čtvrtek 26. února 2015

L´Occitane Immortelle čistící pěna pro rozjasnění pleti

Jak už jsem psala nedávno, jedničkou u mě v péči o pleť asi pořád zůstane Dr. Hauschka.. ale to bych příliš zanedbávala svůj blog, kdybych psala pořád dokola o mých dosavadních oblíbencích a nezkoušela nic nového. :)

Takže když mi podruhé došlo mé oblíbené duo od Hauschky (čistící krém + tonikum), rozhodla jsem se zase vyzkoušet něco nového.. A teď už je to pár měsíců co používám jednu z věciček z celkem vychvalované slaměnkové řady Immortelle od značky L´Occitane - čistící pěnu pro rozjasnění pleti.


O slaměnkové řadě uslyšíte hlavně v souvislosti s bojem proti stárnutí pokožky a hlavními taháky téhle řady jsou různá "omlazující" séra a masky. Každopádně to není tak úplně příklad čistící pěny, kterou jsem si pořídila já..


Čistící pěna Immortelle má především účinně i šetrně odstraňovat make-up i nečistoty, sjednocovat tón pleti a pleť rozzářit. A samozřejmě by také měla působit proti stárnutí pleti..



Sama jsem tedy kromě čištění pleti očekávala jakousi péči, hydrataci a pocit, že čistící pěna opravdu obsahuje olej ze slaměnky (ano, opět jsem čekala hloubkovou olejovou hydrataci, a přitom téměř žádný pocit mastnoty - podobně jako u čistícího krému od Hauschky..).

Jenže v tomhle mě opět nečekalo nic jiného než zklamání. A to je tenhle produkt už ve stejné cenové kategorii jako Dr. Hauschka. Nj, jsem už asi hodně zhýčkaná a jen tak něco se na mém žebříčku takhle vysoko nedostane..


ÚČINKY: Čistící pěna sice vypadá krémově a hydratačně, ale nenechte se zmást.. Svými účinky je nejblíže přírodním mýdlům, které dokonale čistí pleť, ale zároveň ji spíše mírně vysušují. Takže je celkem nutné po vyčištění pleti použít olej pro hydrataci (případně nějaké více vyživující tonikum, pleťový koktejl nebo něco podobně hydratujícího a přitom nezalepujícího).

Když jsem se smířila s tím, že hydratační tahle věcička prostě nebude, teprve pak jsem si jí celkem oblíbila. Přece jen všechny ty skvěle čistící přírodní tuhá mýdla zbožňuju, a tohle je v daleko lepší, tekuté formě, která se lépe skladuje i používá.


Kromě hloubkové hydratace, která se nekonala (a kterou jsem si spojovala právě se zamezením stárnutí pleti), tak jsem nezpozorovala ani sjednocení tónu pleti. Takže pro mě tahle čistící pěna zůstává v kategorii "klasické přírodní mýdlo v tekuté formě".

Další plus můžu udělit ještě výborné pěnivosti a skvělému nanášení i s použitím mořské houby.



SLOŽENÍ mě ale taky spíše zklamalo.. Vím, že L´Occitane není čistě přírodní značka - sice se prý o přírodní složení snaží, ale podle jejich zásad v rámci bezpečnosti a efektivnosti nechávají syntetické (umělé) látky tam, kde neexistuje spolehlivá přírodní alternativa.. Teda alespoň to tvrdí na svých stránkách. 

Ale ani tak se mi v čistící pěně na pleť za tu cenu nelíbí např. silikony, PEG deriváty (činí pokožku propustnější pro nebezpečné látky), Sodium Laureth Sulfate (pro mě dráždivá pěnivá složka používaná v chemické kosmetice).

Mimochodem CENA je kolem 550 - 600Kč za 125ml, což je podle mě za tohle tekuté mýdlo bez zajímavé vůně nebo efektu, a to ještě s ne úplně přírodním složením příliš hodně. Tady jde jednoduše jen o značku L´Occitane, která je založená na vysoké ceně a pocitu luxusu..


OFICIÁLNÍ POPIS:
Slaměnka má pověst věčně krásné květiny: nikdy neuvadá, a to dokonce ani po sklizni. Její organický esenciální olej se vyznačuje bohatstvím aktivních molekul s jedinečnou schopností bojovat proti stárnutí. Společnost L’OCCITANE již před více než deseti lety odhalila a také patentovala mimořádné účinky proti stárnutí, které v sobě skrývá korsická slaměnka – jediný druh, který disponuje neuvěřitelnou koncentrací aktivních složek. Objevte naše řady Slaměnka, které vaší pleti poskytnou kompletní řešení proti stárnutí. 

Rozjasňující čisticí pěna neobsahuje mýdlo a skvěle se hodí pro každodenní péči o pleť. Krémová textura se při styku s vodou promění v bohatou pěnu, která účinně odstraňuje nečistoty a make-up. Spojuje v sobě účinky esenciálního oleje z organické slaměnky pro hladkou pleť a výtažků ze sedmikrásky, které účinně sjednocují tón pleti a propůjčují jí svěží vzhled. Po použití bude vaše pleť jemná, čistá a rozzářená. Výrobek je vhodný pro každodenní použití.

Viditelné výsledky:*- Pleť je okamžitě čistší až o 96% a zářivější až o 90%- Po 4 týdnech je tón pleti více sjednocený až o 87% a zářivější až o 84%
* Spotřebitelský test na 25 ženách po dobu 4 týdnů. Dermatologicky a oftalmologicky testováno.



Na stránkách L´Occitane ani Parfums.cz bohužel nenajdete vypsané detailní složení - jediné co zde najdete je toto:
Složení:
    • éterický olej z kostarické slaměnky - je bohatý na aktivní molekuly s jedinečnými výsledky proti stárnutí, vyhlazuje pleť
    • výtažek ze sedmikrásek – rozjasňuje a udržuje krásný tón pleti

..a to jak vidíte, vám nic o chemii v tomhle přípravku neřekne.

Navíc na stránkách Parfums je značka L´Occitane zařazena mezi Bio kosmetikou - musím tedy uznat, že v tomhle zařazení mají celkem mezery. Dokonce si pamatuju, že mě někdo z vás už dříve upozorňoval na některou další značku, která do této kategorie tak úplně nepatří, a přesto tam je..

Bohužel je hodně podobných značek, které se snaží být částečně přírodní (a nalákat na to zákazníky) a některé jejich produkty přírodní opravdu 100% jsou.. ale zbytek se naopak hemží silikony, parabeny, chemickými pěnidly atd. Takže tentokrát to u mě zrovna byla trefa do té druhé kategorie produktů u napůl přírodní značky..


Mimochodem tohle je má druhá zkušenost se značkou L´Occitane - ta první s jejich mandlovým sprchovým olejem u mě měla rozhodně daleko větší úspěch.

Co vy a L´Occitane? Pokud patříte mezi jejich zákazníky, budu ráda za tipy na co se podívat příště nebo čeho se vyvarovat. :)

Přeji krásný víkend,
Nicca

7 komentářů:

  1. Tak podle názvu mě zaujala, jinak už moc ne. Navíc tolik peněz bych do čistící pěny či gelu nedala.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já bych do třeba do čistícího krému od Hauschky už vrazila naprosto bez výčitek a s vědomím, že mi to ušetří pár měsíců problémů s pletí.. Ale tohle je bohužel naprosto předražené. :(

      Vymazat
    2. Tak ani do toho bych to nevrazila :D Ale tak já nemám problém s pletí, takže moc nemusím řešit, zda se mi to tom pleť nezhorší.

      Vymazat
    3. Nestačí mi než závidět :P :)

      Vymazat
  2. Celkově mě až tak nezaujal, mám taky pár dražších přípravků, ale tahle značka zatím u mě nic moc, ale měla jsem jen dvě zkušenosti cca :D

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thess tak to jsme na tom asi tak stejně.. :) Taky mám jen 2 zkušenosti a taky jsem si je nijak zvlášť nezamilovala.

      Vymazat
  3. Pěnu jsem nezkoušela, ale měla jsem z téže řady peeling, který slibovat to samé co pěna. S peelingem jsem byla spokojená, dobře hydratoval a byl hodně příjemný. Znovu už jsem ho ale nekoupila, protože jednak je dost drahý a jednak, jak píšeš i ty, nejedná se o zcela přírodní, natož tak bio kosmetiku.

    OdpovědětVymazat