pátek 12. prosince 2014

Vánoční šílenství

Tak je to tady... Vánoční nálada už mě naprosto pohltila, nakupuju ozdoby a paličkové lízátka ve velkém, zdobím stromeček a kdykoliv mi to přítel nezatrhne, poslouchám jednu vánoční písničku za druhou.. Ok, teď je to možná už v pořádku, ale že mě to chytlo už v půlce listopadu, to všechny u nás doma asi zrovna netěší. 

Jak jste na tom s Vánočním blázněním vy? :)




Pokud Vánoce a všechno kolem nich zbožňujete stejně jako já, nemusíte se bát mrknout i do zbytku článku.. Ale pokud se vám při představě koled, přemíry červené, bílé a zelené barvy, vánočních pohádek (nebo spíše až přehnaných amerických vánočních filmů) dělá špatně, radím se dalšímu pohledu na následující fotky raději vyhnout. 

Je až překvapivé co všechno si člověk dokáže s Vánocemi spojit, a jak pro mě tenhle jeden jediný den v roce dokáže změnit skoro celé 2 měsíce.. Pro mě jsou Vánoce (+ dost dlouhá doba před nimi) časem, kdy si neustále připomínám všechny ty veselé štědrovečerní večeře, procházky zasněženým městem, nedočkavost a očekávání zvonícího zvonečku (jako znamení že Ježíšek nachystal dárky a my se se sestřičkou můžeme vrhnout do obývacího pokoje) a nakonec dětinskou radost z rozbalování dárků.

Vím, že tohle už je hodně dávno, ale já vidím Vánoce pořád úplně stejně. Je mi úplně jedno že mi není deset - vánoční písničky si budu zpívat pořád, zdobení stromečku bych taky nevyměnila a k tomu už můžu taky kupovat dárky všem mým nejmilovanějším.



Každý rok to sice probíhá trošku jinak, ale základní fáze vánočního šílenství u mě probíhají zhruba stejně:

Fáze 1 - hledání zbylých vánočních lízátek (špalků/paliček) z minulého roku, jejich likvidace v horkém čaji nebo čokoládě + nakupování dalších a dalších.. 


Ani už si nepamatuju kdy jsem se stala takovým špalkovým závislákem. Ale pokaždé když je vidím, vzpomenu si kromě Vánoc na "Gilmorky", takže s tím asi budou mít co dočinění právě ony. Pokud si dobře pamatuju, chodily si dávat vánoční kafe právě s těmihle lízátky.



Fáze 2 - poslouchání vánočních koled při míchání horkého čaje lízátkovýma paličkama.. 

Od doby kdy jsem byla malá se to ale dost změnilo - přešla jsem od českých koled přes moderní anglické až po ty starší klasiky od Sinatry, Binga Crosbyho, Andyho Williamse, Barbry Streisand atd.. Navíc letos jsme to dotáhli k dokonalosti, když přítel přinesl gramofon a koupili jsme si naše oblíbence na gramofonových deskách. :3

Fáze 3 - nakupování všeho červeného, bílého, zeleného - ať už to po Vánocích využiju nebo ne.. A samozřejmě obnovování spotřebovaných lízátek.

V téhle fázi jsem letos nemohla odolat šatům z nové kolekce H&M - samozřejmě v zelené barvě.. Jediné štěstí, že na rozdíl od červené a bílé zelenou nosím celoročně. 



Kromě toho ve své nakupovací fázi sháním novou výzdobu, balící papíry, stuhy a několikrát týdně obcházím obchůdky typu Nanu Nana..


špalky, stuha, bílé baňky, mašličky a balící papíry - Albert, bílý řetěz z neznámého obchůdku s dekoracemi
..a krabička plná kouzelných baněk z Nanu Nana

Fáze 4 - zdobení všeho co mi přijde pod ruku.. k téhle fázi se občas přidá i přítel a každoročně najde místečko pro svou (asi jedinou) vánoční ozdobu - mini čepičku, která původně byla součástí balení vánočního čaje z Oxalisu. Letos to schytal Iron Man.


Je až děsivé, že tohle všechno stíhám daleko před tím, než otevřou stánky s punčem a v obchodech se rozezní vánoční koledy. :D

PS: A dárky nakoupené ještě nemám..

Přeji krásný den a ať si Vánoce užíváte taky plnými doušky,
Nicca

15 komentářů:

  1. Ty saty jsou krasny, chci take na Vanoce nejake sehnat, super tip :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Mě s železnou pravidelností chuť zpívat koledy postihuje v polovině léta, to je teprve na palici! :D Proto mám na iPhonu celoročně několik alb, abych si mohla za parného počasí vykračovat za jejich poslechu. A taky to rozhodně nejsou ty české, mám už léta stejný vkus jako ty a až na výjimky nám doma zní právě spíše klasiky od Sinatry, Crosbyho, Deana Martina... prostě ty nejkrásnější~ (Hmm, a už mi v hlavě jede "Here Comes Santa Claus", to mám "radost" xD

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem asi divná, ale vánoční nálada na mě ne a ne přijít již pár let. Jsem ráda, když mě zastihne aspoň na ten Štědrý den. Teďka např. sedím v práci a místo nad dárky přemýšlím nad kadučním řízením v akciovce, vyloučenými akcionáři a mezerou v zákoně. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Na mě poslední roky vánoční nálada nepřichází, po několika nepříjemných letech a hrůzách, co se rodině v prosinci staly, tak mně prostě Vánoce míjí. Samozřejmě zdobíme stromeček, doma máme vánoční výzdobu, kupujeme dárky a pečeme cukroví, ale ta pravá atmosféra Vánoc se už vytratila.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné šaty :)
    Letos ještě tu ,,správnou" vánoční náladu nemám, což je zvláštní. Běžně si totiž koledy prozpěvuju už v září :D
    PS: Dárky nakoupené mám a dokonce jsou už i zabalené! :)
    .. a small miracle CZ

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné šaty, já mám Vánoční náladu už dlouho, ale dárky taky ještě nemám ?D

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  7. Na me Vanoce prijdou az kdyz se vratim do Prahy, ve skole mam vzdycky pred Vanocemi takovy stres, ze Vanocni vyzdobu vidim tak akorat v supermarketu. Treba ted je v centru uz tyden Vanocni trh a ja ho uvidim tak mozna den pred odletem. Zaroven nemuzu pect cukrovi (protoze na nej nejsou ingredience a vykrajovatka) a nakupovat ozdoby se mi nechce, kdyz by to bylo jen na chvili. Takze mame s Geraldem akorat Vanocni kalendare (Body Shop udelal jeden s kosmetikou, ale bohuzel mimo moznosti moji penezenky a kufru) a jeden svicen. Ale fakulta ma vsechno od stromecku az po svarak a pernicky pri odpolednim caji. :)
    Ta lizatka jsou skvela, taky se mi libi :) Macet do caje me zatim ale nenapadlo. =D

    OdpovědětVymazat
  8. Moc krásný Vánoční článek. Ta lízátka zbožňuju! taky moc ráda popíjím horkou čokoládu! www.beautypusinka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Já bych moc ráda vánočně bláznila, ale jsem v jednom kole.... zápočty, seminárky, výzkumy, škola, práce... jsem ráda, když se vůbec pořádně vyspím. Mé volno by mělo začít ve čtvrtek, tak snad mi do toho zase něco nevletí a já si budu moct trochu užívat... protože proboha, já nemeám koupený ani jeden dárek, nemám uklizeno natož nazdobeno, ještě jsem ani nepekla!!! Děs! :D
    Ty šaty jsou nádherné! Určitě je využiješ i během roku. Na nakupování balících papírů, stužek a dárků se už moc těším! :D Ráda balím dárky, vždy to vypadá tak krásně. Takže za týden už začnu bláznit taky. Těším se!!!

    OdpovědětVymazat
  10. krásný článek :) také mě vánoční nálada naprosto pohltila, zdobím celý pokoj, balím dárky,
    poslouchám americké koledy, jím cukroví a už se nemůžu vůbec dočkat :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ty šaty jsou nádherné a všechny ty dekorace taky ♥ To já už mám nakoupené vše :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  12. Mňa vianočná nálada zľahka lízne niekedy v novembri a potom sa akosi vyparí :D Potom tých pár decembrových týždňov ubehne šialene rýchlo a kým vytiahnem vôbec vianočné ozdoby, je už aj po vianociach :/ No už sa teším, keď budeme bývať s priateľom spolu, to plánujem zdobiť už prvý decembrový týždeň a "povinne" pozerať vianočné rozprávky celý december :D

    OdpovědětVymazat
  13. Merry Christmas in advance, such a great post & would you like to follow each other on
    GFC, Google+ & Bloglovin? Lemme know & lets keep in touch!



    X
    http://subhamrai.blogspot.in/

    OdpovědětVymazat
  14. To mi povídejte. Vždycky je to kolem Vánoc stejné. Já nestíhám, jsem nervozní, manželka to samé a děti si vymýšlejí, co by ještě chtěli k Vánocům a jako dárečky. Já si letos ještě koupil super české boty, ale prostě jsem si tak nějak uvědomil, že pro sebe se mi vymýšlí dárky lépe než třeba pro někoho jiného. Prostě já vím přesně, co potřebuji. :)

    OdpovědětVymazat