pondělí 28. července 2014

Lakování Dermacol - jemné i neonové

Tak to vypadá, že přes léto tady bude lakovacích článků daleko více než je zvykem.. Přece jen času je neobvykle hodně, a tak si můžu konečně vyhrát. A ještě k tomu mám momentálně velký přísun nových laků.
Jednou jsem si takhle šla nakoupit nové letní barvičky laků, hned na to mi přišel balíček s laky Dermacol a nedávno navíc další nečekaný balíček, překvapivě opět s laky. :D


Zatím vám je tedy zkusím všechny nějak v rychlosti představit, a některé z nich ještě nejspíše uvidíte v budoucnu, až si opět budu hrát při lakování i s lepícími páskami, kamínky, pyramidkami, tenkými štětečky a podobnými blbinkami.


A začnu rovnou s trojicí oranžových laků Dermacol.. Oranžová sice není zrovna moje barva (takže tohle lakování u mě v budoucnu neuvidíte), ale laky za představení stojí.


Dermacol One Coat v odstínu č. 140 je opravdu zajímavý a překvapivý lak. Jeho barva se mi strašně líbí na slunečním světle, kdy jde o jasně zářivě červenou, jen s jemným nádechem do oranžova. Naopak na umělém světle doma vypadá obyčejně oranžově.
NANÁŠENÍ opravdu stačí v jedné vrstvě, ale je třeba laku nanést celkem hodně. Uschne pak bez problému a pokud vám i tak přijde na některých místech málo výrazný, jde dát i druhá vrstva, která akorát schne o něco déle.
VÝDRŽ je dobrá, nalakované nehty mi pár dní vydržely (taková moje klasika - asi 3 dny).


Neonové laky Dermacol se chovají každý úplně jinak.. Teda ty jednobarevné jsou na tom podobně, ale Neon Candy č. 15 (oranžový s částečkama) se celkem hodně liší. Je celkem průhledný, takže buď musíte dát 2-3 hrubé vrstvy samotného tohoto laku, nebo pod něj použijete oranžový lak jako podklad. Co je ale neskutečná výhoda je jeho skvělé a rychlé zasychání (takže s vrstvením není sebemenší problém).
Výdrž je opravdu skvělá a s odlakováním jsem taky problémy neměla.



A co se týče jednobarevných neonových laků Neon Orange č. 2 a Neon Kiwi č. 17, tak barvičky jsou opravdu krásně výrazné, ale opět se liší - oranžový lak vypadá v 1-2 vrstvách hezky a neprůhledně, naopak zeleno-žlutý Kiwi je celkem průhledný i po 2 vrstvách. Opět se ale dá vrstvit a když necháte každou vrstvu chvilku proschnout, tak zaschne bez problémů.
Výdrž je opět dobrá.

Jediné co u těchto neonových laků nechápu, je popis na lahvičkách "Lak na umělé nehty". :D Na přírodní nehty by se měl používat nejdříve ochranný podlak.

Neon Kiwi na sestřiných nehtech (nj, půjčujeme si navzájem laky, i s maminkou).
..Takže ten druhý (fialový) lak prostě netuším co je zač. :D


Taaak a na závěr můj nejmilovanější lak z Dermacol sbírky - opět Dermacol One Coat, tentokrát č. 137, což je nádherná světle růžová barvička, která se svým nádechem až podobá tělovým lakům. Podle mě je přesně tohle ten nejúžasnější letní odstín a na opálených prstech vypadá lehce, světlounce a navíc romanticky.


Abych jen nechválila, musím poznamenat jednu věc - u tohoto One Coat (tzn jednovrstvého) laku je potřeba použít vrstvy dvě! Teda jedna se taky dá, ale je dost průhledná a jdou v ní vidět tahy štětcem, takže rozhodně nepočítejte s tím, že je lak opravdu dělaný jako One Coat.

Kromě tohoto je ale lak dokonalý a opravdu jej zbožňuju. Nanáší se hezky, výdrž je opět dobrá (stejně jako u prvního laku taková moje klasika cca 3denního nošení) a odlakování je opravdu hodně lehké.

A abych to sestřičce oplatila, tady jsem si pro změnu půjčila jeden její svítivě růžový lak Maybelline,
který se k té světloulinké růžové od Dermacol opravdu hodí. :)

Co vaše letní lakování, taky si s nehty hrajete více než obvykle? :)

35 komentářů:

  1. Pěkný článek :) Ty neonky od Dermacol mám moc ráda :)
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kathleen. :) Ty neonky jsou opravdu šikovné.. Kromě té svítovosti se i hezky vrství a celkem slušně drží :)

      Vymazat
  2. Ten nude lak vypadá božsky s tou růžovou :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo tuhle kombinaci mám taky z celého článku nejraději a asi ji budu nosit nejčastěji. :) Minule jsem růžovou měla nalakovaný prsteníček + navíc malíček a vypadalo to ještě krásněji. :)

      Vymazat
  3. téda tak to se mi nestalo, že by mi vydržela jen hodinu na rtech :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi běžně vydrží tak 2 hodiny, ale to se opravdu rtů nesmím dotýkat, jinak se setře hned :(
      Psala jsem na ni recenzi tady: http://fashionpicnicblog.blogspot.cz/2013/10/rtenka-dermacol-lip-seduction.html a od té doby na ni mám spíše ještě horší názor a kvůli výdrži ji už ani nepoužívám..

      Vymazat
    2. Tý jo, ale ta barvička je dokonalá!!! :)) Ještě by mohl někdo vynalézt bázi pod rtěnku :D

      Vymazat
    3. Jj, ta je super. :) A něco takového mám, akorát je to fixatér na rtěnku od Artdeco, s tím to drží lépe. :) Nebo pak klasicky obtisk do kapesníčku a přepudrování a třeba další vrstva rtěnky..

      Vymazat
    4. Takhle jsem to popravdě ještě nezkoušela, ale asi dneska vyzkouším (kapesníček a nebo to přepudrování)

      Vymazat
    5. Jj, je to fajn a pokud máš třeba přímo fixační transparentní pudr, tak naprosto nejlepší :)

      Vymazat
  4. pěkný článek taky už jsem po nich pokukovala a asi nějaký koupí, jinak tě zvu na můj nový blog ( došlo spoustu balíčků .. DNES mega recenze na blogu .. http://klarissaaddell.blogspot.cz/
    jestli vás zajímají názory na produkty a reálné foto sledujte ;-) Postupně budou další recenze na více jak 100 produktů )

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné, já mám nejvíc Colorama a pak taky v poslední době Rimmel 60 seconds, mají krásné barvičky a dlouho mi vydrží :) navíc jsou docela levné :D

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thess Rimmel 60seconds jsem měla a štvala mě hustota, u které se mi tvořily hrudky a hrbolky v laku. No a u Coloramy mám zase špatnou zkušenost s bílou, která byla úplně průhledná a ještě dožluta :D Ale možná jsem prostě natrefila na špatné kousky..

      Vymazat
  6. Na ty neonky jsem už koukala, ale tu zeleno žlutou a oranžovou barvičku už mám skoro stejnou akorát od jiných značek. Odstín 137 je vážně nádherný, asi se po něm podívám.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc krásné neonky! teď v létě je mám nejradši! vypadají skvěle!

    OdpovědětVymazat
  8. já jsem nakonec neodolala a pořídila jsem si z té neonové kolekce Neon love, naprosto úžasná barva, skvělá výdrž, moc se jim povedly :) ale oranžové a zelené odstíny mi už přijdou hodně zvláštní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Natálko oranžové taky nemusím, ale ta zelená je hezká na otvláštnění, třeba na jeden či dva prsty se zbytkem v nějaké nude barvičce :)

      Vymazat
  9. Já jsem neodolala a koupila si dva ty neonové laky - neon yellow a neon kiss a musím říct, že jsem zklamaná. Obě barvy jsou nádherné, ale ten žlutý vůbec nekryje (ve 3 vrstvách je ještě docela průhledný), takže jsem ho hned odlakovala a ten druhý krásně růžový neonový zase vůbec na nehtech nevydrží a hned druhý den se mi ošoupaly špičky nehtů. Takže bída. :(

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru té žluté naprosto věřím, když i ten Neon Kiwi kryje strašně málo (viz fotky se 2 hrubými vrstvami). Řešením je buď vrstev více (schne dobře a tak mi to nedělá problém) nebo podlak třeba v bílé barvě, ten se pod neonky dává často. :) A s tím růžovým se asi nedá nic dělat, když se tak rychle ošoupe. :( Mi naštěstí všechny laky z článku držely tak normálně (ty 2-3 dny).

      Vymazat
  10. Odpovědi
    1. Milá Emo, úplně souhlasím - taky jsem si ji zamilovala ze všech nejvíce :)

      Vymazat
  11. na te poslední fotce to vypadá moc hezky!! :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ter Ko, přesně - moje nejoblíbenější kombinace :3

      Vymazat
  12. ten světle růžový od dermacolu vypadá vážně krásně :)) takové barvy mám na léto nejradši :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Julie, děkuji za návštěvu a nestačí mi než souhlasit. :) Tyhle barvičky taky na léto zbožňuju. :)

      Vymazat
  13. Ta kvalita vypadá hodně dobře, laky co mám od Oriflame dělají strašně tlustou vrstvu co navíc vůbec nedrží >< Barvy jsou trochu mimo můj styl ale alespoň vím po kterých značkách se dívat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vito podle mě by se k Tobě taky hodila ta jemná růžová. :) Já ji mám taky ze všech těchto nejraději a kvalita (až na to že nestačí jako one coat) je super. :)

      Vymazat
  14. Neonky jsou super na léto, oranžovou taky moc nemusím, takže bych asi spíše sáhla po té zelené, ta se mi zase nelíbí na všech prstech, takže jak píšeš, spíše jen na oživení. Ta růžová je krásná na opálené pleti, já se bohužel moc neopaluji :(. A taky moc nerozumím tomu, proč se to tedy jmenuje Onecoat, když to v jedné vrstvě nekryje? :D Celkem sranda. Moc hezký článek :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, One Coat to prostě být měl, ale podle mě rozhodně není.. Ale ten druhý One Coat (oranžový) stačil v jedné vrstvě, takže to bude asi tím světlým růžovým odstínem že ta jedna vrstva nestačí. :)

      Vymazat