dubna 2014

Giveaway o zdravém a udržitelném životním stylu

Poslední dobou jste si mohli díky projektu LOHAS přečíst na různých blozích obrovské množství inspirativních článků na téma zdravého a udržitelného stylu.. Doufám, že Vás alespoň některé z nich zaujaly a každý tak našel nějaký zajímavý nápad, jak žít alespoň o kapku zdravěji nebo udržitelněji. :)

Určitě už víte, že na tom není nic složitého. A protože bych chtěla, aby to zjistilo co nejvíce z Vás, rozhodla jsem se uspořádat k tomuto tématu GIVEAWAY - snad tak budete mít větší motivaci mi do komentářů napsat svůj názor. :)
Navíc bych tuto soutěž ráda propojila i s facebookovým hlasováním o nejlepší LOHAS článek, kterého se taky účastním (článkem Zdravý a udržitelný životní styl) a jehož případnou výhru bych, stejně jako účastnický balíček, chtěla z většiny poslat do další giveaway.




Výhra bude tentokrát dost neobyčejná, protože jde o věci z mé kosmetické sbírky, které nestíhám využít.. Většina věciček je nová, některé jsou jen vyzkoušené (např. laky). A doufám, že i když některé nejsou bio ani eko, tak mi alespoň pomůžete s jejich likvidací, aby nebyly vyrobené nadarmo. :)

Výhru jsem rozdělila na 2 části - balíček pečující kosmetiky a balíček dekorativní kosmetiky..
Celková hodnota obou balíčků je asi 3650Kč! :)




BALÍČEK Č. 1 - PEČUJÍCÍ (hodnota cca 1650Kč) obsahuje:
  • Diář Moleskine denní, hodnota 379Kč
  • Logona Pur hydratační krém, hodnota 483Kč
  • Nablus přírodní olivové mýdlo Osvěžující máta, hodnota 149Kč
  • Dermacol Lift&Matt noční krém, hodnota 199Kč
  • Dermacol Aroma Ritual krém na ruce Belgická čokoláda, hodnota 59Kč
  • Garnier Fructis sada šampon + kondicionér, hodnota přes 100Kč
  • Dr. Hauschka čistící pleťová jílová maska, hodnota cca 50Kč
  • Dr. Hauschka meduňkový pleťový krém 5ml, hodnota cca 85Kč
  • Kneipp koupelový olej zázvor, makadam, kardamon, med, hodnota 40Kč
  • Dipam svíčka z včelího vosku, hodnota cca 19Kč
  • Présence(s) de Bach přírodní parfém vzorek, hodnota cca 50Kč
  • Ulrich vzorky žlučového mýdla a pracího gelu 30+30ml, hodnota cca 30Kč



BALÍČEK Č. 2 - DEKORATIVNÍ (hodnota cca 2000Kč) obsahuje:
  • Artdeco oční stíny Glam Couture, hodnota cca 350-450Kč
  • Yves Rocher oční stíny (tyrkysové Vert Paon), hodnota 175Kč
  • MUA matující báze pod make-up, hodnota 149Kč
  • Yves Rocher Sebo végetal matující krém, hodnota 320Kč
  • Dermacol rtěnka Lip Seduction, hodnota 149Kč
  • lak Orly, hodnota cca 300Kč
  • lesk na rty Avon, hodnota cca 80Kč
  • práškové oční stíny Avon, hodnota cca 100Kč
  • zlaté třpytky
  • kuželovitá tužka na oči Oriflame, hodnota 99Kč
  • lak Gabriella Salvete, hodnota cca 70Kč
  • lak Colorama, hodnota cca 50Kč
  • Miss Sporty výživa na nehty, hodnota cca 50Kč
  • třpytky na nehty - růžové a zrzavé, hodnota cca 30Kč
  • černé tipy na nehty - 10ks, vzorek z Nailboxu
  • stíny Cosm´etika (fialovo-vínové) * po době min. trvanlivosti


PODMÍNKY PRO ÚČAST V GIVEAWAY:
  • být čtenářem tohoto blogu přes Google (v pravé liště "Připojte se k tomuto webu")
    (pokud nemáte účet Google, pak být fanouškem na Facebooku ("To se mi líbí"))
  • napsat co sami děláte, nebo se chystáte dělat pro šetření přírody a udržitelný životní styl.. nebo např. co Vás nejvíce inspirovalo z celého LOHAS projektu a ze všech blogerských článků na toto téma. Pokud máte sami nějaké zajímavé tipy nebo návody, klidně je popište nebo připojte odkaz. :)
  • zanechat na sebe v komentářích email a případně jméno na Facebooku.
  • + pokud dáte like ("To se mi líbí") k soutěžní fotce LOHAS článku tohoto blogu do 30.4. ZDE, můžete přidat 1 další komentář, opět se svým emailem a jménem na FB
  • pokud giveaway veřejně sdílíte na FB (kde máte alespoň 20 přátel), nebo ji zmíníte v článku na svém blogu (s alespoň 20 čtenáři), můžete přidat 1 další komentář navíc, opět se svým e-mailem a odkazem potvrzujícím Vaše sdílení.
Celkem tak můžete přidat až 3 komentáře. Navíc pokud se Vám některý balíček líbí více, můžete napsat který.. Prvnímu z výherců tak umožním si vybrat. :)

GIVEAWAY PLATÍ PRO ČR A BUDE UKONČENA 11.5.2014.
LOSOVÁNÍ: Podle Vašich odpovědí vyberu ty nej (nebo možná spíše vyřadím odpovědi typu "o tomhle nic nevím") a pak nechám náhodně vylosovat výherce Random.org. :)

Přeji hodně štěstí a krásně prožité Velikonoce,
Nicca

125 komentářů:

  1. gfc-jananulka.9@gmail.com
    fb-Jana Svobodová

    Nejvíce mě asi zaujal článek této slečny:http://adriana-nailart.blogspot.cz/2014/04/jak-chce-adrianka-spasit-svet.html Píše zde o darování krve,sbírání víček pro nemocné děti,adopci dítěte nebo třeba zvířátka..všechno jsou to podle mě zajímavé věci,nad kterými by se měli ostatní zamyslet a třeba něco z toho také zkusit :)Já sama jsem darovala rkev poprvé letos a udělalo mi to velikou radost,taktéž naše rodina sbírávíčka postiženým dětem,které si za to pořídí nový vozík :)

    janulka.9@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. přidávám i druhý komentář,lajkovala jsem tvoji fotku na LOHAS,fb-Jana Svobodová
    janulka.9@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Páni tak to je pořádná giveaway! Vypadá to krásně. Je fajn, že to takhle posíláš dál, aby se to využilo :).
    Blog sleduju jako Caroline Forbes a můj email je xlolkax@seznam.cz
    Myslím, že už jsem něco takového už psala k jednomu tvému článku. Přírodu se snažím šetřit různými způsoby. Například se do obchodu raději projdu a do školy jezdím hromadnou dopravou. Na celou rodinu máme jen jedno auto, nesnáším když má v nějaké rodině každý jedno auto a jezdí všude zvlášť, pak tu máme ovzduší jaké máme :-/. I přítel se se mnou naučil jezdit raději autobusem :D Co se týče stravy, dám v létě přednost všemu ze zahrádky, ráda kupuju zdravější věci, kde nejsou konzervanty a barviva, občas kupujeme i bio výrobky a celkově si hodně věcí raději vyrobím doma sama než jít a kupovat hotové výrobky. A taky k tomu patří i třídění odpadu, snažíme se neplýtvat vodou a energiemi (což uleví i přírodě, i peněžence :)) A v neposlední řadě co jsem si založila blog, dostala jsem se k mnoha informacím o biokosmetice a spousta těchto článků mě inspiruje. Mám pak chuť to zkoušet a mám z toho samozřejmě i lepší pocit když je to bio. Bylo to teda hodně obecné a na spoustu věcí jsem asi zapomněla a taky jsi to asi myslela se zaměřením na kosmetiku, ale o přírodu lze pečovat mnoha způsoby, a vždy využiju příležitosti, když ji můžu ušetřit. (samozřejmě jsem jen člověk, a tak nežiju jen bio a eko věcma a nelpím na tom tak šíleně... prostě všeho přiměřeně)
    Jak jsem už říkala, stydím se, ale o tom, že je Lohas projekt jsem ani nevěděla :D
    Jinak balíčky vypadají oba skvěle, takže bych se zaradovala v obou případech :) ale kdybych si měla vybrat, tak asi dekorativní kosmetiku, z té mám vždycky vánoce :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, já sama se snažím alespoň tídit, nevyhazovat odpadky do přírody i když se jedná třeba o ohryzek od jablka, učím se obor ekologie takže víc jakou škodu člověk napáchá a snažím se i ostatní nějak varovat a poučit :) nevím jestli mám psát sem koment ?
    https://www.facebook.com/simona.ondrackova?ref=tn_tnmn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Simčo, děkuji za Tvůj příspěvek a k otázce - jestli budeš sdílet odkaz téhle giveaway na svém FB profilu (s jakýmkoliv komentářem, na tom nezáleží), můžeš přidat i 3.komentář. :)

      Vymazat
  5. https://www.facebook.com/simona.ondrackova?ref=tn_tnmn
    a dala sem like na fotku :)

    OdpovědětVymazat
  6. Lajkovala jsem taky fotku na fb jako Maja Š. (nějak moc jsem se v tom komentu rozepsala :D:D:D)
    xlolkax@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Příliš jsem nad tím nikdy neuvažovala, ale když se tak nad tím zamyslím, dělám asi takové ty klasické věci - třídění odpadu, úsporné žárovky, nenechávám zbytečně puštěnou vodu, elektřinu, atp., co se týče zahrady tak např. hnojíme pouze přírodními hnojivy, takže půdu nepřetěžujeme dusičnany... Co se týče kosmetiky, tak se snažím využívat spíše produkty netestované na zvířatech, na vyloženě přírodní kosmetiku ale taky nejsem. A např. na bio potraviny mám svůj poměrně dost vyhraněný názor, na ty mě taky nikdo moc neužije. Takže ve výsledku mám bohužel pocit, že nic speciálního pro tu naši přírodu nedělám. :/

    GFC: Elysia
    E-mail: elie.krios@gmail.com
    FB: Katka Kimi-chan Krchová

    OdpovědětVymazat
  8. Druhý koment za lajknutí fotky na FB. ;)

    GFC: Elysia
    E-mail: elie.krios@gmail.com
    FB: Katka Kimi-chan Krchová

    OdpovědětVymazat
  9. GFC: Terka Černá
    Nejde říct, co mě nejvíce zaujme.. Už jen jakmile u někoho slyším "Třídím, sbírám... ", tak jsem ráda a překvapí mě to, protože v téhle době a společnosti to málo kdo dělá. My třídíme doma (plast, směsný odpad, hliník, papír, sklo a kompost) to samé i babička s dědou. Sbíráme celá rodina víčka a ty poté dáváme na základní školu, která je někam zasílají, kde pomůžou :) to samé papír dáváme, když je sběr. Nebo několikrát do roka u nás je svoz a co chceme vyhodit, vyhodíme. Je smutný, když se jdeme projít a v lese nebo kdekoliv leží takový nepořádek. Mamka také chodí na krev několik let..sice je vždy vyčerpaná, ale je ráda, že její darovaná krev může někomu pomoct, nebo dokonce i zachránit život, když ona je zdravá, to jí chápu..sama bych chodila, ale ještě mi není 18. Je to fajn věc šetřit a chránit svět kolem nás! Proto to doma podporujeme :)
    FB: Teruš Černá
    E-mail: Te-ri-nka@seznam.cz

    Jinak krásná sbírka a výhra!! :)
    Přeji příjemně strávený zbytek volného dne :-*

    OdpovědětVymazat
  10. GFC: Deni Hartmannová
    FB: Denisa Hartmannová
    denisa.hartmannova@email.cz
    Přírodu se snažím chránit například tak, že třídím odpad, šetřím vodou a energiemi... Až budu moct, tak bych také ráda darovala krev:)

    OdpovědětVymazat
  11. gfc ervulenka
    fb eva richterova
    ervulenka@seznam.cz
    Doma urcite tridime odpad a setrime s vodou a elektrinou

    OdpovědětVymazat
  12. gfc ervulenka
    fb eva richterova
    ervulenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. + jsem lajkla tu fotku :)
    FB: Teruš Černá
    E-mail: Te-ri-nka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. GFC Caroline
    FB Kajuš Zámečníková
    kajush.01@centrum.cz

    Takový základ je určitě třídění odpadu, který já sama třídím. Už tohle mi přijde jako velké šetření přírody. O odpadcích v přírodě ani nemluvím, kolikrát se úplně divím co všichni ti lidé vyhodí!

    OdpovědětVymazat
  15. Teda tomu říkám soutěž!!!
    Táta mě s bráchou odmalička vede k třídění odpadu, on úplně nesnáší když hodíme sklo do komunálního odpadu a plasty už vůbec, takže jsme se to docela naučili :D Jinak se snažíme šetřit přírodu i co se týče sekání trávy....máme ovce :D Rozhodně nepálíme plasty a bohužel znám i pár lidí, kteří to i v dnešní době dělají :(
    A co se týče kosmetiky, určitě jsem radši když vím, že je to bio produkt a netestovaný na zvířatech, ale když se mi něco moc líbí tak si to stejně koupím..bohužel, tak silnou vůli ještě nemám :)
    GFC Cosmetics and me a FB Janča Holoubková :)
    janca-777@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. 2. komentář
    Dala jsem like na fotku :)
    GFC Cosmetics and me a FB Janča Holoubková :)
    janca-777@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Podle mě minimum, které by měl člověk dělat, je aspoň třídit plasty.. což bohužel stále X lidí nedělá. Co se týče tohoto projektu, bohužel většina značek, které mu vyhovují a jsou na tom obrázku, který už znají snad všichni :D je dražší, takže si je nemůžu dovolit :/ Mimo to jsou také špatně sehnatelné, což si myslím, že je škoda. Ráda bych se do něčeho takového taky zapojila.
    Jak už někdo zmiňoval, taky je mi sympatické to sbírání víček, ta se aspoň znovu využijou a někomu to pomůže :) Taky je dobré nekupovat všechno v obchodech a pokud je to možné (pro ty co mají domeček), je lepší si vypěstovat něco doma. Jídlo je potom úplně o něčem jiném :)

    Sleduju pod svým jménem na fb i tady.
    indrakova96@email.cz

    OdpovědětVymazat
  18. gfc: An Jindrová
    Fcb: Aneta Jindrová
    email: aneta-jindrova@seznam.cz
    O Lohas už jsem dříve slyšela a celkově mi web příjde super, ale nedokážu vybrat co je z toho nejlepší, všechny způsoby tohoto se dají nějak využívat a je jenom na nás co s tím uděláme. Já sama jsem sbírala třeba vršky od pet lahví a potom jsme je dávali na charitu a další věci jako třídění odpadu etc. V budoucnu bych ale chtěla jít na dárcovství krve a plasmy :)

    OdpovědětVymazat
  19. Tak tomu říkám parádní giveaway, ten pečující balíček je úžasný - moc by se mi líbil. Já se na šetření přírody podílím tak, že samozřejmě třídím odpad, šetřím energii díky úsporným zářivkám a nízkoenergetickým spotřebičům. Také jsem např. přestala pít kupované vody, ale radši začala pít vodu kohoutkovou, kterou si doma vždy přefiltruji. Zeleninu si pěstujeme doma na zahrádce, používám přírodní hnojivo z kompostu atd. Snažím se ekologicky a ekonomicky smýšlet jak se jen dá.

    Radu - UltimateChic@email.cz

    OdpovědětVymazat
  20. A dala jsem ti lajk taky pod svým jménem ;)
    indrakova96@email.cz

    OdpovědětVymazat
  21. 2. komentář za like fotky, pod FB jménem Radka Valušková, email - UltimateChic@email.cz

    OdpovědětVymazat
  22. 3. komentář
    sdílím zde:
    https://www.facebook.com/MsJanik
    GFC Cosmetics and me a FB Janča Holoubková :)
    janca-777@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. 3. komentář za sdílení GA na FB blogu zde - https://www.facebook.com/pages/Ultimate-Chic/1392430297635839, UltimateChic@email.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj,
    přirodu se snažím chránit jakýmkoliv způsobem. Doma třídíme odpad, používáme úsporné žárovky, neplýtváme vodou, a snažíme se především kupovat bio jídlo. A např. papír (noviny) navyhazujeme, mamča z toho plete ruličky ze kterých poté košíky ošatky apod. Ve škole jsme zapojeni do nějakého projektu, také na třídění odpadu. Naše škola nepodporuje automaty s nezdravým jídlem a pitím, proto se u nás žádné nevyskytují. Aspoň jednou do měsíce procházíme město, zámecký a městský park a snažíme se aby to u nás alespoň nějak vypadalo! Spolužačka párkrát darovala kostní dřeň a krev( je jí 19 let, mě je 16 a chodíme do prváku). Když nám vypráví, jaký má skvělý pocit, z toho že někomu může pomoct je naprosto úžásné a v 18 bych ráda začala alespoň darovat krev.

    FB: Světlana Strnádková
    E-mail: svetlastrnadkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. + další komentář za like na fb fotku.

    FB: Světlana Strnádková
    E-mail: svetlastrnadkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Ja som sa prehupla na bio výrobky čo sa týka kozmetiky a snažím sa aj jedlo, ale predsa len sa najviac stravujem v jedálni na internáte, čiže to nejde :/ šetrím vodou pri umývaní zubov aj pri sprchovaní a triedim odpadky, to je samozrejmé už pár rokov. Snažím sa domíňať všetkú kozmetiku a zbytočne nevyhadzovať ak je po dátume spotreby, takže nekupujem ale míňam a po novom si kozmetiku vyrábam už aj sama :)

    sledujem ako mona recenzie
    mona.recenzie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  27. GFC: Veronika Hajtmánková
    FB: Veronika Nikkie Hajtmánková (likla som teba aj fotku)
    nikkienka@gmail.com
    Ten druhý balíček nemá chybu!

    Prírodu šetrím hlavne triedením odpadu... naučili sme sa triediť celá rodina. Ďalej keď nemusím ísť autom tak vôbec ani nejdem, buď idem pešo... alebo mhd. Kupujeme bio potraviny. Taktiež si radšej kupujem bio kozmetiku ako "bubľajúcu chémiu", ktorá ničí nie len nás ale aj naše okolie. Nenechávam pustenú telku, pc... atď keď pri tom nie som ...nevypľúvam žuvačky do trávy, neohadzujem na zem papieriky... Je toho veľa, možno si väčšinu ani neuvedomujem, ale robím to preto, že viem že je to tak správne.

    S pozdravom
    Nikkienka z !Between us girls

    OdpovědětVymazat
  28. 2. komentár za FB
    GFC: Veronika Hajtmánková
    FB: Veronika Nikkie Hajtmánková (likla som teba aj fotku)
    nikkienka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. ahojky ..třídíme odpad,snažíme se šetřit vodou a elektřinou,vyrábíme domácí produkty např: bezinkovou šťávu...nekupujeme moc věcí kde je hodně konzervantů a barviv, pěstujeme bylinky,používám množné číslo protože je mi 14 a ještě žiju s rodičema (chápete ne?) a ještě sbírám víčka pro postižené děti aby si za to mohli něco koupit :) a už sem mnohokrát přemýšlela o darování krve ale asi až budu větší :)

    když to tak vidím co jsem napsala tak to není nic moc ale aspoň něco :)

    účet google: luci podzimková

    Facebook: Lucie Podzimková, https://www.facebook.com/lucie.podzimkova.1

    E-mail: lucik.zdar@gmail.com nebo: lucik.zdar@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. 2.komentář :)
    dala jsem LIKE na fotku :)

    účet google: luci podzimková

    FB: Lucie Podzimková, https://www.facebook.com/lucie.podzimkova.1

    E-mail: lucik.zdar@seznam.cz nebo: lucik.zdar@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. 3.komentář
    sdílela jsem giveaway na fb :)

    účet google: luci podzimková

    FB: Lucie Podzimková

    E-mail: lucik.zdar@seznam.cz nebo: lucik.zdar@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Wow, wow, woow! *-* Krásny nápad zapojiť veci ktoré by si nevyužila namiesto zbytočného vyhodenia ich! :)
    Ja sa vždy ako vynášam smetie snažím vybrať plastové flaše z tej igelitky a dať ich do kontajneru určeného na ne pretože moja mamina vôbec, ale že vôbec nerecykluje :/. Navyše sa so spolužiačkou snažíme vymyslieť ako by sme mohli vysadiť nejaké stromy, pretože nás obe trápi to ako ich neustále ľudia rúbu a nevysádzajú nové ako náhradu. V budúcnosti chcem založiť aj nejakú kampaň na vysádzanie stromov, byť enviromentalistkou je mojím snom už asi od 8 rokov, hehe.
    GFC: Michaela Mária
    mail: misulienka1999@gmail.com
    FB: Miška Gubovska :)

    OdpovědětVymazat
  33. Dala som like na tej fotke na FB :) pod menom Miška Gubovska :)

    OdpovědětVymazat
  34. GFC lucie
    FB Lucie svobodová
    Lucyysek12@centrum.cz
    Todle je moc pěkný článek:) Taky šetříme :) Doma třídíme odpad, používáme úsporné žárovky, neplýtváme vodou, jídlo kupujeme normální a i bio:) třeba bio jogurty a tak:) Chráníme přírodu a i zvířata:) pak to v lese bude vypadat lépe a když se budem lépe starat bude to lepší i ovzduší a méně jezdit autama
    prospěje to i hodně nám myslím že je i dobré třídit odpad a vyhozovat věci do správných kontejnerů.
    Přírodní kosmetika vždy dobře voní prt i těch vůní je několik :¨)

    OdpovědětVymazat
  35. ještě jeden koment za like u fotky na facebooku.
    a doplňuji email
    trezinka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Doma akurát recyklujeme plasty a kompostujeme bioodpad, šetríme vodou, energiami, cestujeme hromadnou dopravou/bicykel na kratšie trasy... nič moc, ale aj málo hádam pomáha. Okrem toho postupne prechádzam na prírodnú kozmetiku, vysadila som HA, nech kvôli mne netrpia rybičky, snažím sa umývať octom a vodou, používam prírodný sliz na pranie a ocot miesto aviváže (nie je ho vôbec cítiť :) )... Inak podmienku, že súťaž je určená pre ČR plne chápem a dúfam, že nevadí, že sa zapájam, keď v ČR bývam a mám tu teda aj doručovaciu adresu :)
    GFC: Terra Incognita
    mail: copycut@azet.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terri jsem ráda, že ses zapojila. :) Jediným důvodem je pro mě přehnaná cena balíků při zasílání do zahraničí, a tyhle jsou navíc asi celkem těžké. :D Takže když máš možnost adresy v ČR, tak není vůbec problém. :)

      Vymazat
  37. Ďalší komentár za like na fb pod menom Little Hiddleston. Držím palce v súťaži aj tebe! :)

    OdpovědětVymazat
  38. dala som hlas moore.páči sa mi jej logo,páči sa mi ako to podala.
    môj lohas je,že o dva týždne vynesiem pred bránku dva vrecia pet fliaš a odnesie ich auto so separovaným odpadom.používam mandlový olej na ruky a tvár a nie krem plny chémie.používam bio šampon na vlasy a fakt to vyzerá dobre.učím sa používať na čistenie ocot.nie vždy to vonia a nie vždy mi to vyhovuje.keby sme každý urobili jeden krok k prírode,boli by sme niekde inde.
    driecnaslecna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. proximacentauri na seznam.cz:)

    Obecně se snažím třídit vše, co jde, což je poměrně složité, když se člověk stěhuje co pár měsíců a všude se třídí něco jiného - v ČR se alespoň většina plastů označuje číslem, takže se dá i poznat, co se třídí a co ne, ale s tím se v Irsku nikdo neobtěžuje. Naopak se mi líbí, že se tu třídí bio odpad - dřív jsme na zahradě v Praze mívali kompost, ale tomu už odzvonilo a nejsme si jistá, kam jde bio odpad z těch velkých kontejnerů. Fakt mě štve japonský systém "hořlavé x nehořlavé, ale prý se spálí všechno".
    Sice se snažím v rámci možností neplýtvat vodou, ale vyprahlým částem země to beztak nepomůže tak, jako nejnovější membrány na filtrování mořské vody.
    Když není cena příšerně nadsazená, kupuju fair trade produkty a v supermarketech kupuju věci těsně před projitím, co by se jinak vyhodily - já ušetřím a alespoň se to nevyplýtvá.
    Snažím se zužitkovat co jde, aby se vyhodilo jen minimum a nosím si plátěnou nákupní tašku, abych nehromadila plastové tašky. Oblečneí nakupuju většinou z druhé ruky a svoje staré také posílám dál, pokud to jen jde.
    Pro semestrální projekt jsem navrhla produkt obsahující slušné procento mořských řas, které se dají pěstovat velmi udržitelně a jejich plošné použití by výrazně usnadnilo nasycení populace, jelikož v moři je místa spousta, jsou velmi nutričně hodnotné a sice se dají taky pěstovat bezohledně, ale udržitelné aqua zemědělství je poměrně lehké vytvořit. A obal je recyklovatelný. Na předposlední semestr jsem se přihlásila na téma udržitleného rozvoje, obalové techniky a logistiky a doufám, že některé z mých projektů a diplomka by se mohly snad dostat na trh jakožto ekologičtější alternativy stávajících praktik.
    V rámci možností se snažím sledovat informace o růyných potenciálně nebezpečných látkách jak v jídle a obalech tak kosmetice, ale moc se to stíhat nedá... Obecně jsem ale skeptická ke spoustě teorií, které kolují internetem, takže kosmetiku vybírám hlavně podle složení a jak se mi líbím ideálně netestuje-li na zvířatech, ale nebojkotuju spoustu látek, jelikož jsem se ještě nedostala k tomu, abych je zhodnotila.

    Jo a shodou okolností jsme tě nominovala na sunshine blogger award :)
    http://vitainvitro.blogspot.ie/2014/04/sunshine-blogger-award.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vito, mooc Ti děkuji za nominaci i za zajímavý komentář. :)

      Vymazat
  40. A giveaway je sdílena na mém FB pod mým jménem (Vita J---------) :)

    OdpovědětVymazat
  41. Sleduju přea GFC jako Kristina Uhrová. Mám i like na tvé facebookové stránce a na fb jsem jako Kristy Uhrová.
    Pro přírodu třídím opdpadky. U nás ve škole se sbírají víčka pro nemocného chlapečka, tak tam pravidelně víčka donáším a sbírám je. Dále jsem zaregistrovaná na stránce www.ctenipomaha.cz a když přečtu nějakou knihu, tak tam na to udělám test za 50kč, které se pak pošlou třeba na vozíčky pro nemocné déti,...

    Skvělá GA :).
    kristy.uhrova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Přidavám druhý komentář. Dala jsem like na fotku :).
    FB: Kristy Uhrová
    GFC: Kristina Uhrová
    kristy.uhrova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  43. Udržitený životní styl dle mého nelze chápat pouze jako péče o zemi a péči o sebe sama. Netvrdím, že to nejsou důležité body, samozřejmě jsou, ale z mé strany je přenechám jiným zkušenějším jako si ty =)

    Podle mě životní styl také tvoří lidé a pokud se k sobě nezačneme chovat slušně a především nepodrazácky, tak dospějeme do úrovně hyen, ano bohužel je to tak, sama vím o čem hovořím. Mám jednu! opravdu jen jednu kamarádku! Lidi mě odsuzují dle toho jak na ně působím a proto se se mnou raději ani nebaví, v tomhle ohledu je blogování velmi jednoduché, ukazuji světu, že jsem normální, lehce trhlá, ale upřímná a férová holka, ale kdybych takto měla promlouvat k němu na živo, tak mě ani poslouchat nebude. Dovolím si říci, že mě sleduji i holky, které si mě opravdu "zamilovaly". Proto apeluji na to, aby jsme se nad sebou zamysleli a uvažovali nad tím, zda je opravdu nutné být na druhé zlý a odsoudit je jen na základě toho, např. v mém případě, že má chladné a zlé oči a působí namyšleně.

    Další věc, které je nutné si uvědomit je to, že tahle země není jen naše, ale patří i zvířatům ke kterým se často chováme jako zvířata. Jak vůbec někdo může na zvíře vztáhnout ruku?!!! Zvířata jsou ti nejvěrnější na této zemi a co hlavně, nikdy Vás neodsoudí, protože prostě máte namyšlený výraz. Uvědommě si, že zvíře Vás dokáže bezmezně milovat jen za to, že mu projevíte kousek lásky....kousek lásky Vám vrátí milionkrát silněji.

    Uvědomme si, že zvířata a chování lidí jsou nedílnou součástí udržitelného životního stylu a myslím si, že by se našly i jiné témata, které by do této kategorie mohly spadat.

    Mějte se rády a obdivujte a milujte zvířata, tak zní moje rada =)

    Loveliness By Tess

    Snoopy.cute@seznam.cz a zde tě sleduji jako Tess Mart =) a přála bych si balíček č.1 s pečující kosmetikou =)

    OdpovědětVymazat
  44. za like na lohas jako blogerská stránka Loveliness By Tess

    Snoopy.cute@seznam.cz

    přála bych si balíček č.1 s pečující kosmetikou =)

    OdpovědětVymazat
  45. sdílela jsem tvůj odkaz na svém profilu k blogu Loveliness By Tess

    Snoopy.cute@seznam.cz

    přála bych si balíček č.1 s pečující kosmetikou =)

    OdpovědětVymazat
  46. Tak takhle štědrá giveaway snad ještě nikdy nikde nebyla!!! Klobouk dolů!
    Sleduji přes GFC jako lenushenka a na FB jako Lenushenka Scrap.
    Jinak já jsem "lohas člověk" každým coulem :) Třídím vše, co se dá, papír, plasty, sklo, hliník... Sbírám plastová víčka, která vybírají v synově školce. Málo využívám auta, spíše chodíme pěšky, kam to jen jde :) Nepoužívám plastové tašky, mám pouze plátěné. Z 90% procent nakupuji v sekáčích nebo "charity shopech". Věci, které už nevynosím, posílám dále na charitu. Šetřím vodu a energie. Doma používáme pouze úsporné žárovky. Nakupuji převážně bio kosmetiku a výhradně kosmetiku, která nebyla testována na zvířatech. Nakupuji čerstvé potraviny na trhu, od českých dodavatelů, které se tímto snažím podporovat. Kupuji Fair Trade produkty. Nepoužívám HA. Peru ve vlastnoručně vyrobeném mýdlovém slizu. Miluji přírodu a zvířata. No, je toho dost, více mne teď nenapadá :)
    Na závěr bych ráda napsala, že k tomuto živ. stylu se snažím vést i své děti a věřím, že na ně jednou budu pyšná mj. i proto, že budou vědět, že naše zdroje nejsou nevyčerpatelné a je třeba se k tomu takto postavit.
    Jinak lohas projekt byl báječný nápad, četla jsem všechny články blogerek, které se zapojily. Nejvíce se mi líbily články od Ms. Blogger Eva a Růžového chrousta.

    Krásný týden, Lenka
    lenka_jas@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Dala jsem like k soutěžní fotce LOHAS.
    lenka_jas@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  48. A giveaway sdílím na svém FB zde: https://www.facebook.com/lenushenka.scrap
    lenka_jas@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Udržitelný rozvoj a environmentalistiku jsem studovala, takže tohle téma pro mě není žádnou novinkou. Zatím nemám moc financí na to, abych mohla podporovat fair trade nebo bio výrobky, ale snažím se dělat alespoň minimum - třídím odpad, recykluji, snažím se neplýtvat energiemi ani jídlem. :)

    Z balíčků bych upřednostňovala spíš pečující kosmetiku, ale nepohrdla bych ani dekorativní. :)

    terezasaki zavináč seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Dala jsem like k soutěžní fotce LOHAS článku. :)

    FB Tereza Saki, mail terezasaki zavináč seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. A sdílela jsem odkaz na FB. :) https://www.facebook.com/tereza.saki/posts/10201777974803531?stream_ref=10

    FB Tereza Saki, mail terezasaki zavináč seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Přírodu se snažím chránit především tak, že třídím odpad a poslední dobou nakupuji bio výrobky.
    m.kacka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. ja urcite recyklujem a neplytvvam.. este som aj vegetarianka a hovori sa ze to pomaha tak to som len rada ...
    sledujem pod tymto uctom
    n.princess_azet.sk
    rada by som dostala kozmeticky balicek kedze jej nemam az tak vela

    OdpovědětVymazat
  54. LLike som dala ako Nikola Benková
    n.princess_azet.sk

    OdpovědětVymazat
  55. https://www.facebook.com/pages/Giveaway-SKCZ/723421241025612
    zdielam
    n.princess@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  56. Odjakživa třídím odpad (klasika - papír, plast, sklo), ale už léta se snažím třídit i prázdné laky na nehty a laky na vlasy, které do běžných kontejnerů nepatří...A samozřejmě se snažím nemít zbytečně všechny kabely v zásuvce, snažím se tak šetřit energii..Ale hromádku vlastního humusu v bytě ještě nemám! :D

    (kdybych si mohla vybrat balíček, volila bych 2. :)

    OdpovědětVymazat
  57. Ja recyklujem,zbieram odpad,či s kamarátkami alebo s triedou. :)
    Sledujem cez GFC: Naomy Jakab
    +likela som tvoju stránku: Noémi Jakabová
    E-mail: naomyjakab@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  58. +likela som fotku,FB: Noémi Jakabová
    E-mail: naomyjakab@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  59. Zdieľam tu: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=465488990250519&id=155147494618005
    E-mail: naomyjakab@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj, já jsem si minulý rok uvědomila, že bych mohla být šetrnější k přírodě a nebýt tak materialisticky zaměřená. Rozhodla jsem se dát většinu svého šatníku (převážně ještě s cedulkami) dětskému domovu společně s kosmetikou, kterou jsem neměla šanci upotřebit nebo mě už netěšila. Navíc jsem začala sbírat víčka pro děti. Také jsem začala přetvářet staré věci, které mám doma tak, aby znovu byly k užitku.
    Samozřejmě daruji krev a třídím odpady už několik let.
    Protože bych balíček chtěla věnovat mamce, líbil by se mi víc ten první.

    FB: Anežka Koroze
    vav.ran@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  61. a dala jsem ti hlas na FB:)

    FB: Anežka Koroze
    vav.ran@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  62. Pro přírodu se toho snažím dělat hodně, není to tak dávno, co jsem s tím naplno začala, ale o to rychleji se do toho snažím dostat a měním ve svém životě spoustu věcí, sama doufám, že k lepšímu :) Namátkou vyberu: třídím, nakupuji téměř výhradně v sekáčích a věci, co už nenosím (v dobrém stavu, pochopitelně) se snažím poslat dál, používám mentruační kalíšek, neberu HA, snažím se jíst zdravě, používám v kosmetice hlavně přírodní produkty atd... :)
    Z článků jsem toho zatím moc nečetla, ale hodně mě oslovil tenhle: http://www.zivotpodlelucie.com/2014/03/setrim-sebe-i-prirodu-pouzivam.html.
    Jinak z balíčků by se mi víc líbil ten s pečující kosmetikou :)
    Mail: bianca7@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Like jsem dala :)
    FB: Klára Akemi Hausteinová
    mail: bianca7@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  64. snažím se dělat nejvíc, co se dá :) kupuji potraviny, které vím, že určitě spotřebuju (nemám ráda plýtvání a vyhazování), to samé u oblečení a kosmetiky - snažím se kupovat věci, které opravdu spotřebuji a vím, že mi k něčemu budou. Oblečení, které už nenosím dávám na charitu. Pokud to jen jde - snažím se chodit všudě pěšky a nepoužívat auto :) A v neposlední řadě taky neplýtvám vodou :)

    OdpovědětVymazat
  65. Ahoj :) Účet google nemám, ale jsem fanouškem na facebooku jako Missi Bialikov, mail: eku1@centrum.cz
    K druhému bodu soutěže - snažím se žít udržitelně a ohleduplně k životnímu prostředí, ale stejně jako každá žena mám ráda pěkné věci a tak někdy klopýtnu a neodolám a koupím si čas od času úžasný svetřík nebo vůni, které ale vlastně vůbec nepotřebuju. Nicméně k věci, před pár lety jsem s úžasem zjistila, že šatník mé babičky je neuvěřitelná pokladnice jedinečných kousků oblečení a dodneška tam objevuji dávno zapomenuté nové šátky, sukničky, svetříky, halenky a když šikovně sladím s moderními džínami nebo botkami, jen těžko by někdo poznal, že to je čtyřicet let staré a "nakoupím" za úsměv babičky a "děvenko, vždyť já jsem ráda, že to unosíš, já ani nevím, že jsem to měla"... a co vim že nikdy neunosím tak jde do charity. Co se kosmetiky týče chemii na sebe patlám velice nerada, ale vždyť ono to vždy tak krásně voní a když už to dostanu, tak to přece nevyhodím... Dekorativku příliš nepoužívám, každý den se líčím minimálně a zakládám si na tom aby pleť byla co nejpěknější pomocí přirody a ne chemie... takže bych určitě víc ocenila pečující balíček:-) Jinak moc tě obdivuju Nicc, že se takových pěkných věcí vzdáváš s lehkým srdcem, opravdu jsou to moc moc motivující ceny:) :)

    OdpovědětVymazat
  66. To se hodí, zrovna je Den Země, já myslím, že nejvíc by pomohlo, kdyby začali lidi myslet, když už nejsou ohleduplní...ne, to nevypadá nadějně...asi to chce se snažit dělat neustále osvětu, malým velkým, všem.
    Kdyby se mi poštěstilo, byla bych raději za dekorativní kosmetiku, na péi moc nejsem-lenost nesmírná vesmírná.
    dayofowl@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  67. FB like: Andrea Vaňková
    Třídím plasty, upřednostňuji recyklované věci (toaleťák, papíry)... :)
    vankovandrea@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. FB like: Andrea Vaňková
    Třídím plasty, upřednostňuji recyklované věci (toaleťák, papíry)... :)
    vankovandrea@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  69. GFC: smisek mini
    FB: Míša Skalníková
    smisekmini.´@seznam.cz
    Přírodu šetřím tříděním odpadů, šetřením neobnov. zdrojů. Krev až budu velká darovat asi nebudu protože mám fobii z jehel a deprese jen při pomyšlení, ale obdivuji strašně moc ty, kteří darují!

    + Like na fotku

    OdpovědětVymazat
  70. GFC: Karolina Uhrová
    FB: Karolina Uhrová
    e-mail: karolin.uhrova@seznam.cz

    Třídím odpad, malé vzdálenosti nejezdím autem, sbírám víčka a nikde nenechávám zbytečně rozsvíceno nebo zapnutou vodu. :-))

    OdpovědětVymazat
  71. Doma třídíme odpad, já sbírám plastová víčka, která se sbírají u nás ve škole, používáme úsporné žárovky,.. aspoň takhle se snažím :)
    Krásné výhry, obě se mi moc líbí!
    GFC: Kristýna Eliášová

    OdpovědětVymazat
  72. Přidávám další komentář za like k fotce
    FB: Kristýna Eliášová

    OdpovědětVymazat
  73. Triediš, triedim, triedime :DD Samozrejme napomáhame aj v našej domácnosti s triedením a separovaním odpadu. Robí mi to radosť. A keď vidím niektorých ľudí, ktorý znečisťujú prírodu je mi zle.

    GFC: Romiminarikova
    email: minarikovaromana@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  74. GFC: Nechvatalova9
    FCB: Lenka Nechvátalová
    E-mail: Nechvatalova9@seznam.cz

    Doma třídíme odpad, sbíráme plastová víčka :). Snažím se chodit pěšky, či na kole. Obdivuji však lidi, co darují krev, starají se o druhé, pomáhají jim, berou si domů psy z útulků, popř. jim pomáhají jinak. Příkladem je taková Rodaw z Knihánkova :).

    OdpovědětVymazat
  75. Přidávám druhý komentář za like k fotce :).
    FCB: Lenka Nechvátalová
    E-mail: Nechvatalova9@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Klasika. Třídím odpad - všechno co se dá. Pořádáme pár projektů, jako sbírka použitého ošacení nebo vysazujeme stromy. Protože miluji přírodu, tak většinou se všechno týká volné přírody. Také si na zahradě pěstujeme vlastní ovoce a zeleninu a nakupujeme na farmářských trzích. Poslední dobou jsem začala zkoumat i trh s přírodní kosmetikou. Samozřejmě si občas kladu otázky, zda to má vůbec cenu, ale i jeden člověk může změnit hodně. :)

    OdpovědětVymazat
  77. 1. komentář se mi nezveřejnil tak komentuji znovu :D Všude sleduji.
    Podle mne je základ ekologického smýšlení už ve výchově, cpát to dětem do hlavy už od mala, aby to pro ně bylo automatické! Já sama třídím odpad, poslední dobou se zaměřuji i na přírodní kosmetiku a sleduji její výrobu a složení a musím přiznat, že mi velice svědčí. Měla jsem problém s akné a co používám přírodu tak je to čím dál lepší. I při nákupu potravin se snažím vybírat ty od nás aby se zbytečně nedováželi a sleduji jakým způsobem byly vyrobeny. Dále stavím s přítelem rodinný dům a tam je odpadu víc než dost, ale snažím se ho třídit a rozvážet na příslušná místo sice to zabere hodně času a peněz, ale je to lepší pocit :) Jako topení jsme zvolili tepelné čerpadlo, které čerpá teplo ze země. Sice je to o dost dražší než plyn nebo kotel na tuhá paliva, ale ten pocit, že máte teplo ze země od přírody a ne z nějaké továrny, která zamořuje co se dá! Až budu mít děti budu je vychovávat ve stejném duchu ať si přírody váží a starají se o ni a ona jim to vrátí :)
    trezinka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  78. sledujem cez GFC aj FB :)
    čo sa týka otázky ochrany ŽP, tak sme mali šťastie na základnej škole na jednu super pani učiteľku, ktorá nás viedla k ochrane prírody odmalička :) v každej triede sa triedil odpad hravou formou (napr. koše na triedenie boli v podobe basketbalových), chodili sme čistiť okolie, zapájali sme sa do rôznych súťaží, zbierali sme batérie, plastové fľaše, aby sme z nich vyrobili niečo zaujímavé :) takže som to naučila aj rodinu :) doma okrem triedenia odpadu sa snažíme kupovať čo najmenej sprejov a skôr bio potraviny a napr. zošity skôr z recyklovaného papiera :)
    balíček č. 2 sa mi páči:)
    beautybyevka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  79. GFC: Julie Kročová
    O Lohas slyším porpvé a moc jsem nepochopila, o co jde - o šetření přírody asi, ale.. No, tak třídím odpad a snažím se šetřit věcmi a zbytečnostmi.. I pár Bio kosmetických věcí jsem měla, ale u kosmetiky to moc neřeším - jenom aby nebyla testovaná na zvířatech!
    juliekrocova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  80. + dala jsem like na FB k té fotce jako Julča Komár Kročová
    juliekrocova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  81. Už od malička jsem vedená ke třídění odpadu, navíc nenávidím, když někomu upadne něco z ruky a nechá to ležet na zemi. Kdyby to spadlo mě, tak se pro to ohnu a vyhodím to i kdyby na mě všichni divně koukali. Jinak sbírám papír a víčka. Doma šetříme vodou a energií. Do školy nejezdím autobusem, nýbrž chodím pěšky. Nesnesu ten pocit, že používám kosmetiku testovanou na zvířatech, jelikož sama chovám morčata :-).

    GFC TheMonikq
    kleimodova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  82. GFC: Klára Odehnalová
    theclairebiebs@gmail.com
    Jelikož patřím ke skautům, tak se už díky skautskému slibu snažím chovat k přírodě co nejlépe. Pravidelně třídím odpad, občas, když něco vidím na zemi, vezmu to a vyhodím do koše. I když si myslím, že není takový problém vyhodit do koše něco, který je 5 metrů od místa, kde jsme to hodili na zem. Do školy sbírám víčka. Snažím se omezit jízdu autobusem a když to jde, chodím pěšky. Šetřím s papírem a vyhazuji ho v té chvíli, dokud ho doopravdy nepopíšu. Je toho samozřejmě mnohem víc, jelikož nás k tomu ve skautu vedou, ale je samozřejmě jasné, jak by jsme se měli všichni k přírodě chovat.
    theclairebiebs@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  83. Dala jsem "to se mi líbí"
    theclairebiebs@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  84. Asi tak klasicky, ako väčšina ľudí: triedenie odpadu, máme vlastnú kompostáren, s ktorou potom hnojíme, snažím sa kupovať aj biopotraviny aj biokozmetiku, kde sa dá tam idem výhradne pešo alebo na bicykli, alebo, keď aj idem do školy tak sa vždy nájde plné auto, že sa tam až tlačíme, ale nie je to nič prevratné :/
    juliadreams@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  85. Co se týče mě chování k přírodě, snažím se být šetrná. Nejsem sice nějaký zanícený ekolog, ale pokud to jde, snažím se :) Třídění je pro mě už automatické. Doma šetřím všemi energiemi i papírem - vyhazuju, až když je kompletně popsaný (a že už je v tom občas maglajs :) ). Snažím se i co nejvíce chodit pěšky, nejen jezdit autem a autobusem. Poslední dobou taky více propadám přírodní a bio kosmetice. Vím, že se toho dá dělat ještě víc, ale nejde to ze dne na den. Pomalu, ale jistě se tou cestou ubírám :)


    GFC: Tery
    gizy(zavináč)seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  86. Dala jsem lajk k fotce
    FB: Tereza Kratochvílová
    gizy(zavináč)seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  87. GFC: Dominika Soukupová
    Tak rozhodně třídím odpad a neházím různý obaly a sáčky a takovýhle věci na zem ;).
    Domka.s@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  88. +lika k fotce- Dominika Soukupová
    Domka.s@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  89. Opravdu super soutěž. Tak doma třídím odpad. Sbírám papír a dávám ho do sběru. A chvíli jsem sbírala i víčka. Používám kosmetiku netestovanou na zvířatech a převážně bio kosmetiku. A čas od času nějaké bio potraviny. A používám jenom úsporné žárovky. Alespoň takhle trochu se snažím.
    slovakovairca95@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  90. Třídím odpad, když někdo dokouří cigaretu a vyhodí vajgl do přírody, upozorním ho, ať si ho laskavě zvedne a vyhodí ho do koše, mám ráda bio kosmetiku, jen na vlasy mi bio nějak nesedí, většinou mi udělá více paseky, než užitku :(
    GFC: Lucie Tkáčová
    lussecret@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  91. tak to je luxusní GA! :) více se mi líbí balíček č.1.
    třídím odpad, snažím se produkovat co nejméně plastu a celkově se pokouším naši přírodu, co nejméně zatěžovat.
    MikulkovaVendula@seznam.cz (gfc: Áďa, fb: Vendula Mikulková)

    OdpovědětVymazat
  92. like jsem u fotky dala a ten bych dala i bez této soutěže ;)
    MikulkovaVendula@seznam.cz (gfc: Áďa, fb: Vendula Mikulková)

    OdpovědětVymazat
  93. Jeee, tak to je úplne dokonalá výhra! Oba balíčky sú super... Čo sa týka šetrenia životného prostredia, tak hlavne ide o to, že jeden človek nič nezmení (áno, niekto by povedal, že keď si to povie každý, nič sa nezmení už vôbec).. Ale hlavne kvôli tomuto je podľa mňa potrebné "stiahnuť" čo najviac ľudí k šetreniu životného prostredia so sebou.. Napr. chodiť jedným autom, nie traja ľudia každý zvlášť, recyklovať spoločne a dať sa na zdravú stravu spoločne (keď človek jedáva napr. zeleninu z trhu, tak odpad je minimálny oproti tomu, keď si kúpi napr. chipsy v obchode)... A všetko je to asi o malých krokoch, ktoré by ale človek mal robiť aspoň s pár ďalšími ľuďmi (aspoň rodinou)...

    Mail: blog.papi.lapi@gmail.com
    FB: Paula Paprskárová

    OdpovědětVymazat
  94. Přihlašuji se hlavně kvůli tomu diáři MOLESKINE, aaa ♥

    A pro šetření přírody dělám celkem dost, striktně třídím odpad, snažím se používat i kupovat jen věci z druhé ruky, třeba i jen obálky na posílání a předávání věcí z votočvohoz používám víckrát, snažím se kupovat věci eko-friendly a věci s co nejméně obaly :)
    email: andyjaklova@gmail.com
    http://ordinary-silly-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  95. Sleduji na GFC jako ↑
    misula.3@seznam.cz
    My teda doma třídíme(plasty, sklo, papír), a bio odpad máme přímo popelnici, která se vyváží zvlášť. Pak třeba nakupuji v sekáčích nebo na votočvohoz :-) Jinak si třeba doma vyrábím kosmetiku - masky, peelingy, ..

    OdpovědětVymazat
  96. Sleduji na GFC jako ↑
    misula.3@seznam.cz
    My teda doma
    (plasty, sklo, papír), a bio odpad máme přímo popelnici, která se vyváží zvlášť. Pak třeba nakupuji v sekáčích nebo na votočvohoz :-) Jinak si třeba doma vyrábím kosmetiku - masky, peelingy, ..
    +sdílím na fb:https://www.facebook.com/michaela.postcrossing :-)

    OdpovědětVymazat
  97. GFC: Mishell Angello
    FB: M.Levata
    Email: ray.lay@seznam.cz
    Poslední dobou jsem ujetá na BIO potraviny a kosmetiku, jsem dlouhodobá vegetariánka, nakupuji v second handech, třídím odpadky(to je snad automatické), nejsem líná zvednout svůj odpadek, je toho určitě víc ale teď mi to moc nemyslí :D

    OdpovědětVymazat
  98. FB,GFC: Verů Ďurčová
    mail: thedurciana@gmail.com

    My doma třídíme odpad, ale to je jistě zřejmé. Snažím se probojovat cestu od igelitových tašek k plátěným, nejen, že jsou šetrnější, ale dokonce si na ně můžu i barvami na textil něco napsat nebo si jí nějak vyzdobit, takže tím líp. U mě se šetří i hodně papírem, páč jsem schopná popsat celý papír 1000 různými věcmi a až pak ho hodlám vyhodit :D. Podle mého, kdyby se o třídění a celkově o toto zajímalo více lidí a ne jenom někteří z mála, mohlo by se toho dost změnit:).

    OdpovědětVymazat
  99. FB,GFC: Verů Ďurčová
    mail: thedurciana@gmail.com
    Lajkla jsem fotku:)

    OdpovědětVymazat
  100. Tákže like na facebooku hotov ,fanouškem stránky jsem a také jsem giveaway sdílela :) mail Minako-chan@email.cz

    a te Popravdě já se snažím jezdit na kole XD ano dopravuji se velice čato na kole a vůbec nejezdím autem. Také se snažím pomoct ted u nás vykastrovat tři kočky už máme peníze na kastraci 2 ale ještě nám chybí na tu 3 - Jsou divoké a žijí tady u nás ve městě u zahrad. Žijí venku avšak minulí rok měli kotátka a lidi kteří tam mají zahrádky se jich zbavují protože jsou pak přemnožené. Tento rok jsme na Velikonoce uspořádali bsírku a peníze šli tedy na jejich kastraci k tomu ještě peníze z proeje zdobených vajíček na Velikonoce. No když už jsme u toho tak i hodně sportuji a snažím se jíst zdravě :)

    OdpovědětVymazat
  101. Sleduji, to je jasné :) Pro zdravý životní styl a udržitelný život dělám myslím si že dost. Od třízení odpadu, přes vybírání si potravin, které jsou "lokální", nakupování ve zdravých výživách, ježděním v mhd, a podobně konče.

    crazygingersdiary(at)gmail.com

    OdpovědětVymazat
  102. - sleduji :)
    - Co se týče mě, dost jsem se v poslední době změnila, skoro všichni okolo se mi smějí ale mě je to
    jedno :D začala jsem jíst zdravě, hýbu se... k tomu pomalu ale jistě (nejde to hned....) přecházím k přírodní kosmetice a doma třídíme odpad. To bych řekla že je taková ta ,,základní klasika,, :) Jinak moje kamarádka je učitelka a dělá pro děti ve školách přednášku o projektu fairtrade - občas jedu s ní a pomáhám jí. Nejvíc mě bavilo kreslit banány jako dekoraci :D / A jinak ještě jedu občas domů takovým ,,bio autobusem,, který jezdí na zemní plyn. Jede sice pomalu, ale má to svoje výhody a navíc je i levnější :)
    - dendulk.a@seznam.cz
    - bohužel FB už nemám :(

    OdpovědětVymazat
  103. gfc Kristýnka, fb Kristýna Mencová, email mencovakristyna@email.cz
    K tvojí otázce. Doma alespoň třídíme odpad, plasty papír zvlášť, a co je "živé" slupky zbytky jídla dáváme na kompost. Z kompostu hnojíme zahrádku. Už máme ve skleníku saláty a špěnát. Už se těším až naší úrodu sklidíme :)
    Možná je ještě dobrý příklad, že na vánoce kupujeme živý stromeček od krnapu... který prodává stromečky které byly vyřazeny tzv. prořezáváním. :)
    Jinak moc pěkná giveaway snad se mi poštěstí :)

    OdpovědětVymazat
  104. a sdílím tady: https://www.facebook.com/moje.male.radosti?ref=hl

    OdpovědětVymazat
  105. Gfc jako Lenka Emma Sloupová.
    Chodím na gymnázium, které má označení EKO škola, takže třídíme, šetříme energii a snažíme se používat recyklovatelné materiály. Také nesouhlasím s testováním na zvířatech a proto se zapojuji do kampaně LUSH proti evropské směrnici REACH, která někdy až nutí toto testování kvůli přísným podmínkám na hypoalergenní přípravky provádět.
    Kdyby tě to zaujalo:https://www.lushcz.cz/shop/info/64/
    Jinak můj email je femininka@gmail.com Těším se na vyhlášení :-)

    OdpovědětVymazat
  106. FB: Petra Turoňová
    doma třídíme s sama se snažím co nejvíce šetřit vodou, elektřinou atd. a taky se snažím věci co nejvíce využívat a kupuji si často recyklované věci, igelitky neustále využívám a jen tak je nevyhazuji :) No a samozřejmě u nás je ten hit, že máme bio popelnice, na trávu, slupky atd. takže vše letí tam nebo na kompost :)
    LOHAS mě zaujal, podle mě je to skvělé a šetrné k životnímu prostředí, rozhodně si budu FB stránku teď pěkně pročítat :)
    email: peta.turonova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  107. + komentář za Like na fotku :)
    FB: Petra Turoňová
    email: peta.turonova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  108. GFC - veronika.zorska, FB - VeRonika Zorská
    Šetrenie prírody? Napr. vždy doma zbierame papier a neskôr ho dáme do zberu :D A prvýkrát som bola darovať krv! AAA. dlho som sa odhodlávala, až nakoniec v škole pred Vianocami sme mali možnosť darovať krv pre malé deti, takže som išla. Zvládla som to bez problémov, dokonca mi ani nebolo zle, čo sa zdravotníci čudovali ako prvodarkyne. :) Napr. ani neberieme igelitové tašky v obchode, vždy si zoberieme svoje tašky z domu. A používam eko fľašky na vodu s vodou (samozrejme čistú vodu do školy) :)
    veronika.zorska@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  109. GFC: Mishell Angello
    FB: M.Levata
    Email: ray.lay@seznam.cz
    Like na foto :)

    OdpovědětVymazat
  110. GFC: Andrea Zuravcikova
    email: andreazuravcikova@gmail.com
    Na šetrenie vody možno že vypínam vodu pri umývaní zubov :D :D :D A ako životný štýl :) fúú tak tomu zdravému životnému štýlu sa venujem už od januára kedy som uznala za vhodné že 67 kíl je naozaj veľa. Cvičím a chodievam behávať. Začiatky boli naozaj kruté a teraz sa už len teším kedy môžem ísť behať. Začala som jesť len zdarvé jedlá, vodu pijem len čistú, veľa zeleniny a ovocia, nejem vyprážané a ani veľa sladkého. Teraz máme záhradu, a tam sa starám o jahody, a celú úrodu som sadila ja sama. Tá radosť že si to vypestujem je úžasná. Nemôžem sa dočkať. Jednoducho sa cítim lepšie a takýmto štýlom som zistila, že človek dokáže naozaj všetko ak sa troška posnaží :) Stačí chcieť.

    OdpovědětVymazat
  111. Ahoj :-) Na gfc sleduji jako Julie Křížková
    Jinak pro šetření přírody šetřím odpad (a to i ve škole), mám všude v bytě úsporné žárovky, šetřím vodou (neustále ji během sprchování vypínám, aby netekla zbytečně), nevyhazuji jídlo (takže nekupuji to blízko data spotřeby), dávám oblečení na charitu (nevyhodím ho) a spousta dalších věcí, takové maličkosti, které kdyby dělal každý, bylo by nám hej! :-) ale bohužel...
    juliekrizkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  112. Fb: Eliška Křížová
    email: eliska-krizova@seznam.cz

    Mým nejoblíbenějším hercem je Ian Somerhalder, kterýmu patří ISF fundation. Poslední dobou jsem se začala o tuhle nadaci hodně zajímat a mám neskutečnour radost, že se pracuje na otevření officiální české ISF! S kamarádkami jsme se rozhodly sehnat skupinu dobrovolných lidí kteří ve svém volném čase uklízí odpad kolem města protože přiznejme si ho, je ho víc než dost :) Neděláme to hlavně jen pro přírodu, vždycky si užijem spoustu legrace a ty chvíle jsou nezapomenutelný ;)

    OdpovědětVymazat
  113. + like na fotku
    Eliska-krizova@seznam.cz
    Eliška Křížová ;)

    OdpovědětVymazat
  114. GFC: ivisan

    e-mail: ivisandali@gmail.com

    O tomto projektu slyším právě dnes od Tebe, ale i přesto vlastě podle „pravidel LOHAS“ žiju už celkem dlouhou dobu.
    Co tedy dělám já – třídím odpad, piju převařenou vodu z kohoutku, spotřebiče kupuji v energetické třídě A+, v celém domě máme úsporné žárovky (během tohoto roku je chci nahradit LED žárovkami), auto používám jen na delší trasy (plně obsazené), ve městě chodím pěšky nebo na kole, zhruba sedm let peru jen a pouze v domácím pracím gelu viz. http://pleteni.blogspot.it/2007/01/domaci-gel-na-prani.html , jezdím na kolečkových bruslích, každé ráno už řadu let cvičím.
    Jógu zatím necvičím, ale třeba se k tomu dostanu :-).

    OdpovědětVymazat
  115. + sdílím na FB

    FB: Ivi San
    e-mail: ivisandali@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  116. Snad to ještě stihnu :)
    sleduji tě na fb - Tereza Labajova, gfc - lovesimuchthings

    Přírodu se snažím chránit, jak jen to jde, nejen že třídím odpad doma, ale i ve škole. Ve škole spolužáci jsou nevychovaní:(( Třídím plasty, papír a sklo. Mám v pokoji 3 odpadkové koše :)
    Můj email je terezalabajova@yahoo.com a fb - Tereza Labajova

    OdpovědětVymazat
  117. Snad to ještě stihnu :)
    sleduji tě na fb - Tereza Labajova, gfc - lovesimuchthings

    Přírodu se snažím chránit, jak jen to jde, nejen že třídím odpad doma, ale i ve škole. Ve škole spolužáci jsou nevychovaní:(( Třídím plasty, papír a sklo. Mám v pokoji 3 odpadkové koše :)
    Můj email je terezalabajova@yahoo.com a fb - Tereza Labajova


    + na tvůj blog jsem narazila už před 14 dny a lajkla tu fotku na FB, ale neměla jsem čas doopravdy se zúčastnit, tak píšu 2 komentáře teď. :)

    OdpovědětVymazat
  118. Ahoj, snad jsem to ještě stihla. Sdílela jsem tě přes GFC - Lucie Horáková
    Osobně si myslím, že chránit přírodu je důležité. Proto jsem zásadně proti testování kosmetiky na zvířatech nebo vyhazování odpadků do přírody, někdy bych ty nezodpovědné řidiče, kteří odpadky vyhazují ven z auta nejraději zavřela do vězení. Můj email horakovalucie99@seznam.cz

    OdpovědětVymazat