úterý 4. února 2014

Ten nejvychvalovanější "fotící" make-up

Hodně dlouho jsem hledala ten nejlepší make-up na focení.. Zkoušela jsem různé varianty, rozhlížela jsem se mezi recenzemi na internetu a ptala se odborníků..

Na běžné nošení už jsem si své favority totiž našla - můj největší miláček je Dermacol Imperial make-up a když mám chuť na napudrovanou pleť tak použiju Dermacol neviditelný fixační pudr nebo rovnou pudrový minerální make-up (vlastním jeden od Lily Lolo). Pokud chci něco lehčího, tak si dám jen CC krém (zn. NIP+FAB). Naopak BB krémy podle mě krycí funkci neplní dostatečně a tak je nepoužívám.

Co se týče make-upu na focení nebo vystoupení, doteď jsem používala Dermacol Imperial. Pudrové make-upy se mi na fotografiích prostě nějak nezdají a žádný jiný tak příjemný, nemastný, krycí a hlavně v tak světlém odstínu (Pale) jsem zatím nenašla. Ale pořád jsem si říkala, že na tyto příležitosti by to chtělo něco lepšího - hlavně odolnějšího a extra krycího. Tak jsem se začala vyptávat každé kosmetičky se kterou jsem se potkala a překvapivě se snad všechny shodly na absolutní jedničce v make-upech na focení - DERMACOL MAKE-UP COVER. Zarazilo mě i to, že tento make-up mi doporučovali dokonce i v prodejnách s dekorativní kosmetikou kde Dermacol vůbec neměli v nabídce a na Make-up School v Douglasu taky. Po tolika doporučeních jsem ho tedy musela vyzkoušet. :)


 Nejtěžší rozhodování je určitě ve výběru té správné barvy a tak jsem si nakonec vybrala 2.. Jednu pro tu nejsvětlejší pleť (jakou mám zrovna teď) a další tmavější verzi kvůli konturování obličeje a opálení v létě.
Můj výběr byl č. 208 (opravdu dokonale světlá, téměř bílá barva bez jakéhokoliv nádechu do oranžova) a č. 213 (odstín mé pleti v létě - středně tmavá béžovo-hnědá).


BALENÍ: Make-up je v 30g tubě, takže praktický do kabelky nebo kosmetické taštičky.. No a taky se nebudete vztekat u nedobytnosti zbytku make-upu - stačí vymáčknout.
KONZISTENCE je dost hustá a krémová (viz fotky), make-up se dobře roztírá a spotřeba je opravdu malá.
KRYTÍ je naprosto dokonalé, překryje jednoduše všechny nedostatky nebo barevné nerovnosti. Dá se říct že ať máte pleť jakoukoliv, po nalíčení uvidíte jen barvu tohoto make-upu. Proto je podle mě dost důležité vybrat správný odstín (mi se to povedlo díky velkému množství prohlédnutých recenzí).
VÝDRŽ A ODOLNOST se nedá srovnat s ničím co znám. Make-up je dokonale voděodolný i otěruodolný a drží až dokud jej pořádně neodlíčíte odličovačem.. A i tak se mu dolů zrovna moc nechce. :D Dokonce není problém si odlíčit oči tak, že se se zbytkem make-upu nic nestane.
ODLÍČENÍ je u mě nutné většinou 2x, než se všechna barva pustí pokožky.
EFEKT make-upu je po zaschnutí překvapivě spíše pudrový a matný. Akorát díky mé mastné pleti se cca po 6ti hodinách začnu lesknout.
SLOŽENÍ najdete na fotce níže, make-up je hypoalergenní, bez konzervantů a s SPF 30.
CENA je jen kolem 100Kč, momentálně na eshopu www.dermacol.cz ještě o něco méně. Běžná cena je 129Kč.


Světlý odstín (č. 208) kvůli špatnému světlu vypadá že má oranžový nebo žlutý nádech a přitom je ve skutečnosti téměř bílý.. Brzy to ale napravím a přidám své fotografie z fotografického workshopu kde jsem použila právě tento make-up. Uvidíte že pro bledulky je jako stvořený. :)


Odstín 213 už na fotkách vypadá reálněji. Barva taky není do oranžova, je to spíše přirozená středně tmavá béžová. Skvěle se hodí jako doplnění k prvnímu světlejšímu odstínu na konturování obličeje, nebo na míchání potřebné barvy v různých fázích opálení. :)


Nakonec musím uznat, že na běžné nošení je tento make-up zbytečně moc krycí a používám ho opravdu jen na focení. Ale pokud máte s pletí větší problémy (např. výrazné pigmentové skvrny nebo silné akné), pak je tohle věc která vás určitě zachrání.. Dokonce se díky skvělému krytí a odolnosti dá použít jako korektor na dokonalé zamaskování nedokonalostí. No a přes tento "korektor" můžete použít jiný o něco méně krycí make-up. :)

Tak co na něj říkáte? Určitě už ho mnoho z vás taky má ve sbírce, tak by mě zajímalo jaký na něj máte názor?

19 komentářů:

  1. Koupila jsem si ho nedávno a nemůžu si ho vynachválit :) Mám taky odstín 208 a je super přesně na zimní období. Jako makeup ho skoro nepoužívám, přijde mi, že je dost hutnej, ale občas si ho v hodně tenounké vrstvě taky prdnu :) Ale primárně ho mám jako korektor na pupínky a to je nepřekonatelný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, jako korektor je opravdu super.. Nejvíce se mi líbí že narozdíl od jiných korektorů ho při aplikaci něčeho dalšího nesmažu :)

      Vymazat
  2. mám ho a používám na krém jako obyč. makeup :) mám ráda super krytí . jsem naprosto spokojená, odstín mám 210

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To krytí vypadá úžasně, takže to úplně chápu :) Navíc jestli barva sedí stejně jako mi, nevypadá to ani nepřirozeně, spíše jen opravdu dokonale :)

      Vymazat
  3. Pouzivam ho taky na foto make-up, je dokonalej. :)

    OdpovědětVymazat
  4. jako makeup mi přijde na pleti moc těžký, ale na focení nebo jako korektor na nějaké
    větší pupínky je vážně skvělý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, mi taky :) Běžně mi stačí CC krém, nebo klidně jen korektor :D

      Vymazat
  5. Já ho moc nepoužívám, přijde mi "těžký", ale na focení je opravdu dobrý :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, na běžné nošení mi taky přijde moc hutný :)

      Vymazat
  6. Výborně kryje, ale už je z důvodu, že je tak moc hutný bych si ho na pleť neplácala, ale používala ho jen jako korektor:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, každodenně bych ho taky nenosila, ale na focení je prostě nej a jako korektor taky :3

      Vymazat
  7. zrovna nedávno jsem si ho chtěla koupit, ale vůbec tam nebyly testery, tak jsem nevěděla jaký odstín (potřebuji ten nejsvětlejší), tak koukám že si budu muset zapamatovat č. 208 :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, ten je skoro bílý bez nějakého rušivého barevného nádechu a mi naprosto skvěle sedí.. pokud jsi taky bledulka, tak ten odstín doporučuju :)

      Vymazat
    2. tak to je skvělý :) děkuju za tip :) já jsem byla celá vzteklá, když tam nebyly testery a prodavačka někde lítala a já jsem si nebyla s tím odstínem jistá :)

      Vymazat
    3. :D Tak to se nedivím.. U tohoto make-upu jsem slyšela že testery nebývají a trefit odstín je tak největší problém.. Do konce týdne bych měla mít hotové nějaké fotky s tímto odstínem na sobě a pak je hned přidám, jinak můžeš třeba kouknout na jiné mé fotky, kde mám většinou Dermacol Imperial v odstínu Pale a sedí mi taky (nejspíše to je stejná barva).. Každopádně můžeš vidět jak jsem světlá třeba tady: http://fashionpicnicblog.blogspot.sk/2013/12/douglas-make-up-school-kourove-liceni.html

      Vymazat
  8. oblíbený make up mé kamarádky, nedá na něj dopustit, nejlépe krycí, co se týče mě tak já nedám dopustit na minerální přírodní make upy - vyhovují mě nejvíc, a kdybych si měla vybrat chemický amkeu up tak si od Mary Kay :) měla jsem kdysi a byla jsem spokojená, máš nějaké zkušenosti s MK kosmetikou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Minerální přírodní mám taky moc ráda :) akorát na focení je třeba něco více krycího
      S Mary Kay mám jen kladné zkušenosti, momentálně mám od nich sadu na ruce (to nejlepší co jsem na ruce měla, ale kvůli pole dance ji nemůžu moc používat - příliš zjemňuje ruce a ty pak na tyči štípou) a taky rtěnku True Dimension, opět úplná špička v hydrataci. Jinou tak hydratační rtěnku jsem ještě nenašla, a to ani dražší co jsem zkoušela např. v Douglasu.
      A pak jsem taky zkoušela některé přípravky u jejich poradkyně a zaujalo mě čištění pleti (masky, gely..), ale přesně si už bohužel na ty přípravky nevzpomínám a na make-up a jinou dekorativku taky ne :(

      Vymazat
  9. Souhlasím, tento make-up zakryje všechno :). Já mám odstín 207 a trefila jsem to naštěstí dobře :D. Používám jej pouze jako korektor.

    OdpovědětVymazat