čtvrtek 28. března 2013

Tropická kokosová péče

Tuhle úžasnou věcičku od zn. Saloos jsem objevila teprve nedávno. Bez jejich bio kokosového oleje už se dávno neobejdu a teď mi do sbírky přibyla ještě voňavější varianta - TROPIC.


Jejím základem je opět BIO kokosový olej, ale tentokrát se šťavnatou a exotickou ovocnou vůní.. Pokaždé když jej otevřu, nejraději bych ho celý snědla. :) Svůj pečující rituál proto vždycky začínám tím, že si trošku oleje namažu na rty. I kdyby byly sebevíc uschlé a popraskané, do minutky jsou měkoučké a příjemně voňavé. :)



Aby měl olej trošku tekutou konzistenci, nechávám si jej volně v pokoji. Nad 25°C totiž začíná být tekutý, ale pokud jej máte v chladu, ztvrdne. Je tedy jen na Vás, co Vám více vyhovuje. 



VYUŽITÍ oleje je neskutečně velké. Ale protože je mi líto tuhle voňavou verzi používat třeba k zábalům na vlasy, raději si jej vtírám do kůže, která pak zůstane hebká, zvláčněná a voňavá. :)

Používám jej:
  • na rty 
  • na celé tělo po sprchování 
  • na zklidnění podrážděné pokožky po holení 
  • na hydrataci vysušené až mrazem popraskané kůže 
  • na opalování a péči o sluncem vysušenou pokožku
  • na vzájemné masáže 
  • k péči o obličej

Protože jsou v tomto kelímku samé kvalitní ingredience, k péči o obličej se skvěle hodí. I přesto, že mám mastnou pokožku, v zimě i v létě mám vysušené líčka a když si do nich vetřu trošku kokosového oleje, scvrklá kůže se hned hydratuje a zjemní. 

Neskutečným PLUSEM je to, že i přes dokonalou hydrataci, jakou Vám nezajistí žádný krém, nemáte pocit mastnoty a i pokud máte sklony k tvorbě akné, tohoto přípravku se bát nemusíte.


Sama si jej každé ráno vetřu do tváří ještě před tím, než použiju obličejový krém. Tak krásně hebkou pokožku jsem ještě neměla a ani mráz venku nemá šanci..

Pokud si chcete udělat radost, máte rádi kvalitní přírodní kosmetiku a baví Vás o sebe pečovat, tuhle věcičku rozhodně doporučuju! :)

Kokosovou péči Saloos koupíte např. v DM drogerii, v obchůdcích s přírodní kosmetikou, nebo na internetu v těchto e-shopech: http://www.saloos.cz/e-shopy.

Cena za 100ml balení se pohybuje většinou kolem 139Kč a na výběr jsou vůně Vanilla, Čokoláda, Orange (pomeranč), Caffe latte a můj milovaný Tropic. :)


 Co Vy a kokosový olej? Vyzkoušeli už jste jej na tělo, vlasy, nebo třeba do kuchyně? :)

12 komentářů:

  1. To nevypadá vůbec špatně, až půjdu do DM, tak se po něm podívám:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě podívej, dnes jsem je tam viděla všechny :) Akorát je problém je předem očuchat, protože jsou pod víčkem ještě jednou uzavřené takovým papírkem :D

      Vymazat
  2. Krásné rty! jinakí díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Jé, to musí být taky moc příjemná vůně.. Já mám vůbec nejraději všechny ovocné :)

      Vymazat
  4. Právě jsem se obyč kokosovým olejem od hlavy k patě zmazala po koupeli, je to můj miláček :-) Souhlasím s tebou ve všech účincích :-) A nad nějakou ochucenou variantou taky dost přemýšlím, lákají mě všechny :-)
    Mimochodem děkuji Ti za moc milý komentář, jdu se porozhlédnout po tvém sympatickém blogu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se po nich koukni, ta vůně to dovádí k dokonalosti :)
      A na ten obyčejný se chystám v dalším článku.. Jen co dostatečně zdokumentuju svůj kokosový vlasový rituál. :)

      Vymazat
  5. Mamka miluje kokos, děkuju za tip na dárek. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Já většinou na tělo používám másla od Body Shopu, ale tenhle článek mě zvyklal po tom podívat se i na tohle, navíc to vychází levněji...

    OdpovědětVymazat