pátek 20. února 2015

Můj nejoblíbenější make-up: přírodní Lily Lolo

Možná si ještě vzpomínáte, že před nějakou dobou jsem tady vychvalovala ten nadpozemsky krycí make-up Cover od Dermacolu a jemu podobné.. Musím sice uznat, že tyhle barevné masky jsou dokonalé na focení a zakrytí naprosto čehokoliv (takže když se mi na obličeji vytvoří jakkoliv brutální pupínek, stačí malinká ťupka Coveru a neuvidíte zhola nic).. Ale na každodenní nošení to prostě není - po těch hustých chemických zalepujících make-upech to prostě nejde jinak, než že se vám pleť začne ucpávat, zanášet, a většinou bude protestovat mnoha pleťovými katastrofami.

Ale co když pleť chcete mít zdravou, čistou, spokojenou a zároveň používat make-up k jejímu barevnému sjednocení a vytvoření upraveného vzhledu? To pak chce něco přírodního a nezalepujícího..


Sama jsem tuhle otázku vyřešila už dávno, jenže tehdy jsem nedospěla do fáze, kdy bych se líčila každý den.
Zato od té doby co chodím do práce, make-up beru jako nutnost. Ne že bych bez něj nemohla vyjít ven, ale přece jen nechci vypadat jako flekatá puberťačka, která se o svůj vzhled nestará.

A tak jsem po dřívějších neúspěšných pokusech s nošením chemických make-upů několik dní po sobě (a následným opupínkováním skoro celého obličeje) věděla, že prostě musím sáhnout po osvědčeném kousku, který mi pupínky nezpůsobí ani kdybych se v něm každý den koupala.


dřívější make-up Lily Lolo s bílým víčkem, nové balení s černým víčkem

Minerální make-up Lily Lolo je tak můj největší zachránce, a navíc už teď jsem si jistá, že dokud jej budou prodávat, bude mít v mé koupelně své nejčestnější místo.

Mimochodem tohle je už mé druhé balení - to první, tehdy ještě s bílým víčkem, mi vydrželo 1 rok občasného používání + dalšího půl roku každodenního používání. :)


Můj ODSTÍN CANDY CANE je pro světlou pleť se studenými podtóny, takže v něm nenajdete žádné stopy po žluté nebo oranžové barvě. Spíše jde do světloulinké béžové a dobře si bude rozumět i s pletí do růžova.

Lily Lolo make-upy jsou ale dostupné jak v daleko tmavějších odstínech, tak i v těch sněhově bílých (např. odstíny Porcelain nebo China Doll).

vlevo pudr nanesený prstem, vpravo rozetřený štětcem do ztracena

KRYTÍ make-upu je jemné, takže pod ním stále uvidíte znamínka, ale na druhou stranu zarudlá místa zmizí a pleť se hezky sjednotí. Krytí se dá zvýšit nanesením více vrstev pudru, a přitom nebudete vypadat přepudrované, ani jako byste měly barevnou masku.

NANÁŠENÍ je asi nejlepší plochým a hustým kabuki štětcem, který zamezí přílišnému sypání pudru a zajístí jeho pomalejší spotřebu. Pudr si jednoduše odsypete do víčka a naberete na štětec.

Sama ještě před nanesením pudru dávám na pleť olej, krém nebo gel, aby (hlavně v zimě) nebyla pleť vysušená.. V létě mi stačí pudr samotný.


VÝDRŽ je naprosto skvělá a pleť vypadá i po celém dni pořád krásně. Navíc mi odpadají i problémy s maštěním pleti, a to se ani nemusím během dne přepudrovávat.
Snad vám to potvrdí fotka níže, kterou jsem pořizovala až večer, po téměř celodenním běhání po nákupech. :)

make-up Lily Lolo: Candy Cane + tvářenka Everyday Minerals: Nature´s sweet Side
CENA je 499Kč a make-up můžete sehnat na BIOOO.CZ.

A pokud byste náhodou měly tip na další super přírodní pudrový make-up, sem s ním.. tyhle věcičky zbožňuju. :)

16 komentářů:

  1. Pudrový make-up mám od Cosm`etiky, ale používám ho jen v létě místo pudru :D Já dávám přednost klasickým make-upům.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Charmedko taky jsem dříve používala jen pudry a jen v létě na zmatnění, ale co se líčím denně, zjistila jsem že mi tekuté make-upy dělají opravdu špatně na pleť. :(

      Jinak po Cosm´etice se podle mě celkem slehla zem, na eshopech kam chodím (třeba Biooo) se tak nějak přestala prodávat. A jinak ani nevím že měli přímo sypký make-up.. viděla jsem sice nějaký pudr asi ve 3 odstínech, ale jestli byl i krycí to netuším. :P Škoda že už na tuhle značku nenarážím, byla přírodní ale i levná..

      Vymazat
  2. MMU jsou super, u Lilly lolo bych se bála nevyzkoušeného odstínu, ale až budu mít cestu do prahy, tak to prubnu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Claire pokud máš i jiný tip na MMU, sem s ním. :) Ikdyž nejvíce mě stejně zajímají ty přírodní, a myslím že právě Lily Lolo má na výběr nejvíce odstínů vhodných i pro bledule jako jsem já. :)
      A co se týče výběru, poprvé jsem snad půl hodiny projížděla swatche a recenze než jsem si našla ten svůj, a nakonec jsem se naprosto trefila. :)

      Vymazat
  3. Vypadá moc hezky. :) Taky bych potřebovala nějaký lehký make-up na sjednocení, jenže se k tomu hledání a zkoušení nějak nemůžu dokopat. Takže vlastně chodím celý život bez make-upu, i když všechnu ostatní dekorativku používám. Což teda asi není dobře, ale co už. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brunwen já jsem doteď taky běžně make-up nepoužívala, to až s nástupem do práce mi to přijde skoro jako nutnost. :D A tohle mi ze všech make-upů přijde jako nejlepší možnost na každodenní nošení, když potřebuješ jen sjednotit pleť. :)
      Jinak s tím hledáním a zkoušením - já jsem ten odstín poprvé riskla (po shlédnutí mnoha recenzí a swatchů), a objednala přes internet.. no a trefila jsem se skvěle. :)

      Vymazat
  4. Já používám normální make-upy a jsem spokojená :) Každopádně, tobě to moc sluší :)
    Ketrin Fl ~ Call me Ketrin blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Ketrin. :) Pokud Ti tekuté nebo chemické make-upy nedělají problém, tak proč ne. :) Taky jsem je vždycky upřednostňovala na focení a jiné důležité akce, protože prostě více kryjí..

      Vymazat
  5. Super článok :)

    I love your style and your blog. Im so obsessed with this post. I love it !!
    ❥ ೋ.. I hope you like my blog too. ೋ.. ❥
    http://eeverywomen.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá krásně :) před týdnem jsem si koupila tvářen a líbí se mi její balení a jsem spokojená, jen výdrž by mohla být asi trochu delší, tak možná zkusím i MMU

    OdpovědětVymazat
  7. Takovy typ makeupu vypada zajimave.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Žádný pudrový make up jsem zatím nezkoušela, stále zůstávám u těch tekutých. Tobě to s ním ale hrozně sluší, máš nádhernou pleť!

    OdpovědětVymazat
  9. Taky o něm uvažuji, i když se teď do práce vůbec nelíčím, cítím, že by to bylo občas potřeba :) doteď jsem si obvykle vystačila jen s korektorem pro zakrytí největších neplech, ale pleť se mi i tak mění podle toho, jak se zrovna vyspím :) Mám ale stejný problém s klasickými make-upy, stačí mi jejich celovíkendové nošení a už bojuju s dalšími pupínky. U BBček se mi to po nějaké době začalo stávat taky :) až dozařídím byt, udělám na biooo.cz zase velký nálet :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá vážně krásně přirozeně, a je skvělé, že vyrábějí i světlé odstíny. :) Ta cena je taky celkem OK, jen bych se bála, že by na mou pleť byl trochu vysušující. :/

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá vázně suprově. Asi se po něm budu muset kouknout :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá vázně suprově. Asi se po něm budu muset kouknout :-)

    OdpovědětVymazat