pátek 4. července 2014

Dokonalé léto - slunce, voda a Monoï

.. aneb vše, co mi stačí ke štěstí. :)

Nj, nejsem moc náročná a radost mi udělá každá maličkost. Nepotřebuju luxusní hotely v exotických zemích, přehnaně drahé oblečení ani večeře v nejvybranějších restauracích. Raduju se jako malá, kdykoliv mi někdo koupí nějakou dobrůtku na zub nebo jinou maličkost a každý den si říkám jak se mám dobře, i kdyby ten den byl sebeobyčejnější.

Ale najdou se i další věci, bez kterých nemůžu být, a které by někdo mohl nazvat jako nedůležité. Pro mě je to hlavně pořádné léto a hodně sluníčka u vody (ikdyž vystačím si i se zahradní hadicí :P) a s tím nejvoňavějším Monoï olejíčkem. To se cítím jako v ráji. :)

Tahle touha je u mě tak silná, že minulé léto jsem si našla brigádu v aquaparku, jen abych mohla být každý slunečný den venku, občas se smočit v bazénu a po skončení směny vytáhnout můj oblíbený olejíček, namazat se od hlavy až k patě a vyplácnout se na lehátko.. Ano, i přes minimální plat to pro mě byla dokonalá brigáda a nevyměnila bych ji za žádnou jinou, i kdybych měla za čtyřnásobné peníze sedět někde zavřená.


Ale letos už je všechno jinak - naši si koupili domeček a tak kdykoliv je hezky, hned se běžím v plavkách vyhřívat na zahradu a svůj milovaný olejíček beru samozřejmě s sebou.. Jediný rozdíl je v tom, že Monoï olejíčky už mám v současnosti 3 - můj nejmilovanější první Original, květinový Ylang Ylang a nakonec další mou lásku v podobě jasmínového Pitate.


Tenhle Monoï olejíček je prostě a jednoduše závislost.. ale ještě že jde o zdravou a hezky pečující závislost. :) Olejíček je totiž hlavně směsí kokosového oleje a tahitské Gardénie - bez konzervantů, bez barviv a bez parabenů. A má tak dokonalou VŮNI, že pro mě opravdu představuje kousek tropického ráje.


Co se týče POUŽITÍ, už jsem v některém článku vypisovala co umí s vlasy, jak se dá použít do koupele, místo parfému a na tělo. A zrovna jako tělové mazání je u mě v létě tenhle olejíček na prvním místě. Dá se říct že je to takový šikovnější a hlavně díky vůni o hodně zajímavější kokosový olej, díky kterému se vám opálená kůže nezcvrkne, ale naopak se bude opalovat ještě lépe..

Ale pozor, olejíček nemá ochranný faktor, takže na samotné opalování to asi není to nejlepší. Sama si s ním mažu při opalování hlavně nohy, občas přimáznu přes opalovací krém i zbytek těla a večer si dám sprchu a pořádně namažu celé tělo. Výsledkem na konci léta díky němu bude heboučká a provoněná bronzová kůže tropických krásek. :3

A pokud byste přece jen chtěly spíše olejíček s ochranným faktorem, zrovna nedávno přidali na eshopu novinky - opalovací olej Monoï s SPF 3 a opalovací olej Monoï s SPF 6.


Tajemství jediné pravé receptury oleje Monoï se předává z generace na generaci pouze u 16ti výrobců na Tahiti!!! Má dokonce svůj institut a známku pravosti. Pokud uvidíte "Monoï" vyrobené jinde než na Tahiti, už to znamená že nemáte v ruce ten pravý Monoï olej. Takže pokud chcete opravdu vyzkoušet ten pravý "posvátný" olej z Tahiti, dávejte si pozor na to kde kupujete. ;)

Tento můj oblíbenec je přesněji z tahitské Parfumerie Tiki dovážen do Francie a poté teprve odnedávna i k nám do ČR.. Zatím tedy u nás nakoupíte pravý Monoï nejspíše jen od nich.


Pokud se vám olejíček zalíbil, přidávám POPIS VŮNÍ, které jsem měla to štěstí všechny očichat. :P

- Original je naprosto nepopsatelný a návykový (prostě můj první Monoï, který už mám tak spjatý s létem, že je to pro mě jasná jednička),
- Pitate a Tipanié jsou podobné Originalu a moc příjemné (Tipanié je výraznější, jasmínový Pitate naopak jemnější.. dokonce toho příliš společného s jasmínem podle mě nemá, ale to možná říkám jen proto, že jsem zvyklá na silné jasmínové vůně),
- Ylang Ylang je nejvýraznější květinová vůně (aby vám sedla, opravdu musíte zbožňovat vůni silněji vonících květů jako je Šeřík nebo Pivoňky),
- Santal je unisex vůně, ale velmi jemná,
- Vanilka i Kokos jsou od Originalu nejdál, ale zato jde o výrazné a nádherné vůně (pokud máte vanilku nebo kokos rádi, tak není co řešit.. kokosová vůně je dokonce ještě úžasnější než obyčejný kokosový olej).


CENA 120ml olejíčku je 249Kč
(cena dalšího zmiňovaného olejíčku s SPF 3 je 189Kč za 60ml a oleje s SPF 6 je 279Kč za 120ml).

Všechny Monoï olejíčky i jejich toaletní vody, sprcháče, šampony, pěny, peelingy, mýdla nebo třeba Monoï sprej proti komárům najdete na www.tahiti-tiare.cz.

A co vaše oblíbené letní mazání? :)

16 komentářů:

  1. Miluju tyhle jejich olejíčky, celkově je mi značka velmi sympatická. :) A vůně vanilky a kokosu? Pro tu bych vraždila :) To je láska na první namazání. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi to mě těší že nejsem jediná, já už bez těch olejíčků prostě nemůžu být! :)

      Vymazat
  2. Mám ho díky tobě na wishlistu už tak půl roku, ale pořád na něj nepřišla řada. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Teda to už je dlouho, teď na léto je ale ta nejlepší chvíle - olejíček je proti loupání v létě prostě nej a navíc je hezky tekutý (v zimě tuhne a musíš ho zahřívat).. Tak ať to stihneš než léto skončí. :)

      Vymazat
  3. Vypadá moc dobře, něco takového by se mi tež hodilo :). Jinak s tebou souhlasím, slunce+voda, nejlepší kombinace :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdi stačí vyzkoušet ještě ten Monoi (nejlépe Original, ten se prostě zkusit musí).. no a určitě si s ním spojíš krásné letní dny stejně jako já :)

      Vymazat
  4. Máme stejný lehátko :) taky jsem na něm pořád vypláclá :D naši si taky letos koupili dům, konečně začínám chápat, proč všichni z rodinného domu říkají, že byt nikdy :D A olejíčky taky miluju, sice se mažu většinou klasickým olivovým, kterej zrovna moc nevoní, ale splní to, co má a hlavně se neosypu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to máme hodně společného - letos nově dům a stejné lehátko. :D A s olivovým jsem se kdysi taky mazala, ale teď už jsem asi více vybíravá. :D Monoi je hlavně kokosový olej a ikdyž mám citlivou kůži, taky jsem s ním nikdy neměla problém, tak určitě někdy vyzkoušej :)

      Vymazat
  5. Práve si ku mne cestuje jeden "oridžin" z iherbu, tak som naň naozaj zvedavá!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to sis dobře vybrala.. Original je pro mě pořád číslo jedna. :)

      Vymazat
  6. To vůbec neznám, ale asi na moje opalování by to nebylo. Sice máme zahradu, ale mě to tam nebaví. Dokonce i bazén, který moc nevyužiju, prostě mě zahrada doma nějak neba no. A když se opaluju, tak u moře a tam by mi bez ochrannýho faktoru byl asi k ničemu. :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem i u moře používala olejíčky - ono jde spíše o hydrataci a o to, že se při olejíčkové péči o pokožku vůbec nemusíš loupat, kdežto bez olejíčků s tím mívám problém. :) Takže nejlepší je používat i něco s ochranným faktorem i olejíčky :)

      Vymazat
  7. Už po nich koukám dlouho, vypadají a voní úžasně <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, je to opravdu závislost. Asi si pořídím i jejich toaletní vodu, když tu vůni tak zbožňuju :)

      Vymazat
  8. Monoi mě vždycky lákal u Vivi a teď ho vidím pro změnu tady. Už bych se měla konečně pochlapit:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, Monoi je podle mě opravdu trefa do černého, já jsem neskutečně spokojená a přemýšlím i o koupi další jejich voňavé kosmetiky :)

      Vymazat