sobota 7. března 2015

Mořská houba Premium intim

Když jsem se o mořské houby začala zajímat čím dál tím více, kromě těch kosmetických a mycích (které jsem vám představila už ve článku Mořské houby z mé sbírky a Zapomeňte na vatové tamponky), mě zaujalo taky jejich jiné využití. A to ne místo kosmetických tamponků, ale místo tamponů pro intimní hygienu.


Na jednu stranu jsem se toho trochu bála a říkala jsem si že to bude nepraktické, ale přece jen mi to nedalo a musela jsem je vyzkoušet.



Nechala jsem si poslat pro začátek tu nejmenší menstruační houbu z eshopu Kalíšek.cz, ale i tak mi na první pohled přišla oproti tamponům až přehnaně velká. Naštěstí se chová úplně stejně jako moje první, žlutá kosmetická houba, a tak po namočení ve vodě změkne, a dá se zmáčknout na minimum své velikosti (téměř do placata).

S jejím používáním tak není žádný problém, houba nedře, netlačí a je srovnatelná s použitím tamponů (až na to, že nemá na konci šňůrku).

Jediný problém je to, že se houba nevyhazuje, ale po každém použití se propláchne. Takže si asi dokážete představit, jak je to pro použití ve škole, v práci a vlastně kdekoliv kde nemáte WC s umyvadlem v jedné místnosti nepraktické (stejně jako používání menstruačních kalíšků, které mě ani oproti houbám tolik nezaujalo).

Jediné využití tak vidím na doma nebo na noc.

CENA je 99Kč a houba by měla vydržet asi půl roku.


Co vy a podobné výmysly - houby, kalíšky nebo něco dalšího? :)

27 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Tahle se dá srovnat s tamponem, takže minimálně pár hodin vydrží (na noc bez problémů a někdy klidně i celý den). U každého to ale bude individuální podle síly krvácení a taky podle velikosti houby. Horší než tampon to podle mě určitě není (naopak asi větší velikosti vydrží déle, ale to se bojím že už by mohlo být nepříjemné..).

      Vymazat
    2. Zajímavé :-) Díky za odpověď. Docela jsi mě na ty houby navnadila :-)

      Vymazat
  2. Já ti nevím, nějak jsem asi skeptik k těmhle alternativám...já prostě na tampony nedám dopustit, klidnně budu kupovat nějaké nebělené z bio bavlny nebo něco takového,ale kalíšky i tyhle houby mi přijdou takové prostě nepraktické..a moc nevěřím tomu, že propláchnutí bude stačit aby si tímhle spíš nezavinila nějaký zánět na ,které jsem už tak hodně citlivá...no nevím :/ ale jinak super článek a tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani já jsem právě taky citlivka.. abych neměla problémy, dokonce raději pravidelně beru probiotika atd. I s tampony mám problémy a nemůžu používat takové ty Pro Comfort a podobné, které jsou potažené nějakou skoro "foliovou" vrstvou (dokonce i doktorka mi potvrdila že to je celkem zlo). Ale houba je zatím v pohodě.

      Ale s tou nepraktičností souhlasím - kvůli tomu proplachování ji prostě můžeš používat jen tam, kde máš WC i s umyvadlem v jedné místnosti.

      Vymazat
  3. Nikdy by mi nenapadlo, že niekto príde s takýmto výmyslom. Kalíšky ma nezaujali vôbec, hubka trocha áno, ale skúšať to nebudem. Neviem prečo, neverím jej a nebolo by mi príjemné to preplachovanie. Na konvenčné tampóny zatiaľ nedám dopustiť, doteraz som mala len dobré skúsenosti a roky som používala rovnaké, ale pred pár mesiacmi som sa odhodlala ku kúpe probiotických a tie sú teda super. Žiaden nepríjemný pocit, perfektne absorbujú a celkovo mi prídu omnoho príjemnejšie. Zo zahraničia som si objednala aj ďalšiu novú značku, ale zostanem verná tým probiotickým (ellen).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, probiotické jsem taky chtěla, ale odrazuje mě ta neskutečná cena.. Takže raději mám normální a k tomu tabletku probiotik skoro každý den, preventivně. :)

      Vymazat
  4. Já tohle jeden čas na doma zkoušela a byla jsem naprosto nadšená, jak je houba hebounká a vůbec nejde cítit ani nic. Akorát se začala docela brzo trhat a kvůli nepraktičnosti se mi další kupovat už nechce :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ely to jsem zvědavá kdy se začně trhat ta moje.. Déle mám zatím jen tu kosmetickou, a ta se mi roztrhla v půlce až teď (tuším že ji mám skoro rok). Ale to bylo kvůli tomu, že od začátku měla ve středu větší otvor, který se začal natrhávat, jinak ji používám dál. :)

      Vymazat
  5. No, na doma je to možná fajn, hlavně proto, že houba nevysušuje a asi bude o dost příjemnější než tampony, ale i tak, jak to jde sakra ven bez provázku? :D
    Určitě zůstanu u svých tamponů, protože s těmi nemám problém :), ty ale vždycky přijdeš s něčím zajímavým :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Caroline já ten provázek nijak zvlášť nepotřebuju.. Oproti tamponům se dá houba hodně zmáčknout (jak jsem psala, skoro do placata), a když ji takhle chytíš, tak jde ven bez problémů.
      Ale taky jsem z toho měla poprvé dost strach. :D

      Vymazat
    2. Já ti věřím, jen si to nějak nedokážu představit :D

      Vymazat
    3. Napadla mě ta samá otázka s tím provázkem :D

      Vymazat
  6. Ty houby vypadají zajímavě, mám v plánu si nějakou pořídit, u tohoto druhu ještě popřemýšlím, ale tu kosmetickou si chci koupit určitě :). Akorát se rozhoduji, jestli si koupím tu pro děti nebo speciální kosmetickou (chci nějakou na odličování :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na odličování používám nejčastěji tu klasickou žlutou (z dřívějších článků, ale přitom jde o stejnou houbu, jako je tahle intimní), ale pokud bys měla hodně citlivou pleť, tak se Ti bude více líbit "Mořská vlna", která se používá právě i u dětí a je opravdu jemná. S tou se taky bez problémů odličuju.

      Naopak ta klasická žlutá je hlavně ze začátku drsnější, ale časem změkne.. a dobře se s ní smývají pleťové masky, které bych jinak dolů dostávala těžko.
      Ale kdybys s houbou nechtěla nic takového smývat, asi bude lepší ta jemnější Mořská vlna. :)

      Vymazat
    2. Dobře, díky moc za radu, asi zkusím tu mořskou vlnu :).

      Vymazat
    3. Není vůbec zač. Doufám. že budeš s houbou spokojená. :)

      Vymazat
  7. jeste jsem nepotkala nikoho, kdo by tak ulitaval na tech houbach :) musim vyzouset .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Nj, ale když ony jsou tak super.. a hlavně ty kosmetické - zrovna jsem na služebce a taky s sebou jednu mám, je to už pro mě úplná nutnost. :)

      Vymazat
  8. Uuuuh wow. Tohle je asi jedna z mála věcí, které opravdu zkoušet nehodlám. Nejsem si jistá, jak zajistit v domácích podmínkách, že se houba skutečně vyčistí a nemnoží se v ní bakterie (nevím, jak dokonale a jak rychle vyschne). Zvlášť jestli dojde na opětovné použití jen pro přemáchnutí v umyvadle nebo naopak k transportu v igelitovém pytlíku... no nevím. A usilovné čištění možná sežere tolik vody/energie/detergentů, že to pak vyjde nastejno, jak jednorázové tampony... Bylo by zajímavé, kdyby někdo porovnal skupinu žen, co používají tyhle houby versus tampony, kdo má míň zánětů apod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, transport bych taky neriskovala, ale jinak jsem s houbou naštěstí žádné problémy neměla.. jak už jsem psala, větší zlo jsou pro mě třeba ob pro comfort, které mají takový ten jakoby "igelitový" povrch (nevím co to ve skutečnosti je, ale mám s tím problémy a i moje gynekoložka říkala že nechápe kdo tak strašnou věc vymyslel). :D Ale jinak opravdu netuším nakolik dokonale houbu čistím - to by chtělo nějakého experta s mikroskopem. :)

      Vymazat
  9. Já jsem na starou klasiku a tyhle "novoty" mi nic neříkají, ale rozhodně zajímavý článek :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  10. Kalíšek forever! Jednou si zvykneš a už nechceš nic jiného. Praktické maximálně - na cestách, ve škole, v práci ho jen otřu antibakteriálníma ubrouskama, doma myju a vyvařuju. Nevysouší, nosím ho když vím, že to přijde třeba i o den dřív, abych měla jistotu a úplně super. Fakt je to o zvyku ale. Trvalo mi tak dva cykly, než jsem si na něj zvykla. Jinak houbu bych nechtěla, to musí být fakt masakr čistit.

    OdpovědětVymazat
  11. Naozaj som netušila, že také niečo existuje :O :D pravdepodobne by mi prekážalo tú houbu oplachovať ..ale inak to vyzerá zaujímavo :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ja mám veľmi dobrú skúsenosť s kalíškom a keď niekde čítam, ako mu dievčatá/ženy nedôverujú, len sa pousmejem:) Používam ho 2 roky a k vložkám a tampónom by som sa už nevrátila. Písala som o tom článok http://daybydaybyivana.blogspot.sk/2014/04/menstruacny-poharik-moja-takmer-rocna.html.

    OdpovědětVymazat
  13. Něco podobného bych taky brala. Myslím si, že v tomhle ohledu je u mladých českých děvčat ještě co zlepšovat. Ale líbí se mi, že spousta prodejců tomu jdou naproti a nabízejí na to třeba slevové kupony a kódy. :) Takže pak tam není takový ten prvotní odpor z toho, že to prostě stojí najednou hodně peněz. ;-)

    OdpovědětVymazat