úterý 1. dubna 2014

Pleťová čistící maska Dr. Hauschka

Tak se mi zdá, že jsem Vám toho zatím řekla straašně málo o mé oblíbené biokosmetice Dr. Hauschka (FB Dr. Hauschka), a to bych měla rychle napravit. :)
Jejich přípravky k péči o pleť totiž používám úplně každý den a když je u sebe zrovna nemám, jsem beznadějně zoufalá. Jako třeba teď - právě jsme se přestěhovali a ve chvíli, kdy jsem měla svou milovanou kosmetiku převezenou a zjistila jsem, že ještě budu chvíli muset přespávat u přítele (na novém bydlení ještě nebyly hotové koupelny), málem mě kleplo. A přesně jak jsem očekávala, když jsem pár dní neměla přísun Dr. Hauschka čistícího krému a tonika, začala pupínková pohroma. U přítele jsem měla jen jeden chemický čistící gel, takže se stav mé pleti vrátil do doby kdy jsem ještě přírodní kosmetiku obcházela obloukem.

Fuj, naštěstí už je to zase za mnou a já Vám můžu opět spokojeně ukazovat mé zázračné kosmetické maličkosti, bez kterých se neobejdu.
Kromě každodenní Dr. Hauschka péče (o které už jsem psala a ještě o ní uslyšíte i dále, protože mám zase nové kousky) jednou za čas musím vytáhnout na svou neposlušnou mastnou pleť těžší kalibr.. A tím je samozřejmě pořádná jílová čistící maska.

Doby, kdy mi stačily jen tak pro dobrý pocit nefungující masky z Avonu už jsou totiž dávno minulostí a konečně můžu prohlásit, že kvalitní maska je opravdu šikovný a důležitý pomocník.


Pleťová čistící a vyjasňující maska Dr. Hauschka je na mastnou a problematickou pleť opravdu něco.. Není to žadný čajíček, naopak z Vás vytáhne všechnu mastnotu a pleť krásně vypne.

POUŽITÍ: Maska je v kelímku prášková, a tak se musí smíchat s vodou. Podle návodu by poměr prášku a vody měl být 1:2, ale když dám 1 lžičku masky a 2 lžičky vody, tak je dost tekutá - většinou ji tedy míchám v poměru 1 lžička prášku a 1 lžička vody (nebo i méně). :P
No a pak už jen vzniklé bahýnko rozmažete, necháte 5-15 minut zaschnout (ne déle, aby maska příliš nevysušovala pleť) a smyjete pomocí houbičky nebo kapesníku.
JAK ČASTO? Maska je opravdu hodně odmašťující, takže mi stačí ji použít jen jednou za týden. To pak nějaká mastnota nebo akné nemá šanci. Podle návodu se má používat 1-2x týdně.
VŮNĚ je příjemná, spíše než bahenní mi přijde taková minerální (připomíná mi vápník).
ÚČINKY jsou absolutně odmaštěná pleť, která je neskutečně vypnutá (jen pozor ať to s dobou působení nepřeženete - pak pleť až moc táhne). Kromě toho ale pokožka není vůbec podrážděná, spíše je zklidněná a vypadá živější. Navíc zbožňuju ten pocit, když na takhle odmaštěnou a napnutou pleť můžu dát tonikum a hned na to olejíček nebo krém - to je prostě lahůdka a díky téhle masce se nemusím bát, že bych potom měla na obličeji mastnou pohromu.
CENA je 588Kč za 90g kelímek, který Vám vydrží snad do konce života.. No dobře, trošku přeháním, ale stejně tím ředěním spotřebujete pokaždé jen trošičku.

*TIP: Pokud máte problémy s akné, nebo i neústupnými a bolavými vřídky, masku můžete nanášet klidně jen lokálně - přímo na ně.. a klidně i několik dní po sobě. Problémy by pak měly hezky odeznít. :)
prášek v kelímku.. a ta lžička na fotce je opravdu velká, takže kelímek má klasickou velikost jako u krémů na obličej
vzniklé bahýnko po smíchání s vodou
maska chvilku po nanesení - vlevo naředěná více, vpravo méně..
Po několika minutách ještě zaschne, zesvětlá a na pleti ucítíte jemné pnutí.
SLOŽENÍ: Minerální jíl, Lichořeřichnice větší, Vilín Virginský, Kukuřičný škrob

Co Vy a čistící masky? Taky věříte stejně jako já jen těm kvalitním jílovým a bahenním? :)

Přeji krásný den,
Nicca

35 komentářů:

  1. Tiež mám rada ílové, zatiaľ mám najradšej bentonitový íl :) Ale začala som používať aj bahno z mŕtveho mora, i keď to mi trochu smrdí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, ten smrádek bahna z mrtvého moře znám, ale za tu krásu to stojí :D
      A o bentonitovém jílu slyším poprvé, musím na něj mrknout :)

      Vymazat
    2. Tak tak, pre krásu občas treba trpieť :D O bentonitovom íle mám aj článok, ak ťa zaujíma, môžeš si ho prečítať :)
      http://beastlovesbeauty.wordpress.com/2014/01/18/bentonitovy-il-pre-ciste-pory-a-hlbkove-cistenie-pleti/

      Vymazat
    3. Děkujii, jdu na něj :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. A taky je! :3 Zatím jsem s Dr. Hauschkou celkově strašně moc spokojená, protože všechno funguje tak skvěle, jak jsem to snad u žádné jiné značky nezažila..

      Vymazat
    2. seš jedna z mála, já z toho mám právě strach...kéž bych sehnala vzorečky, Rendy to třeba strašně poplivala... takže jsem půl na půl =/

      Vymazat
    3. Jé, to já jeden vzoreček mám, ale chci ho dát do Giveaway. Jinak jim můžeš zkusit napsat přes stránky http://eshop.yinyang.cz//contact_us.php , jednu dobu prodávali takové to malé vzorečkové balení, možná to ještě nějak půjde sehnat.
      A mrkni k nim na FB - druhý příspěvek zvrchu je můj článek, který mi sdíleli :3 No a pod ním diskuze a všichni masku chválí.. https://www.facebook.com/KosmetikaDrHauschka?ref=ts&fref=ts
      Opravdu si myslím, že je prostě skvělá. Pokud někdo chce hodně odmašťující masku proti akné, tak je to jednička

      Vymazat
    4. Tess, ještě mě napadlo když už jsme takové virtuální kamarádky, že bych Ti mohla trošku někam odsypat a poslat na vyzkoušení. :) Kdyžtak napiš na FB a domluvíme se :)

      Vymazat
    5. Tak jsem jim napsala o vzorečky a popř. spolupráci s mým blogem. Díky moc za kontakt. Já sem nemyslela, že tato maska je zrovna špatná, ale plno lidí píše, že jim tato značka (více výrobků) nevyhovuje. Tak jsem tak trošku na vážkách víš

      To je hezké pojmenování =) škoda, že jen virtuální, že? =( Jdu ti písnout =)

      Vymazat
    6. Já už jsem to někde v komentářích četla, ale na druhou stranu jsem sama žádnou negativní recenzi neviděla. Pouze na nějaké levandulové tělové mléko, které prý moc nevoní :D
      Ale jinak v péči o pleť jsou prvotřídní :)

      Vymazat
    7. Rendy to psala (Ordinary life) dostala nějakej eko ladybox a Dr.Hauschka tam byla a nebyla z tuho vůbec nadšená, že jí nemá ráda a právě plno jejich čtenářek pod článkem psalo, že Dr.Hauschka jim udělala neplechu =/

      Vymazat
    8. No v jednom Ladyboxu bylo právě to levandulové mazadlo co nikomu nevonělo :D Ale v novém Ladyboxu už byly produkty k péči o pleť (o těch ani Rendy zatím nepsala nic) a neslyšela jsem jedinou stížnost - spíš očekávám vlnu nadšení, protože ty produkty jsou opravdu super :)

      Vymazat
    9. Pro jistotu jsem ještě koukala na FB Ladyboxu a opravdu - tonikum všichni chválí stejně jako já a co se týče čistícího mléka, tak jsem viděla jeden komentář takový nejistý a ostatní nadšené..

      Vymazat
    10. 1) Dr.Hauschka pleťové čistící mléko (145ml) - plné balení

      Dr.Hauschka sice není šálek mé kávy, ale plné balení pleťového mléka mi vyrazilo dech. Zatím mám dilema, jestli ho sama použít nebo ho někomu darovat. Přece jen eko ani bio nežiju a složení neřeším, tak nevím, jestli takový skvost dokážu úplně ocenit. Uvidíme, ale každopádně myslím, že milovnice této značky musely omdlít blahem, když krabičku otevřely :)
      ---------------------------------------------------------------------
      Já četla toto právě a tenhle komentář - Leniesek K.28. března 2014 13:26

      Tento box je právě ten důvod, proč LB už nekupuji. Sice po prvním avízu, o eko edici jsem měla nutkání objednat, ale řekla jsem si, klid počkám na další nápovědy, no Haushka mě moc nenadchnul (znám nezaujal ani mě, ani mou pleť),
      ---------------------------------
      Pak jsem googlila a četla jsem právě taky pár neutrálních až negativních reakcí víš...já ti jí nechci zhazovat tak já zbožňuju aussie, tak si do toho taky nechci nechat moc kafrat, tak že tě chápu =D A víš, že já nic neodsoudím dokud sama nezkusím (pokud 10 blogerek z 10 napíše, že je to k ničemu tak samozřejmě nekupuju)

      Vymazat
    11. nj, ale právě z těch komentářů co jsi zmínila to nevypadá že by někdo uváděl nějakou svou zkušenost - četla jsem je a beru to tak, že to prostě Rendy zatím nezkusila a tak nemůže recenzovat. :)
      Jinak já jsem zase na Aussie několikrát slyšela, že mají úžasnou vůni, ale jinak nic. Dokonce jsem četla odstrašující komentář o tom, jak si holka musela po jejich šamponech dávat vlasy dokupy ještě dlouhou dobu, ale taky je neodsuzuju když o tom sama nic nevím.

      A k té Dr. Hauschka - opravdu jsem četla naopak spíše jen pozitivní recenze - když neberu v úvahu tu věc že snad na každém blogu se objevila informace, že levandulové mazadlo z Ladyboxu smrdí :D :D Nevím proč si kvůli takové maličkosti teď tolik lidí myslí že snad všechno od Dr. Hauschka je na tom podobně.. :)

      Vymazat
    12. Aussie lze milovat nebo nenávidět nic mezitím není =) Ta slečna trošku přeháněla, že? =) Rendy Hauschku zkusila už v jiným boxu hauschku měla....já ti hauschku bez zkoušky taky neodsuzuju, víš, že já vše nejdřív zkusím, pokud to teda nestojí 2000,- a není k tomu vzorek =) Takže zkusím a uvidím =)

      Vymazat
    13. No já myslím že mě by Aussie dostala na vůni, někdo psal že voní jako žvýkačky :D Ale zase neznám složení a pokud je to hodně chemické, tak bych to používat prostě nemohla :( Já jsem třeba docela na chemii citlivka (svědění, šílené padání vlasů, červené fleky..)

      Vymazat
  3. vypadá dost dobře, zatím jsem s Hauschkou neměla zkušenosti žádné ale láká mě čím dál víc si něco pořídit.. :))

    Na mém blogu probíhá giveaway, budu ráda když se zúčastníš. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to bys měla napravit Niky. :) Já toho od nich mám opravdu hodně a chystám se všechno postupně zrecenzovat.. ale ze všeho nejúžasnější je právě jejich péče na pleť - čistící krém, tonikum, olej, masky.. Všechno co jsem zatím vyzkoušela má prostě dokonalý efekt. Doteď jsem byla zvyklá, že třeba tonika měly stejný efekt jako studená voda a masky byly jen tak na oko. Naštěstí u Dr. Hauschka působí tohle všechno tak jak má..

      Vymazat
  4. Já jsem na ni hodně názorů a vesměs negativní, hodně lidí na ni regaovalo pálením a zčervenáním... Takže, když jsem se vybavovala jejich kosmetikou (od tonika, po balzám na rty až přísady do vany), tak jsem ji radši nebrala, protože mam hodně citlivou pleť
    Hauschku taky používám, kosmetika je to dobrá, ale za tu cennu bych prosila o trochu větší balení... ale tady to vypadá, že cena/množství je konečně adekvátní

    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondies, já mám taky celkem citlivou pleť (asi tak, že nemůžu běžné chemické šampony, časté koupání v chlorovaných bazénech a třeba ani sprchu v horké vodě, kdy se mi z páry udělají fleky po obličeji..) a tahle maska mi sedí skvěle. :)
      Ale na druhou stranu cítím že je opravdu "silná" v tom ohledu, že vytáhne všechnu mastnotu, pleť tak skoro až vysuší a cítíš ještě i po smytí dost pnutí. Takže si umím představit, že pro někoho je to asi moc, ale mi stačí použít tonikum a krém nebo olej a pleť je spokojená jako nikdy. Jinak samozřejmě nejvíce si ji užijí ti s mastnou pletí jako mám já, protože pro mě je to odmašťovací bomba. :)

      A co jsem četla na jejich stránkách, tak aby se zamezilo tomu pnutí u citlivé pleti, má se zkrátit doba působení a navíc se má maska udržovat až do smytí vlhká (nezaschne = nepne a nenamáhá tak citlivou pleť). Myslím že kdyby se tohle dodržovalo, tak by s ní možná nikdo problém neměl. Přece jen přírodní složení s jílem v čele mluví za vše. :)

      Vymazat
  5. Já miluju kosmetiku od Dr. Hauschka, nikdy jsem s ní neměla žádný problém, vždy mi vyhovovala a ráda se k ní vracím :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to já taky Thess :) Je to jedna z mála značek, u kterých zůstávám i po odzkoušení a sepsání recenzí. Dělá mi dlouhodobě na pleť strašně dobře a tak už to nechci ničím jiným kazit :D Akorát když už píšu o té kosmetice, tak přece jen občas musím zkusit taky něco jiného.. Nakonec se ale stejně vracím k Dr. Hauschka :3

      Vymazat
  6. Tahle maska mě teda opravdu zaujala - jak tvou pozitivní recenzí, tak hlavně svým složením! :3 (Já už chci být velká a bohatá a koupit si například všechny výrobky od Hauschky, co tu doporučuješ... :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, přesně tak vždycky taky přemýšlím :D A Dr. Hauschka patří na tomhle mém seznamu na č. 1.. brzy ale zveřejním další věc co mám jako top k péči o pleť (a stavím ji taky s Hauschkou na první místo) - rozdíl je jen v tom, že Hauschku používám každý den a ta druhá věcička je něco jako micelárka, když chci vše v jednom :P
      jinak už mám zajištěnou práci po škole, takže mám aspoň jasno za co budu utrácet výplaty :D

      Vymazat
    2. Zajištěnou práci po škole? Zááávist! :)

      Vymazat
  7. Podobne masky jsem pouzivala kdysi davno tak ve trinacti, momentalne je moje plet spis sucha, takze odmastujicim vecem se vyhybam velkym obloukem... Zato jsem si pomerne oblibila asijsky typ masek, ktere jsou vetsinou hydratacni a spocivaji z latky nebo papiru namcoenych v emulzi. :) Akorat si vybavuju nejakou vypinaci masku od Herbalife, kterou na me kamaradka testovala, ta sice stala 800, ale fakt byl rozdil videt. O_O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, to se celkem máš, já mám pleť puberťačky doteď. :D Takovou hydratační masku bych asi nevyužila vůbec, jen občas máznu na líčka nějaký krém nebo bambucké máslo. :)

      Vymazat
  8. Zajímavé produkty :)! Opravdu moc povedený článek :)!

    OdpovědětVymazat
  9. Jílové masky jsou naprosto úžasné a co teprve pravý kvalitní zelený jíl, to je láska. :-)
    Kosmetiku Dr.Hauschka bych už moc ráda vyzkoušela, podle tvé recenze je vážně dokonalá, moc se mi líbí balení a zdá se, že se do ní vyplatí investovat. :-)
    Děkuju moc za recenzi! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi děkuju za milý komentář. :) Jílové masky jsou i podle mě nej, ale samotný jíl jsem ještě nezkoušela.. A co se týče Dr. Hauschka, nejvíce stojí za vyzkoušení snad všechny jejich přípravky pro každodenní péči o pleť (hlavně čistící krém a tonikum, ty jsou úplně zázračné). :)

      Vymazat
  10. Na túto značku kozmetiky sa už chystám. Nakoľko sa na SR nepredáva, prvý výlet v Prahe bude stáť moju peňaženku majland :-)
    Ale cítim, že ten majland bude stáť za to...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, tak to se vůbec nedivím, určitě to bude stát za to! :)

      Vymazat