neděle 29. června 2014

Zkrášlující rozjasňující a bronzující fluidy Dermacol

Protože jste na tyhle novinky od Dermacol byly ze všech věciček nejvíce zvědavé, rychle jsem se na ně vrhla, pořádně je otestovala a už tady pro vás mám opravdu podrobnou recenzi s velkým množstvím fotek. :)


Všechny tyto fluidy jsou tekuté zkrášlovadla, které můžete POUŽÍT mnoha různými způsoby:
  • nanést je jen tak na nenalíčenou pleť pro bronzový nebo rozjasňující efekt (fluidy jsou samy o sobě hydratační), 
  • nanést je spolu se svým oblíbeným krémem (pokud například potřebujete větší hydrataci nebo se vám nelíbí složení samotných fluidů a chcete tak nějaký jiný podklad),
  • nanést je až na make-up..
    No a tady je opět mnoho možných variant, například použití na celý obličej a dekolt nebo zvýraznění pouze některých částí obličeje (bronzový fluid pod lícní kosti, na spánky atd, rozjasňující fluidy pod obočí, na bradu, nad horní ret, na víčka, k vnitřnímu koutku očí..).

Všechny fluidy jsou v povedeném 15ml BALENÍ s praktickou pumpičkou a s CENOU kolem 269Kč.


Jako první vám představím mého oblíbence, který je podle mě ze všech fluidů nejvýraznější, a tím je bronzový fluid SUN BRONZE.


Jako jediný ho nemám vyfocený přímo na obličeji, ale není těžké si jeho efekt představit.. Je totiž skoro stejně bronzový jako Dermacol bronzující paletka, kterou jsem vám i s efektem na obličeji ukazovala ve článku Novinky Dermacol. Ale jak vidíte na fotce níže, jeho EFEKT je světlejší než u zmiňované paletky, spíše jen jemně tónovací.. samozřejmě ale záleží na tom, kolik fluidu použijete (lze docílit i výraznější barvy).

Na rozdíl od pudrové paletky je navíc vzhled odlišný i díky tomu, že jde o tekutý přípravek - pleť samozřejmě nevypadá napudrovaně, ale naopak rozjasněně a nakrémovaně.

APLIKACE je jednoduchá, stejně jako všechny fluidy se dá jemně vklepat prsty do míst, které chcete zvýraznit. Akorát u tohoto fluidu, pokud jej používáte na větší plochy (např. celý obličej) je nutné pořádné rozetření - aby na některých místech nebylo fluidu více a nevytvářel tak fleky.

vlevo nerozetřený SUN BRONZE, vpravo rozetřený na větší ploše

Dalším fluidem, který (podle toho co jsem četla v komentářích) je asi nejoblíbenější, je rozjasňující fluid DAY LIGHT


Upřímně, jeho oblíbenosti se moc nedivím, protože už je i více tónovací než rozjasňující paletka Dermacol (která mi prostě přišla málo pigmentovaná), ale pořád se dá použít bez problému i na celý obličej, jen jako jemné rozjasnění.


EFEKT: Pleť má po něm jemně zlatavý nádech, ale při použití malého množství na celý obličej to nijak nezmění barvu vaší tváře. Naopak pokud jej použijete jen na rozjasnění některých částí obličeje (např. nad lícní kosti) a vklepete prsty větší množství tohoto fluidu, pak už jde vidět i lehký světle tónovací efekt - hlavně na opálenější pleti rozjasnění vynikne.

APLIKACE je opět jednoduchá, ale při použití na celý obličej je opět potřeba pořádného rozetření prsty (aby nešly vidět tahy), nebo nejlépe rozetření kvalitním štětcem na tekutý make up.

vlevo téměř nerozetřený DAY LIGHT, vpravo rozetřený
odraz světla na méně rozetřeném DAL LIGHT fluidu - zlatavé odlesky, které lze díky němu vytvořit
vlevo: BEZ FLUIDU, vpravo: S FLUIDEM DAY LIGHT na lícních kostech a pod očima

A posledním fluidem je růžový rozjasňující fluid FRESH ROSE, který je ze všech 3 fluidů jednoznačně nejjemnější.


EFEKT: Při menším rozetření (např. na rozjasnění některých částí obličeje při vklepání většího množství fluidu prsty) lze vidět jemný světle růžový nádech, který vypadá sladce a romanticky.
Při větším rozetření jde barva fluidu až úplně do ztracena, ale zůstává lesklá projasněná pleť.

APLIKACE je ze všech fluidů nejjednodušší, protože ani při rozetření narychlo prsty nezanechává viditelné tahy.

vlevo skoro nerozetřený FRESH ROSE, vpravo rozetřený
vlevo: BEZ FLUIDU, vpravo: S FLUIDEM FRESH ROSE rozetřeným na líčkách (přes lícní kost i níže)

SLOŽENÍ je klasicky chemické - najdete tam alkohol, silikony, parfém.. ale alespoň jsou fluidy bez parabenů. Podrobněji na fotce níže.

VÝDRŽ se mi posuzuje špatně, protože rozjasňovače hlavně dodávají lesk.. no a vzhledem k mé mastnější pleti se nemusím bát, že bych o lesk na tvářích přišla, spíše naopak. :D
Každopádně když použiju bronzový fluid (který lze nejlépe vidět a tak i posoudit výdrž) s fixačním pudrem (kvůli zamezení maštění pleti), pak je výdrž skvělá a bronzová pleť vydrží celý den.


DOPORUČENÍ PODLE TYPU PLETI: Tekuté fluidy jsou podle mě dokonalé pro sušší pleť, která potřebuje rozjasnit a dodat lesk (nebo případně pro smíšenou pleť s použitím jen na sušší místa jako jsou lícní kosti).
Pro mastnou pleť naopak doporučuju spíše pudrové rozjasňovače a bronzery.. nebo použít tyto hydratační fluidy a na ně dát fixační pudr. 

Tak jak se vám nové zkrášlující fluidy líbí? Máte s nimi nebo s něčím podobným už zkušenosti nebo nějaké zajímavé tipy na použití? :)

31 komentářů:

  1. Já bych pro tekuté rozjasňovače asi využití nenašla, právě proto, že mám mastnější pleť, tak používám radši ty pudrové. Každopádně, musím pochválit podrobnou recenzi i s ukázkami na obličeji. :-) A od Dermacolu toto byl rozhodně dobrý tah, nevím, že by se v drogérii daly sehnat jiné tekuté rozjasňovače.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilko musím souhlasit úplně se vším - taky to pro mě není úplně to pravé kvůli mastné pleti, ale rozhodně budou u lidí se sušší pletí oblíbené :)

      Vymazat
  2. Mě by se nějaký hodil :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doporučuju mrknout se po nich co nejdříve.. Když jsem procházela před pár dny drogerie, byly někde v akci kolem 170-180Kč.. :)

      Vymazat
  3. Výborná recenze :-) Mně to k těmhle novinkám od Dermacolu hrozně táhne, ale asi bych je nevyužila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, já asi taky daleko více využiju pudrové přípravky - rozjasňovače i bronzery. :)

      Vymazat
  4. Tak ten bronzer vypadá dobře, používám skoro jen "tekuté věci" takže ho asi nutně potřebuju :D Jinak fajn recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Nino. :) já jsem zase na ty pudrové, takže tekutý nejspíše nevyužiju (nebo bych přes něj musela dávat fixační pudr), ale věcička je to moc šikovná. :)

      Vymazat
  5. No jo, asi si ma presvedčila aj na ten bronzujúci.:)
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovědětVymazat
  6. mám tu poslední a to rozjasnění opravdu není tak viditlné =/

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tess úplný souhlas, ta poslední je po rozetření skoro neviditelná..

      Vymazat
    2. přemýšlím, že to jednou picnu do nějakého make-upu se kterým budu 100% spokojená, abych měla takový lehce rozjasňující make-up =)

      Vymazat
  7. I když normálně mám radši krémové produkty (přišla jsem na super jednoduchý způsob jak vyrobit gelové linky a krémovou tvářenku z práškových stínů a tvářenky), ale zrovna u bronzerů apod. mám radši pudrové, nebo alespoň poměrně hutné krémové. Ty hodně tekuté mi připadají, že převorají ten make up pod tím a dodají lesku až moc. Z těch tří se mi ale líbí 2 a 3, zvlášť 3 je docela přirozeně vypadající. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, trojka je přirozená, ale na mě právě příliš málo výrazná, takže mí oblíbenci jsou přesně naopak - 1 a 2, nejvíce 1. :D A s tou tekutostí máš částečně pravdu, ikdyž při správném nanesení (vklepávání prsty nebo šikovným štětcem) si make-up pod tím "nerozbiješ". :) Já jsem ale každopádně pro vše pudrové (ani tvářenky si neumím představit krémové).

      Vymazat
  8. Musím se přiznat, že ač jsem na tyhle novinky od Dermacolu v drogérce koukala, tak mě moc nezaujaly. Ty dva světlejší odstíny asi hezky rozjasní, ale já původně pokukovala po tom tmavším bronzeru, který jsem chtěla používat ke konturování a na to se teda, pro to množství třpytek nehodí.

    Maru Giveaway o Benefit Sugarlicious

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru to máš pravdu, na konturování mi více sedí jejich bronzující paletka, o které jsem psala minule - je v ní jedna tmavější část, která je na to prostě božská! :) (A ta světlejší je stejná jako tady ten bronzující fluid, akorát pudrová)

      Vymazat
  9. ja pouzivam aj tekute aj pudrove :) vzdy podla nalady :)

    Pozyvam na letnu Sally Hansen a Oriflame giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/06/letne-rozdavanie.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Sally Hansen zní dobře, jdu hned mrknout :)

      Vymazat
  10. Skvělá recenze, bohužel jsem právě ten typ s mastnou pletí, takže tohle mi spíš uškodí...Kdybych mohla, vybrala bych si ten poslední, růžový :) ale mám smůlu :D :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, Christine, jsme v tom obě.. Takže rozjasňovač si taky chci ještě najít jiný, pudrový :P

      Vymazat
  11. Ty rozjasňující mám + i ten pudr a moc se mi líbí :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thess s pudrem je to opravdu dokonalost, tak je mám nejraději :)

      Vymazat
  12. Jé, tak růžovou a zlatou si určitě pořídím,myslím, že se s tímhle opravdu dá vykouzlit krásný flawless look.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooget, to rozhodně dá. :) Nejkrásnější je podle mě ta zlatá, která při dobrém nanesení opravdu vytvoří dokonalý vzhled.. Růžová mi přijde spíše slaboučká a celkem neviditelná, klidně bych byla v jejím případě pro větší pigmentaci, když ta barvička má tak krásný odstín. :)

      Vymazat
  13. Vypadají nádherně, ale u mě by neměly využití. Už jeden tekutý rozjasňovač mám a málokdy ho vytáhnu. Nicméně skvělá recenze a fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujii Caroline. :) To já teda celkově ani tekutý make-up nepoužívám často, ale když už se chci opravdu upravit, musí to být se vším všudy co nejdokonalejší. :)

      Vymazat
  14. Mně by seděla asi jen ta růžová, ale jestli není skoro vidět...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brunwen to je pravda, při rozetření jde úplně doztracena, přitom jinak by to byla tak krásná barvička.. :(

      Vymazat
  15. Já teda taky raději sáhnu po pudrové verzi, ale musím říct, že všechny 3 vypadají lákavě, ale mám pleť taky spíše mastnější, takže bych je nevyužila..Jinak nejvíce se mi líbí ten druhý, DAY LIGHT :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, tak to jsme na tom stejně, taky mám raději vše pudrové :)

      Vymazat