pondělí 23. června 2014

Zpevňující a bohatě pečující přírodní krém Apeiron

Nj.. tohle opět není nic pro mě a ani pro ty z vás s mastící se pletí, které příliš pečující krémy nesedí (pro nás můžu znovu jen doporučit Aloe Vera krém-gel). Ale protože každý má pleť jinou, občas se chci taky zaměřit na ty, kteří hledají výživu, hydrataci nebo třeba i zpevnění pleti. A přesně to jsou věci, které hledá moje maminka.

Takže stačí mrknout do její koupelnové skříňky, poptat se jí co a proč má nejraději a sepsat tak recenzi pro všechny se sušší pletí. :)


Dnes jsem z jejích pokladů vybrala Zpevňující a bohatě pečující krém, který je zároveň bestsellerem od přírodní kosmetiky Apeiron. Tahle značka se pyšní certifikátem kontrolované přírodní kosmetiky BDIHneobsahuje kromě všech známých chemických špatností ani parfemaci a alkohol a vůbec celkově se snaží mít ve složení svých přípravků pořádek.. Postará se tak i o tu nejcitlivější, problematickou nebo třeba atopickou pleť.


Sama jsem krém taky vyzkoušela, ale musím uznat, že každodenně bych se s ním mazat kvůli mastné pleti nemohla. Je opravdu hodně vyživující a pleť je po něm promaštěná tak, že má vlastní mastnota už by s ním tvořila jen neplechu. Jinak ale mastnota po namazání na povrchu pleti nezůstává (abyste mě nepochopily špatně), naopak se vsákne do pleti, která je pak pružnější a vyživenější - jak na dotek, kdy je pleť heboučká, tak i bez něj, protože pocit namazané a hlavně vypnuté pleti je cítit.

I když každodenně bych takovou výživu používat nemohla, je tohle přesně typ krému, který bych občas použila na tváře které se mi vysuší zimou nebo sluníčkem, protože zabírá úžasně.


Naopak MAMINKA jej může používat každý den a její pleť je za to jen a jen vděčná. Zbožňuje totiž vyživující krémy, které nemají výživu jen "jako" díky jakémusi chemickému povlaku. Tenhle šikovný pomocník totiž díky svému složení plném olejů suché pleti opravdu prospívá, což nejlépe oceníte při dlouhodobém používání (chemické krémy totiž vyživují jen naoko a pleť pod nimi trpí, dusí se a vysušuje, naopak opravdu vyživující přírodní krémy při přechodu z chemické kosmetiky dokáží zregenerovat pleť při dlouhodobém používání).

Ale protože jde o opravdovou vyživující bombu, ÚČINEK vyživené, hebké a zpevněné pleti pocítíte hned. :)


VŮNĚ je jemná a po namazání o ní už vůbec nevíte.

SLOŽENÍ: Voda, Decylester kyseliny olejové, Cetearyl alcohol (směs mastných alkoholů), mandlový olej, glycerin, jojobový olej, Glycerin, olivový olej, měsíčkový olej, sójový olej, aloe vera, koenzym Q 10, Bisabolol účinná látka z květu heřmánku, Squalen, vitamin E, Sodium stearoyl glutamate (emulgátor z kokosového oleje), xantanová guma, parfém (přírodní), Citral, Geraniol, Limonene, Linalool.

CENA: 498Kč za 50ml


Co vaše osvědčená výživa vyschlé pleti? :)

11 komentářů:

  1. Ja mám skôr mastnú/problematickú pleť, ale keď má občas "suchoty" tak vrstvím, čiže si doprajem sérum s kyselinou hyaluronóvou, hydratačný krém a olejček. A cez deň jogurtovú masku s medom :)
    Rozmýšľam, či by tento krém sadol mojej mame, má síce zrelú pleť, ale tiež má skôr sklony k mastnej pleti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavní bude asi to, jestli má sklony i k akné.. já třeba právě kvůli tomu nemůžu používat příliš vyživující krémy - mám z nich večer hned nějaký ten pupínek navíc.. Ale i tak je tohle hodně vyživující, takže to spíše ocení pleťové sušenky. :)

      Vymazat
  2. tiež nemám suchú pleť, ale na takú musí byť vážne super, zbožňujem prírodnú kozmetiku. :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, pro suchou pleť to je zázrak, ale já mám raději jejich jemný aloe vera krém-gel.. To je lahůdka právě pro mastnou pleť se sklonem k akné :)

      Vymazat
  3. Vzorek právě tohoto krému jsem dala mamči ať ho vyzkouší, ale vždycky řekne, že ty vzorky si nechá na horší časy (tzn. když ji nečekaně dojde krém :D:D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak to jsem na tom ale podobně.. Já si zase hodně vzorků schovávám na cesty. Akorát takové zajímavé teda testuju, to si prostě nemůžu pomoct. :P

      Vymazat
    2. To já chci vždycky zkoušet všechno hned :D

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Thess o Jafře slyším poprvé, hned jsem na ni mrkla.. Ale co jsem našla tak ceny jsou asi stejné, ale myslím že nejde o přírodní kosmetiku, nebo jsem to alespoň nikde nenašla a certifikát taky ne.. :(

      Vymazat
  5. Tak já jsem apeiron koupila jak byly ty větší slevy, tak jsem si koupila noční a denní na normální a suchou. Noční jsem dala kamarádce, já většinou na noc používám jen olej nebo sérum. A denní těstuji,ale asi mi absolutně nesedí a strašně mi nevodní :( spíš aroma zmoklého psa...tak zatím nevím co si o krému myslet...ještě je to krátká doba

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fuj, ještě že jsem nenarazila na žádný nevoňavý. :D Naopak svůj aloe vera krém-gel zbožňuju i co se týče vůně (je taková slaďoučká a svěží, něco mezi coca colou a citronovým nanukem) :3

      Vymazat