pátek 5. prosince 2014

NAOBAY - zklidňující pleťové tonikum s aloe vera

Když mi začalo docházet mé nejmilovanější duo k péči o pleť od Dr. Hauschky, čekalo mě nelehké rozhodování.. Koupit opět jejich čistící krém + tonikum, nebo dostát své povinnosti kosmetické blogerky a mrknout se na zoubek něčemu novému?

..A jak už vidíte, rozhodla jsem se pro vás připravit další zajímavé články o přírodní kosmetice. Koukala jsem opět i v cenové kategorii Dr. Hauschky, ale nakonec jsem ulovila o hooodně levnější tonikum, které se mi ale stejně zalíbilo ze všech nejvíce. :)


Kromě toho, že mě okouzlilo šikovné složení s aloe vera, hezký obal, certifikát ECOCERT s netestováním na zvířatech a neskutečná cena, zalíbila se mi i možnost vyzkoušet značku, o které příliš často neslyším - přírodní kosmetika Naobay..

(A kromě tonika jsem si nedávno pořídila i nový čistící gel jiné značky, takže se brzy můžete těšit i na jeho recenzi.)



Po delší době jsem se totiž mrkla na eshop BIOOO a ikdyž jsem měla v plánu jen omrknout minerální make-upy (svůj současný přírodní pudrový minerální make-up Lily Lolo totiž používám denně a bojím se že brzy dojde), nakonec jsem skončila s novým tonikem..

A když už jsme u stránky BIOOO, musím uznat že za tu dobu co jsem tam nebyla ji opravdu vylepšili. Hlavně mě okouzlilo detailně rozepsané složení u většiny produktů i s procentuálním rozdělením složek podle jejich škodlivosti.


Třeba u vybraného tonika najdete graf (na fotce výše) s rozložením složek: 33% čistě přírodní, 11% přírodní deriváty, 33% potenciální alergeny, 22% chemické bez negativních účinků na zdraví. Nejde sice o přesná procenta složek ve výrobku, ale procenta se počítají jako by množství každé složky ve složení bylo stejné. Přesto máte při označení toho co je která složka zač hned více jasno, takže Biooo za tuhle vychytávku opravdu chválím. :)


Ale teď už k mému novému objevu - NAOBAY zklidňujícímu pleťovému toniku.


VŮNĚ tonika je lehounká, možná mi jemně připomíná kosmetiku Kivvi (která voní nádherně), ale je o hodně slabější.
KONZISTENCE je naprosto vodová, ale když se vsákne do kůže (téměř hned), zanechá příjemný pocit zpevněné pleti (podobně jako ostatní, mnou tak oblíbené přípravky s aloe vera).

ÚČINKY jsou hlavně skvělé odmaštění, spíše až vysušení, ale přitom zklidnění pleti. Rozhodně ho hodnotím hodně dobře, protože svou funkci opravdu plní (ne jako vodičky které nedokáží odmastit nebo zabránit zanícení pleti). A právě tomu zanícení pleti taky dokáže skvěle zabránit. Celkově s ním nemám žádné problémy a jsem ráda že jsem si jej nakonec vybrala. :)

Pokud bych byla hodně drsná a chtěla ho srovnat s Dr. Hauschkou, pak musím jen dodat, že Hauschka tonikum dokáže výživu uzamknout v pleti (která tak zůstane hydratovaná a vyživená) a přitom povrch pleti odmastit. Naopak tohle Naobay tonikum z pleti mastnotu vytáhne a tak si občas musím na noc namazat pleť nějakým tím olejem nebo přírodním krémem. Ale k tomuhle srovnání moc nepřihlížejte - Hauschka tonikum stojí 3x tolik..


CENA Naobay zklidňujícího tonika je na stránkách Biooo 329Kč za 200ml (za to samé množství tonika Dr. Hauschka byste dali 1036Kč), takže musím říct že je opravdu super. :)

SLOŽENÍ máte vypsané výše - na printscreenu složení ze stránek Biooo, které se 100% shoduje se složením na výrobku.

.. A k tomu skvělému plastovo-dřevěnému obalu můžu jen dodat, že ikdyž tak nevypadá, tak neteče ani když ho obrátíte dnem vzhůru. :D


Tak jak se vám značka Naobay a jejich tonikum líbí? :)

14 komentářů:

  1. Značku vidím prvně (nebo si to myslím), ale vypadá zajímavě a obal se mi moc líbí :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thess a to jsem u nich viděla i celodřevěné obaly (teda jen s plastovým vnitřkem).. ty jsou teprve nádherné :3

      Vymazat
  2. Vypadá zajímavě a i já tuto značku vidím poprvé :-)

    Zvu tě na mou giveaway o super skřipce do vlasů - http://talktomymoustache.blogspot.cz/2014/11/linziclip-giveaway.html :-) <3

    OdpovědětVymazat
  3. Musím se přiznat, že značku neznám, ale popis i obal výrobku mě zaujaly, vypadá moc hezky a účinky zní fajn. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brunwen taky jsem značku viděla poprvé.. Procházela jsem si Biooo (konkrétně zrovna tonika a čistící gely), a když jsem ji viděla, začala jsem být opravdu zvědavá. :)

      Vymazat
  4. Vypada dobre.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. O téhle značce slyším poprvé, takže děkuju za recenzi :) Musím říct, že ten polodřevěný obal vypadá vážně fantasticky a nechápu, proč dřevo nezapojuje více značek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ely a to je ještě slabé, jejich celodřevěné obaly vypadají ještě úžasněji (ikdyž uvnitř je myslím opět plast).. Ale to bych si chtěla koupit už jen proto, aby mi to zdobilo koupelnu. :3

      Vymazat
  6. Já tohle tonikum , koupila v akci pro kamarádku, už je to cca půl rok, a kolem Vánoc se konečně uvidíme, tak jsme zvědaví co bude říkat :) Určitě mám v plánu vyzkoušet ho i já sama,když jsi z něj nadšená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani můžu jedině doporučit. Na prvním stupni je u mě sice pořád Hauschka, ale když to srovnám cenově, tak tohle je opravdu pecka. :) Navíc já mám celkově strašně ráda kosmetiku s aloe vera, ta mi na problematickou pleť se sklonem k akné prostě sedí. :)

      Vymazat
  7. Já mám pleť spíš suchou, takže mi víc sedí tonika z Asie, kde bývají spíš hydratační, ale pro někoho s mastnou pletí to musí být skvělé. A líbí se mi to dřevěné víčko. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi taky, už je to můj druhý kousek s dřevěným víčkem. Ikdyž první - šampon Oright už došel, ale nádobku jsem si nechala na další šampony. :D

      Vymazat
  8. vau vyzerá naozaj zaujímavo :) Škoda že žiadne skúsenosti s touto značkou nemám :/

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat