pátek 27. června 2014

Piz Buin, aneb jak vyzrát na spálení a sluneční alergii

Protože nám začíná tropické léto a všichni tak musíme doplnit své zásoby opalovacích pomůcek, chci se s vámi podělit o jednoho z mých momentálních oblíbenců v boji proti zákeřným slunečním paprskům - Piz Buin Allergy sprej.

Tohodle fešáka s SPF 30 jsem dostala na akci parfums.cz a ze začátku jsem ani neměla chuť ho zkoušet a psát o něm.. Přece jen patřím mezi ty, kteří hledají co nejnižší ochranné faktory, aby se co nejrychleji opálili. :P

Ale když jsem začala pracovat na zahradě od rána až do večera a v polovině dne už jsem vypadala podezřeje načervenale, rozhodla jsem se, že zkusím, jestli mě tahle věcička ještě stihne zachránit.. A k mému velkému úžasu to zvládla dokonale! Z mé sněhově bílé pleti už je teď krásně hnědá, a hlavně jsem se jako jediná z rodiny co pořád běháme po zahradě, zatím nespálila.


No a od té doby už si každé ráno před celodenním pobytem na zahradě pořádně namažu ramena, záda, ruce, výstřih a obličej tímhle zázrakem a zbytek domažu něčím slabějším.
Ochrana proti slunci mi pak VYDRŽÍ CELÝ DEN bez přemazávání, a to i když si skočím zaplavat, protože sprej je odolný proti vodě i potu. Podle instrukcí by se ale měl přemazávat podle potřeby a hlavně po dlouhém koupání a osušení ručníkem.

.. A abych nezapomněla, pokud stejně jako já trpíte mírnou SLUNEČNÍ ALERGIÍ (svědivé pupínky a flíčky při dlouhé době na slunci), tak tomu je s tímhle sprejem z řady ALLERGY taky konec. :) Nevím jak moc funguje pokud máte alergii silnou, ale pro mě je to naprosto dostačující věc, abych se sluneční alergie zbavila úplně.


NANÁŠENÍ je podle mě taky na jedničku - sprej není tak tekoucí, aby vám protékal mezi prsty nebo kamkoliv kypal, naopak kam ho nastříkáte, tam se drží. Navíc není ani příliš hustý a jde krásně roztírat, skoro jako by byl vodový. Po namazání se ihned vsákne a nezanechává žádný mastný povlak.
VŮNĚ je klasicky krémová a moc příjemná.

A mezi další jeho plusy patří ZPŮSOB OTEVÍRÁNÍ A DÁVKOVÁNÍ - protože jde o sprej, dávkuje se klasickým stisknutím, ale zajímavostí je otevření a zavření pootočením vrchní části "pumpičky". Podle mě velké plus, protože je to jednoduché, rychlé a nic při tom nezapatláte.



A jak bojujete se zákeřným sluníčkem vy? Trpíte taky na sluneční alergii a rychlé spálení se, nebo jste naopak lehce se opalující štastlivci? :)

13 komentářů:

  1. Na tuhle značku jsem slyšela jen samou chválu, je prý malým zázrakem pro všechny co mají alergie na sluníčko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nedivím, pro mě je to zázrak a pokud funguje i u těžších slunečních alergií než je ta má, tak to je opravdu síla. :)

      Vymazat
  2. Tak já už alergii schytala.....dvojitou = sluníčko + nějaká malá muška....reakce byla šílená hlavně kvůli tomu sluníčku. Vědět to tak dřív!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, tak to je nehezká kombinace. Já teda mívám jen na to sluníčko, ikdyž letos díky tomuhle spreji se mi nějak vyhnula. Zato mám občas nějaké podrážděné a svědivé ruce když zastřihávám různé stromky, keře a trávu na zahradě. :D

      Vymazat
  3. Já se bohužel spálím každé léto. A to pořádně. Občas mívám i puchýřky,což je extrémně bolestivé :-/. Když se namažu,jsem pořád jako sejra a když se nenamažu,jsem rajčátko :). A štve mě to o to víc,když mamka přijde po jednom odpoledni stráveném na zahradě hnědá jak ze solárka :ú

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, to znám taky.. Vždycky jsem byla strašně bílá, právě protože se špatně opaluju, lehce se spálím a ještě k tomu mám tu sluneční alergii. Ale stejně je nejlepší si nějaký ochranný faktor dávat, i kdyby to měl být jen SPF5 nebo 15. Ty spáleniny za to prostě nestojí a raději se budu opalovat dvakrát déle než abych se takhle devastovala..

      Vymazat
  4. Já používám mléka určená dětem s vysokým faktorem :) Jinak se vždy spálím rychle

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, taky se rychle pálím, takže jsem se vždycky musela mazat vysokými faktory (alespoň než jsem chytla nějaký opálený základ)

      Vymazat
    2. Já se ani nijak neopaluji, takže pokud nejsem u moře, chytnu leda prdlačky :D U mě je to toiž tak, že se spálím, celá se oloupu, sem zase bílá a teprv pak mam šanci se opálit, na což mi nestačí čas :D

      Vymazat
    3. Tak když jsem měla podobný problém (abych se nespálila na dovolené u moře), chodila jsem raději týden předtím do solária a doplňovala to samoopalovacími krémy. :D Bylo to poprvé, co mi opálení chytlo rychle a spálení nebylo tak brutální. :)

      Vymazat
  5. Thank you, I´ll visit your blog and let you know if I´ll follow. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Uh, tak to mě trochu zklamalo, já myslela, že je to fakt sprej - a ona je to spíš jen pumpička. Já jsem pravý opak, pod 40 nejdu, na obličej mám 50 (a to mám ještě BB s min. 30), na tělo 40, loni jsem do Japonska vezla něco, co tvrdilo, že to má 90 =D, ne že bych tomu moc věřila. Teď jsem ulovila dokonalý opalovací krém od nějaké Korejské značky, tváří se děsně přírodně, ale moc tomu nevěřím, budu ji muset proklepnout. Ale ve slevě v E-martu byl za 200 Kč/2 kusy a vůbec nezanechává bílý povlak, škoda, že se nevozí do EU.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, tak to jsi opravdu můj opak.. Já se snažím opálit co to jde (ikdyž moc lehce to zrovna nejde). :D SPF 50 mi vždycky nutila maminka když jsem byla menší a už tehdy jsem byla naštvaná že budu celý rok zase bílá jak stěna :D

      Vymazat