čtvrtek 19. června 2014

Nejoblíbenější řasenka a Gestil zklamání

Tak, dnes jsem se rozhodla sepsat dvojrecenzi, a to překvapivě na 2 naprosto odlišné produkty. Jedinou spojitostí může být to, že jsem je oba koupila na parfums.cz. :D

Hlavně jsem vám chtěla představit moji nejmilovanější voděodolnou Dermacol Volume Mania řasenku, o které už jsem se párkrát zmínila, ale zatím jsem vám ji ještě neukázala v akci (a že je na co koukat..). :)
A pak se taky mrkneme na roztok s panthenolem Gestil Wonder Gocce, který jsem si vyhlídla kvůli své lásce k jejich nejúžasnější masce na vlasy (Gestil Wonder Rassen revitalizační krém pro poškozené a chemicky ošetřené vlasy) a čekala jsem od něj zklidnění svědící pokožky hlavy a třeba i něco navíc. A jak už můžete hádat z nadpisu, tak tohle mi bohužel nesplnil. 


Dnešní dvojrecenze tak bude daleko delší a obsáhlejší než je zvykem, ale doufám že i tak pro vás bude zajímavá. A pokud budete mít dodatky nebo vlastní názory na panthenolový roztok od Gestil, moooc vás prosím, abyste se se mnou o ně podělili do komentářů. :)

Jako první vám tedy ukážu mou největší lásku ze všech řasenek - Dermacol Volume Mania ve voděodolné verzi. Přišla jsem na ní v době, kdy jsem chodila do plavání a zkoušela jsem jednu voděodolnou řasenku za druhou.. Ale musím uznat, že i teď mám pořád voděodolné řasenky nejraději a neumím si představit, že bych šla na bazén, v dešti nebo třeba při sněžení bez ní. A když se při sportu potíte až za ušima, taky je to podle mě nejchytřejší řešení. :)


Kdybych ale nenarazila na tuhle řasenku, je dost možné, že bych raději riskovala roztečení s nevoděodolnými řasenkami, než používat cokoliv co mi slepí řasy do několika chuchvalců. No vážně, na moc velké množství snesitelných voděodolných řasenek jsem nenarazila, takže tohle je pro mě opravdu poklad.


KARTÁČEK splňuje všechny mé požadavky (a že jsem zrovna v tomhle vybíravá) - je hustý, štětinový a objemný. Žádné spirály ani jiné podivné tvary, žádných pár silikonových výběžků (z těch úplně šílím, kdo to sakra vymyslel..), ale pro mě ta nejosvědčenější klasika, která si poradí i s hustými řasami bez slepení.


NANÁŠENÍ je tak opravdu jednoduché, sama postupuju klasickým cik-cak nanášením, tzn. že při tahu řasenky směrem nahoru zároveň pohybuju kartáčkem doprava a doleva. Navíc koukám směrem dolů, aby se řasy točily a prodlužovaly nahoru a aby se řasenka neobtiskovala na víčka.

EFEKT, jak vidíte na fotkách níže, je skvělý - řasy se neslepují, vypadají daleko hustější a delší a při správném nanášení taky zatočenější směrem nahoru.



Sama se držím pravidla "méně je někdy více", a tak na fotkách vidíte jen jednu vrstvu řasenky tak, jak ji nosím běžně. Pokud chcete dramatický vzhled, pak můžete bez problémů dát vrstev více a s trochou šikovnosti se vám řasy neslepí ani tak.

VODĚODOLNOST je podle mě vyhovující i do bazénu. Řasenka nestéká, ale maximálně pokud si budete "šudlat" oči, tak se vám kousíčky mohou oddrolit. Ale i v tom je daleko lepší než ostatní voděodolné řasenky co jsem kdy zkoušela, protože sama se nedrolí a neopadává.

VÝDRŽ řasenky je taky super, efekt se nezmění od rána až do večera vůbec. Jinak tuhle řasenku už mám od Vánoc a pořád dělá takhle krásný efekt a není vyschlá. Co se týče množství, jde o 9ml.

CENA za oněch 9ml je kolem 200Kč.

Ingredients: Isodecane, Paraffin, CI 77499, VP/Eicosene Copolymer, Cera Alba, Disteardimonium Hectorite, Pentaerythrityl Hydrogenated Rosinate, Cyclopentasiloxane, Talc, Copernicia Cerifera Cera, Polybutene, Polyquaternium-7, Silica, Phenoxyethanol, Caprylyl Glaycol.
Na závěr k ní už snad ani není co dodat, protože tahle řasenka je prostě a jednoduše dokonalá. :)

A teď k té méně dokonalé položce na seznamu.. Do značky Gestil jsem vkládala díky jejich šikovné masce hodně nadějí a doufala jsem, že jejich roztok s panthenolem Gestil Wonder Gocce mi občas zvládne ulevit od svědění pokožky hlavy (které mi způsobují některé šampony, suché šampony, tužidla, laky a plno dalších přípravků do vlasů).. No a jednoduše, to prostě nezvládne a ani jsem nepochopila co teda vůbec tahle věcička dělá - mi přijde, že skoro nic.. :D


OFICIÁLNÍ POPIS vypadá takto: 
Gestil Gocce roztok s pantenolem z řady Wonder je revitalizující roztok s obsahem minerálů a účinnou složkou pantenolu, který dodává vlasům objem, hebkost a lesk. Roztok Gocce s pantenolem je vhodný nejen pro vlasy, které si zaslouží speciální péči a hýčkání, ale také pro vlasovou pokožku, která je citlivá a má sklony ke svědění a tvorbě lupů. Gestil Gocce s pantenolem díky svým aktivním složkám pokožku zklidní, hydratuje a redukuje výskyt lupů.

Minerální soli obsažené v roztoku napomáhají řešit problémy odmineralizovaných vlasů, zapříčiněných různými faktory - např. chemickými látkami nebo sušení fénem atd. Dodává vlasům hebkost a příjemný vzhled.

Účinky:
  • vyživuje a regeneruje vlasy
  • napomáhá proti svědění pokožky
  • zklidňuje vlasovou pokožku
Složení:
  • pantenol
  • minerální látky
Typ vlasů: 
Vhodné pro všechny typy vlasů. Účinný prostředek pro všechny druhy vlasové pokožky, které trpí podrážděním a výskytem lupů.

Jak aplikovat:
Naneste dostatečné množství na vlasy. Vmasírujte do pokožky hlavy. Neoplachujte.

Co se týče mé zkušenosti s tímhle roztokem, tak jak už jsem psala, na svědění podrážděné pokožky mi nepomáhá a spíše mi přišlo že to občas i zhoršil. Jediný účinek, kterého jsem si všimla, je mírné ztvrdnutí vlasů u kořínků (v oblasti nanesení roztoku).


CENA za 150ml tohoto roztoku je přes 300Kč.


Pokud někdo s tímhle roztokem máte lepší zkušenosti (např. že na jiné vlasové problémy funguje), budu moc ráda když mi je napíšete do komentářů. :)

Mějte se krásně a užívejte si sluníčka,
Nicca

33 komentářů:

  1. Tak tu řasenku jsem už u někoho viděla a taky na to byly jen ty nejlepší ohlasy. Já jsem takový exot, že když jdu plavat, tak nenalíčená :D navíc jsem se všemi voděodolnými řasenkami měla podobné zkušenosti jako ty - jen slepily řasy do několika chuchvalců a pak se to ještě těžko dostávalo dolů... takže jsem úplně rezignovala. Tahle ale vypadá skvěle, takže pokud se rozhodnu pro voděodolnou, tak už vím pro kterou :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, já jsem to taky dřív už pomalu vzdávala, ale jak vidíš, tahle neslepuje a drží taky skvěle. :)

      Vymazat
  2. Já ted sháním nějakou voděolnou k moři, minulý rok jsem měla Rimmel a byla strašná, hrozný řady udělala. Tahle vypadá dobře a ještě přemýšlim o Gabrielle Salvete, pokud má voděolnou.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zrovna od GS mám svou nevoděodolnou řasenku a taky je božská. :) Takže je možné, že nějaká jejich voděodolná může být taky fajn. :)

      Vymazat
  3. Já teda zastávám názor, že při sportu by se měla dekorativka odložit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jen částečně.. Nemusím mít make-up, ale třeba obočí si maluju vždy a řasenku taky hodně často. Navíc když předcvičuju, přece jen mám lepší pocit když se na mě dívá tolik lidí :D

      Vymazat
  4. Řasenka mě zaujala, jak jde odličovat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani odličovat mi jde se Saloos odličovacím olejem bez problémů.. a úplně nejrychlejší a nejdokonalejší je to s použitím mořské houby místo tampónků. :) Jinak jen vodou to dolů prostě nedostaneš, ale když máš cokoliv na voděodolný make-up, tak není problém. :)

      Vymazat
    2. Tak super, olejíky mám doma takže jdu do ní, díky za tip. Jinak mořské houbičky i díky tobě už mám doma :))) a článek už je na světě :)

      Vymazat
    3. Jé, už článek vidím u Tebe na profilu, jdu na něj mrknout. :)

      Vymazat
  5. Mě na svěděn pokožky hlavy nezabírá nic. Jinak řasenka vypadá moc hezky, i když já mam radši obyčejné/nevoděodolné :D i když to možná bude tím, že mě se ani ty nevoděod. př. v bazénu nijak nesmívají (nesmím si tedy mnout oči :D )

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mi právě na svědění pokožky jedna věc zabírala a přestali ji vyrábět (nějaká okysličovací pěna s panthenolem z Avonu).. Takže jsem prostě chtěla najít náhradu a nepovedlo se.. :(
      A s nevoděodolnou bych ale do bazénu nešla - už jen když se potopíš a víc zamrkáš, tak to teče. A když si chci promnout oči, tak to je konec. :D

      Vymazat
  6. Pekná recenzia :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Je mi líto, že ti ten Gestil roztok nezabral :/
    Možná si pamatuješ, že jsem tu v minulosti mnohokrát zmiňovala, že mám též problémy s pokožkou hlavy, se svěděním a padáním vlasů... to bys nevěřila, co mi nakonec, po všech těch letech, pomohlo! Semi-pernamentní barvy na vlasy Manic panic. Nikdy jsem neměla odvahu si s vlasy cokoliv dělat, když i na šampon reagovaly příšerně, ale teď jsem už prostě jen pokrčila rameny s tím, že na to kašlu, při nejhorším budou hodně padat a to už jsem zažila tolikrát, že mě to nemůžu vůbec vzrušit. Nevím, co tyhle veganské, žádnou hroznou chemii neobsahující barvy/balzámy vlastně obsahují, ale ze dne na den jsem absolutně bez problémů O.o A s růžovými vlasy :D Trochu razantní řešení, ale účinné~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, Ely tak to je fajn jestli už jsi to vyřešila. :) Já bohužel nemám problém jen s barvením (tam mi zase ale nevadí barvy přímo pro alergiky, myslím že např. značka Compagnia Del Colore mi seděla bez problémů).. ale horší je, že někdy mi podráždí pokožku např. i příliš teplá voda nebo skok do chlorovaného bazénu.. Kvůli chloru a mega padání vlasů jsem taky přestala chodit do plavání a skoro plešatou hlavu mi zpravil až Boihar (sérum z lékárny).. Jinak na svědění mi pomáhala taková kyslíková pěna s panthenolem z Avonu, ale přestali ji vyrábět, takže jsem proto koukala na ten Gestil... blbé že je to o tolik dražší věc a vůbec nezabírá..

      Vymazat
    2. Já též měla problémy úplně se vším, proto jsem si nikdy netroufla barvit a nakonec mi právě takovéhle barva pomohla úplně od všeho, nevím, čím to ^^' Problémy s chlorovanou nebo teplou vodou znám, někdy mi na pokožku vadil i fén, nebo když jsem si vlasy moc dlouho myla, pokožka se napnula a pak to padalo a musela jsem si vlasy mýt znova, aby se to uklidnilo... nekonečný boj a jediné co pomáhalo byl absolutně přírodní šampon, tea tree a rychlé mytí v ne příliš tvrdé vodě :/ Moc se mi proto líbí, že stále testuješ všechny tyto přípravky i když už tak nějak doufám, že se mi snad problémy nevrátí *ťuká na dřevo*

      Vymazat
    3. Jé, ještě fén, o tom mi ani nemluv.. tuhle věc už neznám :D
      A ano, taky musím mít přírodní šampony... nebo alespoň šampony bez těch největších chemických svinstev.
      Jinak bych ještě ráda něco na zklidnění pokožky našla, ale hlavně přeju ať se Ti to nevrátí, to by bylo ze všeho nejlepší. :)

      Vymazat
    4. Děkuju <3 Já zase tobě přeju, abys konečně našla nějaký zázrak, co pomůže i tobě :)
      (Jinak, nechápu, jaktože jsem ho zapomněla zmínit, ale asi největší pomocí mi byl jablečný ocet, kterým jednou za týden či dva hlavu spláchnu před umytím. Ten mi už asi před rokem nahradil jakékoliv šampony od doktorů a podobná svinstva :3)

      Vymazat
    5. Hmm, tak další zajímavá věcička. Už jsem se koukala i na nahrazení šamponů právě octem, ale tohle mi přijde přijatelnější. :)

      Vymazat
  8. Díky za tip na řasenku! Já voděodolné normálně nepoužívám a preferuji kartáček do oblouku, ale jestli je tahle fakt dobrá, tak ji zkusím. :) Když už mám ty voděodolné gelovky, tak by to chtělo zabránit pandovatění při koupání kompletně, ať se nemusím do bazénu odličovat. V blízké budoucnosti mi hrozí koupání s kolegama a nenamalovaná se na veřejnosti necítím moc dobře. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brunwen tak to je nejvyšší čas ji vyzkoušet! :D Já zase nemusím obloučky, raději řasy líčím nadvakrát (nalíčím první stranu u vnitřního koutku a pak až u vnějšího), ale zato si s tím můžu pohrát a dát si pozor na slepení. :P

      Vymazat
    2. Mně řasenky bez obloučku neumí natočit řasy. Já je mám tmavé, ale rovné a tvrdé, takže potřebuji to zvednutí a ty zatočené to umí nejlíp.

      Vymazat
    3. Aha, já jsem si myslela že zatočené pomáhají jedině tomu, že s nimi nalíčíš více řas najednou.. Protože o zatočení řas směrem nahoru se nejlépe postarám tím, že řasy líčím s přivřeným okem a tak je tahám jakoby nahoru. :)

      Vymazat
  9. Tu řasenku bych ráda zkusila, ale jak je to s odličováním? Jde to dolů asi hodně blbě, že? :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Christine tak hrozné to není, je to klasika jako snad u všech voděodolných co jsem měla a já už jsem zvyklá. Vodou to nejde, ale odličovačem není problém. :)

      Vymazat
  10. řasenku mám bio od formulu fysicals růžovku a jsem velice spokojená, pak z těch chemických jediná mi vyhovuje od esté lauder, co sr týče na zklidnění pokožky tak doporučuji alverde šampon a odvar z kopřiv :)
    PS poslední článek na blogu je o tobě, snad se ti bude líbit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, zrovna v řasenkách jsem zatím na žádnou oblíbenou v kategorii bio nenarazila, takže tam bych se dost dobře mohla nechat poučit. :) A odvar z kopřiv zní dobře, měla bych ho taky vyzkoušet.
      Děkuji za tipy a jdu hned mrknout na článek! :)

      Vymazat
  11. :D taky nenávidím kartáčky se silikonovými výběžky, to je fakt peklo..Řasenka vypadá moc dobře, mně ještě vyhovovala voděodolná od Essence :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zrovna od Essence co jsem zkoušela tak se to nedalo.. podle mě je tahle jedna z mála snesitelných. Nejdříve jsem sice omrkla celou nižší drogérkovou cenovou kategorii, ale tam jsem to musela vzdát. A tohle je ještě cenově hodně nízko. :)

      Vymazat
  12. S Gestilem zatím žádné zkušenosti nemám, zato používám stejnou voděodolnou řasenku jako ty. No abych řekla pravdu, nesplňuje úplně vše, co bych si představovala (např. trochu se drolí), ale zatím je ze všech voděodolných řasenek, které jsem vyzkoušela suveréně nejlepší.

    Maru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, Maru, vidím že máš na řasenky ještě vyšší nároky než já, a to je co říct. :D Drolení jsem si nikdy nevšimla ani při běžném nošení, ani ve vodě, pouze když si mnu oči.. Ale úplně souhlasím že je mezi voděodolnými top, taky jsem lepší nenašla. :)

      Vymazat
  13. Paráda, mockrát díky za recenzi. Taky se už delší dobu dívám po nějaké dobré řasence. Je ale pravda, že mně by se spíš hodila nějaká voděodolná řasenka. Dívala jsem se na různá porovnání, viz třeba https://zivotavyziva.cz/vodeodolna-rasenka/ a pořád si nejsem jistá, kterou vybrat. Třeba ta od Rodial, kterou tam mají jako první nevypadá špatně.

    OdpovědětVymazat