úterý 24. června 2014

Tentokrát od L’oréal

Tak a dnes konečně přidávám slibovanou recenzi OD MÉ SESTŘIČKY, jejíž vlasy jí závidí snad každý kdo ji zná (nebo kdo ji jen někde zahlédl). Takže nám prozradí pár svých vlasových "tajemství" v podobě své oblíbené vlasové kosmetiky. :)


.. A teď už jen a jen její článek:

L’oréal je má nejoblíbenější značka vlasových produktů, a proto vám zde pár z těch mých oblíbenějších popíši :).


Ke své oblíbenosti této značky jsem přišla před asi čtyřmi lety, kdy jsme jejich výrobek L'Oréal Professionnel Tecni ArtVolume tvarující spray střední zpevnění“ dostali jako sponzorský dárek při mistrovství ČR v disco dance (když jsem ještě tančívala za Akcent). 



V té době jsem ještě moc své vlasy neřešila, nenapadlo mě, že existují nějaké vlasové spreje, které mi udělají vlasy hezčí, myslela jsem si, že beztak nic nefunguje. Sprej však neuvěřitelně krásně voněl (a vůně na vlasech drží, dokázala bych si na něm vytvořit i závislost), a tak jsem si ho tedy do vlasů nastříkala, tak, jak radil popisek:
„Sprej aplikujte na umyté, ručníkem vysušené vlasy. Nastříkejte ze vzdálenosti cca 35 cm po celé délce vlasů a následně upravte do požadovaného tvaru. Pro docílení většího objemu aplikujte přímo ke kořínkům.“


Přímo ke kořínkům si neaplikuji nikdy nic, po zkušenostech – i to, co lepit nemá, stejně vlasy slepí. Aplikuji ho proto z dálky, samozřejmě si nepřeměřuji 35 cm, myslím, že si ho dávám spíše tak odhadem z 20 cm dálky a ne po celé délce, jelikož mám vlasy až k pupku, ale spíše na vršek hlavy. 

Účinky, které reklama produktu nabízí, by měly být:
·         - dodává vlasům strukturu a objem
·         - usnadňuje tvarování účesu
·         - fixuje účes po celý den
·         - zanechává hladké vlasy na dotek

Nepoužívám tento sprej k fixaci účesu, tudíž tento účinek nemohu posoudit, ale docela o něm pochybuji, možná jen tak trochu. Sprej je spíše lehčí, což mi vyhovuje. Nezatěžuje vlasy, pokud si jej neaplikujete příliš mnoho tak vlasy ani neslepí (ačkoliv se to tak ze začátku vždy zdá, po rozčesání, proschnutí vlasů a opětovném rozčesání však zjistíte, že vlasy opravdu slepené nejsou).  Jelikož mám vlasy přirozeně trochu vlnité (někdy více, někdy méně) a to často způsobuje jejich krepatění a tvrdost, oceňuji, jak je tento sprej zanechává hebké na dotek, opravdu paráda :). Zároveň dodá i trochu na objemu, ale žádný velký zázrak od toho čekat nemůžete. Pro dosáhnutí objemu je důležité si vlasy při česání česat dozadu, právě i pro jeho jemné fixační účinky.

I přesto, že nesplňuje všechny slíbené účinky v nějaké velké míře, splňuje ze všech trochu, ale přesto je a vždy bude mým nejoblíbenějším – nejen od této značky. Vždy mé vlasy po jeho aplikaci vypadají prostě o něco lépe, jsou dokonale hebké a příjemné na dotek a opravdu nádherně a svěže voní (po broskvích a fících) :).



Nepamatuji si již, jak jsem došla k šampónům L´oréal Paris, možná právě díky výše zmíněnému tvarujícímu spreji, možná už jsem jej používala dříve, každopádně to byl další skvělý objev pro mé vlasy. U jiných šampónů mi připadá, jako bych vlasy i po umytí měla takové nějaké mastné, divné, na dotek nepříjemné a celkově se pak cítím strašně nepohodlně.  

Šampóny, které jsem od nich zatím použila a mohu je tudíž doporučit, jsou:
L'Oréal Paris Elvive Nutri-Gloss šampon pro lesk a hebkost vlasů
L'Oréal Paris Elseve Full Repair 5 regenerační šampon
L'Oréal Paris Elseve Re-Nutrition vyživující šampon pro suché vlasy
L'Oréal Paris Elseve Anti-Breakage šampon proti lámavosti vlasů
L'Oréal Paris Elseve Volume Collagen šampon pro objem

Většinou si spíše než podle názvů pamatuji tyto šampóny podle barev. Jako první jsem na své, ještě velice krepaté a na vzhled, jak mi přišlo, nepěkné vlasy používala (růžový) Elvive Nutri-Gloss šampon pro lesk a hebkost vlasů. A opravdu, tehdy to byl pro mě zázrak. Používala jsem jej na zjemnění vlasů (tudíž rozhodně nebude pro ty, co již jemné a zplihlé vlasy mají) a zabral. Používala jsem jej pár let. 

Mé vlasy však potřebují čas od času změnu, jinak je mám zplihlé, rychle se mi mastí a nevím, co ještě. Jsou však vybíravé a šampóny jiných značek se jim moc nelíbí, vždy tedy změním šampón, ale v rámci L´oréal Paris. Téměř všechny mi vždy vyhovují. 

Posledně jsem zkusila fialový Elseve Volume Collagen šampon pro objem, a opravdu mi vlasy přijdou objemnější, hustější, zároveň stále hebké na dotek. 

No a jak mají každý jinou barvu, některé jsou však celé červené či žluté a jiné jsou tak na půl či s jiným odstínem, hrábla jsem při spěchu loni v létě místo zlato-bílého Re-Nutrition vyživující šampon pro suché vlasy po žlutém Elseve Anti-Breakage šampon proti lámavosti vlasů. Nejdříve jsem z toho byla smutná, neboť ten zlatý mi v onu dobu (i teď jej používám ;)) velice vyhovoval, nemohla jsem být však spokojenější se svým původně nechtěným žlutým. 

Asi to všechny znáte – v létě jsou vlasy ze slunce sušší, moře k tomu přidá své. Navíc když si celý den chodíte s hlavou od soli po koupání v moři, je pak neskutečně těžké je večer i po umytí kondicionérem rozčesat. Vždycky je škubu a lituju :(. Zvlášť když přes den si je ani moc česat netroufám, neboť jsou celé ztvrdlé a zakudlané. Jelikož mám vlasy v celku dlouhé a husté, působí mi to docela velké potíže. 

Zmíněný šampón má být sice proti lámavosti vlasů, pro mě je to však zázrak na léto. Nikdy jsem nezažila, abych je u moře od soli měla hebké a krásně rozčesatelné už po tom, co si je jednou umyju šampónem, i před aplikací kondicionéru.


Samozřejmě jsem ke všem těmto šampónům používala i příhodné kondicionéry, na které si také nemohu stěžovat. Vlasy mi s nimi jdou vždy krásně rozčesat, nemohu však hodnotit jejich samotný účinek na vlasy kromě právě rozčesání a hebkosti, neboť účinky na vlasy spíše přiřazuji šampónu, který právě používám. 

Často používám jiný kondicionér (tím myslím stejnou značku, jinou barvu;)) než šampón. Poslední, který jsem zkusila – opět náhodou, neboť byl ve slevě :D – a který je výjimkou z výše popsaného, jelikož u něj opravdu účinky poznám, je L'Oréal Paris Elseve Arginine Resist X3 posilující balzám (černý s fialovo-růžovým spodkem). 

Vlasy jsou na dotek opět hebké, krásně se rozčesávají, ale zároveň je docela zhustí a zpevní, což jsem si u jiných tolik nevšimla. Navíc tak nějak jinak voní, nevím jak, ale velice velice hezky :). Dle popisu by měl posilovat vlasy, stimulovat vlasové cibulky, podporovat růst vlasů, zvyšovat odolnost vlasů a usnadňovat rozčesávání. Rozhodně doporučuji.


Doufám, že se vám recenze líbila a třeba vás něco z těchto věciček zaujme. Příště se ještě můžete těšit na její pokračování v oblasti dalších vlasových vychytávek. :)

A co vy a vaše oblíbená vlasová kosmetika? :)

30 komentářů:

  1. Opravdu prekrasny vlasy. Ja na vlasy krom samponu,balzamu a masky toho moc nepouzivam. Vyjimecne lak a mam nejake emulze od Schwarzkopf.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky nic moc nepoužívám, takže sama bych tenhle článek sepsat nemohla.. Ale jde to na mě poznat - mám vlasy splihlé a ulíznuté když je ničím nenadzvedávám

      Vymazat
  2. Tvarující sprej vidím poprvé,ale hodně by mě zajímalo jak to doopravdy funguje:) Možná si ho po létě pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten tvarující sprej mě taky zaujal. :) Jinak já plánuji vyzkoušet bio šampóny, tak uvidím, jestli mi nebudou vyhovovat, tak zkusím z těch drogérkových třeba nějaký z těch doporučovaných. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě taky používám přírodní šampony, ale je pravda že kdybych neměla problémy s citlivostí pokožky, asi bych zůstala u těchto (taky jsem je dříve používala). Ale teď jsem za všechnu tu péči s přírodními šampony, bez barvení, tužení atd ráda, protože se mi konečně vlasy spravily a hlavně tak nepadají

      Vymazat
  4. Loreal šampóny mám taky hrozně ráda. Na drogérku mi přijdou hodně kvalitní. Ale zase je pravda, že já mám vlasy docela nenáročné a sedí mi kde co :D

    Radu - Giveaway o Benefit Sugarlicious

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá teda dost zajímavě :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezka recenze! Momentalne pouzivam sampon od Nivei, ale treba az dojde :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Niveu jsem zkoušela taky (v době kdy jsem používala drogerkové šampony), ale ničím mě tak nezaujala.. možná tak jen vůně některých výrobků

      Vymazat
  7. Tak to je opravdu úžasná recenze a chápu, že autorce dala velmi práce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, to určitě dala, ale jsem ráda že ji pro nás sepsala. :)

      Vymazat
  8. vlasy máš nádherné! Nicco má moc pěknou sestřičku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, děkuji za sebe i za sestřičku, vlasy má ve skutečnosti ještě krásnější než na fotkách.. Když jde i ve městě mezi kupou lidí, tak každý si jí všimne. Dokonce ji podle vlasů zná vždycky celá škola. :D

      Vymazat
  9. L'Oréal používám delší dobu, nemůžu si na produkty stěžovat. Především šampon. :D Super tipy. :) Není nad zdravé vlasy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplný souhlas, Lolo. :) Zdravé vlasy jsou prostě nejkrásnější :)

      Vymazat
  10. pěkný holky ;) Elseve mi sedí, ale jen chvílí a pak je to katastrofa, takže toto už ee...ale ten sprej přímo z dílny L'oreál (vím, že Elseve je taky L'roeál, ale přijde mi ochuzený) musím kouknout...kde ho kupujete?

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tess přímo v názvu produktu je odkaz, kupovala jsem ho sestřičce na www.parfums.cz, protože právě nevěděla kde ho koupit a já jsem jej tam našla (a poprvé jej dostala jako sponzorský dárek při mistrovství ČR v disco dance). :)

      Vymazat
    2. díky moc! asi mému oku nějak odkaz unikl! =)

      Vymazat
    3. Není vůbec zač, odkazy v článku nijak moc viditelné nejsou, ikdyž je dávám skoro všude.. :P

      Vymazat
  11. Skvělá recenze, dost mě to zaujalo, nikdy jsem o něčem takovém neslyšela :) Já na vlasy ráda používám tekutý keratin, který se vmasíruje do pokožky hlavy, vlasy vypadají mnohem zdravější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, do vlasové pokožky? To by mě hlavně hodně zajímalo složení, na tyhle věci když nejsou přírodní, mám dost špatné reakce..

      Vymazat
  12. Super recenze, asi budu muset vyzkoušet :D

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  13. Krásne vlasy :) No ja sa budem predsa len držať prírodnej kozmetiky, i keď niekedy mám pocit, že je fuk, čo si na vlasy dám, stále sú tak nejak...rovnaké (mierne suché mršky) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky držím přírodní kosmetiky, ale to je kvůli přehnané citlivosti pokožky a padání vlasů.. Kdybych s tím problémy neměla, ráda bych si k objemu něčím podobným pomohla :P

      Vymazat
  14. Jeee, já chci taky takové vlásky!!! :)

    OdpovědětVymazat