pátek 22. května 2015

Monoï z Tahiti Original - olej, mýdlo

Už se opět blíží léto - a to u mě znamená největší závislost na Monoï olejíčcích v celém roce..

Ne že jinak bych jimi posedlá nebyla.. Jsem schopná strávit v největší zimě hodinu zahříváním lahvičky Monoï olejíčku v rukou (nebo ještě efektivněji se stisknutou lahvičkou mezi stehny sledovat celý film), a to jen abych se jím mohla namazat a pokochat se tou božskou vůní, v době, kdy jinak tekutý nebývá (cca pod 20°).

Bohužel svou zásobu z minulého roku (tedy Mono
ï Original, Pitate a Ylang Ylang) jsem celou vypotřebovala minulé léto + zbytek jsem rozpustila ve vaně plné horké vody a používala jako koupelové oleje.


Takže s prvními horkými dny jsem automaticky otevřela stránky Tahiti-tiare a nejoblíbenější olejíček ve verzi Original s vůní tahitské Gardénie hned letěl do nákupního košíku.

Z mých dřívějších článků už víte, že jsem vyzkoušela snad všechny vůně a že všechny jsou úžasné, ale ze všech nejoblíbenější, na které jsem si vytvořila závislost, je právě ta Original.

Aby to ale nebylo pořád dokola jen vychvalování olejíčku, tentokrát mi k mému nákupu z Tahiti-tiare přihodili taky nějakou další Monoï kosmetiku, a za to moc děkuju. :)

V dnešní recenzi se tak mrkneme hlavně na rozkošné a neskutečně voňavé mýdélko Monoï Original a jen zlehka na můj už celkem klasický Monoï olejíček (a na sprchový gel, vzorečky tělového mléka a šamponu zase příště).



Tohle mýdélko jsem vlastně k nákupu vůbec nečekala, ale nakonec je to pro mě jeden z těch nejlepších (a hlavně nejvoňavějších) objevů za hodně dlouhou dobu. :3

Klasické balení má 130g a je to klasická kostka mýdla s vyraženým nápisem TIKI TAHITI a obrázkem tahitské Gardénie.. To moje je taková miniaturka.

VŮNĚ je prostě božská - hned když jsem otevřela balíček co mi přišel z eshopu poštou, rozvoněla se po pokoji neskutečná vůně právě z tohodle mýdélka - úplně stejná jako od jejich Original olejíčku.

Jediná škoda je to, že i když samotné mýdélko tak krásně voní, pěna z mýdla ne, ani kdybyste si s ním myly obličej.


ÚČINKY: Podle stránek Tahiti-tiare má být mýdlo i pro suchou pleť, protože obsahuje 30% olejíčku Monoï.. Ale zjistila jsem, že při mytí tohle mýdélko pleť dokonale odmastí - zanechá klasicky až vrzavě čistou pokožku, ale ta přitom nepne ani není nijak zvlášť přesušená

Ale stejně bych na obličej nedoporučila pro ty se suchou pletí (stejně jako snad žádné mýdlo co jsem kdy zkoušela) - jedině tak v kombinaci s přírodním olejem hned po umytí.

CENA: 119Kč za 130g mýdla.


ZÁVĚR - Tohle úžasně vonící mýdlo je škoda používat! :)
Ale vážně, nejlepší využití vidím tak do skříně a nechat si jím provonět šatník. :3



Tak tohodle mého miláčka už určitě všichni znáte.. Zmiňuju se o něm v každém druhém článku o tělových mazadlech a vůbec ho vychloubám všudy kudy chodím.

Tohle je prostě mé vysněné tělové mazání - žádné slabé tělové mléko ani kosmetika co se výživně jenom tváří. Monoï olejíčky jsou krásně hydratační a neskutečně voňavé. Kdykoliv se s nimi namažu, voní mi pak všechno oblečení co na sebe v tu chvíli dám, a vlastně i celá postel když jdu chvíli po namazání spát.

VŮNĚ je opravdu hodně originální a nedá se k ničemu jinému přirovnat. Jasně, cítíte v ní olejíček, ale to je jen lehký základ. To nejvoňavější je v něm tedy nejspíš tahitská Gardénie. Ikdyž kdo ví, pravý Mono
ï se totiž vyrábí jen na Tahiti, kde ví jak na to..


SLOŽENÍ: vidíte na fotce výše - kokosový olej, extrakt z květů tiaré (tahitská Gardenie) atd. Žádné konzervanty, parabeny, barviva ani jiná chemická zla - akorát parfém, díky kterému je tenhle zázrak tak voňavý.

CENA je 249Kč za 120ml lahvičku. Pokud ale sledujete FB Tahiti-tiare, můžete občas natrefit na slevy nebo jiné akce.. Většinou při příležitosti nějakého svátku, ale občas se objeví jen tak, z ničeho nic.

A co vy, už jste něco z Monoï kosmetiky od Tahiti-tiare zkoušeli?

Užijte si nádherný víkend,
Nicca



PS: Koupila jsem nám novou kytičku - japonskou azalku, která je na fotkách.. prostě jsem ji taky musela ukázat. :P

18 komentářů:

  1. Tuto kosmetiku neznam, ale musim rict ze vypada zajimave.
    http://style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tuto kosmetiku vůbec neznám, ale podle obalů na mě působí lákavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru uznávám že kromě oblíbené vůně a hydratace je to i ozdoba mojí koupelny. :3

      Vymazat
  3. Pořád se na to chystám,ale zatím jsem nic nevyzkoušela,ale ty mě vždycky zaručeně nalákáš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani na léto je to naprosto nej, u mě se po něm během léta zaručeně slehne zem (jsem schopná se mazat i několikrát denně, abych se neloupala po opalování).. :D

      Vymazat
  4. Působí krásně, to mýdlo musí být super :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Nicco, používám také olej M.T.Original a zatím jsem mu úplně nepřišla na chuť (vůni;)). Já jsem tolik chtěla tenhle olejíček milovat, ale ta vůně mi právě nějak nesedí. No uvidíme, třeba se to zlepší, anebo vyzkouším ostatní vůně, až tento vypotřebuji. Jinak hydratuje hezky, jen mě nebaví ztuhlý obsah neustále nechávat rozehřívat... Mýdelko vypadá zajímavě a určitě chci zkusit i ostatní produkty, třeba pěnu do koupele. Krásný víkend, Veronika. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, ztuhlý obsah je slabost kokosového oleje. V zimě je nejjednodušší hodit ho na topení když hřeje nebo do vany při koupání se a v létě stačí když je v domě nad 20 stupňů, což nebývá problém (případně ho beru s sebou vyhřát ven).

      A vůně je hodně specifická, takže se ani nedivím jestli někomu nevoní. Ale zatím jsem se s tím tedy v okolí nesetkala. :) Jinak vůně jako Pitate, Ylang Ylang nebo Tipanie jsou všechny dost podobné, takže pokud sis nezamilovala tu Original, doporučuju spíše vanilku nebo kokos, ty jsou taky božské, ale celkem jiné. :)

      Přeji krásný den, Nicca :)

      Vymazat
  6. Kosmetiku neznám, ale vypadá dobře, má sympatické obaly :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  7. Už pěkně dlouho mám tyhle olejíčky na nákupním seznamu, třeba se k nim letos konečně propracuju a vyzkouším je... nalákala jsi mě pořádně! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilko já už jsem na nich známý závislák. :D Možná už moje recenze ani nejsou objektivní, jak tyhle věcičky zbožňuju a jak mám chuť je vychválit až do nebe..
      Každopádně doporučuju vyzkoušet a uvidíš sama. :)

      Vymazat
  8. Kosmetiku jsem zatím neznala. Jak jsem četla o mýdle, říkala jsem si, že bych ho použila jako aromalampu :-) a pak jsi to napsala v poslední větě. Dřív jsem takhle používala výrobky Lush. Než jsem se hodila do vany, měla jsem je v ložnici a celá místnost krásně voněla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wikiro vidíš jak si rozumíme. :D Lush má taky zajímavé a hezké vůně.. Ikdyž jediné co mě od nich opravdu dostalo jsou tělová masážítka (hlavně jahodové..). :)

      Vymazat
  9. Nejdřív mě popis mýdla nadchnul, a pak přišla informace, že pro suchou pleť nic moc =D. Ale ostatní produkty určitě zařadím na seznam věcí, co bych měla zkusit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vito já jsem zatím nenarazila snad na žádné mýdlo, které by bylo vhodné na obličej pro suchou pleť.. :D Přijde mi že z těch snesitelných (hlavně přírodních) jsou všechny spíše hodně odmašťující až vysušující, takže i já s mastnou pletí si po nich musím dát na obličej olej.. :)

      Vymazat
  10. O tom slyším poprvé, ale zní to zajímavě :)
    Lenny Mali i Danmark

    OdpovědětVymazat
  11. nepoznám túto kozmetiku, ale vyzerá supersky!
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, já tyto krásné retro mýdla naprosto zbožňuji! Teď jsem si roky vyráběla svá mýdla, dokonce i gely na raní oblečení a tak podobně, ale když jsem zahlédla tuhle sadu, hned jsem věděla, že ji musím mít" :-) Teď už hrozně dlouho nekupuji nic jiného, než tuto značku kosmetiky a všichni jsou s ní u nás doma spokojeni! :-)

    OdpovědětVymazat