úterý 3. června 2014

Přírodní oční sérum proti vráskám Apeiron

Tentokrát snad opět udělám radost těm z vás, které spíše než tipy na mastnou a problematickou pleť zajímá luxusní vyživující péče.. Sama sice na tyhle věcičky moc nejsem, ale i tak jsem se rozhodla sepisovat recenze některých maminčiných kosmetických pomocníků a oblíbenců. :)


O přírodní kosmetice Apeiron už jsem párkrát psala, ale zatím jsem vše brala jen ze svého úhlu pohledu - tj. vychvalovala jsem až do nebes jejich nemastné a lehké gel-krémy a pro jejich vyživující krémy a séra jsem kvůli své mastné pleti příliš výhod nenašla. Ale protože každý má pleť jinou, ještě chci sepsat recenze na některé jejich vyživující krémy a oční sérum z maminčiného pohledu. Maminka má totiž pleť suchou a zralejší, takže si libuje naprosto v něčem jiném než já..

Tak třeba tohle oční liftingové sérum proti vráskám rozhodně stojí za zmínku.. Spolu s jejich zpevňujícím krémem (o kterém napíšu zase příště) jde o nejprodávanější a nejoblíbenější produkt od Apeiron. :)

A další plus, které by vás hned na úvod mělo přesvědčit o jeho kvalitě, je certifikát kontrolované přírodní kosmetiky BDIH.


Kromě složení má sérum i opravdu povedené ÚČINKY A EFEKT. Sama s očními séry zkušenosti nemám, ale podle maminky je skvělé. Ve srovnání se všemi ostatními očními séry, které kdy zkoušela, je tohle dobře snášenlivé a šetrné i pro velmi citlivé oči (což se o mnoha jiných prý říct nedá).
Taky je velkým plusem pocit po namazání, který není mastný jako u jiných očních krémů. Kůže je po séru naopak jemná a hebká a hlavně mamince přijde pružnější a elastičtější.

Tak tohle množství jsem opravdu přehnala, namazala bych si s ním celý obličej.. :D
Jinak na okolí očí stačí malá kapka, sérum se roztírá lehce

Zajímavostí jsou i MOŽNOSTI POUŽITÍ, například nejen na okolí očí, ale také na okolí rtů, kde působí stejně jako u očního okolí na vyhlazení a elasticitu kůže.
Sérum se dá ale použít také jako extra péče o dekolt nebo výživa na celý obličej - tohle použití se doporučuje hlavně pokud byla pokožka zvyklá na chemické krémy s alkoholem, složkami na bázi ropy atd. Při přechodu na přírodní kosmetiku tak pokožka potřebuje prvních pár dní pořádnou výživu, hydrataci a ozdravení. Sérum se tehdy doporučuje použít jako podklad pod zpevňující nebo hydratační krém.

Dalším zajímavý TIP je skladování očního séra (a klidně i další přírodní kosmetiky) během teplejších dní v lednici - jeho aplikace je tak ještě více osvěžující.


Podle oficiálního popisu má sérum tyto účinky:
redukce vrásek, jizviček a stop po akné,
• omlazení a oddálení stárnutí kůže,
• prevence vzniku strií,
• neutralizace volných radikálů,
stimulace tvorby kolagenu a elastinu,
zmírnění projevů psoriázy a ekzémů,
• urychlení hojení ran a jizviček.

SLOŽENÍ: Voda, olej z hroznových jader, glycerin, cetearyl alkohol, myristyl alkohol, arganový olej, extrakt z pupenu růže Paracress, extrakt z protěže, tocopherol (tvoří vitamin E), hyaluronát sodný, glutamát sodný, xanthan, parfém (přírodní), alkohol (součást rostlinného extraktu)

Co vy a oční séra? Zkoušeli už jste tohodle Apeironího oblíbence? :)

12 komentářů:

  1. Ty víš, že mi krém-gely od Apeironu sedly, takže až budu kupovat další krém, bude to právě jeden z nich :D. Sérum určitě doporučím mamči, vypadá dost dobře :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, od Apeironu je snad vše šikovné, ale já jsem si taky oblíbila právě ty hydro krém-gely.. To je úplná slast. Naopak mamince je to málo výživné a raději má ty zpevňující a hydratační krémy a tohle sérum.
      A právě to sérum je hodně oblíbené, takže mamince určitě doporuč. Sama do něj za pár let asi taky půjdu, zatím jsem nenašla recenze na žádné jiné tak šikovné a hlavně přírodní oční sérum. :)

      Vymazat
  2. Apeiron mám ráda, a i když ještě takovéto výrobky nepotřebuji používat tak aspon mám dobrý tip na dárek pro maminku :). Ta si v tomhle taky libuje :)
    Takže super a děkuji za tip ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, pro mě to taky zatím není.. Vrásky se mi objeví jen, když delší dobu zanedbávám hydrataci. Ale momentálně mám pořád na stole krém-gel Aloe Vera (taky od Apeiron), takže mě nic takového netrápí.
      Ale jako dárek pro maminku je to luxus, už jen to že jde o certifikovaný přírodní produkt a ještě k tomu bestseller od Apeiron o něčem svědčí. :)

      Vymazat
  3. Nemám žádnou zkušenost s očními séry, ani krémy. Ale na oční okolí používám balzámky Saloos. Měla bych si ale pořídit něco vyloženě na oči, je to smutný, ale ve 22 mám malé vrásky kolem očí :D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já budu mít 24 a taky občas vrásky vidím.. Ale to jen když zanedbávám hydrataci pleti nebo když to přeháním s opalováním.. Takže zatím na to stačí klasické krémy, které namažu i kousek po stranách od očí, kde se mi vrásky jinak objeví..
      Ale za pár let až to budu muset začít řešit, jasně sáhnu po téhle přírodní a tolik vychvalované variantě očního krému. :)

      Vymazat
  4. Tak na tohle (vrásky) je naštěstí brzy, ale mamka bude mít v červenci narozky, tak mám alespoň další motivaci :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, tak to mám stejně.. Jako dáreček pro mamku je to dokonalost. :)

      Vymazat
  5. Ja som krémy na oči už začala používať, síce mám len 24, ale tuším som s nimi mohla začať aj skôr :D
    Dlho som totiž zanedbávala nosenie slnečných okuliarov (resp. na ne večne zabúdala) a tak to teraz aj vyzerá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, já sluneční brýle doteď nenosila skoro vůbec.. Vždycky se bojím, aby se mi nevypálily. :D A je pravda, že po létě mám i já scvrklou pleť a vrásky u očí.

      Vymazat
  6. Nevypadá špatně, vzhledem mi připomíná to moje Aldi sérum (ale asi fakt jen vzhledem). =D Složení nevypadá vůbec špatně, jediné, co mi přijde trochu zvláštní, je ta aplikace - je to první přípravek, co je na oči i ostatní části obličeje/dekoltu, co jsem viděla. Asi bych měla pocit, že pýtvám něčím, co je dostatečně jemné na oční okolí, na otrlejší části obličeje. =D Jinak ad překlad složení - v češtině všechno, co v aj končí na -ate můžeš většinou přepsat na -át, a to sodium/potassium předtím se dá za to ve formě -ný. Hyaluronát sodný, glutamát sodný apod. Je to celkem fuk, ale kdyby si k tomu chtěl nekdo dohledávat info v češtině, tak to najde spíš pod tímhle, jinak na něj budou skákat anglické stránky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou aplikací souhlasím.. Možná ještě to okolí rtů by mi nebylo líto mazat (a tam ho taky maminka kromě očí používá), ale na pleť je to až škoda. :)
      A za překlady děkuju, hned je i přepíšu do článku.. jinak nikdy nevím jak přesně to napsat, tak to raději nechávám tak. :D Ale je pravda, že v češtině je to daleko lepší psát. :)

      Vymazat