pátek 3. července 2015

FoPo = Food Powder

Znáte Vitu z blogu Vita in Vitro? Je to snad můj nejoblíbenější blog, ale kromě něj se Vita věnuje taky daleko zajímavějším, a myslím že i důležitějším věcem.. 

Nedávno jsem se totiž dozvěděla o super projektu FoPo = Food Powder (s Vitou jako spoluzakladatelkou), který má opravdu chvályhodný účel - cituju Vitu:
"šetrné sušení ovoce a zeleniny, které by jinak skončily na skládce, a jejich následné rozdrcení na prášek, který se pak dá použít k přípravě smoothie, džusů, na pečení, do jogurtu... Výhoda tohoto prášku oproti čerstvému ovoci před projitím je lehká váha, skladnost a dlouhá záruční doba, díky čemuž se dá využít také při humanitárních akcích."

Ani se nedivím, že jejich projekt vyhrál  v soutěži Thought for Food Challenge - Jak nasytit 9 miliard lidí do roku 2050, získali místo ve start-up inkubátoru v Londýně a právě pořádají kampaň na kickstarteru s podporou Ben and Jerry's.



Právě teď tedy shánějí základní nutný kapitál k rozjetí projektu na stránce: https://www.kickstarter.com/projects/fopo/fopo-food-powder-saving-almost-expiring-fruits-del/.

Do 9. července potřebují sehnat 180 000 SEK (švédská koruna, aktuální kurz je asi 1SEK=2,9CZK). Doteď už stihli nasbírat 136 000 SEK, ale stále k uskutečnění projektu hodně chybí.

Pokud vás projekt zaujal stejně jako mě, můžete je ještě stále podpořit na odkazu výše. Platba se dá poslat jednoduše kartou (Paypal bohužel neberou).


KDYŽ SE PROJEKT USKUTEČNÍ:
A pokud taky přemýšlíte jak chtějí v budoucnu fungovat a jak dosahovat cíle, který zní tak humanitárně, tak odpověď Vity zní, že by chtěli získávat ovoce od supermarketů (kde je dosud velké množství vyhazovaného ovoce) a v těchto supermarketech pak prášek také prodávat
Kromě toho by samozřejmě chtěli rozjet i eshop (prodej v balení 50 nebo 100g) a nebo prášek dodávat i ve větším množství malým firmám jako ingredienci.

No nestačí mi než je obdivovat, popřát jim s projektem hodně štěstí a taky jim jít nějakou tou korunou na rozjetí projektu přispět. :)

PS: A jejich zajímavý tým podle mě taky stojí za zmínku..


Krásný víkend,
Nicca

2 komentáře:

  1. Strašně moc děkujeme za tento článek! <3 Už jsme na 173 000 ze 180 000 SEK a Gerald před dvěma dny dělal interview s CNN Philippines. Snad se nám tedy skutečně podaří projekt co nejdřív rozjet! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda opravdu to rychle přibývá, tak to prostě už musí vyjít! :)
      Není vůbec zač a pořád držím palce ať to vyjde a ať se vám s projektem daří :)

      Vymazat