neděle 16. února 2014

Péče o pleť Dr. Hauschka

Už na Vánoce jsem od mé oblíbené biokosmetické značky DR. HAUSCHKA (FB Dr. Hauschka) dostala obrovské množství dárečků a tak se můžete těšit, že je postupně všechny pořádně zrecenzuju. :)

Tuhle značku jsem si opravdu zamilovala a doufám, že si jí všimne více z vás taky díky únorovému Ladyboxu, ve kterém se má objevit.. Líbí se mi hlavně díky kvalitním přírodním složkám, certifikátu kontrolované přírodní kosmetiky (značkou BDIH a NaTrue) a pak taky kvůli příjemnému používání a vůním. 

U nás mi přijde že značka Dr. Hauschka ještě příliš známá není, ale v zahraničí je opravdu oblíbená - používá ji např. Julia Roberts, Brad Pitt, Jennifer Aniston, Kate Moss, Cate Blanchett a plno dalších.. Navíc o ní najdete hodně videí na Youtube (od profesionálů, z různých salonů nebo od "videoblogerek"), které se budou hodit např. pokud si nebudete jisté jak přesně určitý výrobek nanášet. :)


Zrovna teď si nejvíce užívám jejich PÉČI O PLEŤ, která mi skvěle sedí a tak se o ni s vámi chci podělit jako první. Používám ji už skoro celé 2 měsíce (s přestávkou na testování pár dalších produktů), pleť si na ni rychle zvykla, vypadá zdravě a ani nemá potřebu se mastit jako dříve.
Má "sada" obsahuje čistící pleťový krém, tonikum a vyrovnávací meduňkový krém. Protože mám ale pleť dost mastnou se sklonem k akné, meduňkový krém používám jen občas. Zbytek každý den ráno i večer. :)

PLEŤOVÝ ČISTÍCÍ KRÉM s mandlovou bází a bylinnými výtažky z heřmánku, měsíčku, třezalky a úročníku pokožku hloubkově čistí, hydratuje a udržuje hodnotu pH v rovnovázeŽádné dodatečné dočišťování pleti není nutné, ale zato je (alespoň pro mě) nezbytností použití tonika.
POUŽITÍ: Čistící krém obsahuje částečky mandlové moučky, ale není určen k peelingu - proto se nanáší vtiskáváním do pleti, ne roztíráním (za to jsem strašně ráda, protože tak pleť vůbec nedráždí). :)
ÚČINEK je skvěle čistící a hlavně opravdu hloubkově hydratační. Díky obsahu olejů je použití krému neskutečně příjemné, ale aby pleť nezůstala na povrchu mastná, používám po každém umytí pleťové tonikum.
URČEN je pro všechny typy pleti, s čímž musím souhlasit. Suchá pleť si musí libovat a má mastná po použití tonika taky. :)
SLOŽENÍ je prostě lahůdka.. Snad jen samé bylinky a oleje, přesněji na fotce níže nebo na eshopu Yinyang i v češtině.
VŮNĚ je hlavně mandlová, částečně bylinková.
CENA je 295 Kč za tubu 50ml.




PLEŤOVÉ TONIKUM mě opravdu mile překvapilo, protože až doteď mi všechny pleťové tonika přišly úplně zbytečné.. Tohle naopak odstraní přebytečnou mastnotu a pleť "uzamkne" tak, že se ani v průběhu dne mastit nezačne.
URČENO je opět pro všechny typy pleti, především pro normální, suchou a citlivou pleť.
POUŽITÍ je po každém čištění pleti, večer dokonce bez následného použití nočního krému. Také se může použít kdykoliv během dne k osvěžení nebo zafixování make-upu.
SLOŽENÍ je především voda, alkohol a bylinné extrakty, podrobněji na fotce níže.
VŮNĚ je bylinková.
CENA je 490 Kč za 100ml, které vám ale vydrží opravdu dlouho (podle mé spotřeby tipuju alespoň tak půl roku).


MEDUŇKOVÝ PLEŤOVÝ KRÉM má pomáhat pleti najít rovnováhu mezi mastnou a suchou pletí, např. u klasické T-zóny.
VHODNOST: Je vhodný hlavně pro citlivou pleť se sklonem k zarudnutí, naopak méně pro pleť se sklonem k nečistotám a zanícení. A právě v tomhle mi nejspíše tak úplně nesedí, protože mám pleť se sklonem k akné.
ÚČINEK: Při každodenním ranním používání se mi vytvoří pupínky a pleť se mi přehnaně mastí. Naopak když mám pleť vysušenou nebo potřebuju hydrataci do mrazu a větru, pak je krém skvělý (takže v momentálním počasí jej nakonec stejně používám denně než vyjdu ven). Každopádně mi přijde že pro velmi mastnou pleť nebo pleť se sklonem k akné se krém na každodenní péči prostě nehodí.
VŮNĚ je naprosto úžasná, citrónová a svěží.. Mazání krémem je tak příjemné a dodávající energii. :)
CENA je 475 Kč za 30ml.



A co vy, znáte už kosmetiku Dr. Hauschka, nebo se ji třeba chystáte vyzkoušet v únorovém Ladyboxu? :)

26 komentářů:

  1. Musí to být super značka, jen mě odrazuje ta cena :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomhle případě mi naštěstí nepřijde nijak přehnaná, ale je jasné že certifikovaná přírodní kosmetika se cenou nemůže srovnávat s obyč. chemickou drogérkovou kosmetikou.. Minimálně do těch prvních 2 přípravků se podle mě vyplatí investovat. Akorát místo meduňkového krému mám raději jiné varianty a dokonce i levnější. :P

      Vymazat
  2. tuto značku neznám, ale to tonikum vypadá úžasně, rozhodně by stálo za vyzkoušení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tonikum je pro mě opravdu nej produkt.. A to jsem doteď žádné vyzkoušené tonika nepoužívala, protože mi přišlo že nemají žádný efekt. :D Je to šílený rozdíl, hlavně v tom že se po něm vůbec nemastí pleť a je tak nějak více v rovnováze

      Vymazat
  3. Mě ji doporučili loni ve zdravé výživě a byla jsem naprosto spokojená. Jediné co mi vadí v jejich programu je na noc nenanášet krém. Pleť táhne a tvoří se více vrásek řekla bych. Tak dávám kokosový olej a toho se nevzdám :D Nejlepší byla jejich 50% akce. Vyzkoušela jsem masku Revital a je vážně skvělá, pleť ožije a pupínky zblednou. Za mě je to šetrná a skvěle pečující kosmetika na citlivou pleť značka ideál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplný souhlas :) Akorát mi nevadí na noc nenanášet krém, ale mám opačný problém - nanášet krém každý den. :D Dr. Hauschka se totiž snaží pleti vrátit rovnováhu stejně ať už je suchá nebo mastná, a to si nejsem úplně jistá jestli to lze úplně bez rozdílů.. Přece jen v určitém období nebo díky stravě se pleť někdy mastí i za používání jinak dokonalé kosmetiky, a tak si myslím že každý se musí řídit podle toho co pleť zrovna potřebuje. :)
      A 50% akce byla opravdu skvělá (to už za tu kvalitu byly produkty opravdu dost pod cenou), doufám že ji někdy zopakují. :)

      Vymazat
    2. Já mám mastnou a používám krém v pohodě přes den, přece jen i chrání :) No taky doufám, ale i tak je to fajn,protože produkty, až na čistící krém dost dlouho vydrží. No prostě jsem fanoušek :D

      Vymazat
    3. Já taky. :3 A je pravda že tonikum mi vůbec neubývá a to ho používám pořád. Ale čistící krém ubývá tak klasicky jako ostatní čistící krémy a gely, během dalšího měsíce mi nejspíše dojde. :(

      Vymazat
  4. od Dr.Hauschka mám úúúplně to stejné, co ty! :) jsou to supr produkty, akorát ten medunkový krém nepoužívám, kvůli příteli (smrděla jsem mu pak jako ryba, ryby on nesnáší)tak jsem si koupila jiný krém, který už voní :))
    výrobky od něj mám moc ráda, pravda je že by mohli být o něco levnější, ale určitě to nejsou vyhozené peníze..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D Jé, ryba? Mi voní hezky po citrónu, jedině že by měl ryby spojené s citronem :D
      Jinak úplný souhlas, jejich produkty mám moc ráda a brzy ještě přidám další recenze. :)

      Vymazat
    2. přidej, nevím m+ tpo taky voní úplně jinak ale nejspíše to dává divnou vůni krém posléze make up a ještě má vonavka :/nvm a i když jsem si nedala vonavku tak mu to smrdělo :((( ale mám nový a lepší pro mě, zítra ho dám na blog :D takový kup kt jsem nechtěla, ale prodavačka mě do toho uvrtala :D

      Vymazat
    3. Tak pokud nakonec sedí, tak to byl dobrý kup. :) Jsem zvědavá na recenzi..

      Vymazat
  5. Kosmetiku znám, ale zatím jsem nevyzkoušela. Momentálně dopřávám pleti Saloos.

    Short messages by Lucy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saloos mám taky moc ráda, ale na pleť používám jen občas trošku jejich balzámu - když potřebuju extra hydrataci.. A taky odličuju jejich odličovacím olejem. :) Ale zrovna na čištění pleti jsem si od nich nic nevyhlídla.

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Jj, když si dáváš tak záležet na zdravé stravě, tak kvalitní biokosmetika už je jen nezbytnou třešničkou na závěr. :)

      Vymazat
  7. I have never heard of this brand. I am from Lithuania and we have a amazing beauty fair every year in the capital. I used to learn a lot about different products and brands there. I have not been to any beauty event since I came to the UK, so your blog is an eye-opener for me.
    www.minsbeautyequipment.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you so much. :3 I also don´t visit beauty exhibitions (they are mainly in the capital, which I am not from), but I like browsing the internet, searching for new cosmetics. :)

      Vymazat
  8. I've heard great things about this skin care line. I haven't had a chance to try it myself yet, but I would love to try it one day. I've seen really great reviews on it. Would you like to follow each other on GFC? Let me know! :)

    xo, Sarah
    Hustla, baby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you :)
      Dr. Hauschka is really great biocosmetics, I hope you could try it one day :)

      Vymazat
  9. Tyjo, tuhle kosmetiku vůbec neznám .:))) hezká recenze. Každopádně já jsem včera objevila uplně super věci na xichtík atd. Trochu to ještě prozkoumám a pak o tom napíšu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jsem zvědavá a na článek ráda mrknu :)

      Vymazat
  10. Zdravím :-), taky se podělím o své dojmy z této kosmetiky. Neznala jsem ji, ale díky výhře ve Tvé předvánoční giveaway, můžu říct, že je to trefa do černého!
    Používám pravidelně čistící krém + tonikum + meduňkový krém (ráno), čistící krém + tonikum (večer) a pleť se mi znatelně zlepšila. Černých teček ubylo, pleť je taková „vyhlazená“, vypadá o poznání lépe i okolí si toho všímá :-)
    Ze začátku jsem si na youtube našla, jak kosmetiku nanášet a bylo to pro mě něco nového. Dříve jsem si čistící krém jen „rozmazávala“ po obličeji, ale tady se musí vtiskávat – press and roll, tonikum se aplikuje přímo na obličej (ne přes žádný vatový tampon)… Asi jsem kosmetický barbar, ale tohle byly pro mě „vychytávky“ :-)
    Každé použití této kosmetiky je pro mě příjemný denní rituál, který nádherně, opravdu nádherně voní… :-) (Jen nevím, jak se mám stavět k tomu toniku s obsahem alkoholu….?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, moc děkuji za hezkou recenzi. :) Ve všem musím úplně souhlasit, tuhle kosmetiku jsem si taky zamilovala..
      A s tím tonikem jsem nejdříve taky moc nevěděla jak na něj (jestli si to nenastříkám do očí při aplikaci atd), ale teď už mi to nedělá problémy - opravdu stačí jen se zavřenýma očima rozprášit na pleť (já si vždycky stříknu na čelo, na okolí nosu/brady a pak ještě na každé líčko) a trošku rukama vtiskám do pleti.. A bála jsem se zbytečně, nikdy mě to v očích neštípalo :D

      Jsem moc ráda že se Ti výhra líbí a přeji ať je pleť pořád jen hezčí a spokojenější. :)

      Vymazat
    2. Výhra se mi moooc líbí. Děkuji, že jsem mohla mít příležitost se giveaway zúčastnit :-)

      Vymazat
  11. This article offers clear idea in support of the new people of
    blogging, that in fact how to do running a blog.


    Also visit my web site ... uslugi reklamowe

    OdpovědětVymazat