úterý 2. června 2015

Alverde přírodní kondicionér

Když jsem zjistila, že přírodní šampon Alverde z DM drogerie za pár korun mi ke spokojenosti stačí, rozhodla jsem se ještě vyzkoušet i jejich přírodní kondicionér.

S přírodními kondicionéry jsem doteď moc zkušeností neměla.. vlastně asi jen jednu, a to s kondicionérem O´Right (stále můj největší oblíbenec mezi šampony, bohužel už nějakou dobu nejsou v ČR, takže momentálně zkouším další značky). No a tehdy jsem byla dost zklamaná, protože kondicionér nešel vymýt a zůstávaly po něm mastné vlasy kvůli velkému obsahu olejů. Takže ten už používám jen na vlasové zábaly a vymývám ho i šamponem.

Jinak místo kondicionéru běžně používám Gestil Wonder regenerační vlasový balzám - žádná příroda, ale funguje skvěle.


No ale zpět k Alverde.. vybrala jsem si Regenerační balzám pro poškozené a lámavé vlasy s avokádem a bambuckým máslem, protože jsem o něm četla pozitivní recenzi. No, bohužel ta má tak úplně pozitivní nebude - a nakonec asi stejně zůstanu u nepřírodních vlasových balzámů.


Přišlo totiž přesně to, čeho jsem se obávala - v balzámu je tolik olejů, že se nedají jen tak vymýt vodou a po umytí tak mám vlasy mastné.. A to si balzám nedávám ke kořínkům, takže jsou mastné až tak od 10cm dolů. Každopádně asi nikdo nechce mít vlasy hned po umytí ve stavu, jako by si je nemyl týden.


Časem jsem se naučila balzám dávat opravdu jen do konečků, případně opravdu maličkou špetku do délky vlasů, ikdyž to moc ničemu nepomůže - s takovou troškou se vlasy rozčesávají stejně jako bez kondicionéru.
Takže po vypotřebování další rozhodně nekoupím.. Možná ještě zkusím nějaký jiný druh Alverde kondicionéru, ale od regeneračního se budu držet dál.


Pokud máte s Alverde kondicionéry jiné zkušenosti, sem s nimi. Je dost možné, že jemné vlasy prostě bude mastit, ale někomu s vlasy hrubějšími bude vyhovovat. Nebo mezi Alverde kondicionéry existuje i nemastící alternativa. :)

Hezký den,
Nicca


11 komentářů:

  1. Já přesně tento kondicionér mám a funguje dobře. Kondicionér nikdy nedávám až ke kořínkům, jen do délek a na konečky a to opravdu jen trochu. S rozčesáváním nemám problém i bez kondicionéru, takže ho nepotřebuju moc. Vlasy se mi po něm nemastí, vydrží pěkné dva dny, pak si je myju tak jako tak.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahh tak ten by mi asi nevyhovoval, protože mě se vlasy dost mastí, takže by mi nadělal paseku. Zkusím kouknout po jiném od Alverde. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Mám podobnou zkušenost - šampon Alverde je super. Kondicionér jsem měla už dávno a byl průměrný. Zkoušela jsem od nich ještě tužící pěnu s chmelem a byla to katastrofa.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento kondicionér jsem zkoušela a také mi moc nevyhovoval mastily se mi po něm rychle vlasy možná ale vyzkouším šampón od této značky :-)
    LuxureGirl

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem od Alverde 2 šampony a hrůza, vlasy vypadaly děsně

    OdpovědětVymazat
  6. Mě tahle značka - tedy pokud jde o šampóny či kondicionéry, nikdy nesedla, kosmetika atd, ano, ale tohle nikdy, nechápu :D

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  7. Já balzámy od Alverde milovala, meruňkový jsem používala pro rozmíchávání barvy. Vždy mi nádherně voněly vlasy celý týden a byly úplně hedvábné. A pak mi šampon nějak nově přebalili, meruňku zrušili (už je jen s limetkou, nebo co) a očividně něco změnili na složení, což jsem zjistila velmi nepříjemně až poté, co jsem zbytečně zlikvidovala půlku růžové barvy, která najednou s novým balzámem nechytala. Proč sakra vždycky musí značky měnit něco, co je fajn a funguje?

    OdpovědětVymazat
  8. Já měla nějaký jiný regenerační balzám od Alverde a dopadlo to stejně, navíc měl nepříjemnou vůni. Ale pořád je pro mě největší Alevrde noční můrou jejich opalovací krém, proti tomu byl ten balzám skvělý. Vyhovovala mi řada růže od Botanico, ale nevím, jestli se ještě dá sehnat. :/ Kupovala jsem ji kdysi na salondoma.

    OdpovědětVymazat
  9. No, vyzkouším určitě, ale hlavně kvůli tomu, že udajně netestují na zvířatech. Další v úvahu by přišel Lush, ale ten u nás ve městě není:/ Jestli ale sháníš jiné přírodní, zkus Manufakturu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manufaktura bohužel čistě přírodní není a v šamponech mají chemické pěnivé složky. :( Jejich kosmetiku mám opravdu ráda (hlavně kvůli božským vůním), ale pokaždé si musím dávat pozor na složení..

      Vymazat