čtvrtek 8. listopadu 2012

vysokoškolský úkol


Je sice fakt, že mi od střední docela chybí výtvarka, ale na vysoké škole ekonomického směru bych vážně nečekala úkol, který jsme dostali na tuto středu..

Všichni byli totiž rozděleni do 6ti skupin, každá skupina dostala přidělenou barvu a v té barvě si každý měl na příští hodinu donést klobouk. Samozřejmě jelikož klobouky nemáme, musíme si je vyrobit z papíru a nabarvit příslušnou barvou :D (já jsem dostala černou). Chvíli jsme si mysleli, že to učitel nemyslí vážně, ale to jsme se spletli..

Bylo mi jasné, že v příští hodině budeme probírat metodu 6ti klobouků, ale ani jsem pořádně nevěděla co to znamená a už vůbec ne, proč si ty klobouky máme nosit.
Hodina byla nakonec neskutečně nudná, ale aspoň jsem se zabavila doma při výrobě klobouků,, nebo spíš miniaturních kloboučků.. :)

Tak a tady už máte můj postup a výsledek ;)

PS: Pokud chcete klobouk na běžné nošení, použijte lepší materiál - nastříhejte např. nepromokavé/plastové složky a oblepte je barevnou látkou.


Vystřihneme si (z tvrdého papíru) 2x dno klobouku, 1x vrch a 1x obvod s nastříhanými konci.
Ty se pak ohnou (vrchní záhyby dovnitř, spodní ven) a přilepí ke spodku klobouku i k vrchu.
Spodní část se teď přilepí ještě jednou přes původní dno slepené s obvodem klobouku, aby dno vypadalo hezky a necuchaly se nám nastříhané a slepené konce papíru do vlasů. 

Takhle jsem si vytvořila základ klobouků (černý do školy a červený jen tak pro zábavu..)
Černý klobouk jsem navíc musela nabarvit a přelakovat, aby nebarvil.
Červený je naopak z lepšího papíru, z jakého se vyrábějí tužší složky.



Další důležitá věc - aby klobouk držel na hlavě :)

Na to jsem si vystřihla a slepila poutka z papíru, které jsem vlepila dovnitř klobouku tak, abych do nich mohla připínat sponky.

 

Teď už jen dekorace.. Přilepila jsem na klobouk peříčka a udělala jsem si ještě jedno poutko, které jsem nalepila přímo z vnější strany klobouku. Do poutka si můžu podle nálady připínat různé sponky. :)





3 komentáře: