neděle 1. června 2014

Savon du Midi - Karité mýdélka les petits

Tak tyhle rozkošné mýdélka snad ani nepotřebují žádný popis, aby se vám zalíbily.. Samozřejmě vám je ale pořádně představím a k tomu přidám hromadu jejich roztomilých fotek. :)

Na úvod jen něco málo, abyste si nemysleli, že krásně jen vypadají - jde totiž o luxusní přírodní mýdla s bambuckým máslem.


Tuhle sadu jsem dostala už na Vánoce a musím říct, že jako dáreček je prostě nejlepší.. Mýdla Savon du Midi najdete v eshopu www.yinyang.cz nebo v prodejně Dr. Hauschka (Revoluční 10, Praha 1), akorát momentálně jsem v eshopu nenašla právě tyhle úžasné miniaturky.

Podle oficiálních stránek Savon du Midi jsem ale našla podobnou sadu miniaturek, ve které je dokonce 15kusů (po 20g) za 295Kč. Jinak klasické 100g mýdla stojí 85Kč a tuhle sadu tak odhaduju na cenu taky kolem 80Kč.


Tyhle Karité mýdélka jsou 100% přírodní, rostlinná mýdla z Jižní Francie, kde se vyrábí převážně ručně v malých manufakturách marseilleských mydlářů. Mýdla obsahují palmové, kokosové a olivové oleje s přídavkem výživného bambuckého másla a jemnou vůní čistých éterických olejů.

Jednoduše to znamená šetrné a ne příliš vysušující složení s opravdu jemnou VŮNÍ. Ta je stejně jako u ostatních přírodních mýdel jen slaboučká a po umytí ji na těle už necítíte vůbec.
V téhle minisadě jsou zrovna vůně růže, borovice, citronové trávy a levandule.

Ale i mezi jednotlivými variantami jsou mírné rozdíly - například levandulové mýdélko samotné téměř žádnou vůni nemá, ale citrónové voní krásně svěže. Plusem je podle mě hlavně to, že z nich necítíte klasickou "mýdlovou" vůni, která je u jiných přírodních mýdel často až protivná.


Dalším rozdílem oproti ostatním mým přírodním mýdlům je to, že tyhle méně vysušují. Při mytí mám pocit umyté, až čistotou vrzající pokožky, ale kůži po nich nemám vysušenou. Spíše cítím jemnou hydrataci.


SLOŽENÍ je samozřejmě u každé varianty trošku jiné (přesněji na fotce níže), ale základ se shoduje:

Sodné soli mastných kyselin palmového oleje (Sodium Palmate) a palmojádrového oleje (Sodium Palm Kernelate), Voda, Éterické oleje (Parfum), Glycerín, Sůl (Sodium chloride), Bambucké máslo, Kyselina Citronová, Extrakt z listů Rozmarýny Lékařské, Slunečnicový olej 
+ podle varianty další oleje, extrakty, barviva, linalool, geraniol, citronellol, limonene, isoeugenol...


Tak jak se Vám tyhle mýdélka líbí? :)

Přeji krásný zbytek víkendu,

Nicca

29 komentářů:

  1. vypadají úžasně roztomile a musím říct, že mě tedy zaujala! :) hlavně bych chtěla zkusit to levandulové :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, zrovna levandulové mi přijde že nemá snad žádnou vůni. Ikdyž všechny ty vůně jsou příjemné (to je opravdu velké plus že nejsou cítit klasicky mýdlově), ale takové slaboučké..

      Vymazat
  2. To s vůní borovice musí být úžasné, z fleku bych si takový kousek lesa pořídila domů. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, to borovicové má sice taky slaboučkou vůni, ale příjemnou. :)

      Vymazat
  3. vypadají vážně skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, nejraději bych je ani nepoužívala a jen si je někam vystavila. :)

      Vymazat
  4. Na posledních fotkách mi dokonce připomínají takové ty barevné karamelky, jsou opravdu roztomilé a určitě to musel být milý dárek. :) Jinak na to, že jsou přírodní, mi přijdou dost levná, takže i když ta klasická mýdla moc nemusím, možná je vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, naštěstí tahle značka je cenově opravdu příjemná.. A hlavně se mi líbí že ty mýdla jsou s bambuckým máslem, nevysušují a ani nemají takový ten mýdlový zápach, takže rozhodně musím doporučit. :)

      Vymazat
  5. To vypadá dobře :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Mydélka na mě působí tak hezky, až bych měla nutkání se do nich zakousnout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, a to jsou zrovna mýdla jednou z mála věcí, kterou nemám nutkání ochutnat. :D

      Vymazat
    2. No, ono mýdlo v puse není až tak dobrá věc, pravda :D

      Vymazat
    3. Jako bys s tím už měla zkušenosti.. :D

      Vymazat
  7. To vypadá tak rozkošně! Asi bych se na ně musela pořád dívat, kdybych je měla doma :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, je to strašně roztomilé, až je mi opravdu líto je používat. :)

      Vymazat
  8. If you desire to take much from this paragraph then you have to apply such
    methods to your won website.

    Here is my webpage :: Agen Bola

    OdpovědětVymazat
  9. Awww, ty jsou krásné! Možná je někdy zkusím, nepoužívám mýdla hlavně kvůli tomu, že vysušují, ale jestli jsou tahle v pohodě, tak proč ne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to já s přírodními mýdly začala právě proto, že vysušují a odmašťují. :D Ale tohle je oproti všem ostatním co mám nejvíce hydratační a nechává takový vyživený pocit, opravdu jako bych cítila špetku bambuckého másla po použití. :)

      Vymazat
  10. Sú milé, i keď tuhým mydlám až tak nefandím :) Mám teraz čajovníkové od Bodhi a teší ma, že nevysušuje a používam ho aj na tvár :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já právě na tvář používám jedině ty, co vysušují. :D Potřebuju kvůli mastné pleti co nejvíce odmastit a pak kdyžtak dám nějaký ten krém nebo olej.. Ale momentálně jsem už s mýdly na tvář skončila - od té doby, co používám čistící krém a tonikum Dr. Hauschka. :)

      Vymazat
  11. Jé to vypadá nádherně a roztomiloučce :) :)) V poslední době mám mýdla mnohem radši než sprchové gely, ale dost to střídám :) ...sestra se naučila umývat jen mýdly protože má dost citlivou pokožku a má takové pupínky a říkala že když jí koupím nějaké fakt kvalitní mýdlo že s ejí to vždy zlepší a když se jednou umyje nějakým sprcháčem že je to zase horší, takže jí kupuji hodně olivová mýdla. Ale také si dost chválila máslové mýdlo od 100% Pure a to teda bylo vážně úžasné asi si jednou udělám pořádnou zásobu :D

    To mě připomíná u mě je recenze na 100%pure šampon a kondicionér tak mrkni pokud se ti bude chtít ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak zrovna mýdla jsem ještě od 100%Pure nezkoušela, musí být ale božské.. :) A sestřičku chápu, sama mám dost citlivou pokožku a občas mě z něčeho podobného svědí nebo zčervená. Takže momentálně mám sice i sprchové gely, ale vše přírodní. :)
      A na tu Tvou recenzi jdu hned mrknout, o jejich šamponu jsem taky hodně přemýšlela, ale ještě jsem nenašla pořádnou recenzi.. :)

      Vymazat
  12. Ježíšku na křížku, ta mýdlíčka jsou ale překrásná. Bych je asi ani nechtěla používat, jak moc jsou pěkná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom stejně, je mi jich taky strašně líto.. :D

      Vymazat