středa 18. prosince 2013

Můj 1.pokus se třpytkami na nehty

Teprve nedávno jsem kromě hromady dalších ozdob z eshopu www.nehtik.cz (FB Nehtík.cz) dostala své první třpytky na dekoraci nehtů. A tyhle vánočně zelené glitry Nailee jsem prostě musela hned vyzkoušet. :)

Přiznám se, že můj první pokus vypadal tak, že jsem si každý nehet nalakovala a nazdobila úplně jinak a podle toho jsem se nakonec rozhodla že zkusím tuhle mátovo-zelenou kombinaci.. Taky jsem hned zjistila že si s glitry budu dobře rozumět a kromě toho třpytivého nepořádku se s nimi pracuje hezky. :)


K tomu nepořádku..  pokud glitry sypu na nezaschlý podkladový lak (jako např. u tohoto případu), musím mít pod nimi papír, ze kterého pak zbytky sypu zpátky do dózičky. A z okolí nehtů je dostanete až tekoucí vodou. :D Ale vypadají tak kouzelně, že to za to stojí :)
Další možností je třpytky zamíchat přímo do laku (nebo namáčet štěteček střídavě do laku a do třpytek), což udělá menší nepořádek, ale nemůžete s nimi pak vytvářet tolik zajímavých věcí. 



Pokud se chcete podívat na takový menší fotopostup těchto třpytivých nehtů, rozklikněte celý článek. :)





Kromě laku NYC a třpytek jsem použila nesmírně důležitý vrchní lak - Bezacetonový lak Nailee, který rychle a dobře zasychá, takže se nemusíte bát zničení vytvořeného díla na nehtech hned po nalakování. :)
Taky ho používám jako lak podkladový a co mi nesmírně usnadňuje odlakování je to, že když nalakuju tolik vrstev, výtvor se dá z nehtu po pár dnech lehce na jeden tah sloupnout. :D
(Nevím jestli se to má nebo nemá dělat, ale já odlakování třpytivých laků a glitrů prostě nesnáším..)


Na nabírání třpytek jsem zvolila štěteček, který mi zbyl po nějaké nehtové výživě. Ale pomoct si můžete skoro čímkoliv. :)


Třpytky jsem nasypala na ještě úplně nezachlý lak aby se hezky přichytily, přelakovala bezbarvým rychleschnoucím lakem a pak odstranila přebytečné třpytky - většinou se mi to odstranění třpytek pořádně podařilo až pod tekoucí vodou.
(Nebo můžete nehet oblepit kolem lepící páskou a třpytky Vám tak nikde zůstávat nebudou.. Příště to taky takhle vylepším. :D)



No a nakonec jsem nalakovala prsteníček, ponořila celý do třpytek a opět přelakovala bezbarvým lakem a očistila. :)
A příště se chystám na "sváteční" kombinaci se zlatým lakem, která podle mě bude taky kouzelná. :3

Co Vy a vánoční třpytivé nehty? Chystáte se na Vánoce na něco podobného? 

PS: Pokud máte s glitry větší zkušenosti a něco z postupu byste vylepšily, moc ráda se přiučím, tak mi klidně nějakou tu kritiku do komentářů napište. :)


Přeji kouzelné předvánoční chvíle,
Nicca

12 komentářů:

  1. No ani by som nepovedala, že prvý. Vyzerá to úžasne :)
    http://dolcemejsy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Podruhé to musím ještě vymyslet s tou lepící páskou, ať nemám všude na prstech třpytky, to mě prostě poprvé nenapadlo :D

      Vymazat
  2. Jee tie sú krásne! Veľmi sa ti podarili :o)
    AnLen

    OdpovědětVymazat
  3. Poprvý zkoušíš glitry a rovnou se Ti to takhle nádherně povede? A nezdá se Ti to trochu nefér? :-D Já už jsem na jakýkoliv nail art rezignovala, protože jsem na to prostě úplně levá. :-) Ještě tak zvládám nalakovat prsteníček jinou barvou... ale to už je vrcholem mýho lakovacího umění. Tvoje nehty němě obdivuju a závidím, máš to doopravdy moc krásný. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu, přišlo mi že je to příliš obyčejné a dala jsem to na blog jen kvůli těm krásně třpytivým glitrům. :P Složitější věci se mi ale taky nějak nedaří - a hlavně ne na pravé ruce.. nechápu jak někdo může být schopný si oběma rukama kreslit na nehty. :D

      Vymazat
  4. moc zelenou na nehtech nemusím, ale toto je moc krásná kombinaace:) povedlo se ti to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujii, já jsem na zelenou a červenou prostě v období Vánoc ujetá :D

      Vymazat
  5. Ty třpytky dodají nehtům úplně jiný vzhled. Je to s nimi mnohem hezčí :-) . Já také používám různé zdobení nehtů . Od té doby, co ho mám, tak mi přijdou nehty jen se samotným lakem takové obyčejné a nedodělané, tak si musím pokaždé na nehty ještě něco přidat :-D .

    OdpovědětVymazat