neděle 22. března 2015

Bio šampon Faran - levandule a meloun

Opět tady mám něco pro ty z vás, kteří si stejně jako já libují v šetrných přírodních šamponech, zajímavých vůních a značkách, a hlavně v kosmetice z eko-zemědělství a netestované na zvířatech.. prostě taková kosmetická lahůdka. :)


Jde o přírodní šampon Faran - levandule a meloun, který mě dostal nejen svou šetrností, ale hlavně jsem mu nemohla odolat ze zvědavosti na tu neobvyklou kombinaci vůní.


 ..a sousedovic Mikeškovi se taky hned zalíbil. Původně jsem šampon chtěla nafotit venku, ale kocourek měl hravou náladu, chvíli se s šamponem pral a nakonec si jej nechal místo plyšáčka ke spaní. Když ho nakonec pustil, řekla jsem si, že jednodušší bude focení doma. :)



Tenhle šampon je opravdu něco, co se jen tak nevidí.. VHODNÝ je pro všechny typy vlasů, a hlavně i pro tu nejcitlivější pokožku (můžu potvrdit).

VŮNĚ, nad jejímž názvem Levandule/Meloun jsem nestačila žasnout, je překvapivě příjemná a přirozená.
Je dost podobná dalším dražším přírodním značkám kosmetiky - např. Dr. Hauschka nebo Inlight. Jde hlavně o relaxační, příjemnou a zajímavou bylinkovou vůni. Nejde samozřejmě jen o čistou levanduli - ikdyž ta převažuje a meloun se v ní hledá celkem těžko.


BALENÍ je šikovné, s odklapávacím víčkem (na fotce níže) - takže není třeba nic šroubovat a upatlat.


PĚNĚNÍ šamponu je opravdu hodně slabé. Jsem na přírodní šampony zvyklá a nikdy mi nevadilo že méně pění, ale tenhle šampon bohužel nepění skoro vůbec, a to ani při druhém nanesení.

Díky tomu je SPOTŘEBA šamponu opravdu rychlá - potřebuju ho na umytí celých vlasů skoro 2x tolik, co ostatních šamponů (je dost hustý a protože ani nepění, nedokážu ho bez většího množství rozetřít všude).

ÚČINKY jsou ale super - jak už jsem psala, hlavně jsem spokojená s šetrností šamponu, jinak dobře čistí a nevysušuje (účinek je mezi přírodními šampony taková lepší klasika).
Další účinky bych asi ocenila více, kdybych měla s vlasovou pokožkou větší problémy (stačí si přečíst složení a léčivé účinky jsou jasné). :)



SLOŽENÍ (na fotce níže) se mi opravdu líbí - na prvním místě je šťáva z aloe vera, která je pro pokožku i samotné vlasy poklad - pokožku zklidní i léčí, podporuje růst vlasů i jejich lesk.


Kromě 100% přírodního původu ingrediencí (neznamená 100% přírodních ingrediencí, ale tak jako tak v šamponu žádná chemická zla nejsou), je 66% ingrediencí z ekologického zemědělství a šampon není testován na zvířatech.
Certifikát ECOCERT je navíc taky jedna z věcí, která o kvalitě kosmetiky dokáže přesvědčit. :)


CENA je 449Kč za 220ml (na BIOOO.CZ), a pokud budete počítat s cenou i s rychlejší spotřebou, se zbytkem podle mě budete moc spokojení. :)


Přeji krásný den a hezký start nového týdne,

Nicca

10 komentářů:

  1. To jsi mne zas navnadila:D Zrovna mi dochází šampon, vypadá moc zajímavě...Ale teda dost by mě štvalo to nepěnění a ta cena je celkem dost:-! Ale jinak se mi moc líbí, ta vůně by mě zajímala naživo:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simushko ta vůně je spíše bylinková a meloun v ní cítit nejde, takže naživo tak neobvyklá není. :D Jinak nepěnění, vyšší spotřeba a cena jsou špatná kombinace, to souhlasím.. Kvůli tomu u tohodle šamponu taky nezůstanu.
      V tomhle ohledu musím více vyzdvihnout práškový šampon Eliah Sahil (taky sympatická značka z Biooo), který až tak rychle nespotřebovávám. A to jsem čekala, že práškového šamponu budu mít spotřebu neskutečnou. :)

      Vymazat
  2. Fotka s kočičákem je úžasná. Já naštěstí nejsem na šampóny nijak náročná, takže zatím nejsem ochotná do něj investovat takovou částku, ale jinak značka jako taková mi je sympatická.

    Radu - Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radu fotka se mi taky líbí a musela jsem ji sem dát, kočičák je prostě dokonale fotogenický. :D

      Vymazat
  3. Za prvé krásné fotky a za druhé ten šampon vypadá moc lákavě :) Jen škoda té ceny :/

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
  4. Sice mám teď šampon s podobnou cenou za množství, ale jelikož má složení tak na pomezí typického normálního a typického přírodního šamponu, tak vydrží půl roku... Tenhle vypadá zajímavě, ale ta spotřeba je trochu rychlá... Leda že by čistil tak dokonale, že bych neměla potřebu si vlasy mýt obden. =D

    A ta fotka s kocourem je dokonalá!

    OdpovědětVymazat
  5. Šampon vypadá dobře. Osobně jsem zkoušela pár bio šamponů a žádný mi nevyhovoval. Navíc stojí dost peněz. Z přírodnějších značek se mi nejvíc líbil šampon Alverde.

    OdpovědětVymazat
  6. šampon vypadá fakt dobře, moc se mi líbí, že se jedná o přírodní složení :)
    a krásné fotky, číča je tu roztomilá :O

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ten koucour mě teda dostal! :D Už jsem si zakázala experimentovat a střídat šampony, takže v nejbližší době nic nového zkoušet určitě nebudu, každopádně opět pěkná recenze :).

    OdpovědětVymazat
  8. Bio věci jsou určitě fajn a hodně vám to schvaluji. Já v poslední době hodně řeším i potisk triček a celkově technologie výroby v módě. Raději si koupím kvalitní tričko bez potisku a nechám si ho potisknout u firmy, která používá šetrné metody. :) Ale jako tohle je každého věc.

    OdpovědětVymazat