úterý 22. dubna 2014

Záhada práškového šamponu - Eliah Sahil

Tak tenhle kousek jsem si vybrala čistě ze zvědavosti.. No vážně, nebyly jste vždycky zvědavé jak se s práškovým šamponem asi musí umývat vlasy? Jestli to pění nebo vytváří bahno, jestli se to dobře vymývá, jestli to vůbec funguje stejně dobře jako tekutý šampon, jestli po tom nemáte vysušené vlasy a vůbec jaký je to pocit sypat si prášek na hlavu..
No a pak jsem taky chtěla vědět co je na něm tak skvělé, že to někoho donutí vynaložit to úsilí aby to všechno vyzkoušel a vzdal se tak svého běžného mycího procesu s tekutými šampony.


Tak teď už byla má dětinská zvědavost konečně ukojená a o své postřehy se s Vámi moc ráda podělím. :)

První co mě zaujalo, je značka ELIAH SAHIL obecně - jde opět o přírodní kosmetiku, která používá ekologicky pěstované suroviny, netestuje na zvířatech, dbá na Fair Trade obchodování a ochranu životního prostředí.


Jejich prášková kosmetika obsahuje kvalitní byliny, květiny, rostliny a esence a minerální látky ve formě prášku. Je úplně bez vody, konzervačních látek, alkoholu, parfemace a tenzidů (např. mýdla-odstaňují nečistoty, ale narušují ochrannou vrstvu pokožky).

A tak jsem se rozhodla pro práškový šampon Eliah Sahil proti vypadávání vlasů.

VÝHOD práškového šamponu je spousta, ale nejvíce mě zaujalo právě nepoužívání tenzidů a konzervantů - v tekutých šamponech je totiž kvůli obsahu vody potřeba použít nepřírodní konzervanty, které jsou škodlivé pro pokožku i vlasy.
ZÁKLADEM práškových šamponů je zelený jíl (čistí a detoxikuje), reetha (šetrně myje, je antibakteriální a antimykotická), amla (pro zvýšení lesku a hebkosti vlasů, ozdravení pokožky) a shikakai (šetrně myje, podporuje růst vlasů).


Ale co Vás asi bude zajímat nejvíce - jaké mytí s tímhle šamponem opravdu je?
Nejdříve je třeba vlasy namočit a prášek smíchat s vodou v dlaních a nanést.. nebo rovnou nasypat na vlasy. Sama volím druhou možnost, protože je to jednodušší a práškem tak posypete celou hlavu.

Napoprvé se nedostaví ani pěnění, ani "bahýnko" jaké bych čekala.. Prostě se jen snažíte jemně rozpuštěný pudr rozmasírovat po celé pokožce hlavy a smýt, což ale překvapivě není vůbec problém. Pak prášek smyjete a jde se na druhé kolo. Tentokrát už je při masírování patrný náznak pěnění, ale opravdovou pěnu nečekejte. Na druhou stranu prášek se dobře vmasírovává po celé pokožce hlavy a bez problémů i do vlasů.

Při smývání mám pocit že musím prášek vymývat déle než tekutý šampon, ale jde to opět bez problémů a žádné zbytky ve vlasech nezůstávají.

A vůně? Tak ta je pro mě naprosto úžasná - hodně mi připomíná zázvor, ale není tak silná a štiplavá.. spíše jen povzbuzující a čistě kořeněná.

EFEKT: Když mi vlasy po umytí uschly, teprve jsem si uvědomila že s tímhle šamponem budeme opravdu velcí kamarádi.. Vlasy mi připadaly daleko čistější, odmaštěnější, nadýchanější, ale zároveň zdravější než s jakýmkoliv tekutým nebo mýdlovým šamponem.. Možná to má blízko k efektu který Vám udělá kvalitní suchý šampon (vlasy jsou pudrově hebké), ale nevidíte žádné zbytky prášku a hlavně nemáte vysušenou pokožku. Ta je naopak zklidněná, bez lupů, bez svědění..


Pokud jste na záhadný a naprosto kouzelný práškový šampon taky zvědavé, můžete ho koupit třeba na eshopu www.biooo.cz (cena je 311-415Kč za 100g podle typu šamponu).

A co Vy, zkoušely už jste něco podobného nebo máte zkušenosti přímo se značkou Eliah Sahil? :)

39 komentářů:

  1. Neskúšala som, značku nepoznám, ale vyzerá to super....ja som aktuálne bez dobrého šampónu, resp. šampónu s ktorým by som bola 100%spokojná a takže som rada za zaujímavý tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, jsem ráda že se líbí. :) Já jsem s tímto překvapivě úplně dokonale spokojená, mám najednou na pohled takové hustější, zdravější a hezčí vlasy. Ale vždycky jde o to jaké máš nároky a jaký typ vlasů máš.. Já je mám jinak splihlé, bez objemu a hlavně mám citlivou pokožku a tak chemie nepřipadá v úvahu. :)

      Vymazat
  2. Zajimavy, to vidim prvne. Ale vyzkouset me tolik nelaka, zatim zustanu u tekutych, navic zatim zadny prirodni sampon mi nesedl.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to koukám.. Já už jiné než přírodní nechci, mám strašně citlivou pokožku a navíc jsem překvapivě zjistila, že mým 2ma nejoblíbenějším přírodním šamponům se žádný chemický nevyrovná - oba mi zajišťují kromě klidné pokožky a zmenšení padání vlasů taky skvělý objem. :)
      Ale pokud máš naopak hrubější vlasy co potřebují uhladit, pak chápu že silikony atd asi vyhovují více.. :)

      Vymazat
    2. Vlasy mam jemny, nemastej se, maji objem. Ale s prirodnima je mam splihly, osklivy a mastej se, jsou jak bez zivota, nijaky.

      Vymazat
    3. Tak to máš možná jen špatnou zkušenost s nevyhovující značkou.. Mi třeba mastilo vlasy přírodní vlasové mýdlo. Ale s tímhle mám naopak větší objem a s mým druhým oblíbencem (O´Right) taky super. :)

      Vymazat
  3. rozhodně vypadá zajímavě a láká mě ho vyzkoušet, navíc když je tak dobrý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nicco, pro mě dokonalost - dělá hezký objem, vlasy vypadají strašně zdravě a nadýchaně a je šetrný k pokožce hlavy. Takže pro mou citlivou pokožku a splihlé vlasy je prostě super. :)
      Podle fotky to i vypadá, že máme podobně jemné a rovné vlasy, takže myslím že by Ti taky seděl. :)

      Vymazat
  4. Už som o ňom počula, ale ešte som ho neskúšala, ale raz...! :D Mám pocit, že z každej strany sa na mňa valia prírodné značky, ktoré som ešte neskúšala, ale snažím sa držať a všetko neskupovať, lebo by som to aj tak nestíhala míňať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám úplně stejně. :) Ale nikdy si nemůžu pomoct když vidím něco opravdu zajímavého. Se šampony je to ještě dobré, ale čeho mám strašně moc jsou tělové mazadla (hlavně oleje). Naštěstí čekám že tak polovinu z nich vypotřebuju přes léto. :D

      Vymazat
  5. Já bych ho asi zkusila, jen kdybych si nenašla vyhovující tekutý přírodní šampon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brunwen, já mám nejoblíbenější šampony 2 - oba přírodní, akorát jeden tekutý a jeden (tento) práškový. Oba jsou šetrné a dělají nádherný objem.. Jinak ten tekutý je od O´Right, psala jsem na něj recenzi, ale bylo to myslím celkem dávno..

      Vymazat
  6. Tak jo, objednávám, přesvědčilas. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ta cena už tak skvěle nevypadá =/ ale zajímavý produkt...

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, za kvalitu se platí.. Ale jsem ještě zvědavá jak dlouho to vydrží, nevím totiž k jak velkému balení tekutého šamponu to přirovnat. :P

      Vymazat
    2. no právě, že je toho strašně málo mi přijde víš...jinak víš, že já si klidně připlatím, ale příjde mi toho hrozně málo...

      Vymazat
    3. No já nevím ani jestli je toho málo nebo moc. :D Přece jen kdybys z toho dělala běžný šampon, přidala vodu a nějaké ty pěnidla tak toho bude hodně. Ale takhle nemám odhad kolik toho na hlavu sypu.. Zkusím asi někdy zvážit krabičku před a po šamponování :D

      Vymazat
  8. Fíííha, tak musím sa priznať, že ma tento suchý šampón a jeho použitie naozaj prekvapili..Ja zvyknem používať suchý šampón, keď sa mi nechce umývať vlasy na 2-3 deň, príp. na úpravu účesu - ale tento zázrak vyzerá ozaj skvele..Super vychytávka a hádam sa k nemu dostanem aj ja :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, suché šampony mám taky ráda, když není na umytí čas.. Ale tenhle je sice práškový, ale přesto se nepoužívá na sucho. I pro mě to byla úplná novinka, ale jsem ráda že jsem jej vyzkoušela - ten pocit hladkých a nadýchaných vlasů je po něm stejně super jako po suchých šamponech. :)

      Vymazat
  9. O takovém šamponu slyším poprvé v životě , ale hrozně mě tento šampon nadchl kdyby i cena byla trošku nižší pořídila bych si ho hned! ale takhle musím chvíli vyčkat až si opravdu nebudu mít s čím umývat vlasy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Caroline to je pravda, ještě jsem akorát zvědavá jak dlouho tohle balení vydrží, protože netuším s jak velkým tekutým šamponem to cenově srovnávat :D

      Vymazat
  10. Tak toto mě hodně nalákalo, asi si zakážu tvůj blog číst! :-D Ještěže mám takovou zásobu šamponů, že žádný další nějakou dobu kupovat prostě nesmím. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Ilko, to by byla škoda, můžeš si alespoň dělat seznam vysněných dárků k příštím Vánocům :D A mám štěstí, že zrovna šampony vždycky zvládám spotřebovat. Teď mám jen 2 a za chvíli zase budu muset dokupovat. :P

      Vymazat
  11. Tuto značku jsem neznala - děkuji za tip!
    Ale ta cena je dost vysoká, no... ale možná bych si ho mohla přát na narozeniny ;)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to je super nápad. :) Sama jsem moc ráda, že jsem na něj narazila a odhodlala jsem se k jeho vyzkoušení. :)

      Vymazat
  12. Páni, to vypadá super, asi zaúkoluju kamarádky z Indie, aby se po tom poohlédly, až pojedou na prázdniny domů! Zvlášť jestli je to Indická značka, tak počítám, že bude v Indii výrazně levnější. =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vito, je to ájurvédská kosmetika, ale z Rakouska.. Ale třeba mají v Indii něco podobného :)
      A na jejich oficiálních anglických stránkách mají cenu šamponu stejnou jako tady (15E). Takže jedinou možností je asi najít v zahraničí jinou podobnou a levnější značku. :)

      Vymazat
  13. Tak o pudrovém šampónu jsem ještě neslyšela, ale musím říct, že mě zaujal :) Jen škoda, že je dražší, ale zas si říkám, že asi vydrží dýl než obyčejný šampón :)
    Little Notes

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani to je dost možné, ono podle návodu stačí čajová lžička na umytí.. Takže když si vlasy myju šamponem dvakrát po sobě, tak 2 čajové lžičky.. Jinak se to špatně odhaduje, budu ten kelímek muset někdy zvážit před a po :D

      Vymazat
  14. Taky už jsem něco takového vyzkoušela, ale ne od téhlé značky a docela to šlo, ale klasické mam stejně nejradši :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thess, já jsem si překvapivě hodně rychle zvykla. Narozdíl od mýdla na vlasy mi tohle sedí úplně dokonale :)

      Vymazat
  15. Ani nevíš jak moc jsme ráda že jsi udělala tuhle recenzi, už po něm pokukuju asi 3 měsíce a tak teda jdu do něj!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, to jsem moc ráda. :) Já ho můžu jedině doporučit všema deseti, dělá mi super vlasy a navíc takové ty jemné orientální vůně taky zbožňuju.

      Vymazat
  16. Tak teď ti musím poděkovat. Na Biooo nakupuju a po tomhle už nějakou dobu pokuju. Neměla jsem odvahu, nejsou nejlevnější. Tak teď už si ho konečně pořídím. Mám problém se snášenlivostí veškeré kosmetiky. Uvidíme jak to bude s tímhle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se recenze hodila a doufám, že šampon bude snášenlivý bez problémů. :)
      Můžu zatím hodnotit jen na sobě - sama mívám problémy např. s chemickými šampony, s barvením vlasů, s horkou vodou, s chlorovanou vodou atd (po všem mě svědí pokožka a padají vlasy). Naopak s přírodními šampony jsem zatím podobné problémy neměla, ale vím že každý má pokožku citlivou na něco jiného..
      Budu ráda, když dáš potom vědět jak jsi byla spokojená. :)

      Vymazat
    2. jasně :-)cikupka

      Vymazat
  17. Odpovědi
    1. Emo, tak to je třeba napravit. :) Vyzkoušet by se mělo všechno.. teda alespoň v kosmetice.. nebo alespoň v té přírodní :D

      Vymazat