sobota 20. prosince 2014

přírodní šampon Alverde - jablko a papaya

O mém naprosto nejoblíbenějším šamponu O´Right jsem už párkrát psala (jeho recenzi najdete TADY) a nejraději už bych používala jen a jen jeho. Bohužel jsem si asi tak v květnu/červnu všimla, že jejich české stránky nelze zobrazit, stejně jako jejich český Facebook a na maily neodpovídají. Prostě se jen tak ze dne na den vypařili z ČR. V tu chvíli už došly i zásoby jejich produktů na ostatních eshopech a celkově už asi není kde v ČR O´Right šampony sehnat. :(

Pokud jste přírodní šampony O´Right ani nevyzkoušeli, buďte rádi že nevíte o co jste přišli.. Pro mě to je totiž kosmetická katastrofa a nevím, jestli se mi podaří najít něco čím je nahradím.


Nedávno jsem se tedy vydala prohledat DM drogerii, jestli mi nějaký přírodní šampon nepadne do oka (nebo spíše do nosu) a hned u vstupu na mě čekal stojan ALVERDE (což je levnější přírodní kosmetika, které jsem bohužel nikdy dřív nevěnovala příliš pozornosti).

Hned se mi u všech šamponů zalíbilo jak přírodní složení tak ceny (myslím že se pohybovaly kolem 60-90Kč) a začala jsem se svým dalším klasickým testem - očicháváním. Tak jsem vyřadila naprosto všechny obyčejné a nevonící šampony a zastavila se u božské ovocné VŮNĚ jablka a papáji. :)


Teď už mám šampon asi 2 měsíce, a tak si troufnu říct že mě nezklamal. VŮNĚ je opravdu něco a překvapivě dokáže trumfnout i kdejaké chemické šampony.. Není nic jednoduššího než si ji zajít do DM drogerie vyzkoušet a uvidíte samy. :)


PĚNU tvoří možná o něco méně než chemické šampony, ale mezi těmi přírodními je snad na špičce pěnivosti. Většinou jsem zvyklá, že přírodní šampony pění méně.

ÚČINKY mi naprosto vyhovují, vlasy jsou po šamponu jemné (jemnější než po mém milovaném O´Right šamponu, ale zároveň nejsou tak nadýchané), šampon tedy netvoří objem.
Stejně jako se všemi ostatními přírodními šampony i s tímto myju vlasy vždy 2x aby se úplně odmastily.

Co se týče mého obvyklého svědění pokožky hlavy, to se s tímto šamponem nekoná (díky šetrnému složení).


Jediné na co si budete muset dávat pozor je aby se vám šampon nezkazil. Doma s tím nemám problém, ale když ho odlívám na cesty do miniaturních lahviček, do kterých občas ve sprše nateče troška vody, šampon se mi takhle už 2x zkazil (začal nevábně vonět, ale přitom ten samý co mám doma v originálním balení je stále v pořádku i po daleko delší době).


SLOŽENÍ je na fotce níže a nemám mu vlastně vůbec co vytknout (spíše naopak). :)
CENA pokud si dobře pamatuju byla 80 nebo 90Kč za tohle velké 300ml balení.


Pokud tedy hledáte levný, šetrný (ale pěnivý) a nádherně vonící přírodní šampon, tenhle určitě musíte vyzkoušet. :)

16 komentářů:

  1. Určo krásně voní, ale přírodní šampony mi nesedí.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, je pravda že mám výhodu jemných vlasů, pro které není skoro žádný šampon problém.. Naopak ale nesnesu chemii kvůli přecitlivělé pokožky, takže přírodní šampony jsou pro mě skoro jediná možnost (+ některé další z lékáren atd)

      Vymazat
  2. Přijde mi, že Alverde šampony se hodí jen pro některé typy vlasů. Já osobně mám vlasy barvené a suché, a tak jsem si pořídila mandlový šampon pro poškozené vlasy a musím říct, že to byla naprostá katastrofa. Vlasy mi lítaly, lámaly se, nešly rozčesat, nedržely tvar a byly neskutečně suché. To samé i jejich kofeinový šampon. Takže od této hrozné zkušenosti jsem dala přírodním šamponům stopku a používám jenom Loreal Professionnel, Lee Stafford, popř. Kerastase.
    ...//Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. KejT souhlasím, že pro poškozené a lehce se zacuchávající vlasy jsou přírodní šampony celkově problémové. Musela bys po nich používat hodně šikovný balzám (a to opět chemický). Ale podle mě je to pořád lepší, než si ničit tou chemií pokožku hlavy.

      Určitě s tím všichni nemají stejný problém jako já, ale mě z chemických šamponů svědí hlava a daleko více mi padají vlasy.. takže věřím že i když to někdo necítí tak znatelně, určitě v tom co Ti to udělá s vlasy rozdíl je. A bohužel to jak zdravé a husté bys mohla mít vlasy s používáním přírodních šamponů zjistíš až po delší době vyhýbání se těm chemickým (z vlastní zkušenosti vím, že rozdíl nepoznáš příliš rychle).

      Vymazat
  3. Alverde kosmetice jsem moc nevenovala pozornost, ale ty jejich sampony me celkem lakaji :)
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kathleen pokud máš ráda přírodní šampony, určitě tenhle vyzkoušej. :) I kdyby náhodou neseděl, není to tak drahá záležitost a v opačném případě z něho budeš mít radost jako já. :)

      Vymazat
  4. Já mám doma od alverde právě že naprosto bez vůně, používám totiž nepřírodní a jednou týdně s tím přírodním dělám takovou očistu :D. Já po tom prostě nemám tak pěkné vlasy, jako po těch chemických :-/ Ale ten jablíčkový musí vonět fakt pěkně, někdy si ho očichám :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ten musí vonět krásně :). Celkem mě překvapilo složení, nevěděla jsem, že je Alverde až taková přírodní bomba :).

    OdpovědětVymazat
  6. Ten jsem také měla a voněl báječně, ale i celkově byl úžasný, určitě se k němu zase vrátím, ještě že si mi ho připomněla :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  7. zatím jsem žádné takové šampony nezkoušela, ale ráda bych :))

    OdpovědětVymazat
  8. No mela bych vyzkouset.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Žádný od Alverde jsem ještě nevyzkoušela. Momentálně používám jeden z Francie ,,So BIO" a je božskej. Krásně voní a vlasy mám po něm moc hezké. www.beautypusinka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Musí vonět krásně, já ještě žádné výrobky od Alverde nezkoušela :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  11. Moje zkušenost s Alverde šampony je taková prúměrná, nebyly vyloženě špatné, ale taky nijak zvlášť skvělé. Z přírodnějších značek mi opět vyhovuje Beyond, obzvláště jejich řada s makadamií. A všechny jejich vlasové produkty nádherně voní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Beyond vůbec neznám, akorát ho ani nemůžu na českých stránkách nikde najít, asi to bude stejný problém jako O´Right.. :( Budu se asi muset někdy dokopat ke koupi ze zahraničí a pak si pěkně počkat. :P
      Jinak zbytek Alverde šamponů mi taky nic moc neříká, ale tenhle je tak hezky voňavý.. :3

      Vymazat
  12. Škoda, že hodně lidí přírodní šampony často hodně brzy odsoudí. Silikony v běžných šamponech obalují vlas, aby se po umytí zdál krásný, ale je to jen zdánlivé. Protože v dlouhodobém hledisku vlasy ničí. Po umytí přírodním šamponem vlasy nevypadají tak krásně, ale po delším používání budou.
    Alverde je skvělá značka. Docela dobrá kvalita za ceny, které nejsou u přírodní kosmetiky běžné. Navíc skvěle dostupná v každé DM.

    OdpovědětVymazat