středa 16. dubna 2014

Mýdlo s mořskými řasami Sea of Spa

Ano, přiznávám.. jsem blázen do přírodních mýdel, mýdel s bahnem nebo minerály z mrtvého moře a teď už i s mořskými řasami. Mýdla mi prostě na mou mastnou pleť skvěle sedí a hlavně kamkoliv jedu si je beru s sebou - přece jen je to bezpečnější než tekuté čistící gely a krémy. Dalším plusem je vyhnutí se zbytečnému plastovému obalu u péče o pleť nebo třeba u sprchového gelu. Ale mým hlavním motivem je stejně účinek. :)


Mýdlo s mořskými řasami Sea of Spa patří do mé sbírky zbožňovaných mýdel, a od ostatních vyniká hlavně VŮNÍ. O přírodních mýdlech totiž v každém článku píšu, že nemají téměř žádnou vůni.. No a v tomto je narozdíl od nich obsažen parfém, takže ve voňavém ohledu je na tom lépe. :) Vůně mi připomíná nejvíce propolis (nebo pokud jej neznáte, tak možná bych to přirovnala k něčemu bylinkovému s včelím voskem).

ÚČINEK je klasicky dost odmašťující a čístící, navíc ale propolisově voňavý. Kromě toho mi připomíná takový ten desinfekční a mírně vysušující efekt jako u slané mořské vody - na problémovou pokožku s akné je tak super. Na druhou stranu nevím jestli by to byl dobrý nápad pro suchou nebo přehnaně citlivou pleť.

SLOŽENÍ: Základem mýdla je kokosový olej a palmový olej, glycerin a aloe vera. Pak v něm najdete nějaké ty soli, extrakt z řas, guarany, kaštanu, parfém a olivový olej. Podrobně všechno najdete opět na fotce níže. :)


A co Vy a mořská kosmetika? :)

Přeji Vám krásně prožitý večer,
Nicca

20 komentářů:

  1. poslední dobou jsem si docela oblíbila jedno přírodní mýdlo na obličej a toto určitě musím taky zkusit,
    vypadá vážně dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nicco, taky mýdla na obličej zbožňuju, ale už jich mám díky své závislosti na kosmetice možná až moc :D Ale tohodle bych se nevzdala, je super :)

      Vymazat
  2. Ja tedy podobna mydla nemusim. Na oblicej pouzivam gely, na telo sprchac a na ruce tekute. Tohle kdyz dam na umyvadlo, tak je za chvili nechutny:D Mam doma ted dve, Libertit ci jak a Kiss my face a jen lezej v kosiku.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Charmedko, na umyvadlo bych jej nedávala.. Já je mívám buď na nějakém mýdlovém stojánku s dírama (odkud protéká voda) nebo je mám na poličce mimo umyvadlo. A plánuju koupit nějaký ještě hezčí stojánek než mám teď, třeba bambusový :3
      A gely na obličej už nepoužívám vůbec. Teď už jedině mýdla, čistící krém a na cesty pleťový koktejl Kivvi nebo opět mýdla. :D Ale to je asi tím, že mám mastnou pleť a tak mi to hodně vyhovuje. :)

      Vymazat
    2. Myslim na umyvadle ve stojanku, ale pravda, ze nemame s tema dirama a chlapi jako bratr a tata to rozblemcaj. Naopak pritel mydlo udrzi v pohode:D
      Na mastnou plet netrpim no.

      Vymazat
    3. Jé tak ty stojánky bez dír jsou strašné, pořád to plave ve vodě a to mýdlo je pak pěkně nechutné. :D Ještě mě napadl jeden stojánek co máme a taky je fajn - je to stojánek s přísavkama, mezi kterýma jsou taky mezery kudy odtéká voda.. asi něco takového: http://www.dedraline.cz/fotky5430/fotos/gen320/gen__vyr_1749oboustranna-prisavka-kytka.jpg

      Vymazat
  3. já jsem klasické mýdlo nedržel v ruce snad 5 let =)

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow :D Tak to jsi zase můj opak - já jich mám momentálně ve sbírce asi více než 5 :D

      Vymazat
    2. Mě to vždycky padalo a nikdy jsem neměla pocit umytých rukou....prostě u mě vede tekutý =/

      Vymazat
    3. Já to zase moc často nepoužívám na ruce :D Spíš na obličej. Ale naopak pocit čistoty mám (ať už na rukou, na obličeji nebo na těle) vždycky lepší s mýdlem - pokožka po umytí až vrže a je úplně odmaštěná, což se u tekutých mýdel říct nedá..

      Vymazat
  4. Hele a jak ho skladuješ? Já mýdla až tak moc nemusím, většinou jsou na mě moc vysušující, ale měla jsem teď celkem dobrá od Holika Holika, ale pořád řeším, jak předejít jejich rozmáčení a ušpinění od všudypřítomných chlupů. Jinak mám teď s mořskými řasami čistící pastu od Lushe a tz řasz jsou tam v podstatě naházené ve velkých chuchvalcích, takže akorát tak ucpou odpad. Nemám pocit, že šmrdlání kusu řasy po obličeji po dobu minuty má nějaký blahodárný účinek. Obecně účinek řas na pleť jsem nezkoumala, ale mleté řasy jsem přidala do svého semestrálního projektu na new food product development. =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vito tak to jsem ráda že tady jsou jen takové občasné kousíčky řas. :D
      Mýdlo buď dávám zpátky do krabičky nebo když ho zrovna častěji používám, mám takový ten mýdlový stojánek s dírkama vespod, kudy odtéká voda.. Naopak nesnáším stojánky kde se voda drží, to je pak rozmočené a nechutné. :P A plánuju si koupit nějaký ještě hezčí stojánek, asi bambusový. :3

      Vymazat
  5. ráda bych časem nějaké takové mýdlo vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej Alice, hlavně pokud máš mastnou pleť :)

      Vymazat
  6. Já jsem teda nikdy moc na mýdla nebyla, ale díky boxům se mi nahromadila a přijdou mi fajn. Používala jsem to levandulové s kozím mlékem od libebitu, pak jsem měla v Misshaboxu to ghassoul černé mýdlo s jílem, to je super, používám ho teď. No a v krabičce pořád čeká Riga mýdlo s ovesnými vločkami z biobeauty boxu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brunwen, tak v těch bych si taky libovala.. nemám ještě ani s kozím mlékem, ani s jílem, ani s vločkami, takže pořád mám co zkoušet. :)

      Vymazat
  7. Mám ráda takováhle mýdla, nemusím ty co jsou taková "umělá", více preferuji těm přírodním a toto mýdlo na to i vypadá. :-)
    radostdoduse.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, mluvíš mi z duše :) Já bych si taky na obličej nějaké chemické sajrajty moc dávat nechtěla :D

      Vymazat
  8. Taková mýdla mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat