pátek 21. února 2014

Vlasová mýdla - Lush a Savion

Pojďte se se mnou mrknout na vlasová mýdla, jejich plusy i mínusy a takové menší porovnání šampuku Godiva od Lush a mýdla na vlasy Rasul zn. Savion. :)


  • ŠAMPUK GODIVA od Lush se mi podařilo získat při výměně přes Votočvohoz a šlo o vzoreček na několik umytí.. Takže některé jeho vlastnosti jsem možná za tu dobu nepostřehla, ale už tak o něm mám hodně co říct.

VŮNĚ je něco co mě naprosto uchvátilo - velmi silně vonící jasmín, což zbožňuju.. Nejraději bych si jej nechala jen jako vonící mýdélko, protože tahle jeho vlastnost se mi líbila ze všech nejvíce. Dokonce i po umytí vlasy ještě celý den voněly po jasmínu.
PĚNIVOST je téměř nulová.. No vážně, jsem zvyklá na přírodní šampóny které pění málo, ale tohle je ještě horší.
APLIKACE u mě byla ztížená tím, že jsem měla menší kousky, takže se mi drolil a rozpadal. S celým produktem by snad takové problémy nebyly.
ÚČINKY jsou jemné a voňavé vlasy, ale nesedí mi vůbec jedna věc - a to že je šampuk 2v1, tedy s kondicionérem. Kdybych jela někam na festival, tak to určitě ocením, ale doma je to naprosto zbytečné a způsobí to jedině to, že když "kondicionér" nanášíte i ke kořínkům, tak se vám vlasy strašně rychle umastí (a trochu mastně působí už hned po umytí). Právě kvůli této vlastnosti bych si šampuk 2v1 nikdy nekoupila, raději jsem zvlášť pro tuhý šampon a zvlášť tuhý kondicionér.
SLOŽENÍ - tady mě zarazil hned na prvním místě Sodium Lauryl Sulfate (SLS), což je  jedna z nejčastějších kůži narušujících látek používaných v produktech péče o tělo a vlasy!!!


  • VLASOVÉ MÝDLO SAVION RASUL jsem dostala spolu s dalšími produkty jako milý dáreček od Dr. Hauschka (FB Dr. Hauschka) za spolupráci na předvánoční giveaway.. Zatím jsem jej na žádných českých eshopech nenašla, ale prodává se v obchůdku Dr. Hauschka (Revoluční 10, Praha) a od března by se mělo objevit i na eshopu yinyang.

VŮNĚ samotného mýdla je orientální a stejně jako jasmínovou vůni i tuhle zbožňuju.. Vrací mi vzpomínky na Egypt a jejich obchůdky, čajovny a vonné tyčinky. Zároveň z ní ale cítím příjemnou olejovou vůni (nejvíce olivový olej a bambucké máslo). Při umývání vlasů ale vůně již moc cítit nejde (Lush byl v tomto výraznější) a na vlasech po umytí jde cítit jen velmi slabě.
PĚNIVOST je skvělá a troufám si říct, že předběhne nejen Lush, ale také některé tekuté a dobře pěnivé šampony.
APLIKACE je jednoduchá a rychlá - mýdlem se párkrát přejede po hlavě a pak se lehce vmasíruje všude, stejně jako tekutý šampon. Mýdlo se nerozpadá, ale zároveň zanechává na vlasech dostatek svého obsahu i pěny.
ÚČINKY mi nejprve naprosto vyhovovaly - vyživené a nadýchané vlasy s objemem a příjemně zklidněná pokožka, ale cca po 2 týdnech používání se mi začaly vlasy mastit tím způsobem, že byly mastné ihned po umytí vlasů, jelikož na nich zůstával olejový povlak z mýdla. 
Díky složení a účinkům je ale skvělý pro regeneraci vlasů i pokožky, a tak ho můžu rozhodně doporučit na nějaké týdenní nebo 14denní ozdravné kůry s tím, že poté vlasy odmastíte jiným šamponem (a můžete klidně začít znovu)..
ZE SLOŽENÍ jde vidět velké množství olejů, díky kterým je šampon pečující a vaše pokožka si bude chrochtat blahem, ale vaše vlásky se budou při delším používání mastit.


ZÁVĚREČNÉ SROVNÁNÍ: 
Šampuk Godiva od Lush bych si nekoupila, 2v1 se mi opravdu neosvědčilo a Sodium Lauryl Sulfate na prvním místě mi přijde dost odstrašující. Bohužel i když se dají u Lush najít tuhé šampony a kondicionéry zvlášť, SLS na prvním místě ve složení zůstává.. :(
Mýdlo na vlasy Savion se mi naopak dost líbí na regeneraci vlasů a vlasové pokožky, pokud si chcete udělat např. týdenní nebo 14denní ozdravnou "kůru". Vzhledem ke složení a hydrataci je na toto naprosto dokonalé, ale při delším používání se vlasy začnou již mastit a je třeba je alespoň jednou za čas umýt více odmašťujícím šamponem.

A co Vy, myjete si vlasy podobně hydratačními mýdly, máte jiného oblíbence, nebo raději zůstáváte u nějaké více odmašťující varianty? 

Těším se na Vaše komentáře a přeji krásný den. :)
Nicca

14 komentářů:

  1. Zbožňuji Lush Trichomania, pění krásně, voní po kokosu a vlasy jsou po něm nadýchané.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta vůně musí být nádherná :) Ale jak koukám, taky je na prvním místě SLS a to se mi vůbec nelíbí.. Zrovna na vlasy raději oželím nějakou vychytanou vůni, ale zato budu používat kvalitnější pečující kosmetiku, aby mě nesvědila hlava a nepadaly mi vlasy (na to jsem opravdu hodně citlivá a když používám něco víc chemického tak to má pokožka hlavy vůbec nezvládá). Takže doporučuju spíše něco na způsob toho vlasového mýdla Savion :)

      Vymazat
  2. to mýdlo na vlasy vypadá úžasně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, je super, pokožka i vlasy se mi za ty 2týdny používání hezky zregenerovaly :)

      Vymazat
  3. Já měla kdysi šampuk New od Lush a moc mi vyhovoval. Navíc mě pěnil úžasně, snažilo párkrát přejet po vlasech a měla jsem pěny až až. Takže jsi měla spíš problém s tím, že jsi měla malé kousky, obecně Lush šampuky pění dobře. I to druhé mýdélko vypadá super. Až spotřebuji načatou vlasovku, tak bych chtěla taky vyzkoušet nějaké přírodní mýdlo na vlasy. Obecně se teď snažím zařazovat do kosmetiky více přírodní složky.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, s tou pěnou máš určitě pravdu, taky jsem v recenzích četla že pění skvěle a navíc pěnivá složka SLS na prvním místě znamená že pěnit prostě musí :D A přírodní péči o vlasy rozhodně doporučuju (nebo přinejmenším alespoň vyhýbání se SLS a dalším nechtěným složkám) :)

      Vymazat
  4. lush je fajn kosmetika, ale kdo preferuje přírodní tak nedoporučuju, mít na prvním místě SLS tak to je mazec, ani šampony v drogérce to nemají na prvním místě!!! děs běs :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplný souhlas.. Měla jsem za to, že se lush snaží být taky hodně přírodní, ale to jsem se spletla, tohle je hrůza..

      Vymazat
  5. Veľmi dávno som mala šampuk od Lush, ale moc mi nesedel, plus to skladovanie bolo otravné, V tomto celkovo nemám rada tuhé mydlá, takže ich nikdy ani nekupujem :) Momentálne používam hroznový šampón aj kondicionér od Dessert Essence a na tuhé sa zatiaľ nechystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak tu značku zatím vůbec neznám :) A skladování toho mýdla je nejlepší řekla bych jen odložení na mýdlenku (např. dřevěný nebo plastový podklad na mýdlo).. Já jsem jej vždycky na něco odložila a když uschlo, mohla jsem ho i přenášet když jsem šla k příteli atd, takže bych řekla že má daleko lepší přenášení než tekuté šampony (u těch jsem se bála vytečení)

      Vymazat
  6. SLS je to, co na šamponech převážně pění, takže se divím, že ti šampuk nepěnil ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, přesně tak, je to pěnivá složka takže je to divné :D Ale asi jsem to měla stížené těmi malými kousky.. Když jsem na Godivu četla recenze, všichni psali že pění skvěle :)

      Vymazat
  7. Koupila jsem si tuhy sampon ve Francii v Normandii od pana, co ma vlastni obchod, ale jeste jsme se nedostala k tomu ho vyzkouset. :) Co se tyce slozeni Lushe, tak celkove ma casto pekne sragory, s prominutim. (Jak normalne problem se spoustou "chemikalii" nemam, tak u paparebu, kterymi se spousta lushovskych produktu hemzi, jsem opatrna). Moc nechapu, proc, protoze ke spouste z nich se daji sehnat rovnocnene alternativy. :/ Kazdopadne diky za recenci, o sampucich jsme uvazovala (a nakonec nasla tamto domaci vlasove mydlo), tak alespon budu do budoucna vedet, ktery ne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, mě Lush v tomhle dost zaskočil.. Když už si dávají záležet že jsou vegetariánská kosmetika atd, čekala jsem alespoň snahu o přiblížení se přírodní kosmetice. Navíc za jejich ceny by to neměl být problém.
      Jinak právě u mýdel na vlasy už jsem viděla více zajímavých pečujících přírodních alternativ, takže na výběr určitě bude a Lush bych z toho výběru předem jasně vyškrtla :D

      Vymazat